Şimdi Ara

Boğaziçi Fizik okurken çift anadal yapmak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
9.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok mu zor? Mezuna kaldım koç ve boğaziçi arasındayım ama boğaziçi inatla koç yerine beni seç diyor

Öncelikle, yurtdışı olmasa bile mezun olduğumda pişman olur muyum?
    İşsiz kalma ihtimalim çok düşük ama yine de tanıdığınız var mı?
    Çift anadal yapmak istiyorum, fizik okurken gerçekten çok mu zor? (istediğim bölüm: moleküler biyoloji ve genetik)
    Yüksek lisans yaparken işletme,ekonomi gibi bölümlerde yapabiliyor muyum?

Bilenler aydınlatırsa çok sevinirim arkadaşlar.

• Boğaziçinde sadece fakülte içi oluyor çap.
  • koçlaw dostum fakulte içi sınırlaması yok,serbest
    en canlı ornegide bolum hocalarından Taylan Akdoganhttp://www.phys.boun.edu.tr/faculty_wp/taylan_akdogan.html biyografisini okuyabilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: koçlaw

Boğaziçinde sadece fakülte içi oluyor çap.

hocam zaten mühendislikle ilgili bir çap arayışım yok. kendi sitesinde yazıyor ve bildiğim kadarıyla mbg fen edebiyat fakültesine dahil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bar Filozofu

koçlaw dostum fakulte içi sınırlaması yok,serbest
    en canlı ornegide bolum hocalarından Taylan Akdoganhttp://www.phys.boun.edu.tr/faculty_wp/taylan_akdogan.html biyografisini okuyabilirsin

o adam mükemmel biri

• Geçim derdi olmasa bilim için kendimi feda eder okurum da işte hayat şartları

Fizik manyagı olmayan girmesin bence :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: efe.1905se

Geçim derdi olmasa bilim için kendimi feda eder okurum da işte hayat şartları

Hakkıyla bitiren kaç para alır bi düşünsene boğaziçi bu boru değil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • up.
  • quote:

Orijinalden alıntı: efe.1905se

Geçim derdi olmasa bilim için kendimi feda eder okurum da işte hayat şartları

+1

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zekasavar kullanıcısına yanıt
    Aynı durumdayız. Bilkent fizik + cap mbg hedef. Ama imkansız sanırım. Takip

• Fizik bölümünden mezun olan ne iş yapar tam olarak? Ben iki tane gördüm, biri dershane öğretmeni diğeri okulda ingilizce öğretmeni(boğaziçi fizik mezunu)

• quote:

Orijinalden alıntı: cnokyc

Bilkentte Çap yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 480mrt

Fizik bölümünden mezun olan ne iş yapar tam olarak? Ben iki tane gördüm, biri dershane öğretmeni diğeri okulda ingilizce öğretmeni(boğaziçi fizik mezunu)

Bizim ingilizce öğretmeni de ODTÜ biyoloji mezunu... Adam kendini bildi bileli biyolojiye meraklı. gidip okuyor ve mezun olunca devlet bunları ingilizceci olmaya mecbur bırakıyor. Yazık

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 480mrt

Fizik bölümünden mezun olan ne iş yapar tam olarak? Ben iki tane gördüm, biri dershane öğretmeni diğeri okulda ingilizce öğretmeni(boğaziçi fizik mezunu)

eğer parlarsan yurtdışında doktora yapabiliyorsun. bunu anlatmaya gerek yok.

akademisyen olabilirsin en iyi anlamda, belli bir azınlık aselsan falan girebiliyor diye duydum. eğer koç'ta okuyup herhangi bir mühendislikle çap yaparsan zaten seni kimse tutamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cnokyc

bilkentte yandal var dostum. öğrenciler çok zorlanıyor diye çap'ı kaldırmışlar sadece ek olarak dersler alıyorsun.
  • Meakka kullanıcısına yanıt
    Türkiye'de böyle maalesef.

Bence bölüme olağanüstü bir ilgin ve zekan yoksa uzak durmakta fayda var. Yurt dışında çalışan parlak fizik bölümü mezunlarimizin sayısı bir elin beş parmağını geçmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 480mrt -- 31 Mayıs 2014; 12:44:01 >
  • Fizik bölümü mezunları artık öğretmen olanıyor puanlar o yüzden düştü. Ne iş yaptıklarını bilmiyorum ünüversitede kalıp akademisyen olmazsan veya yurtdışıma gitmezsen boğaziçi ile olsa fizik bölümü için türkiyede iş bulmak oldukça zor olmalı bence.
    Mesela bir tanıdığım var şu an cern de çalışıyor. İtü fizik mezunu galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sgt.Gaz -- 31 Mayıs 2014; 12:48:06 >
  • abi sinir oluyorum şöyle şöyle çift anadal yaparım şöyle yüksek lisans yaparım diyenlere

he çift anadal yapmak çok kolaydı da o yüzden herkesin iki mesleği var.
    kolay sanmayın şunu çift anadalı ne zannediyorsunuz siz? daha kendi dalınızda bile çalışmaktan bunalacaksınız diğer dalı nasıl okuyacaksınız aynı anda? çift anadalı ancak gece gündüz ders çalışmaya alışkın adamlar yapabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TeravihteGeğirenAmca

abi sinir oluyorum şöyle şöyle çift anadal yaparım şöyle yüksek lisans yaparım diyenlere

kolay sanmayın şunu çift anadalı ne zannediyorsunuz siz? daha kendi dalınızda bile çalışmaktan bunalacaksınız diğer dalı nasıl okuyacaksınız aynı anda? çift anadalı ancak gece gündüz ders çalışmaya alışkın adamlar yapabilir.

katılıyorum bende düşündümde bi ara yok abi o iş zor iş ha diyosanki ygs-lysye ineklediğim gibi okul bitene kadar ineklerim oda bi seçenek yani:D
  • quote:

Orijinalden alıntı: YGS-LYSmagduru

quote:

Orijinalden alıntı: TeravihteGeğirenAmca

abi sinir oluyorum şöyle şöyle çift anadal yaparım şöyle yüksek lisans yaparım diyenlere

katılıyorum bende düşündümde bi ara yok abi o iş zor iş ha diyosanki ygs-lysye ineklediğim gibi okul bitene kadar ineklerim oda bi seçenek yani:D

aynen her sene ygs lys çalışmak gibi bişey

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.