Şimdi Ara

Boşanmış olan arkadaslar lütfen bir el atın (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
368
Cevap
12
Favori
31.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
95 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Etkiyi bırakta boşanmamanın yoluna baksan daha mutlu olursun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boşanmak dinimizde Allah'ın sevmediği ama helal olan bir olaydır.
    Eğer yapmadıysanız iki taraftan da birer aile büyüğü ve sizler karı koca bir araya gelin sorunları masaya yatırın konuşun ortak bir yol bulmaya çalışın. Hâlâ orta yol bulunup sorunlar çözümlenemiyorsa boşanma kaçınılmaz olur.
    Çocuğa gelince bu olaydan kötü bir şekilde etkilenir.
    Allah yardımcınız olsun.

• Seni çok iyi anlıyorum maalesef evlilik başlarda harika olsa da sonradan çekilmez hal alıyor, bir müddet sonra saygı ortadan kalkıyor ve saçma sapan şeylerden kavgalar çıkıyor. Tahammül seviyesi çok düşüyor. Kişiler artık olup olmadık şeylerden bile tartışma kavga vesaire yaşıyor ve insan ayrılıp kurtulmak istiyor çünkü çekilemez bir sıkıntı yaşatıyor. Bir gün harika giderken aniden bir başka gün sanki cehennem gibi oluyor. Boşanmadıgım için bir şey diyemem ama eminim ki boşandıgında rahatlayacaksın fakat oda ayrı sıkıntıları beraberinde getirecek...
  • Cem300 kullanıcısına yanıt
    boşanmanın bir erkek için ne gibi sıkıntıları var

• CeyKalDa kullanıcısına yanıt
    Nafaka var ve sonrada bir başkası ile hayata devam etmesi halinde çocuk nasıl bir şekilde büyüyecek, üvey baba nasıl davranacak, aklın hep orada olacak senin çocuğun başka bir adamla büyümesi öz çocugunla yaşaması bana zor geliyor ama eminim başka dertler de olacaktır.
  • Cem300 kullanıcısına yanıt
    işte karşı cinsin erkeği kudurtup yoldan çıkarttığı mesele bunlar
    yarayı deşercesine kullanırlar o yüzden cinayet haberleri izleriz
    boşanan kadınların akıl aldığı bir platform var ve hepsi aynı taktiği uyguluyor

soğuk kanlı olan kazanır

• CeyKalDa kullanıcısına yanıt
    Hakan senin çocuklara kim bakıyor? Nafaka ödüyor muusn?
  • Araba ve evi bekarken almışsa hak iddia edemez. Evliyken aldıysan yarısı eşine ait olur. Maaşının 4 tek birini nafaka olarak hakim verebilir. Eşin boşanmak istiyorsa maddi açıdan da bu durumu düşünmeli. Hakettiğinden fazlasını sakın verme. Hani biraz ayrı kalın dicemde zaten yurtdışına gidiyormuşsın. Evliliğin sürdürülebilir tarafı kalmamış. Sen eşinle boşanıyorsun evladına değil. Kesinlikle hakettiğinden fazlasını verme çünkü evlenip yuva kurcan belki neden yeni eşinin nafakasını eskisine yedircen ki. Ben eşimle boşandım sonra tekrar aynı kişiyle evlendim yine boşanıyoruz. Hayat devam ediyor. Allah kolaylık verdin. Son tavsiyem sakın duygusal düşünme

• quote:

Orijinalden alıntı: kolera87

Araba ve evi bekarken almışsa hak iddia edemez. Evliyken aldıysan yarısı eşine ait olur. Maaşının 4 tek birini nafaka olarak hakim verebilir. Eşin boşanmak istiyorsa maddi açıdan da bu durumu düşünmeli. Hakettiğinden fazlasını sakın verme. Hani biraz ayrı kalın dicemde zaten yurtdışına gidiyormuşsın. Evliliğin sürdürülebilir tarafı kalmamış. Sen eşinle boşanıyorsun evladına değil. Kesinlikle hakettiğinden fazlasını verme çünkü evlenip yuva kurcan belki neden yeni eşinin nafakasını eskisine yedircen ki. Ben eşimle boşandım sonra tekrar aynı kişiyle evlendim yine boşanıyoruz. Hayat devam ediyor. Allah kolaylık verdin. Son tavsiyem sakın duygusal düşünme
    İlkinde pişmanmı oldunuz çocuk içinmi bi şans verdiniz hocam,peki evlilik ile bekarlık arasında ne farklar var illah evlenmek zorundamıyız.

