Şimdi Ara

Bosch Ocak çizikleri hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
51.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, ocağı silerken cif kullanılmış ve Ocak'ta kucuk kucuk çizikler oluşmuş bunları düzeltmek için bir şey mevcutmudur cila benzeri cevaplar için şimdiden teşekkürler.



  • Bilen varsa benim Bosch ocak için de lazım böyle birşey...
  • bahsettiğiniz ocak, inox olanlardan mı?

    eğer inox modelden bahsediyorsanız, çizikleri nasıl gidereceğinizi bilmiyorum ama en azından bundan sonrası için olmaması ya da en az miktarda olması için, silerklen mutlaka, yüzeyin fırçalanma yönünde silin. çelik ürünlerde dikkatle bakarsanız yüzeyin fırçalanmışi olduğunu görürsünüz. eğer fırçalanma yönünde temizlik yaparsanız, çizik oluşmuyor. oluşuyorsa da aynı yönde olduğu için belli olmuyor.
  • İnox ve çözüm yok diyorsun
  • çözüm olur mu bimliyorum ama, çizikler çok derin değilse, belki fırçalanma yönüne paralel olacak şekilde, bulaşık süngerinin yeşil kısmı (sert bölümü) ile hafifçe, fazla bastırmadan git-gel yapmanızın bir faydası olabilir. yalnız çok dikkatli yapın ki, daha derin çizilmelere sebebiyet vermeyin...
    hatta, eğer ocağın dah aaz görünen yerlerinde de çizikler varsa, önce burda deneyin.
  • Başka bilgisi olan kimse yokmu ?
  • gün içersinde Bosch servisi ile görüştüm cizik var ise kurtuluşun yok olmadığını, matlık var ise inox temizleme maddeleri ile silindiğinde parladığını söyledi. Birde ocak için üst tablanın değişe bileceğini bedelinin 170 yada 175 tl civarında olacağını söyledi. Akşam inox temizleme sıvısı yada jeli alıp silmeyi deniyeceğim olmadı yeni tabla sipariş edicem 2 gün içersinde geliyormuş ellerine.
  • Inox ürün her zaman çizilebilir. Hele ki söz konusu ürün ocaksa. Ben emrahsnr arkadaşımızın görüşüne katılıyorum. Bence deneyin.
  • Daha önce benzer bir başlıkta bu çizik düzeltme işleminin nasıl yapılacağını yazmıştım. sanırım başlık adı inox mu paslanmaz mı gibi birşeydi. Emrahsnr arkadaşın dediği yöntem ince çizikler için geçerli olan ve ürün üreticilerinin tamir operasyonlarında kullandıkları yöntemdir.Hatta bu işi becerebilen ,el yordamı hassas kişiler bu tamir işlemini yaparlar.
    yeni tabla siparişi vermenizi tavsiye etmem.Yeni gelecek olan da,kısa bir süre sonra aynı şekli alacaktır.ince çizikler için en iyi yöntem ,tablanın orjinal çizgi yönüne paralel şekilde scotch brite ile hafif bastırmayla düzeltmektir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mars51

    Daha önce benzer bir başlıkta bu çizik düzeltme işleminin nasıl yapılacağını yazmıştım. sanırım başlık adı inox mu paslanmaz mı gibi birşeydi. Emrahsnr arkadaşın dediği yöntem ince çizikler için geçerli olan ve ürün üreticilerinin tamir operasyonlarında kullandıkları yöntemdir.Hatta bu işi becerebilen ,el yordamı hassas kişiler bu tamir işlemini yaparlar.
    yeni tabla siparişi vermenizi tavsiye etmem.Yeni gelecek olan da,kısa bir süre sonra aynı şekli alacaktır.ince çizikler için en iyi yöntem ,tablanın orjinal çizgi yönüne paralel şekilde scotch brite ile hafif bastırmayla düzeltmektir.

    aslına bakarsanız benim sorunum kılcal çizik tarzında olanlar değil problem cif ile silme sonucu ortaya çıkan çizikler. şuan evde değilim eve geçince ss koyarım ordan görürsünüz yani söylediğiniz yöntem ile kapatıla bilecek gibi değiller ve tüm çizikler orjinal çizgi yönünün tersine ss koyunca üzerinden konuşuruz....




  • ben şimdi bosch un sitesinden baktım benim ocak için çelik yazıyor sanırım inox değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmetgs1111

    ben şimdi bosch un sitesinden baktım benim ocak için çelik yazıyor sanırım inox değil.

    Bu litaratürde inox = Paslanmaz = çelik aynı şeydir.Sadece kullanılan sac plakanın kalitesi farklıdır.Kimi üreticiler 304 kalite kimileri de 430 kalite sac kullanırlar.

