Şimdi Ara

-- BOSCH WVH28420EU Logixx 7 Sensitive Tam Kurutmalı Çamaşır Makinesi -- Kullananlar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
1
Favori
26.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir de bu ürünü bugüne kadar kullanmış olanların tecrübe ve yorumlarını alabilsek çok iyi olurdu ... Yok mudur koca forumda ürünü kullanmış olan birileri...
  • hocam zaten ürün çıkalı 2 ay oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: by_ProXy

1. Tr nin her yerinde 65 tl dir.
    2. Yetkili servis garanti uzatma işlemini yapar.
    3. Ekstradan sözleşme kağıdı verilir.

Teşekkür ederim aydınlarıcı bilgileriniz için.
  • quote:

hocam zaten ürün çıkalı 2 ay oldu.

O kadar yeni olduğunu tahmin etmemiştim ...
  • Bu cihaz tahminimce ya Alman ya da Çin malı. Çin olma ihtimali daha yüksek ama emin değilim. Üründe beğenmediğim teknokta deterjan çekmecesi ile deterjan kutusu kapağının birleşim noktası. Bosch'tan beklenmeyecek bir tasarım olmuş. Bunun dışında bir eksisini görmedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zaccar

quote:

1. Tr nin her yerinde 65 tl dir.
    2. Yetkili servis garanti uzatma işlemini yapar.
    3. Ekstradan sözleşme kağıdı verilir.

Teşekkür ederim aydınlarıcı bilgileriniz için.

Evet aynen öyle eşya başına ücret alıyorlar. Bende 3 parça eşya için +4 yıl garanti almıştım. Bu şans işi garanti bitiminden sonra 4 yıl sorun çıkmazsa para boşa gidiyor. Tabi ileriyi kimse bilemeyeceği için almak daha mantıklı bence.
  • @kileci63
    Hayırlı olsun makinanız güle güle kullanın. Candoğan üstad ya alman ya çin yapımı demiş. Yani çin ilginç geldi. Sizden ricam makinanın ne malı olduğunu bir zahmet kıyısına, köşesine veya belgelerine bakarak bize yazar mısınız? İyi günler..
    @Candoğan62
    Bosch artık yeni çıkardığı çamaşır makinalarına Powerwash 60' programını koymazken nasıl olmuşta 2-3 ay önce çıkardğı makinaya bu özelliği koymuş??? anlayabilmiş değilim. Uzun süredir vardı bu 5 kg. çamaşır için 1 saatlik program. Artık yok nedense? Bir fikriniz varmı bu konuda???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasan 06 -- 4 Ekim 2010; 15:46:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakanoztuna06

@kileci63
    Hayırlı olsun makinanız güle güle kullanın. Candoğan üstad ya alman ya çin yapımı demiş. Yani çin ilginç geldi. Sizden ricam makinanın ne malı olduğunu bir zahmet kıyısına, köşesine veya belgelerine bakarak bize yazar mısınız? İyi günler..
    @Candoğan62
    Bosch artık yeni çıkardığı çamaşır makinalarına Powerwash 60' programını koymazken nasıl olmuşta 2-3 ay önce çıkardğı makinaya bu özelliği koymuş??? anlayabilmiş değilim. Uzun süredir vardı bu 5 kg. çamaşır için 1 saatlik program. Artık yok nedense? Bir fikriniz varmı bu konuda???

Teşekkür ederim, sağolun... Servis bugün geldi, makineyi kutusundan çıkardı ve kurulumunu gerçekleştirdi ... Ben de hemen nerede üretildiğini merak ettim ve ürünün arkasında "Made In Germany" yazısını görünce rahatladım :)... Yalnız daha servise sormadan "candogan62" beyin söylemini doğrular nitelikte bir açıklama geldi ustadan... Aynı ürünün Çin üretimi de mevcut, bu ürün hem Almanya'da hem de Çin'deki fabrikalarda eş zamanlı üretiliyor... Sizin şansınıza size Alman üretimi ürün gelmiş... Bu tamamen şans meselesi dedi usta ve ekledi "Gerçi ben her iki üretim arasında çalışırlığı etkileyecek bir fark olduğuna inanmıyorum" dedi... Sonuçta aynı testlerden geçirilerek tüketiciye sunuluyor bu ürünler diyerek gülümsedi :)... Makine baya baya ağır, 85 kg ağırlığa sahip ki bu da tamamen kullanılan çelik malzemeden kaynaklanıyormuş... Makinenin ilk kullanım öncesi yapılması gereken çamaşırsız temizleme işlemini kullanım klavuzuna göre gerçekleştirdik şimdilik... Gerek yıkama, gerekse sıkma (1400 devir) sırasında bana baya sessiz geldi ... Çamaşır yıkama performansından yıkayınca bahsedicem :)...

