Şimdi Ara

Boğaziçi Moleküler Biyoloji veya Tıp

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, sıralamam 11400.Aslında en başından beri Boğaziçi'nde moleküler biyoloji ve genetik okumak istiyordum ama internette gördüğüm yazılar beni bu bölümden soğuttu.Açıkçası hala genetik okumak istiyorum ama eğer yapacağım iş değer görmeyecekse yapmanın bir anlamı yok.Bunun yerine tıp okuyup genetikte uzmanlık yapmayı düşündüm.Mantıklı da geldi.Ben hastayla yakın ilişki içinde olmak istemeyen bir insanım. O sebeple tıp konusunda çekinceliyim.Genetikte uzmanlık yapılınca hastayla ilişkiniz nerdeyse olmuyor diye duydum.Ancak TUS'ta genetik bölümü çok yüksek puanla alıyormuş diye de bir duyum aldım.Sizce böyle bir yaklaşım mantıklı mı?Yani sizce tıp mı moleküler biyoloji mi benim için daha uygun?Malum çok da az bir süre var ve kafam çok karışık.
    Eğer moleküler biyoloji olacaksa Boğaziçi'ne giderim büyük ihtimal.Ama tıplar hakkında bir bilgim yok.Bu sıralamayla batıda hangi üniversiteler daha uygundur?Hangilerinin imkanları her açıdan daha iyidir?
    Şimdiden teşekkürler herkese :)

• up
  • İnternette o okudukların kimlerdir biliyor musun? İnternet bölümünü,üniversitesini sevmeyenlerin, zorlananların dert yakınma duvarıdır. Bu her bölüm için geçerli. Memnun olan işini hakkıyla yapıp iyi yerlere gidenler nadiren forumlara sözlüklere "vay çok iyi şu anda amerikada masterdayım, 4000-5000 kazanıyorum" yazar. Adamın istediği tutmamıştır açıkta kalmamak için genetik yazmıştır. Zor gelince vay çok gereksiz, vay çok zor, Vay iş bulamıyoruz... Demem şudur ki hayat senin hayatın. İnsan ev araba eş değiştirebilir ama işini değiştiremez. Hakkını vereceksen her bölüm iyidir, iş imkanı vardır. Ayrıca bir de Boğaziçi'nden bahsediyorsun

Tıp için konuşursak pek bir bilgim yok ama 4 sene ortak ders göreceksin, sistemler(latince öğrenicen), hangi belirti hangi hastalığın, kadavralar, kan almalar, neşter vs. Tus'a gireceksin, zorluğu dillere destan. Zorunlu görev vs. falan genetikte uzmanlık ondan sonra geliyor. Ha bu zorluklardan sonra garanti ve parası iyi bir mesleğe sahip olursun. Kafan rahat olur. "Doktor Bey" olursun, saygın bir sıfat. Bu benim subjektif görüşüm, başkalarının değil kendi hayatını yaşa.

• BOĞAZİÇİ OKUYAN AÇIKTA KALMAZ KARDEŞİM.HELE Kİ DEDİĞİN GİBİ BU KONU GENLERLE ALAKALI BİR BÖLÜMSE ASLA AÇIKTA KALMAZ.HAYALLERİNİN PEŞİNDEN GİT.SONUÇTA KENDİ HAYALİN.İLERİDE HASTALARLA UĞRAŞACAĞIN BİİR ALANDA OLURSAN GENÇLİĞİNE DÖNÜP KEŞKE DEME.KEŞKE BENİM BOĞAZİÇİNDE İSTEDİĞİM BÖLÜM TUTSA.TÜRKİYENİN EN SAYGIN ÜNİVERSİTESİ SONUÇTA.
  • quote:

Orijinalden alıntı: benemder

İnternette o okudukların kimlerdir biliyor musun? İnternet bölümünü,üniversitesini sevmeyenlerin, zorlananların dert yakınma duvarıdır. Bu her bölüm için geçerli. Memnun olan işini hakkıyla yapıp iyi yerlere gidenler nadiren forumlara sözlüklere "vay çok iyi şu anda amerikada masterdayım, 4000-5000 kazanıyorum" yazar. Adamın istediği tutmamıştır açıkta kalmamak için genetik yazmıştır. Zor gelince vay çok gereksiz, vay çok zor, Vay iş bulamıyoruz... Demem şudur ki hayat senin hayatın. İnsan ev araba eş değiştirebilir ama işini değiştiremez. Hakkını vereceksen her bölüm iyidir, iş imkanı vardır. Ayrıca bir de Boğaziçi'nden bahsediyorsun

Tıp için konuşursak pek bir bilgim yok ama 4 sene ortak ders göreceksin, sistemler(latince öğrenicen), hangi belirti hangi hastalığın, kadavralar, kan almalar, neşter vs. Tus'a gireceksin, zorluğu dillere destan. Zorunlu görev vs. falan genetikte uzmanlık ondan sonra geliyor. Ha bu zorluklardan sonra garanti ve parası iyi bir mesleğe sahip olursun. Kafan rahat olur. "Doktor Bey" olursun, saygın bir sıfat. Bu benim subjektif görüşüm, başkalarının değil kendi hayatını yaşa.

