Şimdi Ara

Bosch çamaşır makinası uyarısı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
122
Cevap
2
Favori
11.893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Düşündükleri şey makineyi nakliye vidaları ile kullanmaktan farkı yok .

3 amörtisör gayet yeterli. Büyük 12 kg makinelerde bile 5 10 değil 4 amörtisör varken...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bahsettiğiniz ses bizim makinedende çıkıyor. Ben onarıma bağlı olarak ortaya çıktığını düşünüyordum meğersem zamanla ortaya çıkıyormuş. Malum WAW serisinin sesinden benim kadar kimse çekmemiştir herhalde. Şu an pomapası eski Arçelikler gibi hırıltılı ses çıkarıyor. Bu arada bahsi geçen videodaki makine hakkında youtube üzerinden arkadaş ile konuşmuştum. Sanırsam rulmanlardan dolayı wat24460 makinesinin iki kez kazanı değişmiş sonra sorun tekrarlanınca wat28480 ile değişmiş. Aynı sorunu tekrar yaşamış yeni makineninde kazanı vs değişmiş daha sonra da ücretini iade alıp Arçelik 9147 ycm almıştı. Yalıtımı bende söyledim hatta wawda bile yokken wata nasıl koymuşlar falan diye. Ziftli keçeyi kendi alıp yapıştırmış yan duvarlara. Ancak amortisörler hakkında bir bilgim yok maalesef. Ancak bu olayların hepsi makine garantili iken gerçekleşmişse amortisörler orjinal fabrika amortisörleridir diye düşünüyorum. Hatta gidip TR üretimi wak20202 dedemlerin makinesine bakıp kontrol edeceğim. Bu arada wak makinenin kazanı waw kadar gevşek olmasa da gayet rahat hareket edebiliyor 4 bir yana.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• denizata06 D kullanıcısına yanıt
    Evet en azından orjinalinde yalıtım olmadığını anlamış olduk

Bizim makinedeki durum bu şekilde sıkmadaki biraz hızlanınca geçiyor da yıkamadaki biraz gıcık oluyor neyse ki tek tarafa dönerken yapıyor. Amortisörlerin de ne kadar esnek olduğu belli oluyor videoda.

Videoda makine sağ tarafa döndüğü için tüm ağırlık 1 amörtisöre biniyor. İnternette Yabancı kanalda WAT serisini izlerken gördüm makine birden top gibi olmuş yükü döndürünce kazan yan taraflara çarptı.

Bu arada çamaşır yıkamadığınız 1 gün tamburu elinizle aşağı yukarı sektirin bastırın 2 amörtisörlü tarafın neredeyse hiç aşağı yukarı oynamadığını makinenin esnekliği tek amörtisörlü taraftan aldığını göreceksiniz. Ama tek amörtisörlü tarafta da 2 tane kazan yayı var.

Ve makine programı bitirdikten sonra tamburu elinizle aşağı yukarı sektirin bastırın amörtisörler oldukça yumuşamış biçimde olacaktır .

Sıkarken dengesiz yüklerde farkındaysanız sıkma başlangıcında kazan tek amörtisörlü tarafa esniyor yüksek devirlerde ise 3 amörtisör makineyi dengeliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -YucukluSucurtam- -- 26 Ocak 2019; 21:50:6 >

• quote:

Orijinalden alıntı: batu25

Bizim makinedeki durum bu şekilde sıkmadaki biraz hızlanınca geçiyor da yıkamadaki biraz gıcık oluyor neyse ki tek tarafa dönerken yapıyor. Amortisörlerin de ne kadar esnek olduğu belli oluyor videoda.

https://youtu.be/GFrXN8zv2Yc
    Zamanla kullanmaya bağlı olarak çok esniyor demekki. Aynı ses bizim makinedende tık tık diye çıkıyor. Yıkamada yükleme fazla iken sizin videodaki kadar belirgin çıkıyor. Hatta miktar otomatiği ilk çalışırken ilk harekette iç aksamdan çıt hatta çat diye bir ses çıkmaya başladı bizde. Sizde de oluyor mu acaba? Özellikte motor kalkışa geçerken ortaya çıkıyor. Ben bahsettiğim gibi ya onarımdan dolayı olmuştur diyordum ya da makinenin ayağında dengesizlik vardır ondan oluyordur diyordum. Ama kurcaladım makine milim oynamıyor. Hatta bu ses çıkarken ön gövde sacını tutunca ses gidiyorda. Bütün vidaları tekrardan sıkılanmış olmasına rağmen oluyor tüm bunlar. Kaldı ki bazı vidaları boşa tur atıyor ama.

• -YucukluSucurtam- kullanıcısına yanıt
    İki tarafa da aynı derecede esniyor aslında diğer tarafa dönerken çıt sesi gelmiyor diye kesmiştim videoyu. Bizim makine de sıkmaya çok dengesiz girerse kazan çarpıyor kenarlara sonra durup tekrar dengelemeye çalışıyor ama bir keresinde 3-4 defa kazan çarptı bir türlü dengeleyemedi en son yetişip videosunu çekmiştim ardından da aşırı dengesiz bir sıkma yapmıştı. Çok çılgın makine o kadae dengesiz sıkmalara nasıl sağlam kalıyor hayret ediyorum bazen.