• Bu arada ürün üzerindeki menü ve yazıların tamamı İngilizce... Gerçi kullanımı oldukça rahat bir ürün... Görseller herşeyi iyice açıklıyor ...
  • Powerwash programının Bosch'un diğer modellerinde olmamasının sebebi Varioperfect özelliğinden kaynaklanıyor. Pamuklu programını seçip speedperfect fonksiyonunu etkinleştirdiğiniz an pamuklu programı 5kg kirli çamaşıra özel 1 saatlik programa dönüşüyor. Aynı durum 7kg modeller için de geçerli. Onlarda da 4kg kirli çamaşır için speefperfect(Profilo'da jetplus)+pamuklu programı seçildiğinde program süresi 1 saat oluyor.

Bu cihazda Varioperfect(eko-normal-hızlı) yıkama seçimi bulunmuyor. Yoğun-normal olmak üzere 2 aşamalı seçim var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kileci63

quote:

Orijinalden alıntı: hakanoztuna06

@kileci63
    @Candoğan62

Teşekkür ederim, sağolun... Servis bugün geldi, makineyi kutusundan çıkardı ve kurulumunu gerçekleştirdi ... Ben de hemen nerede üretildiğini merak ettim ve ürünün arkasında "Made In Germany" yazısını görünce rahatladım :)... Yalnız daha servise sormadan "candogan62" beyin söylemini doğrular nitelikte bir açıklama geldi ustadan... Aynı ürünün Çin üretimi de mevcut, bu ürün hem Almanya'da hem de Çin'deki fabrikalarda eş zamanlı üretiliyor... Sizin şansınıza size Alman üretimi ürün gelmiş... Bu tamamen şans meselesi dedi usta ve ekledi "Gerçi ben her iki üretim arasında çalışırlığı etkileyecek bir fark olduğuna inanmıyorum" dedi... Sonuçta aynı testlerden geçirilerek tüketiciye sunuluyor bu ürünler diyerek gülümsedi :)... Makine baya baya ağır, 85 kg ağırlığa sahip ki bu da tamamen kullanılan çelik malzemeden kaynaklanıyormuş... Makinenin ilk kullanım öncesi yapılması gereken çamaşırsız temizleme işlemini kullanım klavuzuna göre gerçekleştirdik şimdilik... Gerek yıkama, gerekse sıkma (1400 devir) sırasında bana baya sessiz geldi ... Çamaşır yıkama performansından yıkayınca bahsedicem :)...

Teşekkür ederim cevap için. Şanslıymışsınız alman malı çıkmış sizinkisi. İyi günlerde kullanın. Saygılar.
    quote:

Orijinalden alıntı: candogan62

Powerwash programının Bosch'un diğer modellerinde olmamasının sebebi Varioperfect özelliğinden kaynaklanıyor. Pamuklu programını seçip speedperfect fonksiyonunu etkinleştirdiğiniz an pamuklu programı 5kg kirli çamaşıra özel 1 saatlik programa dönüşüyor. Aynı durum 7kg modeller için de geçerli. Onlarda da 4kg kirli çamaşır için speefperfect(Profilo'da jetplus)+pamuklu programı seçildiğinde program süresi 1 saat oluyor.

Bu cihazda Varioperfect(eko-normal-hızlı) yıkama seçimi bulunmuyor. Yoğun-normal olmak üzere 2 aşamalı seçim var.

Hmm anladım biraz araştırsam belki bulabilirmişim. O program yerine aynı işe yarayan speedperfect özelliği koymuşlar demek güzel olmuş yeni modeller. Bu exclusive serisi 2011 demi girecek acaba Türkiye piyasasına bilginiz var mı? ( Bilgilendirme için ayrıca tşk ederim, SAYGILAR.)

