Merhabalar, Yaklaşık 4 sene önce BOSE Acoustimass® 10 Series III Home (5+1) Hoparlör Seti almıştım. Bugüne kadar sorunsuz birşekilde kullanıyorum.
Son günlerde hoparlörden herhangibirşey dinlemiyor olmama rağmen vınnlama sesi geliyor hoparlörden, gerçi çok dikkat etmezsem duyulmuyor. Birde Televizyonum elektrik kontağından bozulduktan sonra güç koruyuculu uzatmalı priz kullanıyor olsamda her gece tüm elektronik aletlerin fişlerini prizden çekiyorum. Esasında açma kapama düğmeleri olsa aletlerin böyle birşey yapmayacağım ama ne Receiver'ın ne de Bose'un açma kapama düğmesi yok. Fişinden çekmessem hep stand-by da kalıyor. Bu fişden çekme olayına başladığımdan beri her fişten çektiğimde ZAAAURRTTT diye bir ses geliyor BOSE'dan.
Bu ses hayra alamet gelmediği için önce bilen arkadaş olabilir diye buradan sormak istedim.
* Böyle fişini çekmem doğru değil mi ? Başka şekilde elektrikten ayıramıyorum açma/kapama düğmesi olmadığı için :( * Bu sesin çıkması sizce normal mi ?
Not: fişlerini çekiyorum derken uzatmalı prizin düğmesini kapatıyorum, fişleri çekme ile aynı anlamı taşıyor diye bu şekilde söyledim.
Aynı anlama gelmiyor!
Bunu iki sebepten yapar!
Ya kondansatörler boşalırken.
Ya da muhtemelen de toprak hattında kaçak var.
Vınlama sorunu da yine 2 sebepten meydana gelir.
Kolonların besleme devresinde regüle çok kaliteli olmadığı zaman ya da yine aynı şekilde toprak hattı sorunlarında. Bazen de başka bir cihazdan kolonlarının girişine akan, düşük akımlı kirli faz yüzünden.
quote:
Orjinalden alıntı: cicibebeci
Merhabalar, Yaklaşık 4 sene önce BOSE Acoustimass® 10 Series III Home (5+1) Hoparlör Seti almıştım. Bugüne kadar sorunsuz birşekilde kullanıyorum.
Son günlerde hoparlörden herhangibirşey dinlemiyor olmama rağmen vınnlama sesi geliyor hoparlörden, gerçi çok dikkat etmezsem duyulmuyor. Birde Televizyonum elektrik kontağından bozulduktan sonra güç koruyuculu uzatmalı priz kullanıyor olsamda her gece tüm elektronik aletlerin fişlerini prizden çekiyorum. Esasında açma kapama düğmeleri olsa aletlerin böyle birşey yapmayacağım ama ne Receiver'ın ne de Bose'un açma kapama düğmesi yok. Fişinden çekmessem hep stand-by da kalıyor. Bu fişden çekme olayına başladığımdan beri her fişten çektiğimde ZAAAURRTTT diye bir ses geliyor BOSE'dan.
Bu ses hayra alamet gelmediği için önce bilen arkadaş olabilir diye buradan sormak istedim.
* Böyle fişini çekmem doğru değil mi ? Başka şekilde elektrikten ayıramıyorum açma/kapama düğmesi olmadığı için :( * Bu sesin çıkması sizce normal mi ?
