Şimdi Ara

BOĞAZİÇİNDE HAZIRLIK ZORLANIR MIYIM(acil) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
3
Favori
2.988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Sınav öyle bahsedildiği kadar zor bir sınav değil. Daha önce hiç İngilizce kursuna falan gitmemiş, Anadolu lisesi çıkışlı biri olarak hazırlığa intermediate (Boğaziçi'ndeki 4 kur içerisinde en iyi 2. seviye) olarak başlamıştım ve 1 yılın sonunda girdiğim sınavı çok rahat bir şekilde geçmiştim. Fakat sınava girmeden önce, onca zamandır duyduklarım sebebiyle çok zor bir sınavla karşılaşacağımı sanıyordum, epey stresliydim. Sınavın listening bölümünde hocaların aşırı yavaş ve tane tane okuduklarını görünce çok şaşırmıştım cidden. Sınav layıkıyla çalışan birisi için gerçekten hiç de zor bir sınav değil yani.

Ama tabii şunu da belirtmem gerekir ki İngilizce'yle arası hiç olmayan, hazırlık eğitimine beginner seviyesinde başlayacak kişilerin sene içerisinde son derece düzenli ve özenli bir çalışma alışkanlığı edinmesi gerekiyor. Yani gereğini yaptıktan sonra kolay bir sınav evet ama düzgünce çalışılmadığı takdirde 3 yıl boyunca hazırlık geçeceğim diye uğraşıp durmak ve okuldan soğumak da mümkün. İhmale gelmez, çalışmak lazım.

Ayrıca şunu da belirtmem gerekir ki sınavı rahatlıkla geçen biri olarak ben asıl sıkıntıyı bölüme başladıktan sonra yaşadım. Tabii mühendisliklerde vb durum nasıldır bilmiyorum ama benim bölümüm sosyolojiydi ve sosyoloji eğitimi takdir edersiniz ki tamamen sözel kapsamlı, bol okumalı bir bölüm olduğu için İngilizce'yle tam anlamıyla tanıştığınız bir sürece girmiş oluyorsunuz. Ayrıca sınavı geçtikten sonra bölüme başlayınca ikinci bir hazırlık süreci falan olmadığı için direkt gerçek İngilizce'nin kucağına düşüyorsunuz. Yabancı hocalar, her gün yapmak zorunda olduğunuz uzun uzun okumalar, ders içerisinde hocayla konuşmanız gerekiyorsa söz aldığınızda İngilizce konuşmak zorunda oluşunuz... Bunların hepsi uzun vaadede kişiye inanılmaz faydası dokunan şeyler elbet ancak okulun ilk 1-2 ayı gerçekten çok zor durumda bırakabiliyor alışık olmayan bünyeyi. Yani diyeceğim o ki hazırlık sınavı bölüme geçtikten sonra karşılacağınız İngilizce'nin yanında gerçekten hiçbir şey. O yüzden sınavı çok da dert etmeyin; sene içerisinde düzenli olarak çalışırsanız rahatlıkla geçersiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ribas0

İngilizce seviyen berbatsa, Boğaziçinde kafadan 2 sene hazırlıktasın.
    Benden duymuş olma.
    a2 de dahil mi buna
  • quote:

Orijinalden alıntı: mudo3838

Bir Boğaziçi mezunu olarak diyebilirim ki Boğaziçi'nin hazırlığı tabiki zor. Hazırlıkta seviyelere göre sınıf oluşturulur. Beginner seviyesinde her şeye sıfırdan başlanır. 1 yılda hazırlığı geçebilmen için sene içinde gerçekten çok çalışman gerekir. Eğer seviyen sıfır veya sıfıra çok yakınsa hazırlığı bitirme süren 1.5 yıla uzayabilir. Ama öyle bile olsa inan ki aldığın eğitime değer. Hazırlığı geçtiğin zaman çok iyi bir İngilizceye sahip olacaksın.
    Hocam tecrubelisinizdir ben 3. Kurdan baslamak icin biraz ing calisicam. Neye calissam tam emin olamadim ing videomu dinlesem gramermi ilerlesem kelimemi calissam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Günde yarım saat bakıp ödevlerini yaparsan zorlanmazsın

• Dofuber D kullanıcısına yanıt
    Konuyla alakasız olacak ama geçen sene forumda yaptığın netleri az çok görüyordum. Boğaziçi'nde hangi bölümdesin?