    Dediğiniz yüzey bozulma durumunu tahmin edebiliyorum.Cif gibi aşındırıcı temizleyicilerle yapılan temizlikler ,bu cihazların üzerinde hem matlaşma ,hem de sacın fırçalama yönünü bozduğu için estetik görünüm sorunlarına yol açıyor.

    Bu duruma gelmiş bir ocakta yapılabilecek birşey maalesef yok.Bu durumda ocak tablasının değiştirilmesini düşünebilirsiniz.Ocağınızın gazlı olduğunu varsayarak, bu işin bir uzman tarafından hassaslıkla yapılmasını önermeliyim.Çünkü ocak içinde dolaşan gaz borularındaki veya gaz musluklarındaki oynama , gaz kaçaklarına sebep olabilir.İşlem bittikten sonra gaz kaçak testi yapılması gereklidir.

    Yeni tablanızda temizliği kesinlikle cif ve muadili ürünlerle yapmayın. Hatta bu iş için üretildiği söylenen bir çok paslanmaz temizleyicisi de yüzeyi bozmaktadır.
    Ben bu tür inox ürünlerinin temizliği için camsil ve saf alkol karışımını kullanıyorum. Çok kurumuş bir leke varsa ,sıcak su püskürterek yumuşamasını sağlıyor ve ve normal bir süngerle bastırmadan temizliyorum. Ardından bu karışımla yüzeyi bir kez daha temizliyorum.Alkol oranı fazla olduğu için hem çabuk kuruyor hem de lekesiz kuruyor.Tüm bu temizlik işlemlerini sacın orjinal fırçalama (çizgi) yönünde yapmak gerekiyor.

    İnox ürünler maalesef bakımı zor ama estetik ürünler. Ama kullanım açısından emaye ürünler daha iyidir.




  • ben de temizliği sıvı bulaşık detarjanı ilave ettiğim sıcak suyla ve yumuşak süngerle yaptıktan sonra, cam bezi ile duruluyor sonrasında da kuruluyorum. silme işlemini de burda bahsedildiği gibi fırçalanma yönünde yapıyorum.

    bulaşık makinesini inox aldığım için setüstü ocağı da inox aldım.

    temizlik açısından berbat ürünler. estetiği var ama. şimdi eve temizlikçi falan çağırmaya korkuyorum. çünkü buzdolabı, bulaşık makinesi, ocak hep inox ürünler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrahsnr

    ben de temizliği sıvı bulaşık detarjanı ilave ettiğim sıcak suyla ve yumuşak süngerle yaptıktan sonra, cam bezi ile duruluyor sonrasında da kuruluyorum. silme işlemini de burda bahsedildiği gibi fırçalanma yönünde yapıyorum.

    bulaşık makinesini inox aldığım için setüstü ocağı da inox aldım.

    temizlik açısından berbat ürünler. estetiği var ama. şimdi eve temizlikçi falan çağırmaya korkuyorum. çünkü buzdolabı, bulaşık makinesi, ocak hep inox ürünler.

    Emrahsnr ,temizlikçi dedin de hatıralarım canlandı.
    Bir dönem plastik maket ile ilgileniyordum.Zor ve zahmetli emek isteyen bir iş.Eve her temizlikçi geldiğinde mutlaka maketlerimden birinde bir kırık oluyordu.Duşun cam kapısı mı dersin , çocuk odasındaki avize mi dersin ,vazo tabak çanak ,telsiz telefon,jaluzi perde, bunların hepsi temizlikçilerden nasibini aldı.Kafayı kırmak üzereydim .Hayır ben bunu kırdım dese yine kabul edebilirim.Ama kadın evden gidiyor bir iki gün sonra bu dediklerimi görüyorum.ee tepemin tası atıyor haliyle ..
    En son temizlik için aldığımız bayanı çekip karşıma konuştum. Kırdığın veya zarar verdiğin herşeyin ücretini ,günlük yevmiyen den keserim.Kendi evini nasıl temizliyorsan öyle temizle dedikten sonra kafam rahatladı. Ne bu ya eve temizlikçi alınca evdeki herşeyi bedava mı elde ediyoruz zannediyorlar ... 2 senedir aynı bayan geliyor şu ana kadar kırıp dökme olmadı :)




  • Arkadaslar inoxlu temizleme bezi kullanin. cizikleri belirli olculerde yokedebiliyor...
  • arkadaşlar 3 yıllık konuyu hortlatıyorum kusura bakmayın

    malum inox ocaklardaki çizik problemini würth ün INOX SPREY 400 ML. ve PERFEKT INOX SPREY 400ML isimli iki ürünü var bunlardan biriyle yok edebilir miyiz? deneyen var mı hiç aranızda?


    saygılar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.