Okulun İstanbulda olmasına takık değilim önemli olan eğitim kalitesi açısından bir değerlendirme.Hangisinde sizce bitirdikten sonra dünyadaki top tier okullarda MBA programlarına kabul oranı daha yüksektir ? Örn:Harvard Business School.Çok kararsızım ikisi arasında çok iyi bir kariyer yapmak istiyorum.Ayrıca bir yandan yazılım işiyle de uğraşmak istiyorum.Kendi işini kurma fikri de çok baskın.Bunların hepsini düşündüğünüzde hangisine gidilmeli ? |
BOĞAZİÇİ EKONOMİ VS BİLKENT EKONOMİ

-
-
Eğitim olarak denk olabilirler ama istanbul farklıya boğaziçi öne geçer. Mba için kabul konusunda da benim gördüğüm boun daha önde
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Ray Allen 20
Eğitim olarak denk olabilirler ama istanbul farklıya boğaziçi öne geçer. Mba için kabul konusunda da benim gördüğüm boun daha öndeHocam Mckinsey'de en çok bilkent mezunu varmış.Mckinsey'de iş deneyimi de Harvard gibi okullarda tam burslu okuma şansını baya bir artırıyormuş diye öğrendim.Bu baya ikilimde bırakıyor açıkçası.
-
Bilkent 1-2 adım önde kariyer hedefiniz düşünülünce.
-
Mckinseyde 107 boğaziçili 32 bilkentli var gözüküyor linkedinden baktım şimdi. Evet dediğin gibi bu tarz şirketler mba şansını arttırır. Bunlar da istanbulda olduğu için stajlar falan daha kolay oluyor hocam. Bazen mesela yaz stajında beğenirlerse diyorlar uzun döneme çevirelim senin stajı ya da part time yapalım. Böyle olduğu zaman istanbuldaki staja devam eder ankaradaki ankaraya döner mecbur
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam koç geliyorsa koç yazıp çap yapmanızı öneririm veya sabancı seçip yazılıma kayarsınız
-
Bilkent konuştuğum kişilerin anlatmalarına ve kendi gördüklerime göre daha akademik. Staj olarak boun ve Koç çok daha avantajlı. Hem şehir hem ders programı olarak. Öğretim üyesi olarak fark yok bence. İmkanlar Bilkent’te daha fazla özel olduğundan dolayı. Yurt dışı açısından iki okulda kötü değil. Okulun imkanlarını kullanan amacına ulaşıyor gibi duruyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Mckinsey gibi firmalarda olan bilkentlilerin çoğu muhendislik çıkışlı ogrenciler oluyor. Bounda ise bu oran yari yariya diyebilirim biun iibfde mckinsey gibi ust duzey şirketlerdeki mezun sayisiyla çok büyük avantaj sağlıyor. Boun mezunu iibfcinin endustri muhendisinden çok bi farki yok ama diger okullarda bu fark daha fazla bence.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

Eğitim olarak denk olabilirler ama istanbul farklıya boğaziçi öne geçer. Mba için kabul konusunda da benim gördüğüm boun daha önde
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X