Şimdi Ara

BOSCH KGE58AW30N A++ Kombi Buzdolabı İncelemesi (64. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.759
Cevap
38
Favori
326.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: CoMiSeR

quote:

Orijinalden alıntı: adan_us

konu hakkında üstadların bilgilendirmesiyle sadece kapı kolu meteryalleri ve gösterge panelleri farklı imiş diğer bütün özellikleri aynı, Bir seneden bu yana buzdolabi arayisindaydim tam karar kıldım derken bu seferde nemli yerlerde buzlanma sorunsalı olduğu belirtilmiş ust yorumlarda dolapla alakalı galiba lg nin 600 lt lk 802 modelini alacağım dolap a+ acaba a++ ya göre enerji sarfiyati beni uzermi bilgisi plan varsa cevap alabilirmiyim lutfen

siemens olanı buldum 1450 liraya taksitli olarak ama bu candoğanın incelediğinden kalitesiz değildir inşallah ya birisi yardımcı olursa sevinirim

daha onceki sayfa ve incelemelerde bosch ve siemens in ayni kodlu urunlerinin tek fabrika bantlarindan ciktigini,sadece gorsel olarak(kapi kolu,kontrol paneli,dis gorunus ve ic aydinlatmalarinin)

farkli oldugu belirtilmis goze hitap ve fiyat olarak hangisi uygunsa ona karar verilmesi tavsiye edilmisti.

ben camasir makinesi alirken bu tavsiyeye uydum siemensin i dos c.makinesini aldim zira boscla arasinda 300 tl kadar fark vardi.suan cok memnunum.

ama her zaman elektronik sans isi derler karar size kalmis belli bi noktadan ve zamandan sonra gozu karartmak gerekiyor yoksa insan ayrintilarda bogusuyor

Misal ben bir senedir dolap arayisindayim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

konu hakkında üstadların bilgilendirmesiyle sadece kapı kolu meteryalleri ve gösterge panelleri farklı imiş diğer bütün özellikleri aynı, Bir seneden bu yana buzdolabi arayisindaydim tam karar kıldım derken bu seferde nemli yerlerde buzlanma sorunsalı olduğu belirtilmiş ust yorumlarda dolapla alakalı galiba lg nin 600 lt lk 802 modelini alacağım dolap a+ acaba a++ ya göre enerji sarfiyati beni uzermi bilgisi plan varsa cevap alabilirmiyim lutfen

siemens olanı buldum 1450 liraya taksitli olarak ama bu candoğanın incelediğinden kalitesiz değildir inşallah ya birisi yardımcı olursa sevinirim

daha onceki sayfa ve incelemelerde bosch ve siemens in ayni kodlu urunlerinin tek fabrika bantlarindan ciktigini,sadece gorsel olarak(kapi kolu,kontrol paneli,dis gorunus ve ic aydinlatmalarinin)

farkli oldugu belirtilmis goze hitap ve fiyat olarak hangisi uygunsa ona karar verilmesi tavsiye edilmisti.

ben camasir makinesi alirken bu tavsiyeye uydum siemensin i dos c.makinesini aldim zira boscla arasinda 300 tl kadar fark vardi.suan cok memnunum.

ama her zaman elektronik sans isi derler karar size kalmis belli bi noktadan ve zamandan sonra gozu karartmak gerekiyor yoksa insan ayrintilarda bogusuyor

hmmm bosch normalde siemens'ten daha kaliteli o halde öyle mi

• quote:

quote:

quote:

quote:

ben diyorumki biri Mercedes biri BMW zevk tercih meselesi umarım anlatabilmisimdir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

ben diyorumki biri Mercedes biri BMW zevk tercih meselesi umarım anlatabilmisimdir.

