Şimdi Ara

Boğaziçi Universitesi Kilyos Kampusu Hakkinda Bilgiler ve Sorular (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
184
Cevap
9
Favori
23.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bir de bir şey soracağım.şimdi bana yüksek ücretli yurt çıktı sayılır.yedek sıralamam önlerde.150 liraya falan kalacak yer sorunum kahvaltı ve akşam yemeği veriyorlar.fiyat beniim için çok uygun.

ilk yıl kilyosta kalırsam 110 lira kalacak yer .2.25 öğün 250 liraya falan geliyor.daha sonra kampüsün içindeki yurtlara geçeceğiz onlar daha da pahalı.
    maddi durum pek iyi değil.ne önerirsiniz?

kilyos mu kyk mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: lsls

bir de bir şey soracağım.şimdi bana yüksek ücretli yurt çıktı sayılır.yedek sıralamam önlerde.150 liraya falan kalacak yer sorunum kahvaltı ve akşam yemeği veriyorlar.fiyat beniim için çok uygun.

ilk yıl kilyosta kalırsam 110 lira kalacak yer .2.25 öğün 250 liraya falan geliyor.daha sonra kampüsün içindeki yurtlara geçeceğiz onlar daha da pahalı.

kilyos mu kyk mı?

Kuzey yurtları Kilyos ile aynı fiyat aşağı yukarı. Yanlış hatırlamıyorsam iibf'deydin ama yine de yurtkur yurdundan daha yakın fakülteye.
    Bence kilyosta harcadığından daha fazla harcarsın devlet yurdunda, görünmeyen gideri çok. Hem yapabileceğin daha çok şey olacak şehire yakın oldukça, sonuçta bu da bir para harcama sebebi.
    Burs kısmı da en önemlisi, maddi durumun iyi değilse yurt-yemek bursu falan alabilirsin okuldan, diğer kurumlardan da burs alırsın rahat rahat. Basit hesapla yurtkur avantajlı gözükse de zararlı çıkabilirsin. İyi ölç biç derim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ismail Vilehand

quote:

Orijinalden alıntı: lsls

bir de bir şey soracağım.şimdi bana yüksek ücretli yurt çıktı sayılır.yedek sıralamam önlerde.150 liraya falan kalacak yer sorunum kahvaltı ve akşam yemeği veriyorlar.fiyat beniim için çok uygun.

kilyos mu kyk mı?

Kuzey yurtları Kilyos ile aynı fiyat aşağı yukarı. Yanlış hatırlamıyorsam iibf'deydin ama yine de yurtkur yurdundan daha yakın fakülteye.
    Bence kilyosta harcadığından daha fazla harcarsın devlet yurdunda, görünmeyen gideri çok. Hem yapabileceğin daha çok şey olacak şehire yakın oldukça, sonuçta bu da bir para harcama sebebi.
    Burs kısmı da en önemlisi, maddi durumun iyi değilse yurt-yemek bursu falan alabilirsin okuldan, diğer kurumlardan da burs alırsın rahat rahat. Basit hesapla yurtkur avantajlı gözükse de zararlı çıkabilirsin. İyi ölç biç derim.

Tesekkurler cevap icin.iste karar vermeme engel de bunlari dusunmem.en basitinden yol parasi olacak kyk da kalirsam.
    ama avantaji su ne odedigim belli.150 lira aylik.hem konforluda en fazla 3 kisilikmis yuksek ucretliler.
    bogazicindeyse seneye icin hic bi fikrim yok .ya pahaliya gelirse devlet yurdunu da kafirmis olacagim :(

• quote:

Orijinalden alıntı: Begumi

1.yurtta yada 2.yurtta hergün her zaman sıcak su var mı? Duş,banyo olayları hiç problem oluyor muydu? Bide mesela bayramlarda falan erken eve gitmek istediğinizde dilekçe gibi ıvır zıvırla uğraşılıyor mu?

