Şimdi Ara

Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası Ticaret (Eşit ağırlık)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
8
Favori
5.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar herkese internette çok fazla bilgi bulamadım mezunu olduğum boğaziçi üniversitesi uluslararası ticaret bölümünden bahsedeceğim.

1-Mezunlar nerede çalışıyor ?

Bölüm öğrencileri derslerde gördüğü konular olan, pazarlama, staj, finans, ekonomi, gibi konularda istedikleri şirketlerde çok rahat bir şekilde staj olanaklarına sahip olabiliyorlar mezun olan öğrenciler genel olarak, pazarlama, finans, satış,danışmanlık gibi konumlarda çalışıyorlar.Bir kaç şirket örnek vermek gerekirse Boston Consulting Group ,JP morgan ,Google ,Amazon,EY , MCkinsey,Accenture,Turkcell, Coca Cola, Mercedes, Unilever, P&G.

Mezunların Nerede Çalıştıklarına Dair Yeni Kurulmuş Bir Instagram Sayfası:
    https://www.instagram.com/inttsuccess/

Yakın zamanda ki mezun başarılarımız :)
    https://mediacat.com/sephora-turkiyeye-yeni-genel-mudur/
    www.hurriyet.com.tr
    Türkiye’de yerli telefon fabrikası kuran ilk kadın
    http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/ayse-arman/turkiyede-yerli-telefon-fabrikasi-kuran-ilk-kadin-40963012

https://www.marketingturkiye.com.tr/haberler/novartis-turkiyede-yeni-ust-duzey-atamalar/

2-Yurtdışı olanakları var mıdır?

Uluslararası Ticaret Bölümü disiplinler arası eğitim veren bir bölümdür. Uluslararası odaklıdır.Ayrıca Boğaziçi Üniversitesi'nde bütün dersler ingilizcedir .Bizim Uluslararası Ticaret bölümünde ise ingilizcenin üstüne haftada 6 saat 3 yıl boyunca ispanyolca , fransızca, almanca, japonca, rusca,çince ,italyanca gibi derslerden birini alıyorsunuz.Bu da demek oluyor ki mezun olduğunuzda 3 dil biliyorsunuz.Dil bilmenin yanı sıra Uluslararası Ticaret çok popüler bir konu sadece dış ticaret departmanı gibi düşünmeyin bütün firmalar Uluslararası Ticaret yapar, bölümü daha çok uluslararası yöneticilik/işletme gibi düşünebilirsiniz.

3-Hocalar Nasıl ?

Hocaların hepsi dünyanın en iyi okullarından mezun olmuş (MIT ,Stanford ,Oxford , Yale,London Business School, University of Amsterdam, Bocconi hocalarımızın post-graduate aldığı yerlerin bazıları ) sonra bi de 10 -20 yıl da iş tecrübeli ( Çoğunun hala şirketi var bir tanesinin girişimcilik dünyası diye programı var ) insanlardır.Hocalar çok çok iyi.

4-İşletme ile farkı ne?

Aslında işletmeden eksiği yok fazlası var denilebilir. İşletmenin aldığı derslerin neredeyse tamamını alıp uluslararası boyutlarına daha fazla odaklanıyoruz bir de üstüne bir yabancı dil daha katıyoruz.Üstelik Kambiyo Rejimleri, Dış Ticaret, Uluslararası Ekonomi Hukuku, İthalat İhracat Yönetimi,Uluslararası Hukuk ve Avrupa Birliği Hukuku, Lojistik ve Ulaşım, Vergilendirme konularında da bilgi sahibi oluyoruz. 2 tane de staj ile mezun oluyorsunuz.Zorunlu stajda önemli bir avantaj bunu belirtmek gerekir. Zorunlu stajınız varsa bir şirkete stajyer olarak girmeniz daha kolay olur çünkü zorunlu stajı olanlar için firmaya maddi destek veriliyor. Yani firma zorunlu stajı olan birisi çalıştırınca firmanın cebi daha az yakıyor. Bazı iş ilanlarında "zorunlu stajı bulunan" görmeniz mümkün.
    İşletme okuyanlar genelde dil almaya çalışır sürekli consent atar ve genelde dil derslerini almak zordur ama bizim bölüme özel kontenjan var ve ders programımıza özel olarak hazırlandığı için diğer derslerimizle çakışmıyor.
    İşletmeyi yazanlar genelde puanı yüksek diye yazıyor. İşletme'nin artısı şöyle olabilir dersler daha kolay o yüzden kendinizi geliştirecek çok fazla
    vaktiniz oluyor.

