Şimdi Ara

Boğaziçi vs sabancı üniv. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
10.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Boğaziçi derim. 8 bin lirayı 5 yıl biriktirsen araba alırsın kendine, hem de Boğaziçi'nde okursun. Sabancı ile Boğaziçi arasında 8 bin lira edecek uçurum yok.
  • tercihim büyük ihtimal boğaziçi olacak teşekkür ederim herkese
  • quote:

Orjinalden alıntı: ssff_allthing

quote:

Orjinalden alıntı: Tun4
    O zaman sen burda konu acarak bıle vakıt kaybedıosun.Ea dalında bogazıcının dıger unilere cok ezıcı ustunlugu vardır.Cok cok daha kalıtelıdır.Ea da bogazıcının kıyısına yaklasak 1 uni daha yok sana boyle soylıyebılırım.Bı ara unilerın grafıklerını ıncelemıstım.Ea dalında bogazıcıne en yakın olan uni bogazıcının yarısı kadar falandı

Devlet üniversitelerini kıyaslarsan haklısın ama bilkent,koç,sabancı gibi üniler imkanları ve ortamıyla boğaziçi,odtü gibi ünilerini ezerler..Hala anlamadığınız bazı şeyler var..Sizler üniversitenin kalitesini öss puanına göre belirliyorsunuz..Ama ne boğaziçi nede odtü vakıf ünileriyle sadece bir yere kadar yarışabilir..Sabancıdan mezun olanların %21 i yüksek lisanlsarını yurtdışında yapıyor ve yapanların çoğuda yale,mıt,harward gibi ünilerde yapıyor..Sabancı bu sene nanoteknoloji labı kuracak ve 100 milyon dolarlık yatırım yapıcak..Boğaziçi ve sabancının eğitim kaliteleri arasında uçurum yoktur ve hatta birbirine yakın olabilir ama imkan olarak sabancı daha iyidir..

Dediklerın sayısal ıcın dogru olabılır.Muhendıslıklerde bogazıcı cogu uni. ıle pek de yarısamaz zaten.Ea dalına gelınce durum bırazcık degısıyor..

• quote:

boğaziçinin eksileri:
    imkanları sabancı kadar geniş değil.
    (kütüphanesiydi yurduydu fitness salonuydu)

Hocam bu bilgileri kim verdi tam olarak bilmiyorum ama kesinlikle yanlış bilgi.
    2 Tane fitness salonu var Boğaziçi'nin. Biri Hisarkampüste ki kapalı havuzlu ve gayet geniş imkanları var. Diğeri Uçaksavar kampüste daha çok ağırlık çalışmaya yönelik.Artı kendi gerçek boyutlarda sahası var koşu pisti olarak kullanabileceğin.
    Bu sene hepsi karma olmakla beraber 5 yada 6 ( tam olarak sayamadım şimdi) yurdu var.
    Kuzey kampüste 4 katlı kütüphane var ki.Çok geniş bi kitap arşivi ve ulaşım olanağı var.Ayrıca diğer kampüslerde de kütüphaneler var.
    Kısacası böyle.

• quote:

Orjinalden alıntı: nastyboy

quote:

boğaziçinin eksileri:

2 Tane fitness salonu var Boğaziçi'nin. Biri Hisarkampüste ki kapalı havuzlu ve gayet geniş imkanları var. Diğeri Uçaksavar kampüste daha çok ağırlık çalışmaya yönelik.Artı kendi gerçek boyutlarda sahası var koşu pisti olarak kullanabileceğin.
    Bu sene hepsi karma olmakla beraber 5 yada 6 ( tam olarak sayamadım şimdi) yurdu var.
    Kuzey kampüste 4 katlı kütüphane var ki.Çok geniş bi kitap arşivi ve ulaşım olanağı var.Ayrıca diğer kampüslerde de kütüphaneler var.
    Kısacası böyle.

düzelttim :)

• quote:

Orjinalden alıntı: BlackPeac3

quote:

Orjinalden alıntı: nastyboy

quote:

boğaziçinin eksileri:

Kısacası böyle.

düzelttim :)

+ hocam Ekonomi bölümüde ,bana göre ve bi çok öğrenciye göre (özellikle erkek öğrenciler), en güzel kampüsünde ve en güzel binasındaymış.
    http://www.boun.edu.tr/map/south/washburn/washburn_hall_tur.html

• quote:

Orjinalden alıntı: memduhank

Tabiki boğaziçi. Sabancının albenisine bakma sen. Ülkemizde ki vakıf üniversiteleri, yurt dışındakilerle bir değil onun için Boğaziçine gitmen tavsiyem olur. Bu soruyu 20 sene sorsaydın o zaman sabancı diyebilirdim belki. Ama günümüzde boğaziçi.

