Şimdi Ara

Boot Seçeneklerinde USB Gözükmemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
97
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Monster marka bir laptopım var, temiz Win10 Pro kurulumu için Rufus'la bootable USB hazırladım fakat bunu BIOS'ta gösteremiyorum. Laptop BIOS'u zaten, menüler kısıtlı yapacak bir şey de bulamadım.

UEFI kurulumda da gözükmüyor, NTFS normal BIOS diski hazırlıyorum UEFI kapatıp yine gözükmüyor. Boot seçeneklerinde sadece UEFI FAT Kingston Data Traveler ve Windows Boot Manager var.

Önerisi olan var mı, nerede hata yapıyorum?

• Tam anlamadim ama biosunuz uefi modundayken boot menude goremiyorsunuz sanirim.Biosunuzda secure boot un kapali olup olmadigini kontrol edin.Rufusta 2 turlu uefi usb boot var eger dd modu ile yazdirdiysaniz iso modu ile yazdirmayi deneyin.
  • öncesinde USB niz takılı olsun, düğmeye basıp açın, kısa aralıklarla F7 tuşuna basın çekin, bootable menü gelecektir. siz normal kurulum mu yoksa uefi mi yapacaksınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dj_mero

öncesinde USB niz takılı olsun, düğmeye basıp açın, kısa aralıklarla F7 tuşuna basın çekin, bootable menü gelecektir. siz normal kurulum mu yoksa uefi mi yapacaksınız?

Hocam temel işlemleri yaptım, şu an gerek kalmadı aslında ama yine de anlamadım. UEFI kurulum yapacaktım fakat UEFI'siz denediğim de, hiçbir türlü gözükmüyor. Secure Boot vs. kapalı yani her şey tamamdı. Şu an gerek kalmadı ama dediğim gibi yine de teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.