Şimdi Ara

Boss DS-2 Turbo Distortion Pedal

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Boss DS-2 Turbo Distortion Pedal.. bu aleti kullanan varmı? Varsa memnunmu? 2 gün önce dobez.com dan sipariş ettim bugun geldi hemen denedim ama sanki bişiler eksik gibi amfim Marshall 15DFX in overdrive tonu sanki daha tatmin edici gibi bu pedalı denedim bişi eksik sanki ses uzunluğu sanki daha kısa amfime göre sustain mi deniordu ona tam bilmiorum... Gitarım RG 370DX yeni tel taktım öyle denedim. Telin markası da earnie ball 09. bugun 09 a geçtim. 08 kullanıodum ama çok tizli. Daha dolgun ses almak istediğimden geçtim bide tarzım slash &blues . Pedalda mı problem yoksa amfimi yada gitarmı...?

Video:http://www.youtube.com/watch?v=Tsr60LVeG9I

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ezmer -- 22 Mayıs 2010; 12:43:55 >

• ya pek anlamam ama pedalla istediğin tarz uymamış gibi geldi bana
  • Bnm bildiğm gitar tarz da fark eder ama... Ya ben aslnda footswich alcaktım dedim o kadar para verceğime gidip distortion pedal alırım daha ii dedim ama sanki tatmin etmio. Sustain yetersiz sanki... Gain az.. ne kadar distortion seviesi sonda olsa bide sustain yetmio gibi...
  • sustain arttıran değişik pedallarda var tabi :/
    Nerede oturuyorsun denemeden filan neden aldınki??
  • Benim her zaman alışverş yaptıgım site dobez.com bi problem olmucagını düsündüm ztn kalite kontrol için test ediolar die biliorm.. Ben Büyükçekmecede oturuorm İstanbul...
  • Abi dediğim gitarınla gidip müzik markette filan deneseydin ya.
    Olurmu öyle internetten al güzeldir filan :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: TurkishFist

Abi dediğim gitarınla gidip müzik markette filan deneseydin ya.
    Olurmu öyle internetten al güzeldir filan :D

Yok ben aleti biliorum ztn nasıl oldugunu da. sanki bendekinde bi problem war gibi anlamadım belkide yok bi video kaydedip yolliim....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam gitarından anfinden fark edebiliyr :).
    Birde anfinin driveı kapalı dimi :P.
    Dedim ya gitarın gidip deneseydin kafanda soru işareti kalmazdı :D
    mh-50 ve ibanez 10-dg götürüyor valla :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: TurkishFist

Hocam gitarından anfinden fark edebiliyr :).
    Birde anfinin driveı kapalı dimi :P.
    Dedim ya gitarın gidip deneseydin kafanda soru işareti kalmazdı :D
    mh-50 ve ibanez 10-dg götürüyor valla :D

Anfinin driverı tabi kapalı telden de farkedio mesela dadarionun sustaini daha fazla.. ama bunda başka bişe war anlamadım...Akşama göndercem video..
  • ernie ball' ın sustaini daha fazladır genel olarak, ben artık hep 0.9 ernie kullanıyorum dadario kullandıgım zamanlardan daha fazla sustain aldıgımı soyleyebilirim.- ozellikle son aldıgım gri- siyah kutulu titanyum kaplamalı modeli harika-

bir kere 15 watt, 6-8 inc hoparlörü olan bir amfiden pedalın tam performansını alman zordur, bu durumlarda hoparlör çapı çok onem kazanır. burda iki ihtimal var dedigin gibi devrelerinde bir bozukluk olabilir, yada sen denemeden aldıgın için seni tatmin etmedi. bir sound istendiginde bunda gitar kadar hatta gitardan daha fazla düşünülmesi gereken donanım setuplardır. yani karatere bizzat etki eden etmenler pedal ve amfidir. -gitar tabi ki cok onemli onu tartışmıyorum-.

sustaini daha az geliyorsabu manyetiklerin tele yakınlıgı ile de alakalıdır. tel degiştirirken yükseklik ayarının degiştirmedigine emin misin ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TroopeR

ernie ball' ın sustaini daha fazladır genel olarak, ben artık hep 0.9 ernie kullanıyorum dadario kullandıgım zamanlardan daha fazla sustain aldıgımı soyleyebilirim.- ozellikle son aldıgım gri- siyah kutulu titanyum kaplamalı modeli harika-

bir kere 15 watt, 6-8 inc hoparlörü olan bir amfiden pedalın tam performansını alman zordur, bu durumlarda hoparlör çapı çok onem kazanır. burda iki ihtimal var dedigin gibi devrelerinde bir bozukluk olabilir, yada sen denemeden aldıgın için seni tatmin etmedi. bir sound istendiginde bunda gitar kadar hatta gitardan daha fazla düşünülmesi gereken donanım setuplardır. yani karatere bizzat etki eden etmenler pedal ve amfidir. -gitar tabi ki cok onemli onu tartışmıyorum-.

sustaini daha az geliyorsabu manyetiklerin tele yakınlıgı ile de alakalıdır. tel degiştirirken yükseklik ayarının degiştirmedigine emin misin ?

tabiki de değişti yeni 09 a geçtim floyd rose ayarını yaptım tam yapamasamda ama 08 de iken teller çok daha alçaktaydı... zaten akorunu yapana kadar canm cıktı... Gitarın arka tarafıylada pek oynamak istemiyorum çnkü eğer vidaların girdiği bölüm yalama olursa tekrar kasayı değiştirmek zorunda kalırım...