Diğer başlıkta arkadaşının koç mu boğaziçi mi sorusunu koç diye cevapladın.
    şimdi neden boğaziçi oldu?
    koçun eğitimi daha mı iyi sabancıdan?

Not: tekrar okudum da hesap sorar gibi yazmışım.alakası yok yanlış anlama :)
  • Evet, söz konusu bölüm Ekonomi ise Koç sabancıdan daha iyi. her üniversite belli başlı bölümleri ile ön plana çıkar. Rica ederim...
  • merhabalar, bu konuda biraz sert konuşucam, kusura bakmayın. ben de geçen sene her bölüme girebiliyodum sabancı "üstün başarı bursu" dahil(sayısalcıydım bu arada) eğitim iyi diye bilkent yazdım. salak gibi ankara yazmama mı yanayım yoksa devlet okulu yazmadığıma mı? burda bazı arkadaşlar geçen sene açtığım konuda yorum yazan arkadaşlar. konu şuydu: "boğaziçine nasıl geçebilirim?" bak sana tavsiye vereyim. vakıf üniversitesi yurtdışına gönderiyor diye vakıf yazma sakın. sanki boğaziçinden gitmiyor mu yurtdışına o kadar adam. ikincisi, türkiyede vakıf üniversitesine türkiye birincisi olarak gir sitersen kimseden saygı göremiyosun. bu aklında olsun. üçüncüsü, devlet üniversitesindeki ortamı bi vakıf üğniversitesinde asla bulamazsın. son olarak, türkiyede hala boğaziçi en iyidir,örnek vereyim; bi iş başvurusuna bi sabancı mezunu bir de boğaziçi mezunu gittiğini düşün. boğaziçili büyük olasılıkla işe alınan kişi olur. benim gibi olanak olayına falan takılma, işe alan adam olanak falan dinlemez boğaziçine ilk sırayı ayırır. bundan sonrası sana kalmış. bir de ssff_allthing nikli arkadaş beni hatırlar eski konulardan iyi niyetle yazmış ama sabancı 100 milyon usd harcamış diyince yarıldım biraz pc başında bilkentte şu an nanotam var devletle bilkentin ortak kurduğu nanoteknoloji merkezi. sabancının kuracağı merkez sanmıyorum burdan büyük olacak. buna rağmen bilkentteki nanotam duyumlarıma göre bu rakamın yanından dahi geçmiyor. sabancı nasıl 100 mil usd ayırmış anlamadım neyse iyi puan yapmış arkadaşlara tavsiyem boğaziçi dururken burslu vakıf falan yazmayın çok pişman olursunuz.

not:boğaziçi iktisata 100 küsür adam alıyor sabancı burslu 3-5 adam alıyor. puanlar arasındaki fark bundandır sanırsam.

• Arkadaşlar burda Vakıfta okumuş tecrübeli arkadaşlar yazıyor örnek ben ve Emre114.

BOĞAZİÇİNE PUANINIZ TUTUYORSA VAKIF YAZ - MA - YIN !!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Odyssey_ -- 19 Temmuz 2009; 12:02:54 >
  • Arkadaşım Boğaziçine gel. Hayatta pişman olmazsın. Ayrıca tuzladan taksime shuttle eğer bir kartın varsa 4 lira yoksa 8 liraymış. Tabi belki değişmiştir bu sene arkadaşım demişti. Yurtta kalamam demişsin. O zaman eve çıkarsın anlamadım yani orayı? Eğer Boğaziçinle merak ettiğin şeyler varsa PM at. Yardım etmeye çalışayım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Emre114