• merhaba,

biraz önce bu ürünü sordum Bosch yetkili bayisinde ama pek tavsiye etmiyoruz, çabuk arızalanıyor demişti.Ayrı kurutma makinelerini gösterdi ve çamaşır makinelerinin üzerine de montaj edilebildiğini söyleyip biraz aklımı karıştırdı aslında.Bir de işi sadece kurutma olan makinelerin kapasitesi 8kg.İki seferde kurutma gibi bir işleme gerek yok ve daha ekonomik.
    Siz ne dersiniz?
  • benim merak ettiğim şu; bu tip makineler kurutma işlemini de bağımsız kurutma makineleri ile aynı performansta yapabiliyor mu? daha önce konuştuğum bir servis bu tip bütünleşik ürünlerin kurutmalarında bireysel olanların verdiği sonucun alınamadığını (gerek kurutma gerek kırışıklık olarak) söylemişti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metinkolay

benim merak ettiğim şu; bu tip makineler kurutma işlemini de bağımsız kurutma makineleri ile aynı performansta yapabiliyor mu? daha önce konuştuğum bir servis bu tip bütünleşik ürünlerin kurutmalarında bireysel olanların verdiği sonucun alınamadığını (gerek kurutma gerek kırışıklık olarak) söylemişti.

O diğer çoğu modelde oluyor bu modelde Kondenserli Kurutma var yani istediğiniz zamanbir çamaşır makinesi istediğiniz zaman bir kurutma makinesi oluyor.Ayrıca çevirmeleri yapayım kolaylık olsun
    Cottons;Pamuklular(Beyazlar/Renkliler)
    Cottons Eco;Pamuklular Eko(Beyazlar/renkliler Ekonomik)
    Easy Care;Kolay Bakımlı/Sentetik
    Mix;Karışık
    Delicate/Silk;Hassas/İpek
    Wool;Yünlü/Elde Yıkama
    Rinse;Durulama
    Spin;Sıkma
    Empty;Boşaltma
    Super Quıck15';Süper hızlı 15'
    PowerWash 60';HızlıGüçlü 60'
    Sensitive ;Çok hassas
    Fluff Clean;Tüy temizleme
    Gentle Drying;Hassas Kurutma(Nemli-Ütü kuruluğu-Dolap kuruluğu)
    İntensive Drying;Normal/Yoğun kurutma (Dolap kuruluğu-Dolap kuruluğu+-Extra kuru)

• kileci63 hocam bu üründen bende düşünüyorum, yorumlarını + - olarak birde net değerlendirmenizi yapabilirseniz çok sevinirim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: gökoş

quote:

Orijinalden alıntı: metinkolay

benim merak ettiğim şu; bu tip makineler kurutma işlemini de bağımsız kurutma makineleri ile aynı performansta yapabiliyor mu? daha önce konuştuğum bir servis bu tip bütünleşik ürünlerin kurutmalarında bireysel olanların verdiği sonucun alınamadığını (gerek kurutma gerek kırışıklık olarak) söylemişti.

O diğer çoğu modelde oluyor bu modelde Kondenserli Kurutma var yani istediğiniz zamanbir çamaşır makinesi istediğiniz zaman bir kurutma makinesi oluyor.Ayrıca çevirmeleri yapayım kolaylık olsun
    Cottons;Pamuklular(Beyazlar/Renkliler)
    Cottons Eco;Pamuklular Eko(Beyazlar/renkliler Ekonomik)
    Easy Care;Kolay Bakımlı/Sentetik
    Mix;Karışık
    Delicate/Silk;Hassas/İpek
    Wool;Yünlü/Elde Yıkama
    Rinse;Durulama
    Spin;Sıkma
    Empty;Boşaltma
    Super Quıck15';Süper hızlı 15'
    PowerWash 60';HızlıGüçlü 60'
    Sensitive ;Çok hassas
    Fluff Clean;Tüy temizleme
    Gentle Drying;Hassas Kurutma(Nemli-Ütü kuruluğu-Dolap kuruluğu)
    İntensive Drying;Normal/Yoğun kurutma (Dolap kuruluğu-Dolap kuruluğu+-Extra kuru)

Çeviriye katılıyorum ancak sensitive programında kasıt olan hassas kumaş değil; deterjan alerjisi olan hassas ciltli insanlardır. Yani bu program deterjana alerjisi olan hassas ciltli insanların giydiği pamuklu kumaşlar içindir.

• bende katılmıyorum aynı performansa sahip olduklarını aralarında % lik farklılıklar vardır ama şuunu biliyorumkii amaç aynı amaça 2side ulaşıyor..
  • Merhaba, ben foruma henüz katıldım. Bu yaz, çamaşır makinem bozuldu. Ben de Bosch tam kurutmalı çamaşır makinesi aldım ve bakın, başıma neler geldi.