Not: fişlerini çekiyorum derken uzatmalı prizin düğmesini kapatıyorum, fişleri çekme ile aynı anlamı taşıyor diye bu şekilde söyledim.
sık sık fişten çekmemelisin. sorun olur. çoklu prizden hepsini pat diye çekme. çoklu prizden cihazları tek tek çekmelisin.her gün tek tek çekemeyeceğine göre. bose stand by e geçmeden fişini çekme. evindeki elektrik tv.nide bozmuş. sistem şebekesini kontrol ettir. Bose vınlama yaparken Bass ve LFE tuşu dışında volume tuşu varsa net hatırlayamadım volum max da tutmayalım.aynı şekilde bass ve LFE orta, çeyrek seviyede tutup sinyal yapısını avr den ayarlayın.vınlama varken tuşlar kısıncavınlama çok azalıyor mu? bose nin kablolarını; avr kablolarını yeni baştan gözden geçir.
vınlama için volume bass sesleri denildiği gibi kısman lazım...zaarutt sesi olmaması içinde setin içindeki besleme devresine geçikme devresi takman lazım... yada + ucunu amfiye bağlamadan röle bağla elektrik varken akım geçsek şekilde..
arkadaşlar öncelikle cevaplarınız için çok teşekkür ederim... sorunu çözebilmem için ayrıntılı anlatmışsınız ama bazı açıklamalarınızı anlayamadım bilgisizliğimden dolayı.
topraklama konusunda haklısınız sanırım çünkü evdeki koşu bandında koşarken koşu bandını tuttuğumda da hafif çarpma oluyor. birde daha önce TV bozulmuştu evde.
elektrikçi daha yeni kofra sistemini değiştirmişti, sanırım topraklamayı yapamadılar.
farklı bir elektrikçi çağırıp bu kısmı halledebilirim, bunun dışında diğer önerilerinizide yapmama gerek olacakmı sizce ?
Dediğim gibi!
Sorun toprak hattından. Elektrikçiye düzelttir. Ama sakın, Nötr'den köprü alarak toprak vermesin. Bu en tehlikeli ve cahilce hata. Pek çok elektrikçi aklı sıra toprağı bu şekilde yaptığını sanıyor.
Toprak hattı, Şebekeden tamamen bağımsız olarak her bina için topraklama çubuğu veya topraklama levhası ile yapılır.
merhaba dostum eğer subwooferin aktifse ve eğer çevirici ile kullanıyorsan sorun çeviriciden olabilir.çünkü bende 110 V i le çalışan bose companionII var ve aynı sorun bendede var.
Sorun toprak hattından. Elektrikçiye düzelttir. Ama sakın, Nötr'den köprü alarak toprak vermesin. Bu en tehlikeli ve cahilce hata. Pek çok elektrikçi aklı sıra toprağı bu şekilde yaptığını sanıyor.
Toprak hattı, Şebekeden tamamen bağımsız olarak her bina için topraklama çubuğu veya topraklama levhası ile yapılır.
cevap için teşekkürler, toparklamanın nasıl yapılması gerektiğini anlatan bir site varmı, yada kısaca siz anlatabilirmisiniz, elektrikçiye işini öğretir gibi davranmadan kibarca uyarmam gerekir :)
quote:
Orjinalden alıntı: ay_tek75
merhaba dostum eğer subwooferin aktifse ve eğer çevirici ile kullanıyorsan sorun çeviriciden olabilir.çünkü bende 110 V i le çalışan bose companionII var ve aynı sorun bendede var.
aktif subwoofer ne demek bilmiyorum ama 110 çevirici kullanmıyorum.
toprak hattı bence zayı bi ihtimal... 4yıldır kullanıyorum demisiniz bu süre içinde aynı evdemi otuyosunuz..setin yanında manyetik alan .dimmer lamba.tasarruflu ampul gibi şeyleri iptal edip denemeniz, kişisel fikrim ise setinizin power katında bulanan kapasitörlerin kuruma değer kaybetme gibi nedenler dc voltajı tam süzememesidir..ses volume potu tam kapalı ikende duyuyosa 4 yıldırda aynı evde çalışıyosa neden budur.
evet 4 yıldır aynı evde oturuyorum, vınlama sesini Bass'ı düşürerek giderdim ancak fişten çektiğimde ses halen çıkıyor.
bu ses çıkmaya başlamadan önce elektrikçi kofra'yı, ve elektrik sayacını değiştirdi, bu sebeple topraklamadan kaynaklanabileceğine inanıyorum bende. :(
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme