Şimdi Ara

bose acoustimass nasıl (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
154
Cevap
0
Favori
10.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şimdi elma ile elma kıyaslanması gerekir. 500$ lık bir ürünle 1000$üstü bir teknoloji kıyaslanmaz.

bose için söylenebilecek en büyük fark atmosfer olur.
    atmosfer yaratmak istiyorsan bu hoparlörü tercih etmek gerekir.
    ses dağılım teknolojisi, sahip olduğu çok güçlü subwoofer ve çok iyi yayılan kübik hoparlörlerle çok kaliteli bir güç elde edilebiliyor. ama bu sistem için düşündüğün yer orta seviyeli bir oda ise sisteme yazık olur.
    ayrıntılar için
    www.bose.com'a bakabilirsin....
  • quote:

Orijinalden alıntı: atalayalper

ha ha haaaaaaaaa olaya bak BOSE ile LOGITECH karşılaştırıyolar....abi siz iyimisiniz yaaa lütfen adama gülerler yapmayın etmeyin arkadaşlar BOSE den bahsediyoruz....

bu arada magesuko bilmediğin bişey için bile yorum yapıyosun bikaç topicte yazdığın şeyi okudum senin alışkanlığın gibi olmuş bu aten galiba...madem bilmiyosun yüksek seste hiç dinlemedin veya test etmedin neden sende logitech var diye *ok atıyosun hemen neden yani biraz alçkagönüllü olsana...benimki senikini geçer muhabbeti aynen çocukken yaptığımız gibi dimi...

Bilmek isteyenler için söylüyorum bose acostimass serisini "DİSTORSİYONA" sokabilen adam varsa veya iddia eden varsa gelsin beni bulsun bu kadar söylüyorum hodri meydan....kaç watt amplifier bağlarsan bağla son damlasına kadar kullanıyor tek bir çatlama pörtleme uğuldama kesinlikle yok....

Sen iyi misin atalayalper??? Ben 5500 daha iyi mi demişim yukarda acaba? Sen önce bi okumayı öğren ondan sonra takılırsın forumlarda. Ben "Bose'u dinledim ve ses kalitesinde aradaki fiyat farkına değecek bir fark görmedim" dedim. Tabiiki Bose çok daha kalitelidir hem işçilik hem dizayn olarak ama aradada ciddi bir fiyat farkı var. Kişi eğer illede Bose olsun demiyorsa 5500 işini görür mü görmez mi? Ayrıca distorsiyon yapıp yapmadığını bilmediğim için yorum yapmadım o konuda eğer yapmıyorsa öyle söylüyorsun onada diyecek bişeyim yok. Birde Bose'a b*k attığımı da nerden çıkardın? Param olsa bende gider Bose alırım bilip bilmeden konuşma ve yorum yaparken dikkatli oku yazılanları.

• @Atalayalper ayrıca arkadaş bilgisayarda kullanmak için alacağını yazmış ben onu baz alarak 5500'ün daha uygun olacağını söylemeye çalıştım cünkü Bose'u direk bilgisayara bağlaması zor benim bildiğim yukarda bir arkadaşın dediği gibi receiver falan alması lazım ki fiyat 5500'ün 3 katına varacak bende bilgisayarda kullanmak için bu fiyat farkına değmeyecegini söylemeye çalıştım ama hemen atladın sen yine
    Ayrıca ben Logitech fanatiği falan değilim logitech den iyi bir sürü set olduğunu biliyorum ama logitech'de kötü değil ve 5500 bilgisayar 5.1 leri içinde belkide en iyisi 5.1 tavsiyesi isteyenlere önermem gayet doğal.
  • Zaten z5500,z5300 kullanan biri veya megaworks, hatta gigaworks ya da jazz 9940 serisinden kullanan biri kullandığı setin kalitesinden emin olduktan sonra Bose'a terfi ettiğinde verdiği milyarların karşılığını bekler. Eğer aldığı ses bir z5500den veya kısaca kullandığı ses sisteminden o milyarların farkını hissettirecek kadar olamazsa o zaman o giden paraya yanar insan. Yani ben diyorum ki megaworks, z5300, gigaworks, jazz 9940(b) ve z5500 kullananlar ellerine çoooook para imkanı geçmedikçe ne diye Bose setlere o kadar para versin ki?
  • Aslında bose mu z5500 mü diye sormak başta yanlıştı. Yanlışın devamı da yanlışlarla dolu olur tabii..
  • ya bose miktar olarak z-5500'den fazla olacağını zannetmiyorum (bose dinledim z-5500 dinlemedim ama megaworks'ümle kıyaslayarak bunu söyleyebilirim) ama kalite olarak inanılmaz kalitede bir ses var , ve magesuko'ya katılıyorum bilgisayar için bence gereksiz ; ayrıca niye birisi logitech'iyle kıyasladı diye hemen sataşmalar başlıyor anlıyabilmiş değilim adam gayet mantıklı bir şekilde kendininkiyle kıyaslayarak yorum yapmış yani her zaman da yapılan birşey bu elbette ki logiteh'le bose ayrı kulvarlarda ama kıyas yapılmaz diye bir kural mı var
  • quote:

