Şimdi Ara

Bölüm seçme konusunda kafası karışık olanlar (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
5
Favori
3.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hvl00 kullanıcısına yanıt
    Hocam aslında zorlu kısmı halletmişsiniz ilgi alanlarınızı belirlemişsiniz.Belki bir de iş hayatı için kafanızda bir şeyler şekillenirse çok daha kolaylaşır işiniz.Bilgisayar ve elektrik elektronik için ders içeriklerine bir bakmanızı varsa bölüm öğrencileriyle konuşmanızı tavsiye ederim.Aklınızdaki soru işaretleri böylece azalır ve seçiminiz netleşir diye düşünüyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • carrieb C kullanıcısına yanıt
    Ben forum üyelerinin zeki insanlar olup her yazılan görüşe inanmayacaklarını biliyorum.
    Forumda açılan konulara göre elle tutulur herhangi bir meslek şu an dünya üzerinde mevcut değil.
    Foruma iyi niyetli tecrübelerinizi aktardığınız için teşekkürler,iyi geceler.
  • hocam 35k civarı bekliyorum. maddi durumumuz pek iyi olmadığı için ailem şehir dışı istemiyor ama odtü mat'ı çok istiyorum. ne yapacağımı bilmiyorum. sizce ailemi zorlamayıp izmirdeki mühendisliğe mi gitmeliyim?
  • Corvoattano581 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle hoşgeldin.Odtü matematiği neden istiyorsun ve mesleki olarak kafanda bir şeyler var mı bu bölüm için?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • carrieb C kullanıcısına yanıt
    hoşbuldum, kendimi bildim bileli matematiğe karşı bir ilgim vardı. bana o kadar kötü lanse ettiler ki işsiz kalırsın vs diye hiç düşünmedim yazmayı tercihlere. fakat burada mutlu olacakmışım gibi geliyor. mesleki olarak kafamda bir şey yok açıkçası :(
  • Corvoattano581 kullanıcısına yanıt
    "Matematik programı mezunu matematikçiler kamuda ve özel sektörde geniş çalışma imkanlarına sahiptirler; akademik çalışma (öğretim elemanları); bilişim sistemleri (yazılım geliştirme, bilgisayar işletmeni vs.); bankacılık ve finans sektörü (aktüer, borsacı, broker, hesap uzmanı vs.), hizmet sektörü (kontrolör, satış, pazarlama, danışmanlık vs.) gibi alanlarda iş bulabilmektedir. Kamu sektöründe işletmenlik, matematikçi, uzman ve uzman yardımcılığı kadrolarında çalışabilmektedirler."
    O zaman biraz yardımcı olmaya çalışayım.Bu yazıda bahsedilen alanlarda kendini görebiliyor musun ya da sana hitap eden ben bunu yaparım yapmaktan da keyif alırım diyebilceğin bir çalışma alanı var mı?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • carrieb C kullanıcısına yanıt
    öncelikle ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim, ben zaten ea'cıydım ailemin zoruyla mf seçtim. ea'da iken ekonomi, iktisat vs gibi finans sektörü istiyordum. finans sektörüne bir ilgim var denilebilir. eğer matematik okursam bu alana yönelirim herhalde. ama iş bulamayıp öğretmen olmaktan da korkmuyor değilim. (öğretmenleri ezmedim yanlış anlaşılmasın sadece benden öğretmen olmaz)
  • Corvoattano581 kullanıcısına yanıt
    Odtü matematik kalitelidir gerçekten kendini geliştirirsen ve yetenekliysen bu konuda iyi işler yapabilirsin bence.Odtü matematiğe isteyerek girmiş birine danışabilirsen ayrıca çok iyi olur.Onun dışında aileni çok zorlamıcaksa ve çok istiyorsan odtü matematik yaz derim ben pişman olursan seneye merkezi yatay geçişle izmirde bir devlet üniversitesine geçebilirsin, puanının yettiklerine tabi.Bir yıl kaybetmiş olmazsın en kötü odtü hazırlıkta iyi bir ingilizce eğitimi almış olursun diye düşünüyorum.Ama bölümü ve ders içeriklerini biraz daha araştır derim ben sana uygunluğundan emin ol ve mesleki olarak neler yapmak isteyeceğin hakkında düşün. Mutlaka seni motive eden heyecanlandıran bir şeyler bulursun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • carrieb C kullanıcısına yanıt
    hocam ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim :)
  • carrieb C kullanıcısına yanıt
    Aynen dediğiniz gibi. Örneğin ben bilgisayarı seviyorum. Ama şundan çekiniyorum. Acaba bilgisayarı okuduktan sonra ne tür işler yapacağım. Hayalimdeki gibi bir iş ortamı mı olacak? Yoksa hiç beklemediğim bir ortamla mı karşılaşacağım bilemiyorum? Şu an en çok merak ettiğim şeyler şunlar. Mesela bilgisayar, elektrik ve makine mühendislerinin ortak çalıştığı bir projede bunlar nasıl bir iş bölümü yapar? Hangisinin işi daha çok hoşuma gider? Ve genel olarak teknolojik alanlarda hangisi yetkindir(yani kapsamlı)?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: carrieb

