Şimdi Ara

Boğaziçi Tarih - Soruları Alalım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
12
Favori
8.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Boğaziçi Tarih'te okuyorum, 2012 YGS - LYS gazisiyim. Gerek üniversite, gerek bölüm, gerek sınav, sormak istediğiniz sorular varsa buradan alalım. :)

Mümkünse @ ekleyerek beni mesajlarınızdan haberdar ederseniz sevinirim. :D

• Sosyal bilimler ve humanities'in hepsine ilgi duyuyorum desem kızar mısın? :D Tarih, sosyoloji, psikoloji, antropoloji... Aslında Tarih eğitim sistemlerinde en kötü verilen derstir. Çünkü Tarih'i "öğreniyoruz". Tarih bir bilimmiş gibi, objektifmiş gibi hareket ediyoruz.

Fakat İlber Ortaylı bir kitabında başka birisinden şöyle bir alıntı yapmıştı: "Tarih bir bilim değildir, bilimden de öte bir şeydir." :)
  • YGS tarihi 1 haftada nasıl fullerim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ProofStriker

YGS tarihi 1 haftada nasıl fullerim

• Bol bol yorum içeren soru çözmeni öneririm. Ama her kaynaktan çözme. :D Özellikle Final vb. gibi kaynaklardan hiç çözmemeni öneriyorum. FEM ve Güvender bu konuda oldukça iyiydi iki sene önce. Uğur'un Tarih kitapları da iyidir, onlara bir göz gezdir.

Yorum içeren soruları çözdüğünde yanlış çıkarsa, sadece "Aa yanlışmış, cevap buymuş, tamam anladım" diye geçme. Soruyu çözerken neden farklı düşünmediğini, farklı yorum getirmediğini özellikle incele. Bazı öğrenciler sırf yorumlama yolları oldukça karışık olduğu için Tarih sorularını yapamazlar. :)
  • nasıl oldu da tarihe bu kadar ilgi duyuyosun , doğuştan gelen bir özellik mi ?
    şu tarih yüzünde atalarımdan soğudum hiç ilgimi çekmiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnarşistKeko

nasıl oldu da tarihe bu kadar ilgi duyuyosun , doğuştan gelen bir özellik mi ?
    şu tarih yüzünde atalarımdan soğudum hiç ilgimi çekmiyor

Sosyal bilimler ve humanities'in hepsine ilgi duyuyorum desem kızar mısın? :D Tarih, sosyoloji, psikoloji, antropoloji... Aslında Tarih eğitim sistemlerinde en kötü verilen derstir. Çünkü Tarih'i "öğreniyoruz". Tarih bir bilimmiş gibi, objektifmiş gibi hareket ediyoruz.

Fakat İlber Ortaylı bir kitabında başka birisinden şöyle bir alıntı yapmıştı: "Tarih bir bilim değildir, bilimden de öte bir şeydir." :)
  • boğaziçi nasıl? rezalet ingilizceyle gelsem öğrenir miyim dersin? ya da dil eğitimi daha iyi olan bir yer var mıdır? (koç tobb bilkent odtü vs)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ygs lys de neler yaptın da yerleştin boğaziçine. Ben de düşünüyorum da.

• Okul ortamı nasıl, yani hocalar olsun diğer öğrenciler olsun renkli ve anlaşılabilir insanlar mı ? Bende başta psikoloji istiyordum ama matematik umduğum gibi olmadı şimdi ki hedefim benim de burası.Birde LYS Tarih,Coğrafya,Felsefede hangi kitapları tavsiye edersin konu anlatım olarak ? Edebiyat güvender aldım.
  • @xyztt Boğaziçi'ne gelenler zaten süper İngilizce'yle gelmiyorlar, nitekim ben de süper İngilizce ile gelmedim. Intermediate olarak 1 yıl eğitim gördüm. Beginner olan bir sürü öğrenci var.

İngilizce eğitimi konusunda fiziksel şartları bir yana bırakırsak Türkiye'de en iyi ilk 3'tedir diye düşünüyorum. ODTÜ'yü kıyasa eklememek gerek. Neticede Boğaziçi Türkçe/Osmanlıca gibi birkaç dersi hariç tamamıyla İngilizce eğitim veren bir okul.