• up
  • Merve_g16 kullanıcısına yanıt
    Gramer için Betty Azar ın kitapları kullanılıyordu en son. İnternetten pdf si vardır diye tahmin ediyorum. O kitaplara söyle bir göz atabilirsin. Reading için ODTÜ nun çıkarmış olduğu Reader At Work diye okuma parçalarının olduğu bir kitap var. Alt seviyeden başlayıp yavaş yavaş ilerliyor. Bunun pdf si de var internette. Listening için yine internete TOEFL listening exercises yazıp çıkan alıştırmalarla kulak asinaligini artirabilirsin. Kolay gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: Murat_Erman

Konuyla alakasız olacak ama geçen sene forumda yaptığın netleri az çok görüyordum. Boğaziçi'nde hangi bölümdesin?
    İktisatta

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mudo3838 M kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler baslayayim ucundan

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Up

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merve_g16 kullanıcısına yanıt
    Kolay gelsin, çok kaliteli ve tatmin edici bir eğitim hayatı sizi bekliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: attalos_b

Sınav öyle bahsedildiği kadar zor bir sınav değil. Daha önce hiç İngilizce kursuna falan gitmemiş, Anadolu lisesi çıkışlı biri olarak hazırlığa intermediate (Boğaziçi'ndeki 4 kur içerisinde en iyi 2. seviye) olarak başlamıştım ve 1 yılın sonunda girdiğim sınavı çok rahat bir şekilde geçmiştim. Fakat sınava girmeden önce, onca zamandır duyduklarım sebebiyle çok zor bir sınavla karşılaşacağımı sanıyordum, epey stresliydim. Sınavın listening bölümünde hocaların aşırı yavaş ve tane tane okuduklarını görünce çok şaşırmıştım cidden. Sınav layıkıyla çalışan birisi için gerçekten hiç de zor bir sınav değil yani.

Ama tabii şunu da belirtmem gerekir ki İngilizce'yle arası hiç olmayan, hazırlık eğitimine beginner seviyesinde başlayacak kişilerin sene içerisinde son derece düzenli ve özenli bir çalışma alışkanlığı edinmesi gerekiyor. Yani gereğini yaptıktan sonra kolay bir sınav evet ama düzgünce çalışılmadığı takdirde 3 yıl boyunca hazırlık geçeceğim diye uğraşıp durmak ve okuldan soğumak da mümkün. İhmale gelmez, çalışmak lazım.

Ayrıca şunu da belirtmem gerekir ki sınavı rahatlıkla geçen biri olarak ben asıl sıkıntıyı bölüme başladıktan sonra yaşadım. Tabii mühendisliklerde vb durum nasıldır bilmiyorum ama benim bölümüm sosyolojiydi ve sosyoloji eğitimi takdir edersiniz ki tamamen sözel kapsamlı, bol okumalı bir bölüm olduğu için İngilizce'yle tam anlamıyla tanıştığınız bir sürece girmiş oluyorsunuz. Ayrıca sınavı geçtikten sonra bölüme başlayınca ikinci bir hazırlık süreci falan olmadığı için direkt gerçek İngilizce'nin kucağına düşüyorsunuz. Yabancı hocalar, her gün yapmak zorunda olduğunuz uzun uzun okumalar, ders içerisinde hocayla konuşmanız gerekiyorsa söz aldığınızda İngilizce konuşmak zorunda oluşunuz... Bunların hepsi uzun vaadede kişiye inanılmaz faydası dokunan şeyler elbet ancak okulun ilk 1-2 ayı gerçekten çok zor durumda bırakabiliyor alışık olmayan bünyeyi. Yani diyeceğim o ki hazırlık sınavı bölüme geçtikten sonra karşılacağınız İngilizce'nin yanında gerçekten hiçbir şey. O yüzden sınavı çok da dert etmeyin; sene içerisinde düzenli olarak çalışırsanız rahatlıkla geçersiniz.
    kur belirleme sınavı nasıldı hocam, hatırınızda mı?

• Sizin çalışmanıza bağlı, hakkını vererek dersleri aksatmaz doğrudüzgün dile çalışırsanız sorun yaşamadan geçersiniz.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.