Şimdi Ara

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ OKUYANLARA SORULAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, aranızda Boğaziçi Üniversitesi okuyanlar varsa onlara bir kaç soru sormak isterim, tabii orada okumanız da çok şart değil, aileden tanıdığınız vardır, yakın arkadaşınız vardır vs. vs. Sorulara geçeyim;

1) Öncelikle, işletme ve iktisat fakülteleri için genel görüşleriniz neler?
    2) Kişisel olarak, bence bu üniversitenin bu bölümü, BOUN'un bu bölümünden daha iyi dediğiniz bir yer var mı? (TM için konuşuyorum)
    3) Çalışma temponuz ve sıralamanız?
    4) Hazırlık atlama sınavı zorluğu hakkında bilginiz var mı?

Sorularım şimdilik bunlar. Sınav gelmeden niye soruyorsun demeyin, bir aksilik çıkmazsa oraya yeten puanların üstünde alıyorum (TM için, belirteyim). Şimdiden teşekkür ederim :)

• Hazırlık sınavı tamamen kişiye bağlı. En alt kurdan başlamama rağmen haziranda girdiğim ilk sınavda geçtim. Herkes (hocalar dahil) yok şöyle zor yok böyle zor diye diye öğrencinin gözü korkuyor hep ama eğer doğrudüzgün çalışıp günlük tekrarlarını yaparsan hiçbir sorun kalmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eostre

Hazırlık sınavı tamamen kişiye bağlı. En alt kurdan başlamama rağmen haziranda girdiğim ilk sınavda geçtim. Herkes (hocalar dahil) yok şöyle zor yok böyle zor diye diye öğrencinin gözü korkuyor hep ama eğer doğrudüzgün çalışıp günlük tekrarlarını yaparsan hiçbir sorun kalmaz.

Anladım. Hangi bölümdesiniz hocam, ve işletme veya iktisata bakış açınız nasıl?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kırmızı Prens

quote:

Hazırlık sınavı tamamen kişiye bağlı. En alt kurdan başlamama rağmen haziranda girdiğim ilk sınavda geçtim. Herkes (hocalar dahil) yok şöyle zor yok böyle zor diye diye öğrencinin gözü korkuyor hep ama eğer doğrudüzgün çalışıp günlük tekrarlarını yaparsan hiçbir sorun kalmaz.

Tarihteyim yalniz bu sene birakacagim buyuk ihtimal.

Isletme/Iktisattan bir tanidigim yok veya bolumler hakkinda pek bir bilgim de yok maalesehef.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Tarihteyim yalniz bu sene birakacagim buyuk ihtimal.

Isletme/Iktisattan bir tanidigim yok veya bolumler hakkinda pek bir bilgim de yok maalesehef.

Hocam, özel değilse bırakma sebebiniz nedir? Okulla ilgili mi problem?

• Okulla degil, bolumle. Bogazici cidden herseyiyle dort dortluk bir okul. Birakacagima uzuluyorum ama mecbur kaldim. Tarih icin degil, Bogazici oldugu icin secmistim ben burayi asil hedefim cografyaydi. Tarihi de yapariz diye geldik ama tokadi fena basti Derslerden ne birsey anladigim var ne birsey ogrendigim. Ayrica inanilmaz derecede sıkıcı geldi bana. Kesin kaldim 1. Sinifta zaten bir sene daha kaybetmeden birakayim dedim.

• quote:

Okulla degil, bolumle. Bogazici cidden herseyiyle dort dortluk bir okul. Birakacagima uzuluyorum ama mecbur kaldim. Tarih icin degil, Bogazici oldugu icin secmistim ben burayi asil hedefim cografyaydi. Tarihi de yapariz diye geldik ama tokadi fena basti Derslerden ne birsey anladigim var ne birsey ogrendigim. Ayrica inanilmaz derecede sıkıcı geldi bana. Kesin kaldim 1. Sinifta zaten bir sene daha kaybetmeden birakayim dedim.

