Şimdi Ara

Boğaziçinde hazırlık okuyup yatay geçiş yapmak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
2.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Analarının karnından tabiki bilerek çıkmıyorlar fakat bulundukları ortamdaki kişilerin konuştuğu dili öncelikli olarak kapıyorlar haliyle. Bunun iq ile ilgisi olduğunu sanmıyorum. Bebekken daha çabuk öğreniyorsun bu bir gerçek. Daha sonrası için dile karşı bir ilgi alaka olmadan kolayca öğrenileceğini sanmam. Zeka ile ilgili değil bencede ama ilk baştaki örneğin komik olmuş açıkcası

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • -Shepard- kullanıcısına yanıt

pratikle herkes öğrenebilir demeye çalışıyorum zaten bebek de konuşmak zorunda olduğu için öğreniyor zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kurtçu Restrop

demek istediğim dil zeka ya da özel yetenek gerektiren bir şey değil. adamlar analarının karnından anadili ingilizce olarak doğmuyor ki sonradan kazanıyorlar.

Hocam bebekken senin hint bakicin olsa ve yaninda sadece hintçe konuşsa senin ana dilin hintçe olur, ingilizce konussa ingilizce olur

Dediğin örnek şeye benziyor "lan bu ingilizler ne kadar zeki 5 yaşında çocuklar bile şakır şakır ingilizce konuşuyor" :D bunun tersi olmuş seninki de aptal ingilizler bile konuşuyor diyorsun

Şimdi bu yaştan sonra yine senin yaninda sadece hintçe konuşulsa, hintçe ogrenemezsin. O dedigin şey bebekken, ana dilini edinirken geçerli. Ana dilini sonradan kazaniyor da 2. Dili sonradan kazanamazsin, ogrenirsin.

Ana dilinden başka dil öğrenmek gayet de zeka ve yetenek ister tabii çalışma da ister. 70 iq birisi 2. Dil filan ogrenemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1593E8EC2 -- 2 Ağustos 2021; 12:4:44 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• salak türkler de tanıyorum hocam ingilizceleri iyi. yurt dışına gidip 4 ay kalan şakır şakır öğreniyor ingilizceyi. ben katılmıyorum size

• Zaten taü seçersem direkt giderim boğaziçi ile uğraşmam

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hali hazırda İngilizcem b2+ seviyesinde, seneye gideceğim okulda sınavı şu an bile geçebileceğimi düşünüyorum, hazırlık okurken kendim daha çok çabalayıp büyük aşama katetmek istediğim için bu yolu düşünüyorum, ayrıca temel bilimler bursu da güzel olur tabi

• MHD. kullanıcısına yanıt
    o zaman gönül rahatlığıyla yapabilirsin. yine de yök bu belli olmaz ama ben değişeceğini düşünmüyorum

• Konu nerden nereye gelmiş,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fanican -- 31 Ağustos 2023; 12:5:20 >
  • ben de hazırlığı ODTÜ de okuyup sonrasında İTÜ geçtim ama alınacak risk değil bence.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.