Şimdi Ara

'Boot Up Floppy Seek' sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merabalar, start up ta "floppy diskette seek failure" hatası alıyorum. disketimin kablolarında bir gevşeklik var ya da çıktılar sanırım boot ederken bulamıyor ve bilgisayar açılmıyor. araştırdım, floppy diski hiç arama zahmetine girmemesi için bios'ta advanced bios settings'ten boot up floppy seek i kapatmak gerekiyormuş. ancak sorun şu ki boot ederken biosa girmek için delete ye basıyorum ama bios a giremiyorum. deleteye bastıktan sonra "başlatılacak bir işetim sistemi seçin" yazısı geliyor altında da windows 7 seçeneği var. windows 7 seçiyorum sonra pc reset atıyor ve gene aynı noktaya geliyorum... bios'a bi girebilsem floppy seek'i disable edeceğim ve iş hallolacak ama bios a giremiyorum. nedir bu sıkıntı, nasıl çözerim. yardımcı olursanız çok memnun olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miba54 -- 22 Haziran 2012; 18:52:54 >

• başka kısayol olmasın ? yada geç kalıyor olabilirmisiniz ? ..bıosa neden gıremedıgınızı çözemedım bır fıkrım yok ama

flopy nın elektrıgını kesıp boarddan kablosunu cıkarın olsun bıtsın ..

bu arada konu hiçbişi anlaşımıyor ..yazarken şüphede kalıyorum ...sistem laptopsa deleteden bıosa girilmiyor ..umarım biliyorsunuz .. dediğim gibi siz konuya ayrıntı yazmassanız okuyan yorum yazan sizin ne bildiğinizi ne yaptıgınızı anlaması bulmaca çözmek gibi oluyor ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cro@oan -- 22 Haziran 2012; 20:43:21 >
  • sistem masaüstü pc. f12 kısayolu diyor boot ta ama setup utility açılıyor ona girince bios değil yani... geç kaldığımı sanmıyorum defalarca kasayı açtıktan hemen sonra non-stop delete yaptım gene aynı yer, "başlatılacak sistem seçin" seçeneği geliyor. deleteye basmayınca floppy diskette seek failure hatası alıyorum her zamanki gibi. bios a giremiyorum... bu neden acaba?

ve elektriği kesip pinleri boarddan çıkarsam yine startup ta floppy yi tespit etmeye çalışmaz mı ki?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Keep Current Ve Force Bios Yardım
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.