Şimdi Ara

Boğaziçi'nde Mühendislik Okuyacağım LYS'ye Girmiyorum[YGS 6K] (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
266
Cevap
12
Favori
10.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Olaydaki şahsı muhteremi tanıyorum 4 yıldır okula gelmiyor.Geçen sene yedeğe kalmıştı.bu sene birinci girmiş hayırlı olsun ama kardeş sen bir Anadolu lisesinden gelmesin gençler önünde unutma.bu arada İlker (o tanır ) denen bi arkadaş vardı o hem okula gelir hem olimpiyat yapardı demekki neymiş hem sosyal olunup hem ders çalışabiliyormuş ha bu arada bu arkadaş barajı geçmek için son sene devlete kaydolmuştur.birinci seçilmesine ondandır devlet ile özel okul barajında iki kat fark var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mareşalkedi

Olaydaki şahsı muhteremi tanıyorum 4 yıldır okula gelmiyor.Geçen sene yedeğe kalmıştı.bu sene birinci girmiş hayırlı olsun ama kardeş sen bir Anadolu lisesinden gelmesin gençler önünde unutma.bu arada İlker (o tanır ) denen bi arkadaş vardı o hem okula gelir hem olimpiyat yapardı demekki neymiş hem sosyal olunup hem ders çalışabiliyormuş ha bu arada bu arkadaş barajı geçmek için son sene devlete kaydolmuştur.birinci seçilmesine ondandır devlet ile özel okul barajında iki kat fark var

Hocam siz de haklısınız da ben bu arkadaşı eziklemeyip de ne yapıyım bana böyle diyene nasıl iyi dille cevap veriyim bilemiyorum. @Görkem Y.

Öncelikle 4 yıldır okula geliyorum devamsızlık gibi sorunlardan haberdarsınızdır umarım. Olimpiyat katında oluyordum genelde görmemişsinizdir belki. Okula gelmekle sosyalliği ilgilendirmeniz de biraz komik olmuş. Ki ayrıca geliyordum hani daha nasıl açıklıyım bilmiyorum :(

İlker de gayet yakın bir arkadaşımdır ve o da oralarda takılırdı hep, nasıl o geldi ben gelmedim olduk sizin gözününde bilmiyorum.

Bu arada cahilliğinizi bu kadar açığa vurmanız beni üzüyor en azından bilen birine sorup doğrulasaydınız,

Birinci aşamada hala özel okuldaydım ve marmara bölgesi birincisi oldum özel kategoride,
    İkinci aşamadan itibaren devlet okulundaydım genelde 3. devletlerde 1. olarak altın madalya kazandım, eğer özel-devlet ayrımına girmeselerdi zaten 3. olduğum için altın alıyordum.
    Üçüncü aşama yani takım seçme sınavında özel devlet ayrımı yapılmadı ve 1. oldum herkes dahil olarak.

Umarım yeterince açık olmuştur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu kendine cok emin olmanin seni yaniltabilecegini gormen acisindan oh derdim yoksa baska turlu neden kotulugunu isteyeyim? Ayni seyi bende yasadim hic bir ise kesin olarak bakmamak lazim malasef ne olup olmayacagi belli olmuyor. bunu yasayarak gormeni isterdim ama suanki gibi senin elinde olmayan sebeplerden dolayi degil. Saglik olsun sanssizlik olmus gercekten.

• insanların biraz mütevazi olması lazım ya bu bana tanrının verdiği bir şey bunla övünmüyorum sadece zekiyim demek hiç bi insan tarafından hoş karşılanmaz dostum mesela ben de senden yakışıklıyım yani başlık açıp bu bana doğuştan gelen bir şey bunun için çalışmadım hiç çalışmadan 6.sınıfta modelliğe başladım ama bununla övünmüyorum desem senin hoşuna gider miydi sanmıyorum ayrıca başkalarından zeki olduğunu düşündüren ne bilmiyorum bana da zeki derlerdi okul olsun dersane olsun sbsde 490 ortalama yapmışken gittim 20 bine zor girdim işte burda çalışmayınca hiçbir şey olmuyomuş onu öğrendim ben türkiyede herkesin girebildiği sınavda 1.oldum demişsin benim de 6.sınıf sbs 500dü ben de 1.oldum al bak şimdi noldum 16k sen öyle doğuştan zekiyim falan diyemezsin yani burda dersende kimsenin hoşuna gitmez zaten zekayı başarıya endekslersen sadece bu yıl benden zeki 15999 kişi var bu konuyu silmen iyi olcak ve biraz mütevazi olmalısın