Orijinalden alıntı: civilcivil

ya bose miktar olarak z-5500'den fazla olacağını zannetmiyorum (bose dinledim z-5500 dinlemedim ama megaworks'ümle kıyaslayarak bunu söyleyebilirim) ama kalite olarak inanılmaz kalitede bir ses var , ve magesuko'ya katılıyorum bilgisayar için bence gereksiz ; ayrıca niye birisi logitech'iyle kıyasladı diye hemen sataşmalar başlıyor anlıyabilmiş değilim adam gayet mantıklı bir şekilde kendininkiyle kıyaslayarak yorum yapmış yani her zaman da yapılan birşey bu elbette ki logiteh'le bose ayrı kulvarlarda ama kıyas yapılmaz diye bir kural mı var

Sağol civilcivil söylediğimi sen anlayabilmişin ama bazıları maalesef o yeteneği gösterememişler durup duruken kavga çıkarma çabasındalar sanki babamın malı bose veya logitech ben duyduğumu söyledim sadece. Ayrıca 5500'ü dinledikten sonra Bose'dan duyacağım ses fiyatıyla orantılı olarak 5500'ün 3 katı kalitede olamayacak bunu anlatmaya çalışıyorum. Bose dan duyduğum sesi tarif etmek gerekirse tiz ve bas çok dengeliydi ve çok tok bir sesi vardı gerçi sadece 2-3 şarkı dinleyebildim evde dinlemeden tam anlamak zor ama ilerde hometheater olarak almayı düşünürüm ama bu 5500 ile aralarında uçurum olduğu anlamına gelmiyor 5500'de boru değil yani.

• yalnız sayın magesuko öneki mesajında kalite ve "dizayn" olarak bose kalitelidir demişsin ama sana dizayn konusunda katılmıyorum bence z-5500' ün dizaynı daha güzel ama kaliteyi tartışmıyorum

quote:

Orijinalinden alıntı: MaGeSuKo

quote:

Orijinalden alıntı: civilcivil

ya bose miktar olarak z-5500'den fazla olacağını zannetmiyorum (bose dinledim z-5500 dinlemedim ama megaworks'ümle kıyaslayarak bunu söyleyebilirim) ama kalite olarak inanılmaz kalitede bir ses var , ve magesuko'ya katılıyorum bilgisayar için bence gereksiz ; ayrıca niye birisi logitech'iyle kıyasladı diye hemen sataşmalar başlıyor anlıyabilmiş değilim adam gayet mantıklı bir şekilde kendininkiyle kıyaslayarak yorum yapmış yani her zaman da yapılan birşey bu elbette ki logiteh'le bose ayrı kulvarlarda ama kıyas yapılmaz diye bir kural mı var

Sağol civilcivil söylediğimi sen anlayabilmişin ama bazıları maalesef o yeteneği gösterememişler durup duruken kavga çıkarma çabasındalar sanki babamın malı bose veya logitech ben duyduğumu söyledim sadece. Ayrıca 5500'ü dinledikten sonra Bose'dan duyacağım ses fiyatıyla orantılı olarak 5500'ün 3 katı kalitede olamayacak bunu anlatmaya çalışıyorum. Bose dan duyduğum sesi tarif etmek gerekirse tiz ve bas çok dengeliydi ve çok tok bir sesi vardı gerçi sadece 2-3 şarkı dinleyebildim evde dinlemeden tam anlamak zor ama ilerde hometheater olarak almayı düşünürüm ama bu 5500 ile aralarında uçurum olduğu anlamına gelmiyor 5500'de boru değil yani.

