Şimdi Ara

Boot ve Bios Ekranı sağa kaydı???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün sapphire 7870xt boost ekran kartı aldım. Eski sapphire 6850yi çıkartım fakat boyutu yüzünden 1.slotta kart disk yuvasına dayanınca 16x olan 3. pci-ex slotuna taktım. Sistemi açtığımda windows logosunun Tv ekranının 1/3 oranında sağa kaymış olarak açıldığını gördüm. Aynı şekilde windows masaüstüde bu şekilde geldi. Sol taraf siyah olarak kalmıştı. Driverı kurunca windows masaüstü normale döndü. Yeniden başlattım fakat boot ekranı halen sağa kayık olunca bios 'dan bir reset atıyım dedim. Bios ekranıda aynı şekilde kaymış şekilde idi yarısı görünmüyor yani. Biosu defoult yaptım yok olmadı. Son bir bios çıkmış onu yükledim yok gene olmadı. 3. slottan kaynaklımı diye düşünüp bugün hd yuvasını söküp kartı 1. slota taktım gene sorun devam ediyor..

windows'a format atıp temiz kurulum yaptım , anakarta yeni bios gömdüm , kart windowsda sorunsuz nfs falan kurup denedim sorun yok.. Sinek küçük ama mide bulandırıyor. Bu boot ekranı/bios ekranı kayması nedir??

Sistemi HTPC olarak kurdum pioneer vsx-920'ye HDMI'dan bağlı ordanda projeksiyonla tv ye gene HDMI üzerinden çıkıyor. İşletim sistemi win8.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volcano2K -- 13 Nisan 2013; 14:02:53 >

• bu sorunun cevabını bende merak ediyorum.benimde ekran kartı 7870xt iki kez format attım ekran görüntüsünün yarısı yok.acaba ekran kartı yeni olduğu için mi diye düşünüyorum ama pek mantıklı gelmiyor.
  • Monitörle ilgili büyük ihtimalle. Monitörünüze otomatik ayar çekin bir bakalım.
  • pio ya hdmi üzerinden girdiğinden bir ayar mevcut değil.TV de zaten autoda diğer scalelerde HDMI üzerinden zaten çalışmıyor..
  • Hocam yazılımsal nasıl bir sorun olabilir ki Bence bir PC bağlantısını yapıp ayarlama yapmayı deneyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kutudan çıkan dvi 2 vga ile deneyim olmadı..Ama elimde pc monitörü yok tv nin vga sına bağlayabilirim ancak. Bu arada sabah DVI'ı DVI 2 HDMI kablo ile tv ye bağladım ama görüntü gelmedi tv ye, bu ekran kartının bir biosu falan varsa çakalım üzerine..

Bu arada demin bir forumda benim tv den (Panasonic LED TV TX-L37E30E) kullanan birininde görüntü alamama sorunu olduğunu gördüm.. Başka tvde sorun yaşamamış, yada lcd monitörde.. Benim boot ekranı pioneerden geçince anca yarım olarak mı geliyordur nedir artık bilemiyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volcano2K -- 13 Nisan 2013; 22:22:29 >
  • benim monitorde yarım ekran oluyordu format atarken.....dün akşam tekrar format attım yine yarım ekran geldi...monitorden ekran kartı dvı den ....hdmı ye(receiver bağlı) geçtim.tekrar receiverdan dvı ya geçtim ...tam ekran oldu...sorunum çözüldü...demekki benim sorun monitordenmiş(samsung p2270hd)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • DVI vga kablo ile direkt tvye bağladım. sorun yoktu.. Tekrar DVI HDMI kablo ile direk tvye bağladım görüntü hiç yok. HDMI üzerinden Pio. ya ordan tv ye bağlantıda halen görüntü sağa doğru 1/3 oranında kayık..
  • monitör ayarlarını iyice karıştır...bu arada firmware versiyonun Ver. 1.323 mi?

http://panasonic.jp/support/global/cs/tv/download/fw/europe/down_eu4.html
  • evet versiyon 1.323.. tv de malesef bir ayar bulamadım karış karış gezmeme rağmen.. 6850de bu sorun yoktu değişince oldu anlamadım gitti.
  • HDMI üzerinden aldığım sestede problem yaşıyorum. KArtı iade edicem gibi ben yerine ne alsam birde onu düşün şimdi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: volcano2K

Dün sapphire 7870xt boost ekran kartı aldım. Eski sapphire 6850yi çıkartım fakat boyutu yüzünden 1.slotta kart disk yuvasına dayanınca 16x olan 3. pci-ex slotuna taktım. Sistemi açtığımda windows logosunun Tv ekranının 1/3 oranında sağa kaymış olarak açıldığını gördüm. Aynı şekilde windows masaüstüde bu şekilde geldi. Sol taraf siyah olarak kalmıştı. Driverı kurunca windows masaüstü normale döndü. Yeniden başlattım fakat boot ekranı halen sağa kayık olunca bios 'dan bir reset atıyım dedim. Bios ekranıda aynı şekilde kaymış şekilde idi yarısı görünmüyor yani. Biosu defoult yaptım yok olmadı. Son bir bios çıkmış onu yükledim yok gene olmadı. 3. slottan kaynaklımı diye düşünüp bugün hd yuvasını söküp kartı 1. slota taktım gene sorun devam ediyor..

windows'a format atıp temiz kurulum yaptım , anakarta yeni bios gömdüm , kart windowsda sorunsuz nfs falan kurup denedim sorun yok.. Sinek küçük ama mide bulandırıyor. Bu boot ekranı/bios ekranı kayması nedir??

Sistemi HTPC olarak kurdum pioneer vsx-920'ye HDMI'dan bağlı ordanda projeksiyonla tv ye gene HDMI üzerinden çıkıyor. İşletim sistemi win8.

Bende de B40LEG6B led tvye bağladım bende de öyle sorun vardı sorun HDMI kablodan çıktı birde tvnin tam olarak 1920*1080 destekli olup olmadığına bakın Altın uclu HDMI kablo alın

• kablo altın uçlu philips kablo ama versiyonu 1.2 sanırım 5 senelik kablo. digiturk iq plus dan çıkan hdmi ı taktım sorun halen devam ediyordu. Ses sonunum ise 3-5 sn aralıklarla çıt ,pıt tarzı ses geliyor ve mesela radyo dinleyelim dedik netten 5sn de bir bi yarım sn lik duraklama oluyor. receiverda oan zaten 5.1 kanaldan bi stereoya düşüyor zaten..

registryden bir bakıcam bugün..
  • ses sorununu çözdüm..registryden

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Video\burda ekran kartniza ait numara var\0000]
    "PP_SclkDeepSleepDisable"=dword:00000001

boot ekran1nda hdmi üzerinden saga kayma halen devam ediyor..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.