Şimdi Ara

Boom Beach [ANA KONU] (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.579
Cevap
41
Favori
203.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sarahaten

En kolay nasıl Elmas kazanabiliriz? Karargahım 9. Seviyede 130 madalyam var. Leveli yüksek olanlar geliyor ve beni mahvediyorlar. Savunmam çok kötü. Daha 2. Makineli tüfeği bile yapmadım. Artık savunma ağırlıklı mı oynayım?

İyi savunma yaparak elmas kazanabilirsin. Ayrıca denizaltı yap belli bölgelerden de elmas çıkıyor. Savunmaya ağırlık vermeni öneririm. Çok iyi saldırı yapıp istediğin kadar madalyan olsun savunman kötüyse hiç bir şekilde dengeli gelişemessin.
  • Bu konuda çok haklısın karardahı hızlı geliştirdim diğerleri çok geri kaldı. şimdide süre yetmiyor ufakları geliştirmek, o kadarda uğraşıyorum
  • Teşekkürler. Ben de artık savunmaya kasacam.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • gamecenter: krmdnmz

Ekleyin paslaşalım, lvl29 karargah12

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar selam ben de bir süredir oynuyorum level 8 karargahım var
    -hsndnz-
    ekleyebilirsiniz
  • karargahlara göre alan savunması taktiği verebilecek olan var mı...
    yani savunma köy düzeni...
    mümkünse resimli olmalı :)
  • bazı yorumları okuyunca yanlış bilinen bazı seyleri ve bilgilerimi paylaşmak istedim. suan 34 lvlim. (daha üst lvller hakkında bilgim yok)

öncelikle oyunun başlarında madenleri ve altın evlerini gelitirmeyin. ganimetlerden elde edilenler sizi fazlasıyla tatmin eder. direk saldırı üzerine yogunlasın. özellikle füzelerinizi upgrade edin. oyunda cok ince detaylar var, hesaplamalar cok iyi yapılmış. füzelerin ugradeinde "sadece 100 damage artıyormus tüh" demeyin. mesela tekli füze 1500 vuruyorsa cannonların canları o lvl civarı 3050 oluyor. yani 1 cannon yıkmak icin 3 fuze atmak zorunda kalıyorsunuz. ama füze upgrade i ile 2 defada yıkıyorsunuz. bu hesaplamalar cok iyi yapılmış. önce füzelerinizi ve çıkartma gemilerinizi upgradeleyin. tüm madenleriniz lvl 1 de dursun, taki lvl 25 üzeri gibi onları da upgradeleyebilrsiniz. unutmayın ki upgradeler size lvl atlatır ve karsınıza daha kuvvetli düsman cıkmasına neden olur. bu sebepten baslarda kesinlikle saldırı ve savunmalarınızı gelistirin. madenlere dokunmayın.

totem(idol) olayında ise başlarda yine yeşil totemlere hiiiiiç dokunmayın. gunbot energysi veren siyah totemler, taş çıkma ihtimalini arttıran totemler, asker canını ve damageini arttıran totemler kullanın. bu oyunda en degerli totem (bence) açık mavi olanlar. açık mavi totemler ile gelen tüm binaların canlarını upgrade eden totemleri kesinlikle kaçırmayın.çünkü üsttede soyledigim gibi füzelerin ve savunma silahların damageleri çok dengeli gidiyor. eger siz 1 tane bile binalarınıza can veren totem kullanırsanız , size saldıran düsmanın fazladan füze yollasını ve tüm planlarının altüst olmasını saglarsınız. ayrıca biliyorsunuzki asker upgradeleri coooook pahalı ve milim milim artıyor. ama totemler ile askerlerin can ve damagerine süper etkiler yapabiliyorsunuz. üstelik tüm askerlere. yani paha biçilemez bir etki yapıyor. bu can ve damagelere belki 1 askeri 3-4 lvl geliştirirseniz anca ulaşıyorsunuz.

oyunda en etkili en önemli savunma silahları kuleler! evet yanlıs duymadınız kuleler. sniper kuleleri. bunları öncelikle gelistirin. canonlar ve boom canonlar cok etkili ama zaten (genelde) füzeler ile bunlar yıkılıyor. (saldırı seklinize göre flametowerlar-atespiskürten şeyler de çok tehlikeli olabilirler.)