Alıntıları Göster
    quote:

Orijinalden alinti: adan_us

ben diyorumki biri Mercedes biri BMW zevk tercih meselesi umarim anlatabilmisimdir.

siemens aldık mercedes sayılır umarız

• Siemens KG58EAW30N - nakit 1400
    bonus ve world karta taksitli fiyatı 1435 tl
  • quote:

Orijinalden alıntı: SerdarCetin

Siemens KG58EAW30N - nakit 1400
    bonus ve world karta taksitli fiyatı 1435 tl

serdar bey inox olani icin fiyatiniz nedir ve adanaya sevkiyat nasil olur acaba.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • adan_us A kullanıcısına yanıt
    Adana da malesef henüz mağazamız olmadığından havale ile ödeme alabilirim sadece,
    1640 tl + 35 tl de kargo masrafı çıkar adana için,
    sevkiyat direkt olarak siemens çerkezköyden ürünü sipariş ederim sizin adresinize teslim edilir ortalama 10 gün içinde türkiyenin her yerine gönderebiliyoruz bu şekilde.
  • Pazartesi kge58aw30n alarak araniza katılmış bulunmaktayım. izlenimlerimi ben de paylaşacağım ancak acil olarak bir yanıta ihtiyacım var;
    candogan beyin incelemesinde dolabin arka resminde klasik radyatör haricinde slalom/zigzag biçiminde boru var. Bizimkinde yok o. Neden olabilir.

• Dolabın soğutması ile ilgili olarak olsun yada ses ile ilgili olsun kimi kullanıcıların şikayeti olduğunu görüyorum. Ben de beklediğim gibi bir soğutma alamadım. Üstelik eski Ariston mtm 1911 dolap çok daha iyi ve hızlı soğutuyordu. Ayrıca statik dolap gibi 4 günde çok karlama yaptı.
    Test işlemi yapan forum üyesi sorunu düzenlediği yazmış. Deneyeceğim ama ben başka bir konuya takıldım.
    candogan bey inceleme yazısında dolap arkası foto koymuş. Bizim dolapta olmayan zigzag/slalom türü bir boru var. Yalnizca tahmin ; belki de kiminin memnun olması ve kimin olmaması bu sistem farklı ile ilgili olabilir. 30n kullanıcılarından ricam, kendi dolap arkalarına bakmaları, hatta foto koymaları. Tahminim doğru çıkarsa çözüm bulma yoluna beraber gideriz.

• Bende araştırmalarım ve candogan beyin tavsiyesi üzerine bu dolaptan alali 2 ay oldu ve ciddi manada dolapla ilgili problemlerim var.

İlk olarak dolap tamamı camla kaplı balkonda dürüyor ve sadece aksam ustu güneş alan bir yerde onda da store perde ile korumaya alıyoruz .ancak dolap ilk ayın sonlarına dogru sogutmamaya içerisinde de 2cm kalınlığında kar yaptı neyse dedik servisi arayalım geldiler uç tane termometreyi icine koydular 3 gun sonra tekrar geleceğiz dediler geldiklerinde hic problem olmadıgını kapısını cok acik bırakırsanız böyle olur dediler.

Sonra tekrar kullanmaya başladık dolap 4 derece bu arada simdi de iftarda kola çıkardık bi baktık sıcak doloba baktım üst tarafın derece göstergesi kapanmış dolap Durmuş sanki derece kısmına basınca tekrar geldi .

Ayrıca eğer dolabın arka kısmına birsey dayarsaniz hemen sulanıyor ve arkasında karlanma yapıyor

Simdi benim sorum acaba dolabı kullanmayı mı bilmiyorum yoksa teknik bir problem mı var yoksa benim gibi bu problemleri baska yaşayan varmı esim de bende bıktık dolaptan dilinden anlayamadık yardımcı olacak varmı insanlık namına :)

• Anlaşılan artık kimsenin dolapta sorunu kalmamış!!!
    3 dercede çalıştırıyorum üst tarafı, buna rağmen eski Ariston 1911 kadar soğutmuyor.
    Dün saat 3 te günlerdir çalışmayan eski dolabı çalışırdık, saat gece 12 de buzzzz gibiydi. Bosch ise 24 saat çalıştı ve icindeki suyu içtiğimde sadece serindi.
    Dolaplar arasinda sistem farkı olduğuna ve bunun farklı sonuçlar verdiğine inanmakla birlikte, kimse yanıt yazmadığından arpa boyu yol kat edemedik.