• Bu bose acustimass için bi de receiver lazım diyorsunuz. Nedir bu receiver?

Receiver da her türlü giriş varmı? yada Audigy 2 direk receiver a mı bağlanıyor. Amplifier da bu receiverdamı?

Gerçi acustimass lar radyo frekanslı uzaktan kumanda ile satılıyor. Bu durumda içinde amplifier da var demek mi?

o zaman receiver sızda bilgisayara bağlanabilmeli??
  • burada benim ses sistemleri konusunda bildiğim en eski arkadaş wolverine ve bikaç kişi daha var işte... Daha sizin gibiler bu forumun ismini duymamışken biz burada yine bunları tartışıyoduk o yüzden herkez HADDİNİ BİLSİN bence....bütün topiclerin altından aynı adamlar çıkıyo yırtık dondan çıkar gibi ve gereksiz yorumlar yapılıyo tamamen kompleks dolu ve yardımcı olma amacı olmayan sadece kendi egolarını tatmin etmek için..
  • Acustimass modellerinin kendine ozel receiver lı modelleri de var. Sitesine bakarsan bu modelleri gorursun.
    Sadece speaker olanların aktif bas unitesi (amfili) var fakat kupleri beslemen icin ampliye ihtiyacın olacak. Kumandası falan yok sadece 5+1 speaker. Receiver dedigimiz urunler ise 5+1 cıkısa sahip icinde decoder bulunan cok kanallı ev sinema amfileridir. Bircok ses formatlarını desteklerler. Dvd yada diger bilesenler icin İnput ve outpuları bulunur.

Bose acustimass modelleri aktif , pasif urunleri hakkında Modern elektronikten detaylı bilgi alabilirsin. Yeri fulya/sislide. Buyuk kendine ait binası var.http://www.modern.com.tr/

Bose 1964 yılında kurulmus sadece hoparlor konusunda calısan ciddi bir firmadır. 901 gibi yıllardır demode olmayan muthis bir hoparlor yapmıstır ve her donem satısta vardır. Ayrıca NASA gibi, Mercedes S sınıfı, ferrari gibi lux ust duzey otomobillerin ses sitemlerini yapmıstır, yapmaktadır.

Bose gibi firmanın urunlerini z5500 gibi pc cevrebirimleri urunuyle aynı sayfaya koymak bile yanlıstır. Her iki tarafada haksızlık olur. Cunku kulvarları cok ama cok farklı. Boseyi jbl, jamo, cerwin-vega, magnat,dali vb hoparlor konusunda calısan ciddi firmalarla kıyaslayın.

Bose kuplerin gelisim ve yapısı hk guzel bir yazı var asagıda

http://www.modern.com.tr/teknohtm/akustik/jewel.html

• ikarahal,

sen 5500 ü dinledinmi yoksa tahmin mi ediyosun?
  • Hayır dinlemedim ama sonucta pc cevrebirim urunu. Ne kadar iddealı olsada Pc cevrebirimleri ev sistemleri kadar detaycı, guclu ve hifi standartlarında olmuyor.
    Sana bu sistem belki fazlasıyla yeter. Sonucta pc de kullanacaksın.
    Ama 30-40 metrekare bir oda kullanımı icin tatminkar bir sey istiyorsan ev sinema sistemi alman gerekir.
    Bosede bu amac icin yapılmıs bir urundur, pc icin degil. O yuzden her durumda 5500 den daha iyi sonuc verecektir.
    5500 kendi sınıfında en iyisi olabilir ama ev sinema sistemleri ile kıyaslamak yanlıs olur. Cunku ev sinema sistemleri ayrı kategoride ve bir ileri seviyededir.
  • quote:

Orijinalinden alıntı: atalayalper

burada benim ses sistemleri konusunda bildiğim en eski arkadaş wolverine ve bikaç kişi daha var işte... Daha sizin gibiler bu forumun ismini duymamışken biz burada yine bunları tartışıyoduk o yüzden herkez HADDİNİ BİLSİN bence....