• Zeki olduğunu ispatlamak için o kadar yazı yazmışın :D Olimpiyatlarda başarılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Revolved

öncelikle ben de bilgisayar mühendisliği istiyorum.

varan 1: 2 matematik 1 fen 7 türkçe yanlışım var. ben 6k yım, o fen netiyle 6k nasıl oldun?
    varan 2: tipinle şununla bununla dalga geçmeyeceğim. ya da zekam var diyip ucuz havalar kasmaya çalışmanla. ben de burada zekam hakkında birçok şey yazabilirim ve emin ol, senin gibi itici gözükmek istemediğim için yapmayacağım bunu. ortaokul ve lise döneminde yatmış bir insanım. son yıl ygsye çalıştım. ama lysyi çok/istediğim düzeyde bilmediğim için mezuna kalma durumum var. bu sınavda da 6k olmak çok başarı değil ortalama zeka düzeyinde çalışan her insan yapabilir.
    varan 3: senelerce böyle bi taraflarını yırtıp izole olmana gerek yok, ha ben mezuna kalınca çok büyük bir terslik olmazsa odtüyü de, bounu da kazanabilirim. ve fedakarlık yaptığım bu 1 yıla karşın, kalan seneleri sosyal bir ortamda geçirdiğim için cebim nelerle doldu inanamazsın. bir kere duygusal zeka gelişimi çok önemli bir olgudur. insanlarla ilişki kurabilmek, bu meslekte en önemli şeylerden birisidir. insan çevresiyle her türlü ilişkide bulunmalı, sevgilisi olmalı çok sevmeli, ayrılınca ölmeyeceğini öğrenmeli, dost kazığı yemeli, insanlara güvenirken 2 kere düşünmeli. sen sanıyor musun ki iş hayatın bunlardan bağımsız olacak, iş arkadaşlarınla, patronlarınla int kahvaltıya gidelim mi; diye mi yazışacaksın?
    varan 4: lisemin mezunu çok başarılı bir doktorla tanışmıştım. kendisi isviçre'ye burslu seçilmek için bir kişiyle daha son aşamaya kalıyor. bursu sağlayan kadının kocası doktor ve vefat etmiş. bizim doktor, müzikle ilgilenmiş, hatta eurovision'a katılmış biri. sırf bu yüzden kadın benim eşim de müzikle ilgilenirdi, müzik insanlara değişik bir zeka ve bakış açısı katar diyip bizim doktoru burs programına alıyor. yani senin kağıt üstündeki başarın bir yana, duruşun, tipin, hobilerin bile bu işte bir faktördür. tusla seçilmeyeceksin sonuçta.

ve bu konuyu açmanın da tamamen bir ego mastürbasyonu olduğunu düşünüyorum. kendince hayatta tek başarılı olduğun şeyi insanların gözüne sokmaya çalışıyor ve bundan zevk alıyorsun.
    ne diyelim allah başka zevkler versin ama sanmıyorum :)

Hocam sonuc ne geldi

• quote:

Orijinalden alıntı: Justlikefire8

quote:

