Şimdi Ara

Bokeh Tekniği - Odaklama YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Makinedeki netlik halkasını kullanarak Bokeh uygulama şansım var mıdır? (Fuji X-S1)

Makineyi MF moduna aldığımda netleme halkası ile elde etmek istediğim arkaplanı uyguluyorum. Fakat objeye odaklama için AF/lock tuşuna bastığımda komple netliyor makine. Sadece objeyi netleyip arkayı o halka ile bulanıklaştırma şansım var mıdır?

AF-S / AF-C / MF hangi ayarda en iyi bokeh uygulayabilirim?

Örenğin çektiğim (daha doğrusu çekmeye çalıştığım) bir kaç kare.
     Bokeh Tekniği - Odaklama YARDIM Bokeh Tekniği - Odaklama YARDIM

• MF moduna al. Objektifi sonuna kadar zoomla ve netleme bileziğini diledğince ayarlar. İşlem bu kadar
  • Ama ben bir objeyi netlemek istiyorum, bokeh görüntüsünü arkaplan olarak elde etmek istiyorum yani :)

Halkayı çevirdiğimde bokehi elde ediyorum ama objeyi netleyemiyorum fotoğrafta. Obje de bulanık oluyor yani.
  • Bunu iki şekilde yapabilirsin.İlk olarak arka planın bokeh halinde görüntüsünü çekersin.Sonra konuyu çekersin ve bu ikisini birlestirirsin.(Tabi ayarlar M olucak)
    2.bir yol da 50mm lens ile yapabilirsin.Bokeh çekim için en iyi lenslerden biridir.Konu makineye yakın olucak ve netlemeyi de kendine göre ayarlıcaksın.Tabi ustalar daha detaylı bilgi verirler.
  • Makine like. Lens seçimi şansım yok malesef. Makinedeki portre modunda istediğim alan derinliğini yaratıyorum. Ama makinenin efekti oluşturabilmesi için portreyi çok yakından odaklamam gerekiyor. (kafa-omuz hizası) Yoksa "efekt oluşturulamadı" hatası veriyor. Oysa benim istediğim boydan çekeceğim fakat alan derinliği olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wertchan

Makine like. Lens seçimi şansım yok malesef. Makinedeki portre modunda istediğim alan derinliğini yaratıyorum. Ama makinenin efekti oluşturabilmesi için portreyi çok yakından odaklamam gerekiyor. (kafa-omuz hizası) Yoksa "efekt oluşturulamadı" hatası veriyor. Oysa benim istediğim boydan çekeceğim fakat alan derinliği olacak.

O derinliği makinedeki tüm ayarları alt üst etsen de alamazsın zorlama :)

Bir kere sensör boyutun ve lensinin diyafram açıklığı ne yazık ki yetmiyor :)

Photoshop ile yap ;)

Buraya bir örnek foto yükle makine ile çektiğin kurcalayalım Photoshop'da :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimi1984 -- 17 Temmuz 2013; 0:29:17 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Josepth

Bunu iki şekilde yapabilirsin.İlk olarak arka planın bokeh halinde görüntüsünü çekersin.Sonra konuyu çekersin ve bu ikisini birlestirirsin.(Tabi ayarlar M olucak)
    2.bir yol da 50mm lens ile yapabilirsin.Bokeh çekim için en iyi lenslerden biridir.Konu makineye yakın olucak ve netlemeyi de kendine göre ayarlıcaksın.Tabi ustalar daha detaylı bilgi verirler.

Söylediğin ilk yol HDR ile yapılabilir mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zorlu3453

quote:

Bunu iki şekilde yapabilirsin.İlk olarak arka planın bokeh halinde görüntüsünü çekersin.Sonra konuyu çekersin ve bu ikisini birlestirirsin.(Tabi ayarlar M olucak)

Nasıl yani anlamadım,herhangi bir fotoğrafı HDR mi yapmak istiyorsunuz?
  • quote:

quote:

quote:

Şimdi dediniz ya 2 resmi birleştir ilk bokeh cek sonra konuyu netle cek HDR de de öyle birleştirme yok mu ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Şimdi dediniz ya 2 resmi birleştir ilk bokeh cek sonra konuyu netle cek HDR de de öyle birleştirme yok mu ?

HDR yapmak istiyorsunuz anladığım kadarıyla.Kullandıgınız makine nedir bilmem ama bazı makinelerde (650D) HDR modu var.4 resmi üst üste otomatik olarak birlestiriyor.Ya da normal bir fotoğraf çekersiniz psde bunu HDR yaparsınız.Neden üst üste koyup birlestiriceksiniz onu anlamadım boş yere

• Bunu iki şekilde yapabilirsin.İlk olarak arka planın bokeh halinde görüntüsünü çekersin.Sonra konuyu çekersin ve bu ikisini birlestirirsin.(Tabi ayarlar M olucak) 

Bunu sen yazdin ya :)

Bokehli foto icin birleştirmek istiyorum amac bokeh yani

• ingilizcen var ise süper anlatıyor.

ben bu video yu seyredip şunu çektim.
    http://500px.com/photo/28394265

• quote:

Orijinalden alıntı: serseri sirin

ingilizcen var ise süper anlatıyor.

ben bu video yu seyredip şunu çektim.
    http://500px.com/photo/28394265

Gercekten supersin eyvallah :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.