• Çerkezköy üretimi olduğu için mi sorun yapar bu cihaz...yoksa biz mi cihazı kullanmasını öğrenemedik...?
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkaboy

Çerkezköy üretimi olduğu için mi sorun yapar bu cihaz...yoksa biz mi cihazı kullanmasını öğrenemedik...?

aynen hocam acaba biz mi kullanmayı beceremiyoruz anlamadım gitti
  • konu açtım kimse cevap atmadı bir de size sorayım arkadaşlar.

Düğün alışverişi yapıyorum eşim Samsung RS21HFURS buz dolabını beğendi fiyatıda internette düşmüş. Ama ben teknik olarak nasıldır anlamam.Sizce alayım mı? fiyatı 2.600 tL
  • candogan hocam 2000 - 2600 tl bandında

- bosch yada siemens
    - olabildiğince hacmi büyük, A ++ sınıfı

no frost hangi modeli tavsiye edersiniz ? ( iki kapılı )

yada bu fiyata ŞUNU TAVSİYE EDERİM dediğiniz İYİ BİR BUZDOLABI var mıdır ?

yardımcı olabilir misiniz? teşekkür ederim.
  • Dün elektronik termometre ile ölçtüm dolabı. Çünkü en üst raftan aldığım puding soğuk değil sadece serindi.
    Öncesinde test işlemini yaptım. Herhangi bir hata vermedi, herşey normaldi. Sonra ölçüme başladım.
    Dolabın üstü yani soğutucu +3 dereceye ayarlı ve alt kısmı yani dondurucu -18 e ayarlı. Dolabı aldığımızda ilk 24 saat +5 derecede çalıştı, sonra soğutmayınca 3 e aldık. Ama çok da bişey değişmedi.
    Her bir rafı yada kutuyu ölçtüğümde en az 2 saat dolabı hiç açmadım. Yani açma ve kapatma etkisi yok bu ölçümlerde
    Değerler:
    Fresh box ve en alt rafta 0 derece.
    En üst rafta 9 derece.
    Dolap kapağındaki kapakta 11 derece.

Sonuç: Rezalet! Değerler bu kadar mı farklı olur? 20 metrekare alan değilki bu kadar farklı değerler çıksın. En alt ve üst raf arasında toplasan 40 cm mesafe ancak vardır. Üstelik kapalı ve izolasyonlu bir alan. Ama arada 9 derece fark var.
    1600 TL vermemiş olsam inanın eski Arsiton'u kullanmaya devam edeceğim.

Bu dolaptan memnun olanlar ya çok şanslı, yada farkında değiller durumun.

• quote:

Orijinalden alıntı: alikemalvahit

Bende araştırmalarım ve candogan beyin tavsiyesi üzerine bu dolaptan alali 2 ay oldu ve ciddi manada dolapla ilgili problemlerim var.

İlk olarak dolap tamamı camla kaplı balkonda dürüyor ve sadece aksam ustu güneş alan bir yerde onda da store perde ile korumaya alıyoruz .ancak dolap ilk ayın sonlarına dogru sogutmamaya içerisinde de 2cm kalınlığında kar yaptı neyse dedik servisi arayalım geldiler uç tane termometreyi icine koydular 3 gun sonra tekrar geleceğiz dediler geldiklerinde hic problem olmadıgını kapısını cok acik bırakırsanız böyle olur dediler.

Sonra tekrar kullanmaya başladık dolap 4 derece bu arada simdi de iftarda kola çıkardık bi baktık sıcak doloba baktım üst tarafın derece göstergesi kapanmış dolap Durmuş sanki derece kısmına basınca tekrar geldi .