• Ya kardeşim aslında uzun uzun bişeyler yazdım da sonra yukarıya çıktım okudum arkadaşlar Allah hepsinden razı olsun diyeceğim çoğu ihtimali yazmışlar.
    Üzülerek söylüyorum; yazdıklarına üslubuna, niyetine bakıyorum da sen çok yanlış bir insanla evlenmişsin. Eğer karşında ki insan bir anda böyle değişti ise bir ihtimal yukarıda arkadaşın dediği gibi başka biri olabilir veya küçük bir ihtimal ama büyü felan ayakları da olabilir. Saçma gelir mi bilmem bazılarına ama şahit oldum büyü ile yıkılan yuvalara.
    Sen evlendiğin ilk günden itibaren her şeyi düşün, güzel insansın inşAllah. Acaba karşındaki insan baştan beri sen kadar güzel değildi basiretin bağlandı mı evlendin, yoksa niyeti, kalbi çok güzeldi sonradan bir anda mı değişti soru bu olsun. Sorunu bulmadan çözüm aramanın mantığı yok. "Aile yıkmak kolay mı" gibi sözlerle olumlu sonuca ulaşılmaz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Eşin bitmesini istiyorsa artık zaten bitmiştir tekrarı sadece boşa zaman harcamak oluyor. 2 yılımı daha harcamış oldum. Çocuk senin çocuğun ihmal etme. Bir söz verdiysen kızına mutlaka tut. Ama sakın boşanma konusunda duygusal davranma ve hiçbir zaman keşke deme. Etrafımda boşanan çok insan var. Zamanla alışırsın. Bak abim 2. evliliğini yaptı o kadar mutlu ki. Birde yeğenim oldu dünya tatlısı. Allah hayırlı eş nasip etsin kardeşim. Eşinin bir anda değişmesi zaten kafasını karıştıran birilerinin olduğunu gösteriyor. Son 6 aylık görüşme kayıtlarına bak çok sık görüştüğü mesajlaştığı biri varsa kafasını karıştıran da odur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kolera87 -- 6 Haziran 2020; 1:50:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kolera87

Araba ve evi bekarken almışsa hak iddia edemez. Evliyken aldıysan yarısı eşine ait olur. Maaşının 4 tek birini nafaka olarak hakim verebilir. Eşin boşanmak istiyorsa maddi açıdan da bu durumu düşünmeli. Hakettiğinden fazlasını sakın verme. Hani biraz ayrı kalın dicemde zaten yurtdışına gidiyormuşsın. Evliliğin sürdürülebilir tarafı kalmamış. Sen eşinle boşanıyorsun evladına değil. Kesinlikle hakettiğinden fazlasını verme çünkü evlenip yuva kurcan belki neden yeni eşinin nafakasını eskisine yedircen ki. Ben eşimle boşandım sonra tekrar aynı kişiyle evlendim yine boşanıyoruz. Hayat devam ediyor. Allah kolaylık verdin. Son tavsiyem sakın duygusal düşünme
    Hocam çok merak ettim ikinci kes evlenip tekrar neden boşanıyorsunuz ? Çocuk var mı ?

• İki oğlum var. Tekrar yürütebiliriz diye düşündüm ama olmuyormuş. Resmiyette evliyiz ama 16 sında adli yıl başlıyor o zaman anlaşmalı olarak boşancaz. Kafamda çok rahat valla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kolera87 -- 6 Haziran 2020; 1:56:43 >
  • Jocker35 J kullanıcısına yanıt
    Çocuklar boşanmadan değil, boşanmadan önce olan olaylardan etkilenmişlerdir!! Saçma sapan konuşmayın lütfen bir de öğretmensiniz!!

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: napolyon07

Hocam çok merak ettim ikinci kes evlenip tekrar neden boşanıyorsunuz ? Çocuk var mı ?

Alıntıları Göster
    Muhtemelen sizden küçüğüm, birçok arkadaş da gerekenleri yazmış gördüğüm kadarıyla ancak ben de net bir şekilde bazı noktalara değinmek isterim.

Şimdi "bekara karı boşamak kolaydır" diye bir tabir var, her ne yazılırsa yazılsın burada "ateş düştüğü yeri yakar" sizin vereceğiniz karara ben ya da bir başkası etkinlik göstermemelidir. Bol keseden atmak gibi olacaktır.

1- Şu noktadan itibaren sonuca odaklanın, nedene değil. Neden ayrılmak istiyora bakmayın, amaca bakın.. Bu da ayrılmak istiyor ki, bahane üretiyora çıkartır.