puhahahah arkadaş espri yapmış galiba...
    ben önce geldim ben daha çok şey biliyorum demek istemiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alcoolico -- 10 Ağustos 2005, 15:46:07 >
  • hmm sonuçta nereyi şenlendirmek istediğinize bağlı olay....
    son fiyatlar abd'den yakını ile alım yapabilecek varsa kaçırmasın....
    logitech z5300 140$
    logitech z5500 265$
    bose fiyatları hala tavan. bu fiyata oda, salon gibi bir yer için logitech düşünülmeden alınması gereken bir ürün.
    türkiyede z5500 iki mislinden pahalı yanlız.
  • Bose gerçekten çok kaliteli ve kendine has hoparlör. Firmanın referansları zaten Mercedes ve ABD'nın uzaya gönderdiği mekikler gibi yerler. Mıknatıslarında neodmiyum denen değerli bir maden kullanıyorlar. Akustik yapıları da çok başarılı. Jewel Cube denen çok küçük hoparlörlerden inanılmaz bir ses çıkıyor. Büyük hoparlör sevmeyenler için birebir. Bas hoparlörü de çok iyi içinde iki adet sürücü var ve çok güçlü. Ancak bu hoparlörler Hi-Fi için. Çünkü Hİ-Fi de frekans aralığının büyük bir bölümü hoparlöre aktarılabilir özellikle kaliteli kayıtlarda. Ancak MP3 de zaten frekans aralığı dar o nedenle bilgisayar için üretilmiş Creative ve Logitech marka hoparlörler MP3 dinlemek için daha mantıklı. MP3'deki frekans darlığı teoride çok olmayabilir. Ancak bilgisayara aktarılan yada çevrilen kayıtlarda oldukça fazla kayıp oluyor bu nedenle pratikte ses kaybı fazla oluyor.

• quote:

burada benim ses sistemleri konusunda bildiğim en eski arkadaş wolverine ve bikaç kişi daha var işte... Daha sizin gibiler bu forumun ismini duymamışken biz burada yine bunları tartışıyoduk o yüzden herkez HADDİNİ BİLSİN bence....bütün topiclerin altından aynı adamlar çıkıyo yırtık dondan çıkar gibi ve gereksiz yorumlar yapılıyo tamamen kompleks dolu ve yardımcı olma amacı olmayan sadece kendi egolarını tatmin etmek için..

Ne yani bu foruma daha öndecen giriyo olmak daha çok bilgi sahibi olduğunu mu ispatlıyo? Nerden biliyosun benim nekadar bildiğimi belki başka forumlarda senden önce yazışıyodum ya da işim hi-fi ürünler? Bilmeden yorum yapma bence. Ayrıca ben, "ben çok biliyorum" iddasında değilim ben nacizane yorumumu yazdım arkadaşa sen niye gocunuyosun ki? Gerçekten tartışma yaratmaya bahane arıyosunuz...

Burda 5500 Bose'dan kalitelidir demek komik olmak demektir zaten bunu herkes biliyor senin çıkıp uyarmana gerek yok

• iki kişi konuşurken 3. ve 4. lere *** yemek düşer ben magesuko ile tartışıyorum daha doğrusu fikir ayrılığı yaşıyorum çözümlenmeyecek bişey değil ama size nooldu ben onu anlamadım kuyruk acınız var galiba bu arada bu iş tecrübeyle doğru orantılı yani çok biliyorum demiyorum ama çok kullandım çok değiştirdim çok kurcaladım vs..vs...vs...ve bunlar çok farkettiriyor bunu bilen bilir...Mesaj saıynızı arttırmaksa amacınız o başka tabi devam edin böyle...
  • quote:

iki kişi konuşurken 3. ve 4. lere *** yemek düşer ben magesuko ile tartışıyorum daha doğrusu fikir ayrılığı yaşıyorum çözümlenmeyecek bişey değil ama size nooldu ben onu anlamadım kuyruk acınız var galiba bu arada bu iş tecrübeyle doğru orantılı yani çok biliyorum demiyorum ama çok kullandım çok değiştirdim çok kurcaladım vs..vs...vs...ve bunlar çok farkettiriyor bunu bilen bilir...Mesaj saıynızı arttırmaksa amacınız o başka tabi devam edin böyle...

Burası herkese açık bir forum. Burada iki kişi karşılıklı tartışma şansınız yok. Herkesin karışma hakkı var. Eğer illahi ikili tartışma istiyorsanız PM kullanabilirsiniz. Lütfen diğer üyelere hitap tarzınıza da dikkat edin.

• +1 vozer
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.