merhabalar, bu konuda biraz sert konuşucam, kusura bakmayın. ben de geçen sene her bölüme girebiliyodum sabancı "üstün başarı bursu" dahil(sayısalcıydım bu arada) eğitim iyi diye bilkent yazdım. salak gibi ankara yazmama mı yanayım yoksa devlet okulu yazmadığıma mı? burda bazı arkadaşlar geçen sene açtığım konuda yorum yazan arkadaşlar. konu şuydu: "boğaziçine nasıl geçebilirim?" bak sana tavsiye vereyim. vakıf üniversitesi yurtdışına gönderiyor diye vakıf yazma sakın. sanki boğaziçinden gitmiyor mu yurtdışına o kadar adam. ikincisi, türkiyede vakıf üniversitesine türkiye birincisi olarak gir sitersen kimseden saygı göremiyosun. bu aklında olsun. üçüncüsü, devlet üniversitesindeki ortamı bi vakıf üğniversitesinde asla bulamazsın. son olarak, türkiyede hala boğaziçi en iyidir,örnek vereyim; bi iş başvurusuna bi sabancı mezunu bir de boğaziçi mezunu gittiğini düşün. boğaziçili büyük olasılıkla işe alınan kişi olur. benim gibi olanak olayına falan takılma, işe alan adam olanak falan dinlemez boğaziçine ilk sırayı ayırır. bundan sonrası sana kalmış. bir de ssff_allthing nikli arkadaş beni hatırlar eski konulardan iyi niyetle yazmış ama sabancı 100 milyon usd harcamış diyince yarıldım biraz pc başında bilkentte şu an nanotam var devletle bilkentin ortak kurduğu nanoteknoloji merkezi. sabancının kuracağı merkez sanmıyorum burdan büyük olacak. buna rağmen bilkentteki nanotam duyumlarıma göre bu rakamın yanından dahi geçmiyor. sabancı nasıl 100 mil usd ayırmış anlamadım neyse iyi puan yapmış arkadaşlara tavsiyem boğaziçi dururken burslu vakıf falan yazmayın çok pişman olursunuz.

not:boğaziçi iktisata 100 küsür adam alıyor sabancı burslu 3-5 adam alıyor. puanlar arasındaki fark bundandır sanırsam.

Dostum hatırlıyorum seni..Bilkent hazırlıkta baya bunalmıştın..Ama seneye en azından kendi bölümünde okuyanlarla olucaksın ve o zaman rahat edersin diye düşünüyorum..Oraya burslu gidenler en çok züppe takımından yakınırlar ama senin fakültende öyle adam olacağını zannetmiyorum..Sabancı konusuna gelirse..Valla ben o miktarı daha fazla diye hatırlıyorum..Ama emin olamadığım için 100 dedim..Sabancı rektörü bu sene içinde kuracaklarmış ve o kadar para ayırdık demişti..Boğaziçinde okuyan bi arkadaşta bunu doğrulamıştı..

• quote:

merhaba arkadaşlar.
    Ekonomi bölümü okuyacağım ancak sabancı üniversitesi mi boğaziçi üniversitesi mi karar veremiyorum.
    Boğaziçi nin artıları:
    bebekte olması
    köklü bir kurum olması
    eğitimi
    ortamı,kızları gibi faktörler.

boğaziçinin eksileri:
    yurtta kalamamam..
    sanırım istanbul içine yurt vermiyorlarmış..

sabancının artıları:
    eğitimi
    yurtdışı olanakları
    imkanları

sabancının eksileri:
    züppe öğrenci profili
    tuzlada olması
    ve tam burslu kazanmam zor olduğundan yıllık 8 milyar verecek olmam...

siz hangisini tercih ederdiniz?

Karışmak benim haddime değil ama kızları içinmi gidiceksin okula ?

• quote:

Orjinalden alıntı: Black.Sabbath

quote:

merhaba arkadaşlar.
    Ekonomi bölümü okuyacağım ancak sabancı üniversitesi mi boğaziçi üniversitesi mi karar veremiyorum.
    Boğaziçi nin artıları:
    bebekte olması
    köklü bir kurum olması
    eğitimi

boğaziçinin eksileri:
    yurtta kalamamam..

sabancının artıları:
    eğitimi
    yurtdışı olanakları
    imkanları

sabancının eksileri:
    züppe öğrenci profili
    tuzlada olması

Haddinize olmadığını bilmeniz gayet güzel.
    Saçma sapan baba parasıyla okuyan çocuklardan değilim,yani üniversiteye sadece kız için gidecek değilim.
    Ancak kızlar ve ortamıda önemli bir faktör benim için.
    Milyonlarca erkekle beraber okumak istemiyorum

Bir üniversitenin ortamı bence gayet önemlidir,böyle düşünüyorum..

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Black.Sabbath

quote:

merhaba arkadaşlar.
    Boğaziçi nin artıları:
    bebekte olması
    köklü bir kurum olması
    eğitimi

boğaziçinin eksileri:
    yurtta kalamamam..

sabancının artıları:
    eğitimi
    yurtdışı olanakları
    imkanları

sabancının eksileri:
    züppe öğrenci profili
    tuzlada olması

Haddinize olmadığını bilmeniz gayet güzel.
    Saçma sapan baba parasıyla okuyan çocuklardan değilim,yani üniversiteye sadece kız için gidecek değilim.
    Ancak kızlar ve ortamıda önemli bir faktör benim için.
    Milyonlarca erkekle beraber okumak istemiyorum

Bir üniversitenin ortamı bence gayet önemlidir,böyle düşünüyorum..

Üniversitenin ortamı önemlidir ama boğaziçinde okuyan kızların fazla güzel olmasını bekleme..

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.