saldırılarınızda taktik cok onemli. mesela özellikle bilgisyara karsı saldırılarda (altın veren köyleri kurtarma saldırıları ve 10-15-20 lvl bosslarda) kör noktalar oluyor. simdiye akdarki tüm bossları ilk cıktıklarında 3-5 lvl altta dahi olsam yıktım. 34 lvlim ve 40 lvl bossunu az once kestim) kimi boss binalarının bir kenarı kör nokta oluyor , kimilerinde tank kullanınca yada bazukacıları kullanında uzaktan vuruşlarda kör nokta oluyor. bu kör noktaya adam taşımanız yeterli. 1 tane bile buraya 1 bazukacı ayda savaşcı tasısanız , o 2 dk da ana binayı yıkabiliyor.

asla kaynaklarınızı elinizde biriktirmeyin. harcayın. işte burada gemlerinizi kullanın. o gemler bu anlar icin onemli. mesela bir upgrade var. o gün de doktor kötülük gelmiş. siz doktordan elde ettiginiz 1 ton gold/tahta vs ile diger upgrade i beklerseniz saldırıya maruz kalabilrisniz. bu sebepten o upgrade i gem ile bitirip bir an once o paralarınızı harcayın.

boom mayınlarınızı kulelerinizin üst tepesine koyarsanız görünmüyorlar. :D ufak ama etkili olabilecek bir detay.

genelde canonlar füzelerle patlatıldıgından canon cevresine degerli silahları ve mayınları dizmeyin. ayrıca silahlarınızın hic biri birbirine temas etmesin, 1 füze ile 4 savunma silahını yok ettigim oldu :D

flame ve şok etkisi yapan atışları geliştirmekten cekinmeyin. özelikle taktiksel saldırı yapıyorsanız bunlar sizin en önemli sizlahlarınız.

tanklar rangeleri uzun oldugundan cok etkili. kulelerin ve canonların rangelerini iyi hesap ederseniz d,ger mortar-flametower ve makinalı tüfekleri savunma silahı olarak görmezsiniz bile.

ufak mayınlar etkisizdirler. onları bu sebepten toplu tutun. kimileri sahile boylu boyunca diziyor. ben de ezip geciyorum. halbuki belli bir bolgeye toplasa oradan gecmeden önce bir daha düzünmem gerekecek. mayınları cok yaymayın. toplu tutun.

savunma silahlarınızı , ana binanızın cevresinde ölü nokta bırakmayacak sekilde dizin. bu özellikle tank ile saldıranların baktıkları seyler. mesela kıyıdan gidince sadece 2 canon patlatıp ama binaya uzaktan hic hasar almadan saldırabiliyorsunuz. bu sekilde acıklar bırakmayın.

savunmalarınız ne kadar iyi olursa olsun, kesin birileri ana binanızı yıkacaktır. mükemmel bir savunma yapmaya kalkmayın, yok öyle birsey :)

köylerden gemilerle gelen ve kendi üssünüzde üretilen kaynakları lazım olmadıkca toplamayın. bırakın kalsın. gemilerdeki kaynaklar 1 günden fazla süre birikebiliyor. saldırı yerseniz oradaki kaynaklara ulasamaz düsmanlarınız. ama o kaynakları toplarsanız , saldırı sonucu elinizdeki kaybedersiniz.

savunma binalarınızı arkaya dizeceksiniz elbet, özellikle ana bina civarı... fakat bu diger binaları düsmanın yoluna düzmenizi gerektirmez. düsmana durup dururken enerji doldurtmayın. ekmegine yag sürmeyin.

radarınızı arrtırmanız demek sizin gelişme hızınızın artması demek. daha cok köy daha cok ganimet , daha cok istila ve her istila soncuu tekrar saldırılarda elde edilen ganimetler...

aklıma geldikte ilaveler yaparım, sorularınızı da cevaplamaya calsıırım. (oyunum ingilizce oldugundan bazı şeylerin türkcesini bilmiyorum, ama anlasılmıstır herhalde)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi druen -- 2 Haziran 2014; 12:06:55 >

• Oyuna tekrar güncelleme geldi arkadaşlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekksl6

karargahlara göre alan savunması taktiği verebilecek olan var mı...

