Şimdi Ara

İTÜ EHM vs YTÜ CENG

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
2.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sıralamam 3000 geldi. Bilgisayar mühendisliği istiyordum. Bu sıralamada İstanbul içi devlet üniversitesi olarak YTÜ tutuyor. 8.476 ile kapatmış. İTÜ'de elektronik ve haberleşme mühendisliği var. 3.248 ile kapatmış. Sizce hangisi daha mantıklı bir tercih olur. İTÜ'ye gidersem bilgisayar mühendisliği ile ÇAP yapmayı denemek istiyorum. ÇAP olmazsa da bu bölümden mezun olup bilgisayar üzerine çalışma yapmak mantıklı olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 22 Temmuz 2022; 20:37:41 >

• Yazılım konusunda kararliysan lütfen buradaki tipleri dinleme ve YTÜ ceng yaz İTÜ ehm de elektronik 1 elektronik 2 sinyal sistem elektromanyetik alanlara giriş elektrik devre temelleri gibi bir ton yazılımla uzaktan yakından alakası olmayan saf elektronik veya matematik olan ve okuyanları zorlayan dersler var bunlarla boşuna vakit kaybetmek hiç akla yatan birşey değil bak ders planlarına demek istediğimi anlayacaksın ben İTÜ kontrol mühendisliği okuyorum yeterince elektronikten çektim açıkçası hem bunları halledeyim hem yazılım kasayim iradesine sahip bölümdeki kişi sayısı 5 i geçmez bu da olmasi gerektiğinden daha zor ve verimsiz bir yol
    Eğer İTÜ markası için tonla gereksiz ders alıp yazılım alanına kayarım diyorsan İTÜ. Yok ben kendimi direk alanıma vereyim dersen YTÜ. Sevmezsen Elektronik zorlar yani. Yazılımla neredeyse alakası yok. İki bölüme de eşit olsaydın tartışmasız İTÜ derdim tabi. Bilgisayar gereksiz yükselmiş.
  • Hocam bu bölümü okuyup haberleşmeye yonelebilirsiniz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İTÜ seçmek daha mı mantıklı olur sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faithNiel -- 22 Temmuz 2022; 20:39:24 >
  • tabiki de itü ehm

• hocam zaten halihazırda sektörde eemciler yazılım mühendisi olarak çalışabiliyor yani kendini geliştirmene bakıyor itü gibi bir yerde de bu sorun olmaz bence.

• kesinlikle itü ehm yazardım zaten yazılıma kayabilirsin programlama derslerin olucak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YTÜ Ehm kullanıcısına yanıt

YTÜ Ehm okuyorsanız eğer üniversite olarak YTÜ'yü tavsiye eder misiniz?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İtü Ehm
    3 yıl önce açıldı
    Özyeğin ceng vs odtü ee
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ben hazırlık okudum önümüzdeli sene bölüme geçeceğim hiçbir pişmanlığım yok iyi ki ytü yazmışım diyorum

hocam yıldız kampüsü avantaj mı dezavantaj mı sizce düşünceleriniz nelerdir

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • yıldız kampüsü konum olarak çok iyi zaten iki kampüs arasında sürekli ring seferleri düzenleniyor. ben 2 kampüsün de çok iyi olduğunu düşünüyorum. Ytü racing gibi trde 1. olan klüplerin esas yeri beşiktaş kampsünde mesela

itüyle karşılatırınca ekstra bi avantaj yok bence konum olarak

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yazılımcı mı olmak istiyorsun?

• hvl00 kullanıcısına yanıt

Yüksek oranda evet.

• Eğer İTÜ markası için tonla gereksiz ders alıp yazılım alanına kayarım diyorsan İTÜ. Yok ben kendimi direk alanıma vereyim dersen YTÜ. Sevmezsen Elektronik zorlar yani. Yazılımla neredeyse alakası yok. İki bölüme de eşit olsaydın tartışmasız İTÜ derdim tabi. Bilgisayar gereksiz yükselmiş.

• tıp?

• Üniversiteden önce bölüm seçin hocam. Ben de 2 sene önce bu tartışmayı İTU KOM mu YTU CENG mi diye sormuştum. Çevremdeki bilinçli insanlar sayesinde istediğim alan yazılım olduğu için bana bölüm odaklı seçim yaptırdılar. 2 Sene sonra dönüp baktığımda iyi ki YTU CENG seçmişim diyebiliyorum.

• Thurnusol Kağıdı T kullanıcısına yanıt

Bu arada bilgisayar mühendisliği olmasına rağmen elektronik ve donanım derslerini sürünerek geçmeye çalışıyoruz. EHM gibi devre odaklı bir bölüm okusam büyük ihtimalle ya bölümü bırakır ya da stresten saçımı dökerdim.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.