Şimdi Ara

Boot Problemi (Boot\BCD, 0xc000000f)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
34.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ciddi bir problemle karşı karşıyayım yardım ederseniz sevinirim.
    Yaşadığım problem kısaca anlatayım

    Dün bilgisayarım normal bir şekilde çalışıyordu. Bir ara Bilgisayarımı açtım, dizi izleyecektim. Dizinin bulunduğu dizini açtım, *.avi dosyasını gördüm, ama açmak istediğimde windows uzun uzun bekledi. HDD'den çalışma sesi geliyordu, aletin meşgul olduğunu anladım. Bilgisayarım penceresi yavaş da olsa çalışıyordu, yani yanıt vermeme durumu söz konusu değildi. Hatta windows'ta arka plana geçip diğer programlara bile bakabiliyordum.

    Lafı uzatmayayım... Bu HDD'in meşgul olmsı uzun sürünce sıkıldım ve bilgisayarın bir reset istediğine karar verdim. Aleti resetledim. Ama bilgisayar açıldığında Windows açılmıyordu. Şöyle bir ekran ile karşılaştım:

    "A disc error read error accured"

    Hmm... HDD problemi gibi?

    Daha sonra bios'tan bişiler denedim (hdd'lerimin boot sırasını değiştirmek gibi). ama işe yaramadı. Daha sonra boot sırasını eski haline getirdim, bu sefer bilgisayarın açılışı biraz daha ileriye gitti. En azından az önceki hatayı artık görmüyordum. Bu sefer karşıma şöyle bir hata çıkıyor:

    File: \Boot\BCD
    Status: 0xc000000f
    Info: An error occured while attempting to read the boot configuration data.

    HDD'de boot problemi var gibime geliyor. Problemi çözmek için Vista DVD'si ile repair edeyim dedim, ama Vista install penceresi hiçbir zaman tam yükleyemedi, ya biraz yükledikten sonra siyah bir ekranda fare imleci geldi sadece, ya da Vista arkaplanın yüklü olduğu ekranda fare imleci geldi... Çok uzun beklememe rağmen yükleme ekranı daha ileriye gitmedi.

    Kullandığım sistem imzamda. Vista Ultimate ve XP yüklü sistemimde. yaklaşık bir yıldır sorunsuz kullandığım bir sistemdi. XP'yi çok ama çok nadir Vista'da çalışmayan programları kullanmak için yüklemiştim. Genelde Vista üzerinde çalışıyordum, problemler de Vistayı kullanırken oldu. Şu an hiçbir şekilde ne XP ne de Vista açılıyor.

    Merak ettiğim acaba problemim boot problemi ise, boot sorununu çözmek için ne yapabilirim? Windows açılmadığına göre problemi bootable bir CD/DVD veya flash memory'e atılacak bir bootable program ile giderebilir miyim?

    Evet arkadaşlar yaşadığım durum bu, yardım edebilirseniz çok sevinirim.







  • Yardım edecek bir cengaver yok mu?

    Hiç olmazsa boot ayarlarını tamir edebilecek bir yol bir porgram tavsiye edin arkadaşlar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi infernall -- 31 Ocak 2008; 16:11:22 >
  • Maalesef aynı sorun bende de oluştu.İlk önce Vistanın dvdsiyle onarmayı denedim ama değişiklik olmadı. Şimdide Xp ninkiyle repair etmeyi deneyeceğim. Umarım olumlu sonuçlanır. Tüm sorun TuneUp 2008 programından oldu. Disk birleştirmeyi otomatik yaptı ve sistem gitti Şuan Pardustan giriyorum iyi ki varmış valla.
  • Xp den düzeltmeye çalıştım ama hiç bir değişiklik olmadı maalesef.Önerisi olan varmıdır arkadaşlar?
  • Dün itibari ile aynı sorun bendede oldu hdd bir sürü kurtarmam gereken şey var cn,n içinde bir önerisi olan yok mu?
  • evet aynı sorun bende de oluştu ve biraz arştırdım hala tık yok sistemde.. Birşeyler bulan yazarsa belki birilerinin işi görülür.