Benim base örnek vermek gerekirse.
     Boom Beach [ANA KONU]

• druen kullanıcısına yanıt
    Arkadaş güzel izah etmiş, ekmolarak oyundaki en önemli binalardan biri kasadır mümkün olduğunca ilk onu yükseltmeye bakın.

• quote:

Orijinalden alıntı: skidproof

quote:

Boom Beach [ANA KONU]

Arkayi bombos birakmissin.
    Savascilar ile sol taraftan arkaya sonrada direk ana usse kolayca girilebilir.
    Ayrica sol ust kosede savunmasiz cok fazla yapi var.
    Orasi sayesinde oldukca fazla gambot enerjisi alinabilir.
    Butun savunmalar ic ice. Dondurucu ile tek atista 5-6 savunma aracin rahatlikla diskalifiye edilebilir.
    Mutlaka aralara normal yapilardan dagitinki savunma unitelere kolayca devredisi kalmasin.
    Tam istedigim gibi degil ama kendi koyumden ornek vereyim.
    Ben full atak oynadigim icin savunmam cok zayif. Koyu korumuyorum acikcasi ama fikir olsun sizin icin.

Boom Beach [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluemoon -- 3 Haziran 2014; 0:28:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bluemoon

quote:

Orijinalden alıntı: skidproof

quote:

Boom Beach [ANA KONU]

Arkayi bombos birakmissin.
    Savascilar ile sol taraftan arkaya sonrada direk ana usse kolayca girilebilir.
    Ayrica sol ust kosede savunmasiz cok fazla yapi var.
    Orasi sayesinde oldukca fazla gambot enerjisi alinabilir.
    Butun savunmalar ic ice. Dondurucu ile tek atista 5-6 savunma aracin rahatlikla diskalifiye edilebilir.
    Mutlaka aralara normal yapilardan dagitinki savunma unitelere kolayca devredisi kalmasin.
    Tam istedigim gibi degil ama kendi koyumden ornek vereyim.
    Ben full atak oynadigim icin savunmam cok zayif. Koyu korumuyorum acikcasi ama fikir olsun sizin icin.

Boom Beach [ANA KONU]

Karargahın yükseltmesi bitip 13 olsun ağaçları budayıp en arkaya çekicem karargahı 2 güne basemi yayınlarım

• Ayrıca oyunda mükemmel savunma yapmak imkansız illa bir yerden bir açık oluyor. Mesela sizin basede de ne kadar savunma araçlarını ayrı konuçlandırmak istemiş olsanızda roketatar ve boom topunun orda ki bütün savunmalar tek bir dondurucuyla devre dışı kalır. Onun dışında en önde konut ve radarları topladığınız yerden heavy + zooka ikilisiyle girilirse köyünüz düşer. Çünkü ordan oldukça fazla gambot enerjisi gelir. Benim binaları arka tarafa dizmemde ki temel sebepte buydu. En azından heavy + zookayla geçebilen yok şuana kadar.

Ama en mantıklı savunma karargah 13 base için ana binayı en arkaya çekip etrafına dağınık olarak savunma araçlarını dizmek diye düşünüyorum.
  • Karargah 15 için 790.000 tahta 690.000 taş istiyor bu nedenle oyunu nadasa bıraktım, kupa düşük kalsın zayıf köylerden toplarım hepsini. Bazen 150.000 tahta veren köyler çıkıyor.

• oyuna update geldikten sonra içine ettiler. hiç zevk alınmaz oldu..
  • oyunda hala bazı eksiklikler ve dengesizlikler var zamanla giderilir bende şuan 29 lvl ım bakalım karargah 11
  • bluemoon kullanıcısına yanıt
    1053 elması nasıl biriktirebildiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarahaten

1053 elması nasıl biriktirebildiniz?

Valla ozel bisey yapmadim.
    Bayada kullandim aslinda ama gorevlerden gelen rozetler cogu.

•  Boom Beach [ANA KONU] Boom Beach [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ray Kurzweil -- 4 Haziran 2014; 19:20:47 >

• Bende de 1100 elmas var savunma kazanırsa birikiyor zamanla.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.