Şimdi Ara

BORACILAR (52. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.584
Cevap
11
Favori
209.744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selam arkadaslar bende bu pazartesi günü 2001 bora comfortline aldım. 17 bine aldım. arac 130000 binde. arabanın sahibi 95000 de triger felan değiştirdik dedi ama ben arabaya binecegim için salı günü arabayı bakıma soktum. ne var ne yoksa birader değiştirmiş. ben devirle ugrasıyodum. 600 tlde masraf gitmiş. kullanma klavuzu aradım bulamadım. almanca var bi tane. kılavuza gerek yok diyorsunuz sor biz söyleyelim diyorsunuz saolun ama cok basit seyler oluyyo insan sormak istemiyo.

mesala salı aksam yola cıktım 8 saatlik yolda nerdeyse 1 paket sigara içtim ve küllük doldu. bu küllük nasıl cıkar nasıl bosaltacaz illa süpürgemi lazım. çarsamba kuaför makineyle temizledi ama ben cok sigara içerim. her küllük temizleneceginde kuaföre mi gidecez. :))

bide forumları arastırdım bu arabada yagmur sensörü var diyolar. ama ben bulamadım nerdedir nasıl calısır. dikiz aynalarının cama teas ettiği yere baktımm bişey yok. sahibinden. com da standard donanım diyo yagmur senssörüne. varsada bulamadım.

bide farlar acıkken kapılar acılınca uyarı vermesi gerekiyormus aracın benimkş ötmüyo.

şimdilik bukadar. şimdiden yardım eden arkadaslara cok tesekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: osmanusl

selam arkadaslar bende bu pazartesi günü 2001 bora comfortline aldım. 17 bine aldım. arac 130000 binde. arabanın sahibi 95000 de triger felan değiştirdik dedi ama ben arabaya binecegim için salı günü arabayı bakıma soktum. ne var ne yoksa birader değiştirmiş. ben devirle ugrasıyodum. 600 tlde masraf gitmiş. kullanma klavuzu aradım bulamadım. almanca var bi tane. kılavuza gerek yok diyorsunuz sor biz söyleyelim diyorsunuz saolun ama cok basit seyler oluyyo insan sormak istemiyo.

mesala salı aksam yola cıktım 8 saatlik yolda nerdeyse 1 paket sigara içtim ve küllük doldu. bu küllük nasıl cıkar nasıl bosaltacaz illa süpürgemi lazım. çarsamba kuaför makineyle temizledi ama ben cok sigara içerim. her küllük temizleneceginde kuaföre mi gidecez. :))

bide forumları arastırdım bu arabada yagmur sensörü var diyolar. ama ben bulamadım nerdedir nasıl calısır. dikiz aynalarının cama teas ettiği yere baktımm bişey yok. sahibinden. com da standard donanım diyo yagmur senssörüne. varsada bulamadım.

bide farlar acıkken kapılar acılınca uyarı vermesi gerekiyormus aracın benimkş ötmüyo.

O küllük olayı çok entersandır aslında. Birincisi konumu itibariyle göze batmayan bir yerdedir. Orada bi küllük ve çakmak olabileceği kimsenin aklına gelmez. İkincisi sökülebilir olup olmadığını ben de bilmiyorum açıkçası (:
    Sigara kullanmadığım gibi arabamda da sigara içirmem bu yüzden lüzumsuz duruyor (: Mutlaka sökülebilir olması lazım alttan veya yandan tırnakları olabilir.
    Yağmur sensörü otomatik çalışır. Eğer ön camda değişme veya hasar oluşmuşsa daha önce, bozulmuş veya jeli bitmiş olabilir. Pet şişeden su dökerek bile anlaşılabilir çalışıp çalışmadığı. Sensörü harekete geçiren kablolarda da bir problem olabilir.
    Farlar ise açık bırakıldığında hangi kademede olursa olsun kapı açıldığında mutlaka öter hem de oldukça rahatsız edici boyutta.

• ya sormaya niye cekiniyorsun ki =) forum burası

bende küllüğü hiç kullanmam ama küllüğü asıldıgın zaman yukarı dogru cikiyor. fazla kuvvetli asılma bir anda, tak diye cikar bütün külleri arabanın icine dökersin :D

far açık oldugunda kapıyı açarsan gercekten cok yüksek bi ses cikiyor. kapıyı acınca ışıklar yanıyor mu? belki sorun kapıdaki algılayan şeydedir.
  • farlar açıkken ve kapıyı açtığınızda uyarı sesi vermiyorsa önce kapı açılınınc alttaki ışık yanıyor mu ona bakın.Kapılarda Far uyarı sesi anahtarı çekip farları açık bıraktığınızda kapınızı açınca ötmeye başlar.Kapınızı açtığınız halde hala ses gelmiyorsa,kapıyı açınca iç lambaların yanıp yanmadığını kontrol edin eğerki yanmıyorsa kapıdakı anahtarınız (kilit anahtarı değil) muhtemelen bozulmuş olabilir kanaatimce.