5- Bölüm niye yüksekokul ?

Bu zaten en çok sorulan soru.Bölümün yüksekokul olmasının hiç bir sebebi yok üniversite zamanında öyle yapılanmış.Bölüm 4 yıllık mezun olunca da lisans diploması alıyorsunuz.Bu arada bölümün başka fakülteye taşınması çalışmaları sürüyor .
    Bunu Boğaziçi Üniversitesi'nde çok kaliteli bir bölümü okumak için avantaj olarak düşünebilirsiniz puanının işletme den daha düşük olmasının en büyük sebebi bu.

6- Kaç bini alıyor ?

2018 girişliler ile konuştuğumda Eşit ağırlık 1400 -14000 aralığında girmişler.Bu sene daha da artması bekleniyor.

7-Hisar kampüs Nasıl?

Bölümün INTT kodlu dersleri hisar kampüstedir. Dil dersleri Kuzey kampüste (güneyde de olabilir bazen) oluyor. Seçmeli dersler ise güney ,kuzey ya da hisar da olabilir.
    Hisar kampüs güney kapıya 5 dakika kuzey kapıya 10 dakika.Ayrıca shuttle ve bisiklet kiralama ile 2 dakika da gidebilirsiniz. Hisar kampüs çok güzel bir yer Boğaz manzaralı bir kampüs yemekhanede yemek yerken boğazı görebilirsiniz. Ama bölümü okurken hep "hisar kampüs kötü " goygoyu vardır. Ben 4 yıl okudum kuzeyden kesinlikle daha güzel.Güney kampüste de shuttle sırası ve her gün yokuş çıkıp inme gibi sıkıntılar var.

Amerika da yaşıyorum foruma fazla giremiyorum gençleri bilgilendireyim diye girdim sorularınızı olabildiğince cevaplamaya çalışacağım .Herkese iyi tercihler .

Sağlıcakla ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi polm -- 19 Şubat 2019; 18:21:54 >

• Merhabalar . Ben bölüm işletme ile çok kıyaslandığı için işletme hakkında yorum yaptım ve bu görüşler bana ait katılmak zorunda değilsiniz ve elbette ki araştırın kendiniz görün. Fakat gerçekten somut bir kötü yanını görmediğim için kötü yanı olmadan aktardım bölümün özelliklerini. Konuyu açma amacım dediğim gibi gençlerin bölüm hakkında bilgi sahibi olması tercih yaparken bilinçli tercih yapmaları . Mesela ben tercih yaparken hocaların mezun olduğu okullar çok önemsediğim bir şeydi fakat internette bulamamıştım. Bana karşı kötü tavır takınan arkadaşları anlayamıyorum doğrusu . Bölüm hakkında üniversite hakkında yeterince bilgi olmadığı için bu başlıktayım .Soruları olan arkadaşlar yazsınlar elimden geldiğince yardımcı olacağım.
    saygılarımla.
    Konuyu açan hali hazırda bu bölümde okumakta ve bölümünün gelecek senelerde iyi sıralamalarda olmasını istiyor. Bunun içinde bölümün hiçbir kötü tarafını yansıtmamakla beraber işletmeden daha iyi olduğunu söylüyor. İşletmeden daha iyidir veya değildir orasını ben bilemeyeceğim fakat burayı okumaya karar verecekseniz tek etkileneceginiz konu burasi olmasin.
  • Hemen okuyacağım teşekkürler sağolasın

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam kendi kariyerinizden bahseder misiniz dinlemek isterim :)

• Tabi ki .Boğaziçi üniversitesi Uluslararası Ticaret bölümüne en yüksek girenlerdendim zamanında Eşitağırlık sıralamasından 1500lerde almıştım. Yüksek ortalama ile mezun oldum sonrasında Yönetim Danışmanlığı alanında çalışmaya karar verdim . Girdiğim firma sonrasında bana yüksek lisansım için referans verince amerikadaki çok iyi üniversitelerden birinde MBA programına kabul edildim şuan MBA yapmaktayım ve 2 yıldır Amerika'da yaşıyorum .
  • antipatorr kullanıcısına yanıt
    Bölümü işletme,ekonomi,ticaret,girişimcilik,lojistik gibi alanlara ilgisi olan herkes seçmelidir .Bunun yanısıra eğer ne olmak istediğinizden çok emin değilseniz de bu bölüm size göre çünkü multidisipliner bir bölüm olduğu için çok fazla alan hakkında bilgi sahibi olabiliyorsunuz.
  • O yorumda bir yanlışım olmuş heralde okuyorum demişim . Böyle bir şeye neden takıldığını anlayamadım .
  • Merhaba böyle bir şeyi neden kanıtlamak istediğini anlamış değilim yine de açıklayayım.Forumun kullanıcısı değilim bana da genç kuzenlerim söyledi böyle bir bilgilendirme yapabileceğim yer olduğunu. Bana ait yorumlar değil onlar yani bilmeni isterim. Her gördüğünüzün mantıklı gelmemesi normaldir fakat benim söylediğim bilgiler internette bulamayacağınız bilgiler değilin buyrun araştırın hepsini bulursunuz .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Boğaziçi işletme ve ekonomi
    4 yıl önce açıldı
    Tıp vs boğaziçi işletme
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • polm P kullanıcısına yanıt
    Staj konusunda okul ne kadar katkıda bulunuyor ayrıca işsizlik gibi bir durum ileride söz konusu olmaz sanırım 3 dil bilen biri için umarım öyledir eminim
    Dil konusunda sorum diğer dil eğitimleri kaliteli midir ayrıca boğaziçinde eksi gördüğünüz bir yan var mı?