@Bi50likdaha

http://i.imgur.com/S2ITUp4.png
    http://i.imgur.com/xKEwUeT.png

• Boğaziçi edebiyat istiyorum inşallah ama eğitim dilinin İngilizce olması kafamda soru işareti bırakıyor.Tarihte de aynı şey olabilir dersler nasıl İngilizce işleniyor.Hazirliksiniz galiba ama sormak istedim kusura bakmayın

• TM ci olmama ragmen adamın tm si benimkinden daha fazla gelmiş
  • @Liam Gallagher Bölümde ilk senemdeyim ve gerçekten hocalarımız iyi insanlar. Kendi konularında bilgililer ve çoğu bilgiyi empoze etmektense tartışmaya açık bir şekilde derslerini anlatıyorlar. Bazı hocalar dersten sonra uzun bir süre öğrencilerle muhabbet ediyor. Yani aklınıza takılan bir şey olursa, "ben anlatamam, anlasaydın" gibi bir durum olması muhtemel değil.

Okulun genel olarak ortamından bahsedersek, bir devlet üniversitesiyiz, yani öyle özel araçlarıyla gelen "tiki" tipler yüzdelik olarak oldukça az. Genelde birbiriyle anlaşır öğrenciler. Şu zamana kadar öyle kavga filan görmedim. Geçenlerde bir gerginlik oldu ama kavga ortamı çok oluşmadı sanıyorum.

LYS 4 için Güvender konu anlatımlı tek kitap bana yardımcı olmuştu. Edebiyat konusunda şu anki durumu bilemiyorum ama hiçbir kaynak ne yazık ki yeterli değil. Okulda endi edebiyat hocamızın hazırladığı özel bir kaynak vardı, Allah ondan tekrar tekrar razı olsun, bizi edebiyata iyi hazırladı. Modern, postmodern edebiyat konularını filan iyi çalış.

@semender86 Hazırlıkta değilim üstte de yazdığım gibi, bölümde ilk senemdeyim. Osmanlıca dersleri hariç tüm derslerimi İngilizce aldım, alıyorum. PSY 101, SOC 101, MATH 105, HIST 105 gibi giriş dersleri kitle dersleridir ve büyük sınıflarda yapılır. (200+) Hatta PSY 101 ve HIST 105, Ayhan Şahenk Salonu denilen büyük konferans salonunda verilen derslerdendir. Bazen İngilizce konusunda sorun yaşayabilirsiniz, zira Korelisinden tut Kanadalısına kadar farklı hocalar ders veriyor. FAkat, anlamadığınız zamanlar çok az olacaktır. Edebiyat'ta ise bölüm dersleri Türkçe işleniyor, o yüzden sıkıntı olmaz. Fakat siz de bizim gibi bölüm dışı ders alacaksınız bol bol. :) Genel olarak üniversite bol bol bölüm dışı ders almaya insanı teşvik ediyor.

@omer25 TM'ci olmadığımı nereden çıkardın? :D Çemberlitaş Anadolu Lisesi'nden TM olarak çıktım. :)

• Hocam ileride ne yapmayı planlıyorsunuz? Akademik kariyermi yoksa başka bi seçeneğiniz varmı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Echosm

@xyztt Boğaziçi'ne gelenler zaten süper İngilizce'yle gelmiyorlar, nitekim ben de süper İngilizce ile gelmedim. Intermediate olarak 1 yıl eğitim gördüm. Beginner olan bir sürü öğrenci var.

İngilizce eğitimi konusunda fiziksel şartları bir yana bırakırsak Türkiye'de en iyi ilk 3'tedir diye düşünüyorum. ODTÜ'yü kıyasa eklememek gerek. Neticede Boğaziçi Türkçe/Osmanlıca gibi birkaç dersi hariç tamamıyla İngilizce eğitim veren bir okul.

@Bi50likdaha

http://i.imgur.com/S2ITUp4.png
    http://i.imgur.com/xKEwUeT.png

Geçen yıl öylesine girdim sana göre baya iyi matematiğim , biraz rahatlattı açıkçası üniversiteyi bırakmama rağmen kazanamayacağın diye tırsıntı geldi.
    Umarım ygs fena geçmez de ben de stres olmam , Türkçeyi nasıl çözmeliyim , paragraf yanlışı yapıyorum bir iki tane

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bi50likdaha -- 16 Mart 2014; 15:48:20 >

• paşam , edebiyat için kesin bir kaynak çalışma methodu bide ne kadarda bitirdiginizi öğrenmek istiyorumm
  • La ben ymci sandım seni oarfon