Kapının menteşelerinin olduğu yerde bir damak vardır, o damak kapının açık-kapalı olduğunu anlar. O damağa wd 40 sıkıp elinizle biraz çalıştırırsanız belki sorun giderilebilir. Basitten başlayarak hareket etmenizi tavsiye ederim.

yağmur sensörüne gelince aracın önüne geçin ve dikiz aynasının cama yapıştırıldığı o yuvarlağın üstünde yukarıya doğru siyah bir çizgi var mı yok mu ona bakın?Aracınızda yağmur sensörü standart ama eğer ön cam değiştiyse ve sensörlüsü takılmadıysa çalışmaz.

yada elinize bir şişe su alın aracı çalıştırın silecek kolunu bir kadame üste çekin ve kolun üzerindeki küçük tırnağı sağa doru bir tık çevirin ve aracın önünden şişeyi boşaltmaya başlayın.Sileceklerde devamlı çalışma var mı?

Varsa problem yok.

• saolun arkaslar. küllüğü hala cıkaramadım. ilk arabam ya kırılacak diye korkuyom heralde :D

yagmur sensörünnü şimdi indim denedim calısıyo.

kapılara gelince ne yaptıysam ötmedi. şöför kapısınınz altındaki ışıkda yanmıyomus. ama yantaraftaki yanıyo onu acıncada ötmüyo. yarın sabah sigortaları kontrol edecem.

bide kapıları kontrol edeyim derken bişey fark ettim kapı acık kalınca göstergelerin orda kapı işareti felan yanmıyou bu arabalrda. bende öyle bi ışık yok. ayrıca bindiğim tüm arabalarda kontak cevirince bütün ısıklar yanar ya bende öyle kontrol edeyim dedim baktım o zamanda kapı işareti yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmanusl -- 4 Aralık 2009; 23:07:38 >
  • quote:

selam arkadaslar bende bu pazartesi günü 2001 bora comfortline aldım. 17 bine aldım. arac 130000 binde. arabanın sahibi 95000 de triger felan değiştirdik dedi ama ben arabaya binecegim için salı günü arabayı bakıma soktum. ne var ne yoksa birader değiştirmiş. ben devirle ugrasıyodum. 600 tlde masraf gitmiş. kullanma klavuzu aradım bulamadım. almanca var bi tane. kılavuza gerek yok diyorsunuz sor biz söyleyelim diyorsunuz saolun ama cok basit seyler oluyyo insan sormak istemiyo.

Hayırlı olsun. Kazasız, belasız inşaAllah...

Aracınız otomatik mi manuel mi? LPG var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Yasins

quote:

Hayırlı olsun. Kazasız, belasız inşaAllah...

Aracınız otomatik mi manuel mi? LPG var mı?

saolasın arkadasım. arac manuel vites. lpg yok daha ama taktıracam. şu an mardindeyim inşallah 15 tatilde memlekete gidince taktıracam. araca 1 haftadır biniyorum baya hosuma gitti. şimdilik tek sıkıntı altı yere cok yakın. gcen gün parke yoldan asfalt yola gecerken yol birazz bozukmus. altını sürttüm. sanırım orda altını sürten baska araba yoktur. aynı yerden bugün yine gecmek zorunda kaldım. nerdeyse arabadan inip sırtlayasım geldi. ama bu sefer sürtmedi. cok yavas gectim.

yani diyeceğim araba çok güzel. tabi benim gibi sakin araba kullanmayı seviyorsanız. seri araba isterseniz uygun bi araba değil..

sonradan imzanı gördümde bizde kime anlatıyormusuz arabayı. neyse belki almak isteyipde arastırma yapan arkadaslar olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmanusl -- 7 Aralık 2009; 20:56:09 >

• o kapının ışığında problem varsa yakmaz göstergede kapı işaretini nerden anlasınki!!ya kapı swiçinde sorun vardır yada elektriksel bir sorun dert etme kolay bir problem.

