Şimdi Ara

bootable usb yapmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
5.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ZTE MF190 3G Vınn modeme sahibim.

acer ferrari one f200 netbook um mevcut ve uzun bir aradan sonra linux kurayim dedim 3g modemler linuxda problem çıkartmıyormuş diye hiç yorumları okumadan windowsu tamamen kaldırdım.

kurdum ubuntu 12.04'ü evet modemi gördü ancak hiçbir türlü baplanmıyor apn ayarını mgb olarak ayarladım gene tık yok

ZTE'in linux için çıkarttığüı yazılımı kurmak istedim kurdum uygulama açılıyor bağlanılıyor diyor ama uzun bir süre sonra bağlanılamadı diyor

fedore kurdum aynı işlemleri yaptım kurdum parçaladım ne yaptıysam bağlanamıyorum

kaç gündür telefonum accesspoint özelliğini kullanarak internete çıkıp araştırma yapıyorum ama kafi..

şimdi ise windows'a bir süreliğine göre döneyim dedim

ancak

netbook'umun optik sürücüsü yok

windows'da iken UNitebootin'i kullnarak linux boot yapabiliyordum vb bir çok uygulama mevcut gerek windows için gerekse linux boot için

ancak linux için indiridğim usb bootable oluşturucu uygulama indirdim kurdum ama hepsi Linux sürümlerini bootable yapıyor..

Windows 7'yi FLASH BELLEĞİME nasıl kurabilirim lütfen yardımcı olun eli ayağı düzgün türkçe döküman bulamadım.. :S

Şimdiden çok teşekkür ederim

• Kendi sorumu kendim cevapliyim arkadaslar

GParted ile bellegimi formatladim (NTFS) Olarak.

Sonra ISO dosyami normal olarak mount ettim ve icindeki herseyi Flash Bellegimin icine kopyaladim ve sonuc.. Kusursuz. Kac gundur kafami bosuna mesgul ettim Gparted i tamamen unutmusum :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkür ederim makedon

windows işletim sistemi üzerinde sorun yok orada bir çok uygulama mevcut flash belleğe gerek windows gerekse Linux kurmak

ancak linux işletim sistemi kullanırken flash belleğe linux işletim sistemi bootable yapmak sorun olmuyor bir sürü uygulama mevcut ama linux işletim sistemi kullanırken flash belleğe windows işletim sistemi kuracak bir uygulama bulamadım ve türkçe düzgün dökümanda bulamadım

tekrardan teşekkürler
  • şimdi bu soru oldukça farklı yorumlara açık bir soru !

öncelikle artık eskisi kadar CD kullanılmadığı düşünülür ise USB bellekler oldukça verimli !

dahası HDD e linux yüklemeyi pek mantıklı bulduğumu söyleyemem çünkü linux bir performans sistemi olduğu için
    RAM üzerinde çalışan linuxlar tam anlamıyla linux kullanmanın ne demek olduğunu insana çok güzel bir şekilde öğretiyor.

bu açıdan işin doğrusu usb üzerinde boot edilerek ramé yüklenenler ( ayarların yükleme medyası olarak CD-ROM yerine usb üzerine geri kaydetme özelliği olduğunuda hatırlatmak gerekli ! : ) sonuç olarak

bazıları linux kullandığınız sanar ! bazıları ise linuxu harbiden kullanır bu açıdan arada çok ciddi performans farkı vardırki bunu bilmeyene anlatmak oldukça zor gibi !

kısacası ben linux kullanmak değil ben performansın farkına varmak için linux kullanıyorum. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 6 Haziran 2012; 13:36:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: playstyle

şimdi bu soru oldukça farklı yorumlara açık bir soru !

öncelikle artık eskisi kadar CD kullanılmadığı düşünülür ise USB bellekler oldukça verimli !

dahası HDD e linux yüklemeyi pek mantıklı bulduğumu söyleyemem çünkü linux bir performans sistemi olduğu için
    RAM üzerinde çalışan linuxlar tam anlamıyla linux kullanmanın ne demek olduğunu insana çok güzel bir şekilde öğretiyor.

bu açıdan işin doğrusu usb üzerinde boot edilerek ramé yüklenenler ( ayarların yükleme medyası olarak CD-ROM yerine usb üzerine geri kaydetme özelliği olduğunuda hatırlatmak gerekli ! : ) sonuç olarak

bazıları linux kullandığınız sanar ! bazıları ise linuxu harbiden kullanır bu açıdan arada çok ciddi performans farkı vardırki bunu bilmeyene anlatmak oldukça zor gibi !

kısacası ben linux kullanmak değil ben performansın farkına varmak için linux kullanıyorum. :)

dediğiniz gibi farklı yorumlara açık.

cevabınız soruma cevap niteliğinde değil malesef.

ben usb bellek üzerinden işletim sistemi kullanmıyorum.

NETBOOK'umun Optik sürücüsü olmadığı için.

Mecburi İSO Dosyasını USB BELLEĞE BOOTABLE Olarak Yüklemek gerek ardından USB belleği Optik sürücü olarak kullanarak HDD'ye Tam Kurulum yaptım. (LİNUX)

Ancak 3G VINN Modemimi hiçbir şekilde çalıştıramadım.

başka internet alternatifim olmadığı için zorunlu olarak Windows İşletim sistemine dönmem gerekti.

işleyiş şu şekilde

Windows İşletim sistemi kullanırken Unetbottin V.B yazılımlar kullanarak linux işletim sistemlerini USB Belleğe Bootable olarak otomatik bir şekilde kurulumunu yapabiliyor.

Windows işletim sistemi kullanırken Windows 7/USB Tool Manager gibi bir uygulama var ismini yanlış yazdım kusura bakmayın. Microsoft Optik Sürücüsü olmayan cihazlar için Flash bellek veya HDD'ye İSO 'Yu Bootable yapmayı otomatik bir şekilde sağlıyor.

--------------------------------------------

ANCAK.

Linux işletim sistemi kullanıyorum.

Optik sürücüm yok.

USB Belleğim var. İSO'm mevcut ve FARKLI Linux Sürümlerini denemek istiyorum ve Unetbootin V.B Otomatik Bootable yapıcı Programlar ile HDD veya F.BELLEĞE İSO'yu bootable yapabiliyoruz.

Ancak şu şekil anlatiyim

Linux işletim sistemi kullanıyorum.

Optik sürücüm yok.

LİNUX Kullanmak istemiyorum artık.

WINDOWS ISO Dosyasını LİNUX Üzerinden USB Veya Harici HDD'ye BOOTABLE yapacağımı bilmiyorum. Otomatik yapacak yazılım bulamadım.

kısaca ben Live Olaran İşletim sistemi kullanmıyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Usb Diske Android Kurmak *ANLATIM*
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.