Son sorudan başlıyorum dilekçe falan yok.devamsızlık yapıp gidersiniz.sorun da olmaz.sınıfta zaten doğru düzgün kimse olmuyor.
    Her zaman sıcak su vardır.Duş konusunda bir sıkıntınız olmasın.
    Biraz geç oldu kusura bakmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Whittaker

quote:

Orijinalden alıntı: Begumi

1.yurtta yada 2.yurtta hergün her zaman sıcak su var mı? Duş,banyo olayları hiç problem oluyor muydu? Bide mesela bayramlarda falan erken eve gitmek istediğinizde dilekçe gibi ıvır zıvırla uğraşılıyor mu?

Son sorudan başlıyorum dilekçe falan yok.devamsızlık yapıp gidersiniz.sorun da olmaz.sınıfta zaten doğru düzgün kimse olmuyor.
    Her zaman sıcak su vardır.Duş konusunda bir sıkıntınız olmasın.
    Biraz geç oldu kusura bakmayın.

dilekçe olayını sevdim teşekkürler bilgiler için

• Bir sorum daha olacak.Mesela o dolaplar küçük gibi görünüyordu ek olarak sebzelik falan koyma şansımız var mı? Yada ayakkabılık falan
  • Kiz gozuyle baska oluyor tabi ben ayakkabiliktan bahsetmeyi unuttum.2 yurtta da ayakkabi dolabi mevcut.o tarz seylere gerek kalmiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yav arkadaş bu kilyos ta odalar kapma usulü mü ya??? benim büyük ihtimal ayın 22sinde direksiyon sınavım var yurt a giriş 20sinde başlıyo arkadaşla aynı odada kalmak için mecbur gitti geldi yapacam kaç defa ya.... kapma usulü ise arkadaş bize yer tutamıyo mu?

• Evet yeni kilyosluları beklerken,konuyu güncellemek iyi olabilir diye düşündüm yalnız 2012'de kilyosta ne oldu ne bitti bir bilgim yok,2012 girişli arkadaşlar buraya gelişmeleri yazabilirler.Ama tabii ki genel olarak tüyo,tavsiye verebilirim.
  • Kilyos'ta Eylül'den Haziran'a kadar bayağı bir gelişme oldu, gittikçe güzelleşiyor ne diyeyim :)

Çimleri düzenlediler, yeni çimlerle birlikte Güney ile kıyaslanır hale geldi.
    59RK seferleri artık daha sık, ama hala son otobüsün saati değişmedi ne yazık ki.
    İbadet etmek isteyenler için ayrı bir oda verildi yurt tarafından.
    İkinci yurdun televizyon odası tadilata alındı, umarım dönem başına kadar biter.
    İki yurt arası akşam saatlerinde giriş-çıkışlardaki denetim epeyce sıkılaştı.
    Kuaför açılması ile ilgili anket düzenleniyordu en son, sonuçları bilmiyorum.
    Yemekhane ile ilgili bir ara olaylar oldu, genel bir protesto yapıldı, şimdi daha iyi gibiler.

Aklıma geldikçe eklerim buraya, Kilyos'a gelecekleri bilgisiz bırakmayalım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • BOĞAZİÇİ YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ Hakkında bilgi alabilir miyim?

mezunlar nerelerde çalışır?

mühendislik ünvanı alınmaması bir dezavantaj mı?

Yıldız teknik bilgisayar tutarken yazmak mantıklı mı?
  • Mezunlar Telekomünikasyon(Vodafone,Turkcell gibi),finans-bankacılık,danışmanlık,yazılım şirketleri,bilgi teknolojileri firmalarında çalışıyor.Mezunların nerelerde çalıştığınahttp://www.mis.boun.edu.tr/misweb2/icerik/mezun/sektorstat.asp buradan bakabilirsin.Ayrıca devlet kadrosunda da Boğaziçi Mis'ten birçok kişi bulunmaktadır.

Mühendislik ünvanıyla pek alakası olmayan bir bölüm.Yazılım mühendisliğine benzemiyor,bilgisayar mühendisliğine de benzemiyor.Ama unvanlardan biri de MIS Engineer yani mis mühendisliği.Diğer unvanlar ise
    Mis danışmanı,mis yöneticisi,IT uzmanı gibi unvanlar var.Onu dahttp://www.misjournal.com/?p=2291 buradan okuyabilirsin.