varan 1: 2 matematik 1 fen 7 türkçe yanlışım var. ben 6k yım, o fen netiyle 6k nasıl oldun?
    varan 2: tipinle şununla bununla dalga geçmeyeceğim. ya da zekam var diyip ucuz havalar kasmaya çalışmanla. ben de burada zekam hakkında birçok şey yazabilirim ve emin ol, senin gibi itici gözükmek istemediğim için yapmayacağım bunu. ortaokul ve lise döneminde yatmış bir insanım. son yıl ygsye çalıştım. ama lysyi çok/istediğim düzeyde bilmediğim için mezuna kalma durumum var. bu sınavda da 6k olmak çok başarı değil ortalama zeka düzeyinde çalışan her insan yapabilir.
    varan 3: senelerce böyle bi taraflarını yırtıp izole olmana gerek yok, ha ben mezuna kalınca çok büyük bir terslik olmazsa odtüyü de, bounu da kazanabilirim. ve fedakarlık yaptığım bu 1 yıla karşın, kalan seneleri sosyal bir ortamda geçirdiğim için cebim nelerle doldu inanamazsın. bir kere duygusal zeka gelişimi çok önemli bir olgudur. insanlarla ilişki kurabilmek, bu meslekte en önemli şeylerden birisidir. insan çevresiyle her türlü ilişkide bulunmalı, sevgilisi olmalı çok sevmeli, ayrılınca ölmeyeceğini öğrenmeli, dost kazığı yemeli, insanlara güvenirken 2 kere düşünmeli. sen sanıyor musun ki iş hayatın bunlardan bağımsız olacak, iş arkadaşlarınla, patronlarınla int kahvaltıya gidelim mi; diye mi yazışacaksın?
    varan 4: lisemin mezunu çok başarılı bir doktorla tanışmıştım. kendisi isviçre'ye burslu seçilmek için bir kişiyle daha son aşamaya kalıyor. bursu sağlayan kadının kocası doktor ve vefat etmiş. bizim doktor, müzikle ilgilenmiş, hatta eurovision'a katılmış biri. sırf bu yüzden kadın benim eşim de müzikle ilgilenirdi, müzik insanlara değişik bir zeka ve bakış açısı katar diyip bizim doktoru burs programına alıyor. yani senin kağıt üstündeki başarın bir yana, duruşun, tipin, hobilerin bile bu işte bir faktördür. tusla seçilmeyeceksin sonuçta.

ve bu konuyu açmanın da tamamen bir ego mastürbasyonu olduğunu düşünüyorum. kendince hayatta tek başarılı olduğun şeyi insanların gözüne sokmaya çalışıyor ve bundan zevk alıyorsun.

Hocam sonuc ne geldi

9k dan mezuna bıraktım hocam :)

• Senin çileği reçel etmişler...

İFAL VURUCU TEAM (12-A DAN SEVGILERLE)

• Yaa erdem büyük konuşmamak lazım keşke girdikten sonra açsaymıssın başlığı.
  • düşündürücü

• hacihalim H kullanıcısına yanıt
    Dimi ya hocam çok S A D başlık oldu

• Bilime ve bilim adamına karşı boynumuz kıldan ince,başarın için çok tebrik ederim seni yılmamışsın it gibi çalışıp elde etmişsin. Ben de ortaokuldan beri tek hayalim olan genetik için çalıştım belli bi süre,bu yüzden ingilizcemi c seviyesine çektim biyoloji olimpiyatlarına gittim ama ülkemizdeki yetersiz genetik eğitimini görünce hayaller suya düştü tabii. Bu ülkenin bilime ve bilim adamına çok ihtiyacı var,umarım ileride ideallerine ulaşırsın ve siyasetten uzak kalmayı başarırsın. Başarılar.

• DiAlucardV D kullanıcısına yanıt
    Tebrik ederim hoca sizi de. Genetik eğitimiyle ilgili sorunsalın farkındayım maalesef ülkemize çok yeterli değil.

• O boy ne olum . Resmi acmadan tiknaz gozluklu sivilceli bi cocuk saniyodum 1.85 var en az

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Justlikefire8

quote:

Hocam sonuc ne geldi

9k dan mezuna bıraktım hocam :)

Sonuç?

• Bazı samimiyetsiz kişiler var işine gelince bilimi önemsermiş gibi görünür işine gelince de genç yaşta bilimle uğraşanları görüp etmediği laf kalmaz.Ben başlığı açan arkadaşı samimi buldum ve kendini beğenmesi gayet normal bir şey youtubede saçma sapan video çeken vasıfsız adamları başımıza ilah ettiniz gerçekten başarılı birisi bırakın birazcık başardıklarıyla övünsün ne var bunda

• quote:

Orijinalden alıntı: Lawnate

quote:

Orijinalden alıntı: slovenya

quote:

Orijinalden alıntı: Lawnate

Siz çıldırmışsınız 7.sınıftaki çocuğa ygs kitabı çözdürmek nedir kardeşim hayatını olimpiyata vermek nedir calıs son 2 sene zaten girersin en iyi mühebdisliğe boün odtü. En kotu 12.sınıfta son sene kas bi tık altı biyere yerleş yazıktır günahtır gençliğinize nasıl konuştuğunı merak ediyorum sosyal bir valık mısın acaba

Hocam bunu en iyi muhendislik bilmem ne bik-bik icin yapmiyoruz zaten. Bogazici icin de yapmiyoruz, eglendigimiz icin ve ileride daha iyileriyle karsilasmak icin yapiyoruz. Anlasilmayan sey su ki insanlar farkli zeka yetilerine sahip olarak doguyolar, bu dunyadaki farkettigim en buyuk haksizliklardan biri. Ben 7. sinifta ygs'yi cok rahat cozebilir seviyedeydim zaten. Hatta turev integral limit bunlarin cikarirsaniz lys de rahat cozulebilir seviyedeydi. Cok daha ilerisiyle ugrasiyorduk o zamanlardan ve ben ilk asamayi gecemedim ilk ogretimde. Yani benden cok daha iyileri de var.