Haklısın zaten benim öyle çok para kazanayım gibi bir derdim yok.Sevdiğim alanda olayım istiyorum.Ama Türkiye'de geçtim parayı o bölüm için ayrılan bütçeler bile yetersiz.Ben bu bölümü okuduktan sonra kendi ülkemde araştırma yapamayacağım belki de.

• quote:

Orijinalden alıntı: REYİZE

BOĞAZİÇİ OKUYAN AÇIKTA KALMAZ KARDEŞİM.HELE Kİ DEDİĞİN GİBİ BU KONU GENLERLE ALAKALI BİR BÖLÜMSE ASLA AÇIKTA KALMAZ.HAYALLERİNİN PEŞİNDEN GİT.SONUÇTA KENDİ HAYALİN.İLERİDE HASTALARLA UĞRAŞACAĞIN BİİR ALANDA OLURSAN GENÇLİĞİNE DÖNÜP KEŞKE DEME.KEŞKE BENİM BOĞAZİÇİNDE İSTEDİĞİM BÖLÜM TUTSA.TÜRKİYENİN EN SAYGIN ÜNİVERSİTESİ SONUÇTA.

Hayallerimin peşinden gideyim tamam da bir yere çıkmıyor ki.Sonunda gelip para kazanmak iiçin özel sektörde saçma sapan yerlerde komik maaşlara çalışmak var ki ben bunu yapamam.Türkiye'de kadro bulabileceğimi, lüks değil standart bir hayat yaşabileceğimi bilsem anında yazarım ama o da zor gibi gözüküyor onca yıl okumana rağmen.Ya da duyduklarım beni yanlış yönlendiriyor.

• Boğaziçi olsa bile moleküler falan sakat iş. Tr'de karşılığı yok. Riske girme. Yaz tıp. Kafan rahat, cebin dolu ve sevapların bol olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • YA BİR AİLE HEKİMİ OLSAN YAŞLI TEYZE İLACINI GETİRSE MASANIN ÜZERİNE KOYUP ŞUNU YAZ DESE LAN BEN NİYE SEÇMEDİM BOĞAZİÇİNİ HİÇ Mİ DEMEZSİN ?
  • Genetik düşünüyorsan yurtdışına gitmen şart diye düşünüyorum ben,kendi fikrim. Çünkü bırak maddi yönünü,iş imkanını;Türkiye'de hak ettiği değeri görmediği kesin. Türkiye'de kalırım diyorsan tıp yazmalısın.

• hocam gittiniz mi mbg ye
  • maalesef :(
  • tıp+tusta iyi bir üniversitede biyokimya kazan kardeşim tıp okurken ingilizce öğren
  • Ben en ufak bir farklılık olmadan konu sahibinin bulunduğu durumun içerisindeyim. Ben de genetik istiyordum, ben de internetteki bilgileri okuyunca bölümden soğudum, bana da tıp oku, genetik uzmanlığı yap dediler ve şu an kararsızım. Benim puanım boğaziçi mbg ye yetmiyor ama bilkente yeteceğini düşünüyorum bir sıkıntı çıkmazsa. Eğer öyle gelirse Bilkent genetik ve 13-14k civarı tıp fakülteleti arasında kalacağım. Bilmiyorum hangisini seçmek daha mantıklı. Bilkent genetik hakkında bir bilginiz var mı?

• tıp yazın abi. ülkede moleküler biyolojiyle ilgili yapılabilecek bişey yok malesef.
  • Adam ne yaptı çok merak ettim ya.

Bence MBG seçmek riskli. Bölümden mezun olanların büyük çoğunluğu lisansüstü yapmaya çalışacak. Yurtdışında iyi üniversitelere kabul almak bilgisayar biliminde 3.70 isterken MBG'de 3.90 ortalama isteyecek atıyorum. Ayrıca tıpta sadece genetiğe bağlı kalmadan biyokimya, biyofizik, histoloji gibi bilim dallarını tanıyarak gelecekte daha iyi bir seçim yapılabilir bence.

• überraschung kullanıcısına yanıt
    Trakya tıp 'ı tercih etmiş.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boğaziçi mbg den bu sene mezun olmuş biriyle konuşma fırsatım oldu. Burda yazılanlar gibi durum vahim halde değil. Yurtdışı imkanları çok fazla. İşsizlik sıkıntısı Yok en kötü akademisyen olup kariyerinize devam edebilirsiniz. Yurtdışı kabul içinde 3.9 ortalamaya falan da Gerek yok. Konuştuğum kişi 3.1 ortalamayla mezun olmuş 3 ay cambridge de bir projede görev almış Almanya'da da projelerde görev almış. Şu an master için 2 yerden tam burslu kabul almış seçme fırsatı var. Yani burda sağdan soldan duyduğunuz bilgilerle bölümü seçmeye çalışıp tereddütte kalan adayları soğutmayın. Eğer benim gibi mbg düşünen varsa size tavsiyem sosyal medyadan bölümde okuyan ve mezun olanlarla iletişim kurun kafanızda soru işareti kalmayacaktır

• ekpeudoh kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar için de 3.70 gibi bir sınır yok zaten, yanlış anlaşılmamak için 'atıyorum" yazdım oraya.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.