Şimdi Ara

Boğaziçinde felsefe sosyoloji gibi bölümlerde okur muydunuz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
2.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tm de özellikle bu yıl felsefe ve sosyoloji de ciddi düşüş var sıralama olarak bogaziçinde sosyoloji 7 küsür bin. Felsefe 18 bin. Siz olsanız okur muydunuz okumaz mıydınız, neden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Görüşlerimizi merak ediyorum beyler

• İş garantisi verilse Sosyoloji okurum ama maalesef garanti yok. :)
  • Aga ama boun yani boun sosyoloji mezunu biri işsiz mi kalır

• quote:

Orijinalden alıntı: 58joker5858

Aga ama boun yani boun sosyoloji mezunu biri işsiz mi kalır

Başka işler yapabilirsin ama sosyolojide pek tutunabileceğini sanmıyorum. Maalesef ülke böyle.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu yılın sıralamalara nerden baktınız ?
  • Boğaziçi diye okumazdım

Bölüm olarak sosyoloji ve felsefe düşünüyorsanız okuyabilirsiniz, ama benim aklımın ucundan bu tür bölümleri okuyabileceğim geçmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimmm78 -- 13 Eylül 2017; 17:28:22 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hayır

• alimmm78 kullanıcısına yanıt
    Hocam hukuk okuyorum ama okulu sevmedim başka altwrnetiflere bakıyorum o yüzden acaba felsefe geçsem mi diye düşündüm. Sırf boğaziçi olduğu için mi gidiyorlar acaba insanlar bu bölümlere geleceği nasıldır boun bile olsa işsizlik oranı yüksek mi

• İki üni bırakan adam kullanıcısına yanıt
    Hocam hangi üni leri bıraktın birde bounda çap falan filan yapılmaz mı

• Bölümleri kişisel olarak sevmediğim için okumazdım ama sevdiğim bir bölüm olsa neden olmasın Türkiye nin en iyi üniversitelerinden sonuçta.
  • Girişimci olacaksanız okunur tabiki de

• Zengin olsaydım yani köklü bir aileden gelip gelecek kaygım olmasaydı zevkle okurdum, onun haricinde imkansız

• İş bulamamak, aç kalmak (belli bir süre) senin için sorun olmayacaksa okunur.

• üstteki arkadaşa +1. ben de aynen maddi olarak bir kaygım olmasaydı stressiz bir ygs lys dönemi ardından boun,koç,bilkent, sabancı dan birinde felsefe okumayı çok isterdim. sonra da yurtdışında master doktora yapıp kafayı kırmak güzel olurdu. türkiye gerçeklerinde ise zor maalesef.
  • O bölümlerden daha çok Tarih bölümünü okumak isterdim ama maddi durumumun sağlam olması lazım, şimdilik hobi olarak gidiyor.

Şu anda yine sevdiğim bir bölüme girmek için çalışıyorum, yanlış anlaşılmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Infinitum -- 13 Eylül 2017; 19:13:57 >
  • Sosyolojiye bilmediğim in hiç giremeyecem.

Boun felsefenin akademik kadrosunu araştırdınmı? Araştırmadıysan araştır. Ben araştırdığım için söylemiyorum yanlış anlaşılmasın. Ama felsefede muğlaya bakmanı öneririm. Dediğim gibi sosyoloji hakkında konuşamayacam

• Knk boun ama yani çift Anadal yandal falan olmaz mı sen nereyi kazandın öbür hesabımdan tanıyorum seni

• Mahsocum eski hesabımdan tanıyorum seni nereyi kazandın ayrıca bro, boğaziçinde bahsediyoruz çap yandal falan yapılmaz mı boun mezunu aç mı kalır

• 58joker5858 5 kullanıcısına yanıt
    Hocam nickiniz neydi?

İstanbul hukuk ile İbn Haldun hukuk arasında kaldım ben de İbn Haldun yazdım, 1. Sıradaydı geldi zaten.

Hocam yani Boğaziçi felsefe, sosyolojiye girilebilecek puanlar ile insana mesleki açıdan garanti verebilecek bir çok okul bölüm seçeneği olduğu için zor bir karar açıkcası. Ama bu orada okuyanlar aç kalıyor falan demek değil tabi ki yalnız mezun olduktan sonra maddi anlamda pek doyurucu bölümler değil. Hocam bölümü okurken kendini her alanda (bölüm, yabancı dil, network vs) dolduran birinin aç kalacağını zannetmiyorum. Hatta geçen gün gs felsefe okuyan biri konu açmıştı tanıtım ile alakalı en kötü durumdaki mezunların fransızca sayesinde rahat iş bulduklarında bahsetmişti.

Boğaziçi sosyoloji okuyan biri vardı forumda Lysde oldukça yüksek yapmıştı zaten onun nickini verebilirim isterseniz.

Çap / yandal konusunda pek bilgim yok ancak boğaziçinde bu imkanların olduğunu biliyorum yapan bir çok öğrencinin olduğunu.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.