Şimdi Ara

Boşanma davaları neden uzun yıllar sürüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Değerli arkadaşlar Türkiye de boşanma davaları çok uzun yıllar sürüyor, şöyle ki eğer ortada mal mülk var hele ki dava çekişmeli ise dava 4,ile 6 yıl arası sürüyor, geçen gün avukat arkadaşım ile sohbet muhabbet ettik o esnada telefon geldi ve handsfree cevapladı özet olarak durum şu şekilde, adam kadın ayrı yaşıyor bir kaç yıldır ve ikisininde hayatında birileri var yani evlilik müessesi çoktan bitmiş ancak yasal olarak halen evliler, doğal olarak iki tarafta insan ve dur yıllarca bekleyelim davanın bitmesini ve öyle aşık olalım öyle birlikte olalım demeleri mantıklı değil ve sonuç ülkede on binlerce resmi evli ama başkaları ile aynı çatı altında yaşayan çiftler var, avukat arkadaş şu şekilde özetledi konuyu, herkes kendi hayatına bakıyor kimse devlet babanın dosyayı açıp sonuçlandırmasını zaten beklemiyor ancak burada üzücü olan ülkenin aile yapısı maalesef Avrupa yı aratacak durumda ama bu dillendirecek cesarette kimse yok 😐


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Herkes kendi hayatına bakıyor olsa da dava kesinleşip tamamen bitene kadar taraflar evli sayılıyor hükmen.. Dolayısıyla bu süreçte taraflardan biri diğerini şikayet ederse şikayet edilen haksız - aldatıyor konumuna düşebilir.


    Ben de aynı sürecin içindeyim. 2.5 yıldır devam ediyor dava ve karar çıktı ancak istinaf mahlemesi yargıtay gibi itiraz aşamaları henüz başlamadı. En az 2 yıl daha devam edecek.


    Bu durumu ben de oldukça anlamsız buluyorum. Evlilik çok hızlı gerçekleştirilebilirken boşanmanın böyle yıllarca sürüncemede kalması makul değil. Bu durumu hızlandıracak düzenlemelerin yapılması gerekiyor ama aile yi koruma vs gibi şeylerle hiçbirşey yapmıyorlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Taraflar resmi olarak evli sayılıyor ve şikayet ve ispat durumunda ihanete giriyor doğru ama kadında erkekte fake hesaplardan sosyal medya kullanıyor ve farklı ilçe lerde yaşamlarını sürdürüyor yani kadın farklı bir adamla yaşıyor diğer yandan adamda farklı bir kadınla bu durum hem erkek için üzücü hem kadın için, yani nikah birinde kadın başkasının koynunda bide işin içine aile müessesesini eklersek gerçekten anlamsız bir yasal süreç bu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.