Şimdi Ara

===Bosch İ-Dos (Was28840TR) Çamaşır Makinası İnceleme=== (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
354
Cevap
9
Favori
54.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet farklı miktarlarda alıyor. ama ben bu farklı miktarın, olması gerektiği gibi olmadığını düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrahsnr

haftasonu servis geldi. yamulma yokmuş. tekmelik yerine tam oturtulmamış ve düzgün vidalanmamış. çıkartıp tekrar takınca o yamuk görüntü gitti. :)

bu arada bosch müşteri hizmetleri gerçekten iyi çalışıyor. servis gittikten sonra her defasında arayıp memnuniyetimi ve sorunun giderilip giderilmediğini soruyorlar. verdikleri saatte mutlaka geliyorlar. LGiçin servis çağırdığımda, hem gelecekleri saat bilgisini veremiyorşlardı hem de 2 haftasonu evde beklememe rağmen gelmeyip, ancak 3. hafta gelebilmişlerdi.

bu arada 2 haftadır otomatik yıkama modunu sık sık kullanıyorum. daha önce bahsettiğim gibi 6 kg çamaşır için 102 ml ayarlamıştım. çünkü bu prıgramın max kapasitesi 6 kg. ben de içine atılan çamaşırın ağırlığına göre kendisi deterjan miktarını ayarlayacak. çünkü hem kullanma kılavuzunda hem de boschun internet sitesinde böyle yazıyor. ancak, 2 ya da 3 kg çamaşır atılmasına rağmen yine de oldukça fazla deterjan aldı. bunu da, deterjanı alma sırasında çalışan deteranı çeken motorun sesinden anladım. fazla aldığı zaman motor daha uzun süre çalışıyıor. örneğin 30 ml ayarlanmış olsaydı çok kısa bir süre bu ses geliyordu. 6 kg için 102 ml alıyırsa, 2 kg için yaklaşık 34 ml alması gerekiyordu. ama böyle olmadı. deterjan haznesi lambası (idos2)2-3 yıkama sonunda, azalması sebebiyle yanıp sönmeye başladı. yani, bence, bu çamaşırın miktarına göre otomatik deterjan alma olayı hikaye olabilir. bundan sonra, ilgili gözü max seviyeye kadar doldurup, içinde atılan çamaşır miktarını bir yere not alarak, kaç yıkama yaptığını ve yapması gerektiğini hesaplayıp buradan paylaşmayı düşünüyorum.

@@CAN@

@lazpanyol

makıenın duzelmesıne sevındım yegendede home prof ıdos var 4 aydır cok memnunmus gecen sordum

• quote:

rica ederim.

ben boşken yapılan denemeleri kalibrasyon için söyledim. normalde makinenin içi boşken elinizle bastırdığınızda çubugun ilerlemesi, bırakınca da başa dönmesi olağandır. ancak; içine çamaşır yükledikçe çubugun ilerlemesi, max kapasiteye gelince de çubugun full olması gerekir. yani makinenin içinde çamaşır varken, çubugun çamaşır miktarına uygun uzunlukta olması gerekir. eğer içinde çamaşır varken tekrar başa dönüyorsa, bir sorun var demektir.

Bu konu için servisi çağırdım. Bir sorun yok dedi.Çamaşırlar ağır gelmiyormuş. Bi de üstüne servis parası verdim. Ama dün çamaşır yıkarken tıka basa doldurdum. İnanın bir mendil koymak için bile yer kalmadı. Ama çubuk yine sona kadar gelmedi. Ağır gelmesi için çamaşırları ıslak mı koymam gerekli anlamadım. Ben emrahsnr arkadaşın dediği gibi olması gerektiğini düşünüyorum. Bendeki makinaya çamaşırları koyunca bir iki saniye sonra çubuk başa dönüyor. Servis bir problem olmadığını söylüyor. Ne yapmamı tavsiye edersiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: mıragen

quote:

rica ederim.

ben boşken yapılan denemeleri kalibrasyon için söyledim. normalde makinenin içi boşken elinizle bastırdığınızda çubugun ilerlemesi, bırakınca da başa dönmesi olağandır. ancak; içine çamaşır yükledikçe çubugun ilerlemesi, max kapasiteye gelince de çubugun full olması gerekir. yani makinenin içinde çamaşır varken, çubugun çamaşır miktarına uygun uzunlukta olması gerekir. eğer içinde çamaşır varken tekrar başa dönüyorsa, bir sorun var demektir.

Bu konu için servisi çağırdım. Bir sorun yok dedi.Çamaşırlar ağır gelmiyormuş. Bi de üstüne servis parası verdim. Ama dün çamaşır yıkarken tıka basa doldurdum. İnanın bir mendil koymak için bile yer kalmadı. Ama çubuk yine sona kadar gelmedi. Ağır gelmesi için çamaşırları ıslak mı koymam gerekli anlamadım. Ben emrahsnr arkadaşın dediği gibi olması gerektiğini düşünüyorum. Bendeki makinaya çamaşırları koyunca bir iki saniye sonra çubuk başa dönüyor. Servis bir problem olmadığını söylüyor. Ne yapmamı tavsiye edersiniz.