• denizata06 D kullanıcısına yanıt
    Ben de o modelde yalıtım var sanıyordum. Fakat aynı model anneannemlerde de var bizim 24480'e göre sesi az, cihazın bulunduğu ortamdan olabilir diye düşünmeye başladım.
    Yıkamada içi videodakinden daha fazla doluysa yapmıyor ama az çamaşır olunca kazana çarparak yıkandıkları için böyle saat sesi gibi çıt çıt ses geliyor saat yönünde dönerken. Tambur dönmeye başlarken tık sesi bizimkinden gelmiyor da dedemlerin wat da geliyor. Ben kenan ın dediğini denicem durumu yazarım.

https://youtu.be/evsarjDFMKE

Yıkamada içi videodakinden daha fazla doluysa yapmıyor ama az çamaşır olunca kazana çarparak yıkandıkları için böyle saat sesi gibi çıt çıt ses geliyor saat yönünde dönerken. Tambur dönmeye başlarken tık sesi bizimkinden gelmiyor da dedemlerin wat da geliyor. Ben kenan ın dediğini denicem durumu yazarım.
    Dediğim gibi bizim makinede özellikle tam yüke yakınken belirgin geliyor ses. Bu arada tık sesi watlardan grliyo demişsiniz. Düşündüm de kazanla birlikte motor kartını da birlikte değişmiş olabilirler mi acaba diye ancak mantıksız bir hareket olur. Şüphemin sebebi ise makinenin kablosu orjinalinden farklı. Özellikle mediamarktlarda baktım yerli üretimlerde deka fişli kablo kullanılırken ithallerde daha yassı görünümlü farklı bir kablo kullanılıyor. Bizim makinede şu an deka takılı ve bunu servise sorduğumda açıklayamamıştı. Üstelik servis fişlerinde de değiştiğine dair hiçbir ibare yok.

• enarr kullanıcısına yanıt
    Yalıtım şu an hiçbir boschta yok. Bildiğim kadarıyla home professional serisinin yeni kompakt kazanlı modellerinde de bu durum geçerli. İthallerin yerlilere kıyasla daha stabil ve sessiz olmasının yegane sebebi yüzde yüz alman mühendislerinin elinden çıkmış olmasıdır diye düşünüyorum. Sonuçta aynı kazan aynı motor aynı kasa diyebilirsiniz belki ancak şöyle bir durum var ki hatta birsürü kişi bu konu hakkında çok tartışmıştı. Vestel de Boschta aynı amortisörü kullansa da aradaki ses farkını şu an buradaki herkes biliyor. Nitekim parça kadar o parçayı nasıl kullandığında önemli.
    Ortam sesi çok etkiliyor. Waw serisi ilk çıktığında makineyi koridorda kullanan bazı kişiler yıkama sesinden dolayı iade etmeyi bile düşünüyorlardı. Bizimkisi tezgah altında eskiden hiç birşeyi duyulmuyordu. Birtek su boşaltırken bitişik odadan sesi belirgin geliyordu. Şu zamanlarda makinenin başına gelenlerden dolayı sesiyle varlığını çok belli ediyor tabii orası ayrı.

• quote:

Orijinalden alıntı: denizata06

Dediğim gibi bizim makinede özellikle tam yüke yakınken belirgin geliyor ses. Bu arada tık sesi watlardan grliyo demişsiniz. Düşündüm de kazanla birlikte motor kartını da birlikte değişmiş olabilirler mi acaba diye ancak mantıksız bir hareket olur. Şüphemin sebebi ise makinenin kablosu orjinalinden farklı. Özellikle mediamarktlarda baktım yerli üretimlerde deka fişli kablo kullanılırken ithallerde daha yassı görünümlü farklı bir kablo kullanılıyor. Bizim makinede şu an deka takılı ve bunu servise sorduğumda açıklayamamıştı. Üstelik servis fişlerinde de değiştiğine dair hiçbir ibare yok.

Alıntıları Göster
    Bahsettiğim wat dan gelen tık sesi aslında tıkırtı sesi ve amortisörlerden geliyor kazan tam hareket edeceği zaman titriyor ve amortisörlerden anlık tıkırtı sesi geliyor karttan gelen bir ses değil tamamen mekanikten kaynaklı. Ama eğer motor kartıyla ilgili şüpheniz varsa watların motor kartı sesli yani kazan dönmeden 1 saniye önce çok tiz bir ses duyuluyor ve motor dönmeye başlıyor dönerken de o tiz ses hep geliyor motor durduğunda tiz ses kesiliyor. Yani motor kartı değişmiş olsa kesin anlarsınız çünkü waw da kart sesi yok bildiğiniz gibi. Hiç kabloyla ilgili sorun yokken değişmiş olmaları çok ilginç.

• quote:

İki tarafa da aynı derecede esniyor aslında diğer tarafa dönerken çıt sesi gelmiyor diye kesmiştim videoyu. Bizim makine de sıkmaya çok dengesiz girerse kazan çarpıyor kenarlara sonra durup tekrar dengelemeye çalışıyor ama bir keresinde 3-4 defa kazan çarptı bir türlü dengeleyemedi en son yetişip videosunu çekmiştim ardından da aşırı dengesiz bir sıkma yapmıştı. Çok çılgın makine o kadae dengesiz sıkmalara nasıl sağlam kalıyor hayret ediyorum bazen.

https://youtu.be/fd0tAf__N8g
    Yok onu demiyorum yıkama tarafında esnemesi normal. Siz de belirttiniz zaten kazanın o 1 amörtisörlü tarafı yan gövdeye çarpıyor. Düşük devirlerde bütün yük sarsıntı o 1 amörtisöre biniyor çünkü.

Haha korkmayın bir şey olmaz darbe emiciliğine güvenip sıkıyor Vestel ler gibi değil . Ara sıra oryantel Show sergiliyor siz de Mezdeke açın karşısında eşlik edin

• quote:

Orijinalden alıntı: K-E-N-A-N

Rahmetlik aristonu hatırladım bir an

https://youtu.be/evsarjDFMKE
    Şimdikileri tırnağı etmez
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.