alt sürtme olayına gelinec dikkatli ol ki karteri deldirme yoksa motor yaptırmak zorunda kalırsın nerden baksan 2500 liran gider.Tabiki karter korumanın olmadığını düşünerekten yazıyorum.900-100 lira arası çelik karter koruma takılıyor kesinlikle taktır derim ihmale gelmeyecek bir konu çünkü aracın altı çok yakın yere.Ayrıca karterin de aliminyum olduğu için hemen delinir dikkat et.

ben geçen mayısta triger seti ve karter korumayı taktırmıştım.Korumayı 80 liraya taktırlar.Aklında olsun plastik olanından alma.Ayrıca koruma taktırırsan kaynaklı olanlardan taktırma.Araca kaynak yapılanlarda var piyasada.Benimkinde civatalı.

aracınız hayırlı uğurlu olsun Allah kaza bela vermesin.Tez zamanada LPG ye geçmeniz dileğiyle.....

mardinde ne iş yapıyorsunuz?

• mardinde öğretmenim. saolun. karter korumayı taktırmak için iyi bi ustaya gerek yoktur heralde.burda buabilirsem ay basında kartel korumayı taktıracam. olmassa internetten istetecem.cok gerekli bence. heleki 100 metrede bi kasis olunca iki kat gerekli oluyo.

bu arada atikerden memnumsunuz. ortalama ne yakıyo lpg ile hiç hesapladınızmı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmanusl -- 7 Aralık 2009; 22:47:50 >
  • Ben de arabamı 1 ay kadar evvel aldım. Benim arabama eski sahibi karter muhafaza taktırmış sizin de belirttiğiniz gibi çok sık altını vuruyorum ama muhafaza olduğu için içim rahat zaten arabanın motor kısmından altı vuruyor genelde. Bora ile yolda bir şeyleri ortalamamak gerekiyor. Kasis geçerken ve çukura girip çıkarken vurmuyorum genelde çünkü lastiklerle beraber motorun alt kısmıda yükseliyor veya alçalıyor. Ama bir kanal kapağını veya kaldırımı ortaya denk getirince anında sürtüyor. Bir de ön tamponun altındaki plastik kolay kırılır ona dikkat etmek lazım. Ben daha arabayı devralmak için notere giderken kırdım onu.

Lpg tavsiye ederim ben çok şükür hiç uyum sorunu yaşamadım. Umarım siz de yaşamazsınız. Herkesin de belirttiği gibi montajı iyi yerde yaptırak lazım. İşçilik çok mühim...

• merhana
    bende bora pasifik kullanıcısıyım aracımdan memnunum fakat az yakıyor çokmu bunu denedim 6.5 - 7 arası şehirdışı yakıyor bu normalmi ?
  • bora 2004 pasific 21500 aldım 40000 km de yakıt sarfiyatı nedir lpg gerekirmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ecitil

bora 2004 pasific 21500 aldım 40000 km de yakıt sarfiyatı nedir lpg gerekirmi?

Hayırlı olsun.
    Otomatik mi manuel şanzıman mı aracınız?
  • OTOMATİK
  • boranın jant lastik ebatlarını alabilirmiyim.4*100 mü 5*100 mü?
  • quote:

merhana
    bende bora pasifik kullanıcısıyım aracımdan memnunum fakat az yakıyor çokmu bunu denedim 6.5 - 7 arası şehirdışı yakıyor bu normalmi ?

Bendeki manuel vites.. o rakamları şehiriçi görüyorum ama ne hikmetse şehir dışında 8-9 litreden aşağı inmiyor (: Azıcık gaz pedalına yüklendiğinizde meret yakıyor ya..
  • quote:

OTOMATİK

1.6 Comfort Otomatik ile benzinde ş.içi 100 km'de 10,5 lt civarı yakınca hemen lpg taktırdım.
  • lpg ye ne kadar güvenmeliyiz arkadaşlar .tehlike yataran bir sistemmi? galerici arkadaşlar rahat ol güvenli dediler
  • quote:

lpg ye ne kadar güvenmeliyiz arkadaşlar .tehlike yataran bir sistemmi? galerici arkadaşlar rahat ol güvenli dediler

Montajı sağlam olsun bakımlarını zamanında yaptır, korkma derim. Üçüncü lpgli aracım şimdiye kadar lpgden kaynaklı bir tehlike yaşamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: polatbilal

boranın jant lastik ebatlarını alabilirmiyim.4*100 mü 5*100 mü?

benim pasific 195*65*15 ebatında
  • 
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.