çamaşırlar her zaman kuru konulur makineye. Servis bir sorun yok diyorsa hala tam komedi. Müş hiz ile görüşn. Bir sorun oldugu konusnda ısrar edin ve başka bir teknikerin gelmesini isteyin. Çubugun tekrar başa dönmemesi lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Biz de bu çamaşır makinesinden 10 taksiktle 2,500 tl'ye aldık. Servis baktığında nakliye sırasında bir sorun oluşmuş olabileceğini söyledi, yani cihaz arızalı çıktı.Geri gönderdik ve yenisi geldi.Kullanmaya başlayalı üç gün oldu ancak gayet memnunuz.Eski makinemize kıyasla gayet sessiz ve hızlı.

Şu an içerisinde i-dos1 ve i-dos2 de yumuşatıcı ve sıvı deterjan dolu, tülleri yıkamayı düşünüyorum.Ama kosla vanish tül parlatıcıyı nereye koyabileceğimi bilemiyorum. Yardımcı olur musunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Utku_20

Biz de bu çamaşır makinesinden 10 taksiktle 2,500 tl'ye aldık. Servis baktığında nakliye sırasında bir sorun oluşmuş olabileceğini söyledi, yani cihaz arızalı çıktı.Geri gönderdik ve yenisi geldi.Kullanmaya başlayalı üç gün oldu ancak gayet memnunuz.Eski makinemize kıyasla gayet sessiz ve hızlı.

Şu an içerisinde i-dos1 ve i-dos2 de yumuşatıcı ve sıvı deterjan dolu, tülleri yıkamayı düşünüyorum.Ama kosla vanish tül parlatıcıyı nereye koyabileceğimi bilemiyorum. Yardımcı olur musunuz ?

Ekstradan leke çıkarıcı maddelerı ( kosla gıbı. )kazana 1 kapak dökün
  • quote:

Orijinalden alıntı: lazpanyol

quote:

Biz de bu çamaşır makinesinden 10 taksiktle 2,500 tl'ye aldık. Servis baktığında nakliye sırasında bir sorun oluşmuş olabileceğini söyledi, yani cihaz arızalı çıktı.Geri gönderdik ve yenisi geldi.Kullanmaya başlayalı üç gün oldu ancak gayet memnunuz.Eski makinemize kıyasla gayet sessiz ve hızlı.

Ekstradan leke çıkarıcı maddelerı ( kosla gıbı. )kazana 1 kapak dökün

Ben tül parlatıcısı demek istemiştim.Daha önceki makinemizde yumuşatıcı bölümüne koyuluyordu.Ama şuan i-dos1 ve i-dos2 bölümleri dolu.

• quote:

kullanma kılavuzunda ymuşatıcı ile ilgili bölüm var. Orada neler yapılması gerektiği yazılı. Siz idos2ye yumuşatıcı koydugunuz için bu tür parlatıcı ya da kola gibi maddeleri ya programı takip edip makinenin yumuşatma zamanında başında bekleyerek toz deterjan gözünden boşaltacaksınız ya da kılavuzdaki yönergeryi takip edeceksiniz.
    Bu arada tüller için gerek yk bence koslaya. Toz sabunla yıkayın. Tertemiz ve mis gibi oluyor. Çok kirliyse öncesinde çamaşır sodasıyla da yıkayabilirsiniz.

• Tavsiye edeceğiniz sıvı deterjan var mı arkadaşlar. Ben Persil kullandım pek memnun kalmadım. Bir de forumda bazı sıvı detrjanlarla bazı yumuşatıcıların aynı anda kullanılması durumunda çirkin kokular oluştuğu yazıyordu. Hangi sıvı deterjan ve hangi yumuşatıcıyı önerirsiniz.
    Yumuşatıcı gözünde şimdi Bingo var bende. En çok miktarı ayarlı olduğu halde çamaşırlarda hiç koku yok. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
  • Kimse tavsiyede bulunmadı. Bu aralar deterjanlar kendilerini yenilediklerini söyleyen reklamlar da yapıyorlar. Kullananların fikirlerini almak isterim.
    Bir de dediğim gibi deterjan yumuşatıcı karışımında da kötü koku oluşmaması için hem deterjan hem de yumuşatıcı tavsiyelerinizi bekliyorum.
  • quote:

Kimse tavsiyede bulunmadı. Bu aralar deterjanlar kendilerini yenilediklerini söyleyen reklamlar da yapıyorlar. Kullananların fikirlerini almak isterim.
    Bir de dediğim gibi deterjan yumuşatıcı karışımında da kötü koku oluşmaması için hem deterjan hem de yumuşatıcı tavsiyelerinizi bekliyorum.

Omo sıvı hariç diğer sıvı deterjanları kullandım(persil perwoll woolite vs....) bence toz deterjanlar kadar başarılı değiller leke çıkarmada heleki beyazlarda toz deterjan gibi olamıyorlar.