Bu konuda size 1 tane kitap önereceğim. Eğer vaktiniz varsa 3-4 gün içerisinde o kitabı bitirin ve ivedi şekilde edinin. 1 haftada kararlılığınız bambaşka seviyeye gelecektir. Anlayarak okuyun. Adı; "Kendinle Savaşma Sanatı" -Ichiro Kishimi

Karınızın bu kararı neden aldığını anlamanıza net yardımcı olacak bir kitaptır.

2.Nokta, burada şimdi olaylar ikiye ayrılıyor;

--Maddiyat ve Maneviyat.

Sizin o hanımefendi yani halihazırdaki eşinizle bir geçmişinizin, yaşanmışlığınızın olduğu apaçık ancak şu soruyu sorun? BU sorunlu ilişkinin müsebbibi kim? Görünen o ki kendisi. Gerektiren çabayı verdiyseniz, bu konuda asla ama asla vicdan yapmayın. HAyatta her şeye karar veremyiz. 50 yıllık epi topu karar yetisine sahip olduğumuz bir yaşamımız mevcut. 100 yıl evvel yoktuk, 100 sonra da olmayacağız. Tarihte küçük bir noktayız. Buradaki felsefi kısmı geçiyorum ancak, bunun bilincine varın: Hiç Kimse Sizden Değerli Değildir!

Bu kavramı unutmayın.

Bu sebeple mantıksal bakmanız lazım. Her ihtimal mevcut, sizi aldatanın kendisi olabileceği de. Eğer aldattığını seziyorsanız, telefonunu kurcalayın. Bu konuda sabırla hareket edin bir şekilde bu işin aslını öğrenmeye çalışın. EĞer böyle bir durum varsa, o kadına zorunlu nafaka dışında azami zararla en az şekilde maddi destek verin. Evi, arabayı bir şekilde bırakmayın.

Hatta, aldatma söz konusu ise, o çocuğun velayetini sizin almanız gerekir. Asla ama asla çocuğunuzu bırakmayın. Anne sevgisi baba sevgisi kavramlarını henüz tatmamış biriyim. Ama çevremi iyi gözlemlerim. İnsan istedikten sonra baba figürü olarak da annenin yerini doldurabilir. Bu sizin özverinizle doğrudan ilişkili bir konu.

Bir anne saçma sapan bir sebebe müstenit evliliğini yıkıp, o çocuğu zaten düşünmeyerek en büyük "karaktersizliği" göstermiştir. Yuvayı dişi kuş kurar diye de bir tabir vardır. Aslen aile mefhumunda, aldatanlar genelde erkekler olduğu için, affeden kesimler eğer ki sevgi halen mevcutsa her zaman ama her zaman kadınlar olurlar. Tersi durumda erkekler aldatma vb. durumlarda asla karılarını affetmezler, hatta kadın cinayetlerinin bir kısmında bu ilkellik de yatar. Erkeklik gururu safsatası.

Burada kadın düşmanı çok fazla forum gereği ancak gerçek kadınların da yuva kurtarma konusunda erkeklerden daha başarılı oldukları da gerçektir.

YUva yıkmak isteyen kadında da tam tersi durum geçerlidir. Bir kadın gerçekten esas temel bir sebep yokken aldatma vb. ya da daha saçma keyfi sebeplerden boşanmak istiyorsa, o kadında duygusal anlamda bir ahlaki çöküş de var demektir. En başta çocuğu için bunu yapmamalıdır.

Bunları bilerek, düşünün. Kafanızda irdeleyin. Çetin ceviz olun. Bakın burası gerçekten önemli bir nokta, sizden gerçekten neden ayrıldığının bir sebebi vardır. Ve o sebebi ona sorarak asla öğrenemezsiniz.

Bu bir ilişki ise, o çocucğun sizde mahkeme kararı ile kalması çok daha münasip olandır. Tüm odağınızı buna yerleştirin.

Bir hayatı bölen acı cekmeli, bunun bedelini kadın da olsa ödemeli. Bu iş öyle kolay değil. Hem çocuk al, hem para al hem de kaç git başkasıyla evlen ya da keyf çat yok öyle bir dünya.

Çocuk zaten büyüdüğünde kimin ne "mal" olduğunu amiyane tabirle görüp, kendi karar verecektir. Bu devirde hele ki küçük bir kız evladı için en önemli husus, ahlak ve aile kavramlarının bilincidir. Bunu bir annenin yapmaya asla ama asla hakkı olamaz.