Ayrıca eğer dolabın arka kısmına birsey dayarsaniz hemen sulanıyor ve arkasında karlanma yapıyor

Simdi benim sorum acaba dolabı kullanmayı mı bilmiyorum yoksa teknik bir problem mı var yoksa benim gibi bu problemleri baska yaşayan varmı esim de bende bıktık dolaptan dilinden anlayamadık yardımcı olacak varmı insanlık namına :)

Cihazın üst soğutucu bölmede fazla karlanma yapması kapının sık açılıp kapandığına, ya da soğukluğun kesintiye uğrayıp sonradan toparlandığına işarettir.

Soğutucu göstergesi kapandıysa yanlışlıkla tatil tuşuna basılmış olabilir. Durum tekrarlarsa ana kartta sorun olma ihtimali vardır. Tekrarlarsa dikkate alın.

Cihazın bulunduğu ortam 43'C yi geçmemeli, tam nasıl bir yerde durduğunu bilemediğimden yorum yapmam doğru olmayacaktır. Cam balkonda sera etkisi oluşacağından bu noktaya dikkat etmek lazım. Sıcak saatlerde camı açık bırakıp hava dolaşımına izin verirseniz daha verimli olur.

Cam rafların arkasındaki siperlik yiyeceklerin duvara değmesini engeller. Nasıl no frostlarda yiyecekleri hava menfezlerine dayamamak gerekiyorsa bu dolapta da arka duvara değdirmemek gerekiyor. Siperliğin en arka noktasına kadar kullanabilirsiniz ama arka duvara değmemelidir.

Kısacası balkonunuzda hava dolaşımını sağlayıp sera etkisini engellediğinizde, kağıyı gereksiz yere sık açıp kapamadığınızda bu tarz bir problem yaşamamanız gerekir. Bu etmenleri kontrol ettikten sonra karlanma tabakasında azalma olması ve soğukluğun dengelenmesi gerekir. Durum devam ediyorsa servise başvurun.

• quote:

Orijinalden alıntı: chips

Dün elektronik termometre ile ölçtüm dolabı. Çünkü en üst raftan aldığım puding soğuk değil sadece serindi.
    Öncesinde test işlemini yaptım. Herhangi bir hata vermedi, herşey normaldi. Sonra ölçüme başladım.
    Dolabın üstü yani soğutucu +3 dereceye ayarlı ve alt kısmı yani dondurucu -18 e ayarlı. Dolabı aldığımızda ilk 24 saat +5 derecede çalıştı, sonra soğutmayınca 3 e aldık. Ama çok da bişey değişmedi.
    Her bir rafı yada kutuyu ölçtüğümde en az 2 saat dolabı hiç açmadım. Yani açma ve kapatma etkisi yok bu ölçümlerde
    Değerler:
    Fresh box ve en alt rafta 0 derece.
    En üst rafta 9 derece.
    Dolap kapağındaki kapakta 11 derece.

Sonuç: Rezalet! Değerler bu kadar mı farklı olur? 20 metrekare alan değilki bu kadar farklı değerler çıksın. En alt ve üst raf arasında toplasan 40 cm mesafe ancak vardır. Üstelik kapalı ve izolasyonlu bir alan. Ama arada 9 derece fark var.
    1600 TL vermemiş olsam inanın eski Arsiton'u kullanmaya devam edeceğim.

Bu dolaptan memnun olanlar ya çok şanslı, yada farkında değiller durumun.

Yeni aldığınız cihazdan memnun kalmamanıza üzüldüm.

Benim dolabımda ACC marka kompresör var, yeni serilerde bildiğim kadarıyla Jaxipera marka kompresör kullanılıyor. Kondanser tellerinin değişmesi motordan veya soğutmada yapılan güncellemelerden kalma olabilir. Bunun soğutma performansına etki edeceğini sanmıyorum.