    İşletme olabilir pdr olabilir psikoloji de olabilir ama meşakatli bir eğitim hayatı ister
    Teşekkür ederim vakit ayirip yardimci oldugunuz icin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam 130-140k arası yapacağım . Tek hedefim ve hayalim eczacılık . Özelde yazmayı düşünüyorum ( Kıbrıs hariç ) . Geçen sene yaklaşık 112k ile kapatmış . Bu sene tıp diş ve eczacılığın kontenjan artışlarını ve özel üni ücret artışını da göz önünde bulundurursak sizce Gelme ihtimali var mı ?
    (Sadece Türkiyede özel üni düşünüyorum)
    Şimdiden teşekkürler hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: L. Kilmister

    75 doğuş bilgisayar düşünebilirsin ya da endüstri. akademik kadrosu sağlamdır özellikle endüstrinin
    Teşekkür ediyorum ama İstanbul kesinlikle düşünmüyorum..
    Vakıf özelinde Ankaradan ve de % 75 ten başka özel okula gidemem..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hvl00

    Bak şurası kesin mühendis olacaksan ingilizce bileceksin. Yoksa çok eksik kalır. Kolay kolay da tamamlayamazsın.

    O yüzden bence iki seçeneğin var.

    1-Kaliteli olduğunu düşündüğün üniversiteyi seçersin. Sonra ingilizceyi kendi çabanla öğrenirsin.

    2-İngilizce olan üniversiteyi seçersin. Bu sırada farkını orataya koymak kaliteli bir mühendis olmak için ekstra bilgiler edinip alan ile ilgili seviyeni yükseltirsin.

    Artık sana hangisi kolay gelir bilmem. İyice araştırmak lazım ama sanki kulağa ingilizce daha hoş geliyor.
    O kadar güzel yazmışsınız ki :D
    Amenna altına imzamı atarım ama!
    Ama zaten sorunda burada başlıyor işte... (Bir türlü kendimi ifade edemediğim, anlatamadığım da tam da bu yazdığınız aslında!)
    Bakın, sıralamam malesef ve malesef ki en iyi ama en iyi ihtimalle 95 K civarında gelecek! Bunun 115 k ya kadar gelme durumu da olabilir emin değilim..
    Dolayısıyla bu sıralama aralığında eğitimi İNGİLİZCE olan yani benim yazabileceğim eni konu topu topu 3! yazıyla Üç! adet üniversite var..
    Karabük ingilizce
    Adana bilim ve teknoloji İngilizce ve
    Alanya alaaddin keykubat İngilizce

    Sizin deyiminizle KALİTELİ olduğunu düşünebileceğimiz, benim sıralama aralığım da gidebileceğim yine pek fazla bir seçenek yok.. (VARSA lütfen siz yazınız)

    Samsun OMÜ Türkçe
    Isparta SDÜ Türkçe

    Ben başka da bulamadım..

    Şimdi durum buyken, lütfen söyleyin siz olsanız ne yaparsınız?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mernandofuslera

    Hocam 130-140k arası yapacağım . Tek hedefim ve hayalim eczacılık . Özelde yazmayı düşünüyorum ( Kıbrıs hariç ) . Geçen sene yaklaşık 112k ile kapatmış . Bu sene tıp diş ve eczacılığın kontenjan artışlarını ve özel üni ücret artışını da göz önünde bulundurursak sizce Gelme ihtimali var mı ?
    (Sadece Türkiyede özel üni düşünüyorum)
    Şimdiden teşekkürler hocam
    Bu sorunun cevabını ben de merakla bekliyorum..
    Siz tamamen ücretli de olsa yazacak mısınız?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-CD88C7FAD

    sözelde ilk 10 bin
    eşit ağırlıkta 200k civarı

    bu sıralamalara ne yazılabilir hukuk çok istiyordum mat yapamıyorum olmadı, mezunum zaten bu sene bir yer yazmam gerekiyor

    sabah 8 akşam 6'dan, plaza hayatından nefret ediyorum
    40 yıl aynı yere gidip gelmek, aynı işi yapmak aynı maaşı almak başkalarını emeğimle zengin etmek istemiyorum. gerekirse 5 bin kazanacağıma asgari ücret kazanayım ama kendime çalışayım istiyorum. 8 değil 10 saat çalışayım başkasının emri altında olmadan.

