Arkadaşlar benim bilgisayarımda Vista Inspirat yüklü. Biraz önce windows updatelerini ilk kez yaptım ancak restarttan sonra boot ekranından hemen önce yanlış Boot.INI dosyası. C:/windows öğesinden yükleniyor gibi bi siyah ekran çıkardı ve normal olarak açılmaya devam etti.Ben ne oldu anlayamadım update yapmadan önce böyle birşey demiyordu. Acaba bu hata yüklü olan tema programından mı kaynaklanıyor yoksa daha önemli bişey mi var bi yardımcı olursanız sevinirim..Şimdiden sağolun.
vista eklentisinden kaynaklanan önemsiz bir hata gibi görülüyor..
windows xp de de oluo bu olay...örneğin ben yaşıorum nasıl düzeltebiliriz bunu format dışında ki seçenekler(öneriler)dikkate alıınacaktır.....
herkese teşekkürler.....
Arkadaşlar forumda biraz araştırma yapınca ben şu çözümü buldum ilgilenenlere duyrulur...
bilgisayarım--->özellikler--->başlangıç ve kurtarma--->ayarlar--->düzenle buraya;
[boot loader] timeout=30 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /FASTDETECT
yukarıda yazanları gir. not: iki işletim sistemi kullanıyorsan ikinci işletim sistemi (genelde D üzerinde kurulan partition(2) olarak yazılmalı.
Ancak şimdide ben C:/boot.ini dosyasını korunan işletim sistemi dosyası olarak değilde normal dosya olarak görüyorum...Yani Araçlardan korunan sistem dosyalarını gizle deyince ben hala boot.inin dosyasını görüyorum. Bunun bi çözümü var mı?
eger xp ile vista aynı anda kuruluysa boot dosyaları karışmış olabilir..bazen 98 ile xp ntldr dosyalarını karıştırabildigini duymuştum.onun gibi bi poroblem olabilir..eger oleyse 1 ini iptal et..