• 0.8 den 0.9 a geçerken ekstra yay takmak zorunda kalabilirsın. akord yapmana da yardımcı olur bu daha kolaylaşır işini. geçen aynı gitarda arkadaş 0.9 dan 0.10 a geçerken yay attırdı ancak öyle akord aldı gitar.

0.8 den 0.9 a geçerken yayın rezonansı degiştigi için gerilim artar koprun kalkmıştır, o yüzden tel yükselikligi artmıştır. deidgim gibi bir ekstra yayla eski ayarlarına donebilirsin.
  • quote:

0.8 den 0.9 a geçerken ekstra yay takmak zorunda kalabilirsın. akord yapmana da yardımcı olur bu daha kolaylaşır işini. geçen aynı gitarda arkadaş 0.9 dan 0.10 a geçerken yay attırdı ancak öyle akord aldı gitar.

0.8 den 0.9 a geçerken yayın rezonansı degiştigi için gerilim artar koprun kalkmıştır, o yüzden tel yükselikligi artmıştır. deidgim gibi bir ekstra yayla eski ayarlarına donebilirsin.

Yayım war ama takmak çok problem olurmu ki acaba??
  • takmak problem olmaz ama floyd rose' a akord yapmak gerçek bir problem
  • quote:

takmak problem olmaz ama floyd rose' a akord yapmak gerçek bir problem

Ewt ya! bunu satıp yerine LP almayı düşünüorum birazcık üstüne parayla....
  • çok yerinde olur, zaten yapacagın müzikte floyd' a gerek yok ki. gerçi les paul kasaları hiç sevmem, genel olarak bir eşşek ölüsü agırlıgında oldukları için ve tonları pek bana hitap etmiyor. ama senin yonunden bakarsak bir de daha 1-2 senelik bir gitaristsen ve ilk gitarın floyd rose' lu ise gerçekten gitarı satmazsan bir tane tespih al çeke çeke sinir atarsın su ana kadar iki tane floyd rose ile ugraştım arkadaşlarımın gitarında biri x6 - gitarda işçilik o kadar 0 gitar o kadar dandik ki anlatamam, en sonunda vintage olsun diye sustalı ile daldık gitara acımadan o derece- hayatında bu kadar kotu floyd az gorursun digeride işte seninki başlangıç floyd rose'u. yeni gitar almak istiyorum kendime bir prestige büyük ihtimalle 1570 ama hala gözüm yemiyor

• quote:

çok yerinde olur, zaten yapacagın müzikte floyd' a gerek yok ki. gerçi les paul kasaları hiç sevmem, genel olarak bir eşşek ölüsü agırlıgında oldukları için ve tonları pek bana hitap etmiyor. ama senin yonunden bakarsak bir de daha 1-2 senelik bir gitaristsen ve ilk gitarın floyd rose' lu ise gerçekten gitarı satmazsan bir tane tespih al çeke çeke sinir atarsın su ana kadar iki tane floyd rose ile ugraştım arkadaşlarımın gitarında biri x6 - gitarda işçilik o kadar 0 gitar o kadar dandik ki anlatamam, en sonunda vintage olsun diye sustalı ile daldık gitara acımadan o derece- hayatında bu kadar kotu floyd az gorursun digeride işte seninki başlangıç floyd rose'u. yeni gitar almak istiyorum kendime bir prestige büyük ihtimalle 1570 ama hala gözüm yemiyor

Bi ayar çektim gitara. Zaten yayların tümü takılı 3 tane giriş war hepsi de dolu o yüzden bende vidaları sıktım biraz, akorunuda yaptım teller 08 de oldugu gibi oldu manyetiklere yakn. Çaldım fark etti yani ama Amfinin OD sinde daha çok gain verebildiğimiz için sustain daha fazla oluo yinede. ve bide şunu fark ettim DS-2 lead tonu sağlıo biraz da. Bu hoşuma gitti. Benm istediğim ton çünkü...

• bir tane compressor pedalı alırsan hem daha temiz bir ton alırsın, hemde sustainin artar. olmadı sustainer taktırırsan sonsuz sustain alırsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TroopeR -- 21 Mayıs 2010; 0:12:52 >
  • Tel kalınlığını değiştirdiysen, entonasyon ve sap ayarı yapman gerekir. Büyük ihtimalle, bare basıyordur. Bu nedenle de sustain çok zayıf. DS-2 amfinin üzerindeki drive'a göre daha yüksek gain'lidir. Muhtemelen EQ ayarlarında hata yapıyorsun. Boss kutusunun içinde gelen kullanma klavuzunda tonlama şeması olması lazım. Ordaki ayarları kullanmalısın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: powermoon

Tel kalınlığını değiştirdiysen, entonasyon ve sap ayarı yapman gerekir. Büyük ihtimalle, bare basıyordur. Bu nedenle de sustain çok zayıf. DS-2 amfinin üzerindeki drive'a göre daha yüksek gain'lidir. Muhtemelen EQ ayarlarında hata yapıyorsun. Boss kutusunun içinde gelen kullanma klavuzunda tonlama şeması olması lazım. Ordaki ayarları kullanmalısın.

Entonasyon ayarı tam sayılır da sap ayarını pek bilmiorum...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.