    Yani beni kısıtlamayacak, risk alınabilecek gerekirse 500 gerekirse 15k kazanabileceğim bir bölüm var mı bu sıralamlara :D

    kendimden bahsedersem de konuşmayı filan severim sosyallik yönünden de sıkıntım yok aslında avukatlığı çok istiyordum ama tutturamadım, gezmeyi dolaşmayı severim, yeni dil öğrenmek filan ilgimi çeker sosyal bilimler ilgimi çeker tarihe filan meraklıyım okuma yapmayı severim. Risk alabilirim. Kalemim, hitabetim biraz da geliştirirsem fena değil bence.

    bir yandan da yazılıma özeniyorum ama matematik gerektirdiği için uzak duruyorum YBS'den filan :D

    sonuç olarak bana önerebileceğiniz bir bölüm var mı :D bu sıralamalara çok şey istiyorum ama

    Ben siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler diye düşünüyorum sizin tavsiyeniz ne olur
    Hocam İibfden bi bölüm seçseniz plaza hayatına gireceksiniz illa ki. Siyaset ve kamu yönetimi istisna. Bunun için akdeniz üni ya da istanbula yakınlığı nedeniyle kocaeli üni yazabilirsiniz, %50 burslu bilkent siyasete gidebilirseniz çok iyi olur. Onun dışında karşılayabiliyorsanız özelde ücretli ya da %25 burslu psikoloji yazabilirsiniz.

    Sözelde ilginiz varsa gastronomi yazabilirsiniz. Kendinizi geliştirirseniz sosyallik gezmek dolaşmak gibi şeyleri yapabilirsiniz. Arkadaşımın babası büyük bir otelde şef, sürekli ülke ülke geziyor. İletişim konusunda ise özelde kadir hasın iletişim bölümleri çok sağlam, %75 burslu olarak gidebilirsiniz. Ya da anadolu üni sinema televizyon, ankara üni gazetecilik seçebilirsiniz.
    Sözel sıralamanız daha iyi o yüzden ben olsam sözelden tercih yapardım. Özellikleriniz gazeteciliğe daha çok uyuyor, ama ben sizin yerinizde olsam anadolu üni sinema televizyon seçerdim. Eadan tercih yapmak isterseniz de bence akdeniz üni ya da bilkent %50 siyaset mantıklı bir karar olur.




  • yayamaschocuk kullanıcısına yanıt
    Evet tamamen ücretli yazacağım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wilter

    Hocam İibfden bi bölüm seçseniz plaza hayatına gireceksiniz illa ki. Siyaset ve kamu yönetimi istisna. Bunun için akdeniz üni ya da istanbula yakınlığı nedeniyle kocaeli üni yazabilirsiniz, %50 burslu bilkent siyasete gidebilirseniz çok iyi olur. Onun dışında karşılayabiliyorsanız özelde ücretli ya da %25 burslu psikoloji yazabilirsiniz.

    Sözelde ilginiz varsa gastronomi yazabilirsiniz. Kendinizi geliştirirseniz sosyallik gezmek dolaşmak gibi şeyleri yapabilirsiniz. Arkadaşımın babası büyük bir otelde şef, sürekli ülke ülke geziyor. İletişim konusunda ise özelde kadir hasın iletişim bölümleri çok sağlam, %75 burslu olarak gidebilirsiniz. Ya da anadolu üni sinema televizyon, ankara üni gazetecilik seçebilirsiniz.
    Sözel sıralamanız daha iyi o yüzden ben olsam sözelden tercih yapardım. Özellikleriniz gazeteciliğe daha çok uyuyor, ama ben sizin yerinizde olsam anadolu üni sinema televizyon seçerdim. Eadan tercih yapmak isterseniz de bence akdeniz üni ya da bilkent %50 siyaset mantıklı bir karar olur.

    Alıntıları Göster
    Hocam öncelikle tavsiyeleriniz için teşekkürler

    Siyaset bilimi ve Uluslararası İlişkiler'i Odtü Kıbrıs kampüsünde okusam sizce yine beni öne çıkartmaz mı? Diplomadan Kıbrıs yazısı da kaldırılmış birebir Odtü diploması. Bilkent de çok güzel ama maddi olarak karşılamam zor maalesef. Yarıyıllık 11 bin diyor zaten hazırlık da olacak. Odtü'de yıllık 9800 olması lazım %75 burslu

    Bir de hocam şöyle bir düşüncem var Odtü hariç gidersem eğer siyasette ortalama kasıp hukukla çap denemek istiyorum.

    Gastronomiye ilgim var aslında düşündürmüyor değil. Şefler de fena kazanmıyor zaten hem restoran açma şansı filan da olur.

    Sinema-Tv ve gazetecilik ilgimi çekmiyor.




  • hvl00 kullanıcısına yanıt
    Aslında hepsi farklı disiplinler.Mutlaka itu bilgisayar okuyan veya mezun birini bulmalısın hayalindaki bilgisayarla örtüşüp örtüşmediğini görürsün.Hepsine puanın yetiyorsa şöyle bir konuda içini rahatlatabilirim.İlk yıl mühendislikte dersler genelde ortak mühendislik dersleri olur.Atıyorum bilgisayar seçtin pişman olursan sene sonunda merkezi yerleştirmeyle yatay geçiş yapabilirsin elektrik elektroniğe ya da makineye.Tabi ösym puanın yetiyorsa.İlk yılda aldığın dersleri de saydırabilirsin böylece çok bir kaybın olmaz.İlk yıl derslerine bak sen ama yine de teyit etmek için

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben olabilir diyorum ama belli olmaz :D umarım gelir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.