• @Bar Filozofu Hiç bilmiyorum desem yeridir, daha üniversitede ilk senem, üniversitenin tadını çıkarmak gerek. Anaokulunu'da sayarsam 14 yıldan beri kesintisiz eğitim görüyorum, sıkıldım biraz bu konulardan. :D Fakat, profesyonel olarak ilgilendiğim konular bölümümle biraz alakasız. Enerji ve e-ticaret konularında daha iyiyim ve okulda seçmeli olarak bu alanlardan ders alacağım. Aynı zamanda şu an bir online oyun şirketinde GM / Destek Görevlisi olarak çalışıyorum. :)

@Duglas Aslında o yılı LoL ve WoW oynayarak geçirdiğim için gerçekten çok sıkı bir çalışma programı uygulamadım. (Bkz: dershanedeki sınıf hocamın beni kenara çekip "yine gözler mosmor, o para verdiğin oyunu oynadın değil mi gece?" demesi) Fakat neden bilemiyorum ama Final yayınlarının soruları filan gerçekten itici gelirdi. Ben Kültür'de okudum ve bizim kaynaklarımız + Güvender + Uğur'un tarih kitabı bana yetiyordu. Bir de eğer okulda "Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi" dersi alıyorsanız ve o ders hâlâ mavi kitabı kullanıyorsa o kitaba çalışın. Boş zaman buldukça sosyal bilimler soruları çözün, bana zevkli gelirdi. Bunun dışında şu an aklıma gelmiyor.

@Ronald Weasley Çok zaman harcamadım, zaten gördüğün üzere YGS'de 21 doğru 2 yanlış var. Sadece dersleri dinledim. 2008 - 2009 döneminde liseye 450 puanla giren birisi olarak (sanıyorum son OKS'ciler bizdik) normal hatta az bir matematik doğrum var. :D

Dilbilgisi konusunda ise kendi bilgilerim vardı. Yani, her yerde noktalama işaretlerine dikkat ederim. Şiir ve kompozisyon birinciliklerim var, o sebeple biraz Allah vergisi bir yetenek. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Echosm

@Bar Filozofu Hiç bilmiyorum desem yeridir, daha üniversitede ilk senem, üniversitenin tadını çıkarmak gerek. Anaokulunu'da sayarsam 14 yıldan beri kesintisiz eğitim görüyorum, sıkıldım biraz bu konulardan. :D Fakat, profesyonel olarak ilgilendiğim konular bölümümle biraz alakasız. Enerji ve e-ticaret konularında daha iyiyim ve okulda seçmeli olarak bu alanlardan ders alacağım. Aynı zamanda şu an bir online oyun şirketinde GM / Destek Görevlisi olarak çalışıyorum. :)

@Duglas Aslında o yılı LoL ve WoW oynayarak geçirdiğim için gerçekten çok sıkı bir çalışma programı uygulamadım. (Bkz: dershanedeki sınıf hocamın beni kenara çekip "yine gözler mosmor, o para verdiğin oyunu oynadın değil mi gece?" demesi) Fakat neden bilemiyorum ama Final yayınlarının soruları filan gerçekten itici gelirdi. Ben Kültür'de okudum ve bizim kaynaklarımız + Güvender + Uğur'un tarih kitabı bana yetiyordu. Bir de eğer okulda "Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi" dersi alıyorsanız ve o ders hâlâ mavi kitabı kullanıyorsa o kitaba çalışın. Boş zaman buldukça sosyal bilimler soruları çözün, bana zevkli gelirdi. Bunun dışında şu an aklıma gelmiyor.

@Ronald Weasley Çok zaman harcamadım, zaten gördüğün üzere YGS'de 21 doğru 2 yanlış var. Sadece dersleri dinledim. 2008 - 2009 döneminde liseye 450 puanla giren birisi olarak (sanıyorum son OKS'ciler bizdik) normal hatta az bir matematik doğrum var. :D

Dilbilgisi konusunda ise kendi bilgilerim vardı. Yani, her yerde noktalama işaretlerine dikkat ederim. Şiir ve kompozisyon birinciliklerim var, o sebeple biraz Allah vergisi bir yetenek. :)

İş imkanları nelerdir? Yani mezun olduktan sonra ne yapmayı planlıyorsun?

• cemaatci dinci cokmus bolumde. dogru mu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.