Şimdi Ara

Boğaziçi Endüstri Mühendisliği Tanıtım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben Boğaziçi Endüstri Mühendisliği 3. Sınıf öğrencisiyim. Şu anda 3. Stajımı Unity Oyun geliştiricisi olarak yapıyorum. Daha önce de yine bir oyun geliştirme stajı ve 2.5 yıl uzunluğunda bir uzun dönem IT stajı yapmıştım. (Ayrıyetten şu anda ilkokul ve lise öğrencilerine java ile oyun kodlama kursu veriyorum). Tüm bunları bir iecinin kariyeri nasıl olabilir örnek olsun diye yazdım. Gelelim asıl konumuza

Hem endüstri mühendisliği hakkında bilinen “her şeyden azar azar biliyorlar” kavramını yıkmak hem de boğaziçine gelmeyi düşünenler için kısa bir tanıtım yapacağım.
    Her şeyden önce saygıdeğer hocalarımın yaptığı tanıtım videosunu paylaşmak istiyorum gerçekten bu insanlardan ders almak bana çok şey kattı.

player.vimeo.com
    Endüstri Mühendisliği - Boğaziçi Üniversitesi from Boğaziçi Üniversitesi on Vimeo
    https://player.vimeo.com/video/99140731

Endüstri Mühendisliği Nedir ?
    Endüstri mühendisliği, işlerin nasıl daha iyi hale getirileceğini veya yapılacağını bulmayı içeren bir mühendislik dalıdır. Bunun da Matematik kullanarak yapıyoruz. Matematiği sevmiyorsanız bu bölüm pek size göre değil.

Boğaziçinde nasıl bir endüstri mühendisliği programı var ?

www.ie.boun.edu.tr
    Akademik Program | Boğaziçi Üniversitesi | Endüstri Mühendisliği Bölümü
    http://www.ie.boun.edu.tr/?q=tr/icerik/akademik-program

Aldığımız endüstri mühendisliği dersleri yanında mikroekonomi, makroekonomi gibi eknominin yapısını anladığımız dersleri alıyoruz ki bu dersleri aldıktan sonra ekonomiye bakış açımız değişiyor. Bu alanda kariyer düşünüyorsanız güzel bir başlangıç dersi oluyorlar. 2 tane yazılım dersi alıyoruz bunlardaki asıl amacımız kurduğumuz matematiksel modelleri nasıl koda dökebiliriz ya da koddan bunları nasıl anlayabiliriz. Derseler bu iki amaç için fazlasıyla yeterli eğer yazılım alanında ilerlemek istiyorsanız gerekli temel teorik bilgiyi size sunmuş oluyor. Daha sonra bu bilgiyi koda dökme kısmında ilerlemek istiyorsanız cmpe’den kurduğunuz algoritmaları geliştirmek istiyorsanız matematikden alacağınız tamamlayıcı seçmelilerle kendinizi bu yönde geliştirebilirsiniz. Diğer bir yandan Bilgisayar Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Kimya Mühendisliği ve Makine Mühendisliği bölümleri ile çift anadal yapabilirsiniz.

Staj bulmak ne kadar zor?

2. sınıfta çoğu üniversite öğrencisi için staj bulmak zordur fakat Boğaziçi ismi size tüm kapıları açar şu anda bölümden staj bulamayan tanıdığım yok. Veri analizinden üretime, oyun geliştiriciliğinden IT’ye kadar bir çok çeşitli alanda staj buldular bu tamamen sizin kendinizi hangi tarafta geliştirdiğinize bağlı. (bi önceki staj yerimde 25 insan arasındaki tek 2. sınıftım)

Boğaziçinin artıları

Şu anda neredeyse her şirketin yönetim kurulunda en az bir tane yolu boğaziçinden geçmiş insan var. Kendiniz de googllayıp deneyebilirsiniz. Ayrıca kurulan girişimlere bakarsak yemeksepeti – getir gibi iki büyük şirket yine Boğaziçililer tarafından kurulmuştur. Türkiyenin ilk unicornu peak yine bir Boğaziçili tarafından kuruldu (üniversiteyi yarım bıraksa bile asıl önemli olan o ortama girmesi, Mark zuckerberg de harvardı 2. Yılında bıraktı) . Şu anki işlere bakarsak yine Boğaziçililerin kurduğu scoutium 2.5 yılda 3 milyon dolar yatırım aldı. Bu liste böylece uzayıp gidiyor. Tüm bunlar ne demek boğaziçinde şimdiye kadar olanlar bundan sonra olacakların garantisidir.

Son olarak eklemek istediklerim,

İstanbulun en güzel yerlerinden birinde şahane bir kampüs içine girdiğinizde farklı bir yere gelmiş gibi hissediyorsunuz her taraf yeşil ve karşınızda boğaz manzarası var. Ayrıca burası levent, 4. Levent gibi iş merkezlerine çok yakın eğer part time çalışacaksanız kısa sürede işe gidip gelebilirsiniz.

Türkiyedeki hiçbir üniversite ile kıyaslanamayacak kulüp faaliyetleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bouncer535 -- 28 Temmuz 2020; 7:56:50 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.