Nasil konustugumu merak etmissiniz evet "az calistim sosyal hayatimi da degerlendirdim" gibi bi olay yok yani cidden emek verdim. Ama insanlarla diyalog problemim yok, arkadaslarim var, yaklasik 2 yillik bir sevgilim var, kizlarla konusurken utanmiyorum, dizi-film izliyorum, metal dinliyorum, istanbul'da ailemle yasarken tek basima izmir'e gezmeye gidebiliyorum, tubitak'in verdigi madalya paralariyla ailem tarafindan boyle bir sey beklemezken kendi paramla ilk ciktiginda iphone 6 aldim, uluslararasinda madalya alirsam bronz/gumus/altin olarak 12000/16000/20000 TL para odulu alicam, tubitak universitede aylik 1000 lira burs vericek. Baska sorunuz varsa alabilirim. Surecim soyle basladi bir insan lisede ne yapar diye dusundum ilk iki senem cok bos gecti farkettim ki zaten kimse mukemmel bi sekilde degerlendirmiyor o zamani, derslerin yerine olimpiyata basladim, bu sayede su anki sevgilimle tanistim. Simdiye kadar 4 adet tubitak kampina katildim 5 yildizli bir otelde 15 gun boyunca konaklama imkani sagliyorlar, gunduz kendi seviyenizdeki insanlarla ders dinleme paylasim yapma firsati buluyorsunuz kalan saatlerde tum imkanlardan faydalaniyorsunuz. Yazin 1 hafta boyunca rusya'da kalicam uluslararasi sinav dolayisiyla cebimden tek kurus para cikmiycak ailem de dahil.

Evet belki zeki biri olarak dogdum bu sansli oldugum bir seydi ancak bunu degerlendirip ise yarar seylerde kullandim, herhangi bir insandan daha kotu bir hayatim oldugunu dusunmuyorum yeterince mutluyum. Yine de icinizde beni eziklemek icin bir seyler bulabilirseniz yardimci olurum.

Kardeşim kendini ne olarak görüyosun da bu kadar övdün anlamadım canım benim 2 tane problem çözebiliyosun diye analitik zekan benden fazla diye bu seni mükemmel yapmıyo sevgilim var diyosun arkadaşlarım var diyosun küçümsemek için demiyorum ama muhtemelen onlar da kendilerini küçüklükten beri yarış atı gibi hazırlayıp saçma sapan olimpiyat ıvır zıvırla uğraşn yani doğduğundan beri çalışıp zekiyim ayağı yapanlar. Dediğim gibi 2 derse kafan basıyo diye bu seni harika yapmaz.Emin ol sosyal zekan insan ilişkilerin benden yüksek değildir fanusunda senin gibi el bebek gül bebek büyüyenlerle geliştirdiğin yapmacık yarış atı ilişkileri sennin sosyal gelişimine bir katkı da sağlamaz zaten :) İleride önün açık orası eyvallah ama bendenfazla matematik ve geometri çözmen senin söylev hitabet yeteneklerine sosyal ilişkilerine bir katkı sağlamadığı gibi ileride bizim gibilerin yani sana göre senden az zeki olanların ama sosyal ilişkileri senden yüksek olanların yönettiği bir devlette yaşamanı engellemeyecek üzgünüm.meseleyi iphone 6 ya bağlaman da komik olmuş yarış atı yerine konup sistemin verdiği aletlerle mutlu olmayı öğretiyolar galiba size.

Benzeri bulunmaz bir hater ım yazsaydın boşuna gözümüzü yormazdık

• Basit bir "Başarılar" yetecekken kin kusan arkadaşlar sizi irite eden nedir ?

• Helal olsun sana çok imrendim tablet basında geçirdiğim boş günlerim aklıma geldi

• kralorti70 K kullanıcısına yanıt
    ağla

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.