Şimdi Ara

bootable ne demek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • ben xp nin bootable cd sini yaotım biostan ilk medyayı cd rom yaptım şu anda xp pro tr var sistem de 98 cd sini taktım ve bilgisayarı cd desteği ile başlattım sonra xp cd sini takıp setup yazım ama dos modunda olduğum için çalıştırmadı. sormak istediğim bootable cd ne işe yarar

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bootable Ne Demek?

"Bootable", bilgisayar sistemlerini yüklemek veya onarmak için kullanılabilen bir USB sürücüsü, CD veya DVD gibi bir depolama aygıtını ifade eder. Bootable aygıtlar, bilgisayarın işletim sistemini veya diğer yazılımları yüklemek için gerekli dosyaları içerir.

Bootable Aygıtların Kullanımı

Bootable aygıtlar genellikle şu durumlarda kullanılır:

• Yeni bir işletim sistemi yüklemek: Bilgisayarın sabit sürücüsü bozulduğunda veya yeni bir işletim sistemi yüklemek istediğinde.
    • Bilgisayarı onarmak: Virüs bulaşmış bir bilgisayarı onarmak veya sistem dosyalarını geri yüklemek gibi durumlarda.
    • Verileri kurtarmak: Sabit sürücü arızalandığında veya erişilemediğinde verileri kurtarmak için kullanılabilir.

Bootable Aygıt Nasıl Oluşturulur

Bir bootable aygıt oluşturmak için bir USB sürücüsü, CD veya DVD'ye ihtiyaç duyarsın. Ardından, işletim sistemi yükleme dosyalarını veya sistem onarım araçlarını aygıta aktarman gerekir. Rufus veya Etcher gibi araçlar, bootable aygıtlar oluşturmana yardımcı olabilir.

Bilgisayarın Bootable Aygıttan Başlatılması

Bilgisayarını bootable bir aygıttan başlatmak için BIOS ayarlarına girmen ve önyükleme sırasını değiştirmen gerekir. Bilgisayarın önyükleme sırasını USB, CD veya DVD'den başlatacak şekilde ayarlaman gerekir.

Bir sonraki başlatmada bilgisayarın bootable aygıttan başlayacak ve işletim sistemini yükleme veya onarım işlemine başlayabileceksin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • makineyi ondan açabilmene yara tabii ki ... ama xp'li sistemi 98 cdsiyle boot edemezsin (disketle ediliyor sanırım).

önce xp cdsini tak ve sil partitionu, tekrear oluştur. Ondan sonra 98 kur...
  • xp cdin orjinal değilse büyük ihtimal cd den xp kurulumunu başlatamassın, microsoft sitesinde sırf xp kurulumu için başlangıç disketi olması lazım (cd boot desteği olmayan anakartlar için yapmışlar), sende bunu klullanabilirsin. Yada önce 98 kurup üstüne xp kurarsın.
  • xp cdin orjinal değilse büyük ihtimal cd den xp kurulumunu başlatamassın, microsoft sitesinde sırf xp kurulumu için başlangıç disketi olması lazım (cd boot desteği olmayan anakartlar için yapmışlar), sende bunu klullanabilirsin. Yada önce 98 kurup üstüne xp kurarsın.
  • saolun bea
  • HORT !
    BU NE DEMEK
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.