• Staj konusunda benim gördüğüm kadarıyla okul çok az yardım ediyor malesef. Ben tanıdık yardımıyla buldum ama diger arkadaslarım pek de zorlanmadı staj bulma konusunda .Dil egitimi boğaziçinde çok çok iyi gerçekten çok iyi ispanyolca 101 alırken bile hocamız ispanyoldu hic ingilizce ya da türkçe konuşmaz ispanyolca anlatırdı . Benim boğaziçinde sevmediğim tek şey kedilerin yemeğimi çalmasıydı :(( gerçekten bazen sinir bozucu olabiliyorlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sene 14kdan kapatmış sunumda 5k bekliyorlardı

• İnşallah daha fazla düşmez de bu sene gireriz 😂😂

• Arawn201 kullanıcısına yanıt
    umarım hocam başarırız
  • Konuyu açan hali hazırda bu bölümde okumakta ve bölümünün gelecek senelerde iyi sıralamalarda olmasını istiyor. Bunun içinde bölümün hiçbir kötü tarafını yansıtmamakla beraber işletmeden daha iyi olduğunu söylüyor. İşletmeden daha iyidir veya değildir orasını ben bilemeyeceğim fakat burayı okumaya karar verecekseniz tek etkileneceginiz konu burasi olmasin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • coreturk4 C kullanıcısına yanıt
    Dostum başka kaynak görmedim bayadır yalnız varsa link bırakabilir misin?

• Arawn201 kullanıcısına yanıt
    Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası Ticaret (Eşit ağırlık)Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası Ticaret (Eşit ağırlık)

• coreturk4 C kullanıcısına yanıt
    Sağ ol

• Merhabalar . Ben bölüm işletme ile çok kıyaslandığı için işletme hakkında yorum yaptım ve bu görüşler bana ait katılmak zorunda değilsiniz ve elbette ki araştırın kendiniz görün. Fakat gerçekten somut bir kötü yanını görmediğim için kötü yanı olmadan aktardım bölümün özelliklerini. Konuyu açma amacım dediğim gibi gençlerin bölüm hakkında bilgi sahibi olması tercih yaparken bilinçli tercih yapmaları . Mesela ben tercih yaparken hocaların mezun olduğu okullar çok önemsediğim bir şeydi fakat internette bulamamıştım. Bana karşı kötü tavır takınan arkadaşları anlayamıyorum doğrusu . Bölüm hakkında üniversite hakkında yeterince bilgi olmadığı için bu başlıktayım .Soruları olan arkadaşlar yazsınlar elimden geldiğince yardımcı olacağım.
    saygılarımla.
  • Bölümün faydalarını yüksek lisans derecem de de gördüm diyebilirim . Özellikle MBA programında yer alan "Global Financial Management" ve "Marketing Management" derslerinde diğer insanlardan bir adım önde olduğumu fark ettim.

İş hayatında nasıl faydasını gördün diye de sorabilirsiniz haklı olarak . Başımdan geçenleri anlatacağım. Global bir danışmanlık şirketinde iseniz bir sürü firma ile bir sürü ülkeyle çalışırsınız şirketinizin o ülkede bir merkezi olmasa bile mutlaka müşterileri olur. Güney amerika'nın çoğu ve ispanya ispanyolca konuştuğu için bu ülkelerden gelen "iş"lerde ön planda olduğumu hissettim çünkü o ülkelerde ki müşterilerimiz bizim onların dilini konuşmamızı istiyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi polm -- 3 Kasım 2018; 20:5:28 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.