İstanbul Maltepe ve Kadıköy'deki bayilerin çoğundan fiyat alırken, makinenin nerede üretildiğini tek tek sordum. Bana Almanya üretimi olduğunu söylediler. İnternette yazılan bilgileri de araştırarak makineyi nakit 1800 TL ye aldık. Cihazın ilk yıkama fonksiyonunda hiçbir sorunla karşılaşmadık. Ancak, kurutma işleminde, etrafa çok fena bir lastik kokusu yayıldı. Durumu teknik servise bildirdik. Birkaç kurutma daha yapmamızı söylediler. Altı yedi yıkama ve kurutmadan sonra, bu defa, yıkarken az, kuruturken çok olmak üzere feci koku vermeye devam etti. Teknik servisi tekrar aradık ve gelen teknisyen önce makinenin koku vererek çalıştığını onayladı. Sonra da, hayır, burada koku yok, diyerek forma, makinenin kurutma fonksiyonunda koku olabileceği yönünde bilgi verildiğine dair bir yazı yazarak gitti.

Ben, daha sonra Bosch merkez teknik servisi aradım ve tüm bunları anlattım. Çok ilgili davrandılar ve teknik servisten tekrar bilgi vereceklerini açıkladılar. Ertesi gün teknik servis, beni telefonla aradı ve Almanya'ya, fabrikaya yazı göndereceklerini ve gelen cevaptan beni haberdar edeceklerini söylediler. Aradan dört ay geçmesine rağmen, tekrar bana bilgi vermedi ve sorunumuzla da ilgilenmediler.

Esas sorun ise birkaç gün önce ortaya çıktı. Cihaz, özellikle 60 derece yıkama yaparken öylesine feci bir koku vermeye başladı ki, banyonun olduğu koridordan bile geçemez oldum. Banyoda otomatik havalandırma sürekli çalışıyor olmasına rağmen bu feci koku, makine çalıştığı her an bizi çok rahatsız etti. İnternetteki yazıları tekrar gözden geçirdim ve bu cihazın bazılarının Çin'de üretilmiş olduğunu okudum. Hemen çamaşır makinesini çekip arkasına baktım ve Made in China yazısını görünce deliye döndüm. Sorduğum bütün bayiler bana Almanya üretimi demişlerdi. Teknik servis bile Almanya'ya fabrikaya yazı gönderme olayında, makinenin Çin'de üretildiğinden habersizler.

Cihazı alırken Çin üretimi de var, şeklinde bilgi verselerdi, ben asla Çin üretimi olanı alıp, evimde bu rezilliği yaşamazdım. Yarın teknik servisi tekrar arayacağım, bakalım bu defa ne yapacaklar.

Aslında cihazın programları, yıkama ve kurutması çok güzel. Çok lekeli çamaşırları, çok kaliteli olmayan bir deterjanla bile lekesiz ve yıpratmadan yıkıyor. Kurutma fonksiyonu da çok iyi. Çamaşırlar kupkuru ve ütülü gibi çıkıyor. Sadece nevresimler çok dolaştığı için kırışık çıkıyor. Ayrıca makine, B sınıfı olmasına rağmen elektrik faturasında sadece 20 TL lik bir artış oldu. Neredeyse tüm çamaşırları makinede kurutuyorum. Tüm bu özellikleriyle makineden vazgeçmek istemiyorum. Ancak çıkardığı rezil kokunun Çin üretimi olmasından dolayı olabileceğini düşünüyorum.

Bu cihazın Almanya üretimini kullanan arkadaşlar lütfen bana cevap yazabilirler mi? Siz de de benzer sorunlar var mı, yoksa sadece bizim cihaz mı problemli acaba? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

• Bu ürünü kullananların yorumlarını ben de çok merak ediyorum.
    Bu ürünü veya Siemens'deki eşdeğerini almayı planlıyorum.
  • Daha evvel dediğim gibi bu ürünün Çin imalatı da mevcut, Almanya imalatı da.

Yaşadığınız koku probleminin üretim yeri ile çok ilgili olduğunun sanmıyorum. Cihazın etrafında yeterli havalanma alanı var mı acaba? Ya da banyonuz havalandırmayı sağlayacak genişlikte mi? Bu durum kokudan ziyade tüketim değerleri ve kurutma performansı üzerinde de etkilidir. Makineniz önden soğuk hava alır ve arkadan kullandığı havayı dışarı verir.

Makineyi aldığınız günden beri aynı marka yumuşatıcı veya kokusu güçlü deterjan kullanıyorsanız fazla kokuyu bunlar da tetikliyor olabilir. Bu durumu da kontrol etmenizi öneririm.

Bu cihazda hava dolaşımı kullanıldığından koku veya sıcak hava probleminiz devam edebilir. Memnun kalmadıysanız iade için uğraşın derim.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.