Anladım, umarım hayatında istediklerini elde edersin hocam. Sınıfta kalanlar var mı bayağı, çünkü seçilerek gittiniz sonuçta, sana zor gelen başkasına da geliyordur büyük ihtimal.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tıp vs boğaziçi işletme
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • boğaziçi işletme iktisatıyla ünlüdür zaten pek yorum yapmaya gerek yok ama özellerin(koç bilkent vs.) işletme iktisatını da düşünebilirsin. onların da farklı avantajları var boğaziçine göre.
  • quote:

Orijinalden alıntı: guitarhero111

boğaziçi işletme iktisatıyla ünlüdür zaten pek yorum yapmaya gerek yok ama özellerin(koç bilkent vs.) işletme iktisatını da düşünebilirsin. onların da farklı avantajları var boğaziçine göre.

Ne gibi mesela?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: guitarhero111

boğaziçi işletme iktisatıyla ünlüdür zaten pek yorum yapmaya gerek yok ama özellerin(koç bilkent vs.) işletme iktisatını da düşünebilirsin. onların da farklı avantajları var boğaziçine göre.

Ne gibi mesela?

Yurt, burs, imkan vs.

• quote:

Merhaba arkadaşlar, aranızda Boğaziçi Üniversitesi okuyanlar varsa onlara bir kaç soru sormak isterim, tabii orada okumanız da çok şart değil, aileden tanıdığınız vardır, yakın arkadaşınız vardır vs. vs. Sorulara geçeyim;

2) Kişisel olarak, bence bu üniversitenin bu bölümü, BOUN'un bu bölümünden daha iyi dediğiniz bir yer var mı? (TM için konuşuyorum)

Sorularım şimdilik bunlar. Sınav gelmeden niye soruyorsun demeyin, bir aksilik çıkmazsa oraya yeten puanların üstünde alıyorum (TM için, belirteyim). Şimdiden teşekkür ederim :)

Boğaziçinde işletme veya iktisat okursan öncelikle ingilizce okumak durumundasın,ingilizcen yoksa 1 sene hazırlık okuyacak ve 5 yıl üniversite bitireceksin.Hazırlıktan sonra üniversite 1 veya 2. sınıflarda sana zaten farklı şirketler tarafından eğitim programları sunuluyor.

1)Yurt dışında master ve yüksek lisans yapman için sana burs imkanı sağlıyorlar,
    2)Verdikleri burs imkanları ile hem kültür sahibi oluyorsun hemde eğitim sürecin maddi durumdan hafifliyor,

eğitimlerini aldıktan ve ülkeye döndükten sonra seçtiğin ve sana burs sağlayan bir şirket tarafından genel merkezinde önemli bir yönetici pozisyonunda iyi koşullarda işe başlayabilirsin...

Ama boğaziçi işletmeye girenlerin çoğu sayısalcıdır çünkü TM öğrencisi 480 puanı çok zor görür bunun içinde TM öğrencisi isen fenede çalışman ve yapman gerekiyor aksi takdirde tm derslerini yaparak girmen zordur.

• quote:

Orijinalden alıntı: PembePanjur

quote:

Merhaba arkadaşlar, aranızda Boğaziçi Üniversitesi okuyanlar varsa onlara bir kaç soru sormak isterim, tabii orada okumanız da çok şart değil, aileden tanıdığınız vardır, yakın arkadaşınız vardır vs. vs. Sorulara geçeyim;

Boğaziçinde işletme veya iktisat okursan öncelikle ingilizce okumak durumundasın,ingilizcen yoksa 1 sene hazırlık okuyacak ve 5 yıl üniversite bitireceksin.Hazırlıktan sonra üniversite 1 veya 2. sınıflarda sana zaten farklı şirketler tarafından eğitim programları sunuluyor.

1)Yurt dışında master ve yüksek lisans yapman için sana burs imkanı sağlıyorlar,
    2)Verdikleri burs imkanları ile hem kültür sahibi oluyorsun hemde eğitim sürecin maddi durumdan hafifliyor,

eğitimlerini aldıktan ve ülkeye döndükten sonra seçtiğin ve sana burs sağlayan bir şirket tarafından genel merkezinde önemli bir yönetici pozisyonunda iyi koşullarda işe başlayabilirsin...

Ama boğaziçi işletmeye girenlerin çoğu sayısalcıdır çünkü TM öğrencisi 480 puanı çok zor görür bunun içinde TM öğrencisi isen fenede çalışman ve yapman gerekiyor aksi takdirde tm derslerini yaparak girmen zordur.

TM’yim de fen iyi, zaman denemeleri vs. 470+ geliyor. Olmaz mı yani :(

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.