Ben sıvı deterjanı perwoll siyahlar için olanı lekesiz olan siyahlarımda kullanıyorum yumuşatıcıya gerek kalmıyor mis gibi kokuyor kokuusuna laf yok ama leke oldumu leke çıkarmada heleki leke kurumuşsa pek işe yaramıyor bu sıvı deterjanlar.

Günlük lekesiz çamaşırlarımada perwoll yeşil renkli kutuusu olandan kullanıyorum onunda kokusu çok güzel.

Lekeli renkli çamaşırlarım olursa Ariel parlak renkler professioanl paket 10 kg metro da 32 tl idi ondan aldım bundan kullanıyorum memnunum.

Beyazlarada Omo yada Ariel kullanıyorum geçen gün metroda inidirimde görünce 3 paket ariel Professional 10 ar kg lık aldım o da 32 tl idi memnunum.

Beyazlarda toz deterjan renklilerde lekeli ise toz deterjan leke pek yoksa perwoll ün siyahlarda siyah kutulu olan diğer renklilere yeşil renkli kutulu olandan kullanıyorum.

Yumuşatıcı vernel taze gül kullanıyorum kokusu ağır değil hoş geldi bana.

• quote:

Orijinalden alıntı: Felice Forte

quote:

Kimse tavsiyede bulunmadı. Bu aralar deterjanlar kendilerini yenilediklerini söyleyen reklamlar da yapıyorlar. Kullananların fikirlerini almak isterim.

Omo sıvı hariç diğer sıvı deterjanları kullandım(persil perwoll woolite vs....) bence toz deterjanlar kadar başarılı değiller leke çıkarmada heleki beyazlarda toz deterjan gibi olamıyorlar.

Ben sıvı deterjanı perwoll siyahlar için olanı lekesiz olan siyahlarımda kullanıyorum yumuşatıcıya gerek kalmıyor mis gibi kokuyor kokuusuna laf yok ama leke oldumu leke çıkarmada heleki leke kurumuşsa pek işe yaramıyor bu sıvı deterjanlar.

Günlük lekesiz çamaşırlarımada perwoll yeşil renkli kutuusu olandan kullanıyorum onunda kokusu çok güzel.

Lekeli renkli çamaşırlarım olursa Ariel parlak renkler professioanl paket 10 kg metro da 32 tl idi ondan aldım bundan kullanıyorum memnunum.

Beyazlarada Omo yada Ariel kullanıyorum geçen gün metroda inidirimde görünce 3 paket ariel Professional 10 ar kg lık aldım o da 32 tl idi memnunum.

Beyazlarda toz deterjan renklilerde lekeli ise toz deterjan leke pek yoksa perwoll ün siyahlarda siyah kutulu olan diğer renklilere yeşil renkli kutulu olandan kullanıyorum.

Yumuşatıcı vernel taze gül kullanıyorum kokusu ağır değil hoş geldi bana.

YÜNLER SIYAHLAR ICIN BENDE PERWOLL KULLANIYORUM FENA DEGIL AMA COK YOGUN

• Evet kokusu bayağı yoğun ve azıcık koyuyorsun çok köpürüyor sıvı deterjanlar

Keşke toz deterjanlar kadar başarılı olsa sıvı deterjanlar ama şimdilik çok başarılı değiller yalnız kokuları genelde çok güzel

@lazpanyol
  • Kaş yaparken göz çıkardığım İ-DOS Allahtan erken fark ettim.Mayısta 2300 e aldık şu an 2800 katalog fıyatı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lazpanyol -- 4 Şubat 2014; 18:44:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lazpanyol

Kaş yaparken göz çıkardığım İ-DOS Allahtan erken fark ettim.Mayısta 2300 e aldık şu an 2800 katalog fıyatı :)

Fiyatı çok arttı gerçekten hocam yalnız yeni model WAY24841TR daha şık olmuş
  • Bu modellerde kazanın arka tarafı delikli olursa Alman üretimi oluyor diye birşey duydum. Gerçek mi yoksa şehir efsanesi mi ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: batrisg

Bu modellerde kazanın arka tarafı delikli olursa Alman üretimi oluyor diye birşey duydum. Gerçek mi yoksa şehir efsanesi mi ?

Kimden duruyorsunuz böyle şeyleri arkasinsaki etikete bakin made in germany yaziyorsa alman uretimidir zaten idos logixx Ve home prof serisinin hepsi alman üretimi

• batrisg B kullanıcısına yanıt
    kazanın delikleri yağmur damlası şeklinde ise o ürün alman üretimi
  • Bu makinayi kullananlara sormustum ama arada kaynadi galiba tekrar sorayim kaz tuyu mont yikicam ama sonu husran olur diye korkuyorum yikayan varmi acaba korkmadan yikayabilirmiyim tesekkurler

• quote:

Orijinalden alıntı: Kızım_Aleynam

Bu makinayi kullananlara sormustum ama arada kaynadi galiba tekrar sorayim kaz tuyu mont yikicam ama sonu husran olur diye korkuyorum yikayan varmi acaba korkmadan yikayabilirmiyim tesekkurler

Ona gore programı var

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.