Sonunuz hayırlı olur inşallah ama dediğim gibi bu konuda net ve basit kararlar alıp, adımınızı ona göre atmalısınız. Asla duygusallığa yer verilmemelidir. O bağı kopartmak isteyen siz değilsiniz, karşı taraftır. Üstünüze gelip, çirkeflik yapmaya kalktığında şunu hatırlatmalısınız: Ben kurtarmak için çok uğraştım, doğru yoldan sapan ve beni saptıran sensin. Her şeyin bir bedeli var. Bununla beraber bunun getirdiği sonuçlar ve sorunlarla sen de yüzleşeceksin.

Kesinlikle bir noktada hiç göremediğiniz yüzünü göreceksiniz ve belki de size söylemediği o sebebi öğreneceksiniz, zaten bir ilişki vb. bir durumu ortaya çıkardığınızda mahkeme velayeti size atar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 6 Haziran 2020; 3:9:53 >

• Arkadaşlar, buradan hepinize tavsiyem olsun, herkesin aklı, düşüncesi var, ben de bildiklerimi, düşüncelerimi ve hayatımda kendime edindiğim prensipleri paylaşacağım.

1- Ne olursa olsun karşı tarafı da dinlemeden kimin haklı olduğuna karar verme. Karşı taraf da buraya yorum yazsa neler yazacağını bilemeyiz. Karşı tarafı dinlediğinizde buradaki yorumların en az yarısının değişeceğini garanti edebilirim.

2- Mesleğinizle değil, insanlığınızla ön plana çıkın, yaşadığımız bu dönemde bu çok önemli, vatanını en çok seven işini en güzel yapandır. Bu ülkenin her meslek grubuna ihtiyacı var, temizlik görevlisini de, markette çalışana da, doktora da, avukata da, haber spikerine de, hakime de, memur vb'de. Mesleğimiz ne olursa olsun insanlara saygılı olacağız, sevmek zorunda değilsiniz. Saygı ile sevgi farklı şeylerdir.

3- Medya, basın veya yayın organları birini kötünü göstermek isterse onun hakkında olumsuz yorum yapar, açıklarını bulup onu basına servis eder ya da başka bir şey ortaya atar. Bu konuda da sosyal medyanın gücünü görebilirsiniz, olaylara tek taraflı baktığınız için arkadaşı haklı görüyorsunuz. Bir şeyin içyüzünü iyice öğrenmeden kim haklı, kim haksız değil bilemezsiniz. Bunun için de iki tarafı da kesinlikle dinlemelisiniz. Unutmayın çoğu şey çoğu zaman göründüğü gibi değildir, bu dünyada en değişmez kurallardan biridir.

4- Sosyal medyada konu açtığınız zaman, bunu hem konu sahibine, hem de hepinize yazıyorum, her yoruma açık olacaksınız. Hoşunuza gitmeyen yorumlar şahsınıza hakaret, küçümseme ve küfür içermiyorsa saygısızca cevap yazmayacaksınız, hakaret etmeyeceksiniz, bu sizin karaktersizliğini ortaya koyar. Yok ben olumsuz yorumlara hoşgörülü değilim diyorsanız konu açmayacaksınız.

5- Herkesin aynı fikirde, aynı düşüncede olması güzel bir şey değildir, hepimiz aynı olsaydık dünya ne kadar kötü bir yer olurdu, farklı düşünceler, farklı görüşler ve çeşitlilik iyidir.

6- Boşanma konusuna gelince herşey yazıldı zaten, tekrar yazmaya gerek yok.

• Sık sık kavga eden, çocuk yetiştirmeyi bilmeyen, Sevgisiz bir anneye sahipseniz boşanmayarak çocuğa daha fazla zarar verirsiniz haberiniz olsun.
  • garı milleti adamı filozof yapar diye boşa yazmamışlar
    yazılan tavsiyelere bak

kitap oku
    çocuğuna şefkat göster
    geçmişini düşün
    geleceğini planla
    hayatını sorgula vs

boşanan garı milleti ise sadece alacağı nafakayı düşünür
    buradaki ergenlerin sık sık hatırlattığı gibi hayatınızda sizi seven tek dişi ananızdır
  • Evleniyosun 100 bin paran gidiyor,üstüne sevmediğin akrabaları görüp gülüyon numaradan 2 gün iyi geçse 10 gün kafan beynin patlıyor.

Hersey sorumluluk alın laaa evde nefes olsun diyenler yüzünden oluyor o kadar para yatırıp hakkını alamadığın tek şey evlilik sanırım,evli arkadaşlarımı görüyorum valla onların yerinde olmaktansa kanepede tek başıma yatarım daha iyi,dünya ya bi sefer geliyosunuz gezin tozun paranızı yiyin düğün salonlarına vermeyin yazıktır.

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.