Cihaz statik soğutma yaptığından ve multi flow hava dağıtma sistemi olmadığından raflar arasında soğukluk farkı olması normaldir. Soğukluk alt raflara doğru artar. Amatör ölçümler tam net sonuçları gösteremez. Cihazın tam çalışacağı ana, çalıştığı ana vs. denk gelmiş olabilirsiniz. Kapı içindeki kapaklı rafın özellikle daha sıcak olması normal bir durum, zaten daha sıcak kalsın diye yapılmış. Ancak en üst raf ile altın arasında 9'C fark olması tuhaf bir durum. Buzdolabının kapısını açıp kapattığımda bile fan 1dk kadar çalışıp durarak hava dağıtımı yapıyor her zaman. Dolaptan kısa zaman içerisinde bu kadar şikayetçi iseniz durumu Bosch çağrı merkezine bildirin, dolabı iade alsınlar.

Benim buzdolabımda da alt raflar ile üst raf arasında soğukluk farkı var, ancak kullanımda bir sorun yaşamadım. Üst rafa zaten genelde daha az kullanılan malzemeler konuyor. Taze kalması gereken bir yiyecek koysam dahi bozulduğunu görmedim. Ben dolabı aldım alalı 3'Cyi bırakın 4'C de bile kullanamadım. 4'C de çivi gibi çok soğuk oluyor, gereksiz gördüğümden 5'C de kullanıyorum. Hatta geçen hafta içinde kahvaltılık ve et gibi yiyecekler olmadığından 6'C yaptım, yine dolaptaki suyu kafanıza dikip içemiyorsunuz, ancak yudumlanabiliyor. Dolap yeri geldi mi boş, normal ve ağzına kadar tıka basa dolu olabiliyor. Hiçbirinde böyle bir sorun yaşamadım. Sert sebzeler aylarca, yeşil sebzeler 10-15 gün, sulu yemekler 10 gün civarına kadar bozulmadan rahatlıkla saklanıyor.

• Merhaba Candoğan usta,
    yaptığınız buzdolabı incelemesini gördüğümde kesin bunu almalıyım dedim. sonra tarihe baktım ve eski olduğunu gördüm. sayfa sayfa ilerledikçe aklım karışmaya başladı. şuan çıkmazdayım. bir lowfrost alayım diyorum bir nofrost... son görüşünüzü almak isterim. acaba lowfrostun yaşatacağı herhangi bir eksi durum söz konusu olur mu (nofrost'a göre) tavsiyelerinizi sabırsızlıkla bekliyorum. (23 ağustos düğünüm var ve halen buzdolabı, çamaşır mak. ve fırın almam gerekiyor)
    iyi geceler
  • quote:

Orijinalden alıntı: hcsnl

Merhaba Candoğan usta,
    yaptığınız buzdolabı incelemesini gördüğümde kesin bunu almalıyım dedim. sonra tarihe baktım ve eski olduğunu gördüm. sayfa sayfa ilerledikçe aklım karışmaya başladı. şuan çıkmazdayım. bir lowfrost alayım diyorum bir nofrost... son görüşünüzü almak isterim. acaba lowfrostun yaşatacağı herhangi bir eksi durum söz konusu olur mu (nofrost'a göre) tavsiyelerinizi sabırsızlıkla bekliyorum. (23 ağustos düğünüm var ve halen buzdolabı, çamaşır mak. ve fırın almam gerekiyor)
    iyi geceler

+++23165498321

Candoğan hocam 2000 - 2600 tl bandında

- bosch yada siemens
    - olabildiğince hacmi büyük, A ++ sınıfı

no frost hangi modeli tavsiye edersiniz ? ( iki kapılı )

yada bu fiyata ŞUNU TAVSİYE EDERİM dediğiniz İYİ BİR BUZDOLABI var mıdır ?

yardımcı olabilir misiniz? teşekkür ederim.

• 
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.