    edit: ben sorunu çözdüm; elimde casper bilgisayarlara ait bir kurtarma cdsi vardı onunla normal olarak sistemi kurtardım devamında da normal xp kurulumu yaptım. Bu casper cdsi asuslarda ki recovery cdsi tarzında. recovery yapabilen cdler olur sanırım. umarım birilerinin işine yarar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wellhangman -- 27 Nisan 2009; 17:28:43 >
  • sorun güncel
  • güncell
  • Biosunuzu sıfırlayın ve sonra tekrar güncelleyin muhtemelen kullanıcı hatası sizden kaynaklanıyor sistemi boot ettirmeyi bilmiyorsanız neden formata girişiyrsunuz diye soru sorsak ayıp mı olur ne cengaverler var ama çok uzatmışsın konuyu millet okumaya üşeniyor bari biraz özetlesen daha deytaylı yorumlar gelir.
  • hirens boot u indir usb ye veya cdye yükle başka bir bilgisayardan orda mbr boot seçenekleri var oradan onarabilirsiniz...Yada hbcd(hirens boot) nin içinde minixp ile girip netten visual bcd yi indirin kendisi otomatik ayarlasın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kobeumut

    hirens boot u indir usb ye veya cdye yükle başka bir bilgisayardan orda mbr boot seçenekleri var oradan onarabilirsiniz...Yada hbcd(hirens boot) nin içinde minixp ile girip netten visual bcd yi indirin kendisi otomatik ayarlasın

    göçertmeyelim bios u?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 6Clas

    Biosunuzu sıfırlayın ve sonra tekrar güncelleyin muhtemelen kullanıcı hatası sizden kaynaklanıyor sistemi boot ettirmeyi bilmiyorsanız neden formata girişiyrsunuz diye soru sorsak ayıp mı olur ne cengaverler var ama çok uzatmışsın konuyu millet okumaya üşeniyor bari biraz özetlesen daha deytaylı yorumlar gelir.
    Geçici çözüm olarak, boot destekli herhangi bir Windows cd si ile başlatmayı deneyin, işe yarayabilir. (ihtiyaç duyacaklar için detay: bilgisayarı Cd'den başlatmaya ayarladıktan sonra, hiçbir tuşa basmadan sistemin açılmasını beklemeniz gerekiyor)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thales_ -- 20 Kasım 2012; 19:23:46 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Angelica

    quote:

    Orijinalden alıntı: kobeumut

    hirens boot u indir usb ye veya cdye yükle başka bir bilgisayardan orda mbr boot seçenekleri var oradan onarabilirsiniz...Yada hbcd(hirens boot) nin içinde minixp ile girip netten visual bcd yi indirin kendisi otomatik ayarlasın

    göçertmeyelim bios u?

    yok boot ayarı değişiyor zaten biosla alakalı değil bu ayar
  • bendede aynı sorun vardı fakat benimkisi daha beterdi windows orjinal değildi ben işe şöyle başladım ilk önce internetten windows 8 ISO dosyası indirdim sonra Direk Link:http://images2.store.microsoft.com/p...B-DVD-tool.exe bu adresteki programı indirip sürücüye boş dvd taktım bu program windowsu dvd ye yüklüyor ve otamatik başlamasını sağlıyor bu işlemleri yaptıktan sonra asıl önemli kısma geliyoruz sana o ekranda disk veya bellek takın diyecek ama takdığında hiçbirşey olmiyacak bunun nedenini bende bilmiyorum benim bilgiseyarım ccasper ... bilgiseyarım başladıgı zaman alt tarata iki seçenek var f2 birde esc tabi bu bazı bilgisayarlara göre değişir esc tuşuna basıyorsun önüne iki seçenek geliyor hangisini seçtiğimi hatırlamıyorum ama ikisinide denedim sende dene sonra windows kendi kendini yüklüyor bilgisayara windows 8 yükliceksen yükleme sırasında zaten sana soruyor bilgilerin kalsın mı diye kalsın dersen bilgilerin güvende ama başka windows yükliyeceksen bilemem zaten vazgeçme tuşu var basarsın çıkar.




  • Arkadaşlar ben sorunu şu şekilde çözdüm. HirenBoot 10.4 ile cd den boot ettim, ntfs dos pro 5.0 ile hdd yi tarattım dosya sistemini düzeltti ve sistem açıldı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.