Yıldız teknik bilgisayarla kıyaslama yapabilirim ama çok yüzeysel olur.Senin karar vermen lazım.Fizik seviyorum,kod yazmayı sevebilirim,uğraşabilirim diyorsan bilgisayar müh.tavsiye ederim.YTÜ de iyi bir üniversite.

Ama bana göre değil,benim fiziğim zaten kötü,o tempoya ayak uyduramam dersen boğaziçi mis olabilir.Finansa ilgi duyabilirim,teknik ve analitik düşünce beni cezbedebilir diyenlere güzel bir bölüm.Her şeyden biraz biraz var.

• Arkadaşlar iyi akşamlar
    Kimya birinci sınıf öğrencisiyim ve hazırlıkta dahil olmak üzere okul yurtlarında kalmadım ailem istanbul dışında yaşıyo ikametgahım istanbul dışında benimde.ikinci dönem okul yurduna başvurmak istiyorum ancak danıştığım arkadaşlar genellikle kilyosa gönderilirsin dediler benim için sıkıntı değil ama bölümdekilerde durum nasıl oluyo yurtta hazırlıklarla beraber mi kalıyolar yoksa bölümde okuyanlarla beraber mi bunun dışında okula gidip gelmek hergün ne bileyim ders çalışmal filan nasıl oluyo bilgisi olan varsa aydınlatın beni

• istanbul dışında yaşıyorum.boğaziçinde okul öncesi öğretmenliği okuyacağım büyük bir ihtimalle.kilyos kampüsünde kalmak istiyorum.ama biz mi karar veriyoruz buna yani kilyosta mı güneyde mi ders göreceğimize? eğer biz karar veriyosak bu seçimi nasıl ne zaman yapıyoruz? bir de yurda kabul edilmeme gibi bir durumum var mı ne gibi şeyler ön planda tutuluyor yurda seçilmem için?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrv0108 -- 3 Mayıs 2014; 1:38:20 >
  • kilyostan kimse yok mu bilgi verebilecek?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrv0108

istanbul dışında yaşıyorum.boğaziçinde okul öncesi öğretmenliği okuyacağım büyük bir ihtimalle.kilyos kampüsünde kalmak istiyorum.ama biz mi karar veriyoruz buna yani kilyosta mı güneyde mi ders göreceğimize? eğer biz karar veriyosak bu seçimi nasıl ne zaman yapıyoruz? bir de yurda kabul edilmeme gibi bir durumum var mı ne gibi şeyler ön planda tutuluyor yurda seçilmem için?

İstanbul dışı illerden gelenlere %100 yurt çıkıyor bildiğim kadarıyla. Kilyos'ta kalırsan Kilyos'ta hazırlık okursun. Güney'de derse girenler ya İstanbul'da kalanlar ya da il dışından gelip eve çıkan, başka yurtlarda vs. kalanlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Eostre

quote:

istanbul dışında yaşıyorum.boğaziçinde okul öncesi öğretmenliği okuyacağım büyük bir ihtimalle.kilyos kampüsünde kalmak istiyorum.ama biz mi karar veriyoruz buna yani kilyosta mı güneyde mi ders göreceğimize? eğer biz karar veriyosak bu seçimi nasıl ne zaman yapıyoruz? bir de yurda kabul edilmeme gibi bir durumum var mı ne gibi şeyler ön planda tutuluyor yurda seçilmem için?

İstanbul dışı illerden gelenlere %100 yurt çıkıyor bildiğim kadarıyla. Kilyos'ta kalırsan Kilyos'ta hazırlık okursun. Güney'de derse girenler ya İstanbul'da kalanlar ya da il dışından gelip eve çıkan, başka yurtlarda vs. kalanlar

peki bu yurt devlet yurdu mu özel yurt mu

• mrv0108 M kullanıcısına yanıt
    Okulun kendi yurdu.

• quote:

Merhaba,
    Eğer özel olarak belirtmezsen zaten Kilyos kampüsü'nde kalacaksın. Güney'de eğitim görmek istersen eve çıkman lazım. Kilyos'ta yurt kesinlikle çıkıyor.
  • Eğer Güney kampüsünde hazırlık okuma imkanımız varsa hangisini tercih etmek mantıklıdır? Yani imkanın varsa güneyde oku mu dersiniz yoksa kilyos iyidir boşver güneyi mi dersiniz?
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.