Şimdi Ara

Bogaz Kelebegi Sorununa Son! (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
325
Cevap
29
Favori
304.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yardımın için teşekküler öncelikle
    referans gerilimi 5 v sıkıntı yok burada
    hemen hemen bütün araçlarda rolantide 0.5 volt çıkış veriyor
    hatta çoğu araçta honda ayarda var
    ama benim araçta ayar yok sabit takılıyor takıldğında ise rolantide 1.05 v veriyor şasedede sıkıntı yok
    amrikan araçlarında jeeplerde 1 volt
    bütün araçların internette tamir kataloğu var bu lanet renoların yok ya da ben bulamıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fikret yılmaz

    yardımın için teşekküler öncelikle
    referans gerilimi 5 v sıkıntı yok burada
    hemen hemen bütün araçlarda rolantide 0.5 volt çıkış veriyor
    hatta çoğu araçta honda ayarda var
    ama benim araçta ayar yok sabit takılıyor takıldğında ise rolantide 1.05 v veriyor şasedede sıkıntı yok
    amrikan araçlarında jeeplerde 1 volt
    bütün araçların internette tamir kataloğu var bu lanet renoların yok ya da ben bulamıyorum

    Google çeviriden fransızca marka model bakım ve onarım diyip aratırsanız gerekli bilgileri bulabilirsiniz diye düşünüyorum. Ben 1.5 16 valf ladamı bu şekilde buldum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sener52

    Selamlar yeni üye oldum nerey yazılacak tam bilmiyorum.yardımcı olacak biri varsa memnun olurum.ford fusıon 1,6 aracım var.bir yıl oldu atiker takıldı.yakıt olarak çok az yakıyor sıkıntı yok.ama aracımda tekleme sirkme ve bazen ani gaza basmalarda egzos ad pat diye ses gelebiliyor.serviste su an 1 aydır ugrasıyorlar .gaz kelebegi dendi degişti hego sensörü degişti.3000 tl verdim. bir hafta mükemmel di düzeldi ama tekrar eac fail hatası verip yolda stop etmeye sirkmeye ve gaz yememeye basladı. bir türlü yapamıyorlar .lpc ci baktı sorun bulmadı hatta servis lpg ciyede baktırdı sorun yok dendi.oksijen sensörü olabilirmi veya ateleme bobini bunlar bnim aklıma gfeliyor ama ford servisi ugrasıyor.

    Aleyküm selam arkadaşım bahsettiğin sorunların aynısı benim araçta da vardı. ( i20) 1 yılda 3500 tl masraf yaptım düzelmedi. 10 tane ustaya gösterdim . sonunda sağolsun ustanın biri su testi ile 2 dakkada sorunu buldu. manifold contası nda kaçak varmış . conta değişti. şimdi sorun yok. bir motor ustasına manifoldda kaçak var mı diye göster.




  • Merhabalar konuyu baştan sona okudum ama kendime yakın bir problem göremedim aracım Nissan primera 1998 2.0 otomatik problemim sabahları 2. Vitesi atlaması yarın saat sonra normale dönmesi aracım beyin revizyonu gördü önceleri 2. Vites hiç yoktu ben Boğaz kelebeğinden sensöründen şüpheleniyorum yaklaşık 2yıldır arıyorum problemi sabahları ha pedalım acayip aktif gaz pedalı az basıyorum araba roket gibi 1saat sknra her şey normal orjinal arıza cihazı na bağlanacağım ama bir fikrinizi alayım dedim hiç Adaptasyon yaptırmadım yani bu tip problemler vites geçiş devirlerini etkileyebilir değilmi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam merhabalar benim arac dacia solenza clio2 motor var ustunde araba sogukken vitesi bosa atinca devir 1000 2000 arasi dalgalaniyor ve motor gaz yiyormus gibi ses cikarip titriyor... usta bogaz kelebegini temizledi olmadi simdi degistir diyor... yardiminiza ihtiyacim var ne yapabiliriz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kesinlikle boğaz kelebeğini değiştirme bence sen o ustayı değiştir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nezir5656

    Hocam merhabalar benim arac dacia solenza clio2 motor var ustunde araba sogukken vitesi bosa atinca devir 1000 2000 arasi dalgalaniyor ve motor gaz yiyormus gibi ses cikarip titriyor... usta bogaz kelebegini temizledi olmadi simdi degistir diyor... yardiminiza ihtiyacim var ne yapabiliriz


    kesinlikle boğaz kelebeğini değiştirme bence sen o ustayı değiştir
  • tuncercoban kullanıcısına yanıt
    s.a Audi a4 2.0 tdi araç var. Marş tık diye bir seferde alırken şimdi basılı tutuyorsun 3 5 sn yoksa almıyor.bilgisayada boğaz kelebeği dediler.ancak gösterge kendi kendine inip çıkmıyor istop etmiyor.bogaz kelebeği marşla bir seferde almamakla ilgisi varmıdır. Tşk ler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fikret yilmaz.... sence benim sorunum neyden kaynaklaniyor olabilirrr... sorun bogaz kelebegi degilse nedir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ateşlemeyle ilgili sıkıntı olsa lpg de biraz daha fazla kendini belli eder. Keza boğaz kelebeğinden olsa yine hem benzinde hemde lpg de yapması lazım. Sizin bence, önce benzin sistemine odaklanmanız gerekiyor. Benzini depoda çok az bırakıyorsanız pompa ihtimali yüksek, bununla ilgili önce pompa basıncına baktırınız, aşağı yukarı 3 bar civarlarında olması gerekiyor yine kullanım kitabına bakınız. O değilse benzin enjeksiyonları yada oksijen sensöründendir. Eğer lpg ayarı fakir karışımdaysa uzun zamandır sadece lpg ayarından bile olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anaconda41 -- 9 Kasım 2016; 20:19:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selam, ben aracım gaz kelebeğini temizlettiğim de rolatinde devir dalgalanması olmuştu adaptasyon yaptırdım olmadı, aylar sonra tekrar sorduğumda hortumlardan biri değiştirdiler hava alıyor diyerek. Bu sefer rolanti de devir daha fazla dalgalanmaya başladı ve araç iyice gaz vermeye başladı. Gerçi bir sürü yolculuk ettikten sonra düzeliyor ama stop edip çalıştırdığım da bozuluyor yine. LPG de 20-25 kuruş yakarken bir anda 50 kuruş yakmaya başladı. Ustalar madem olmadı 1000 lira ver yenisi takalım diyorlar o da bana çok pahalı geliyor. Bununla ilgili ne önerebilirsiniz?
  • Buffy1321 B kullanıcısına yanıt
    Merhaba Buffy,

    Aracınızın arızasını çözmek adına arızayı bir kaç adımda ele almaya çalışayım.

    1.Eğer aracınız benzindeyken kalkışlarda problem yapıyorsa, bu durum

    1.a. Benzin pompasının basıncının yetersiz olması olabilir. Benzin enjektörlerinden 1 tanesi tıkanık olabilir. Benzin pompasının haznesinde çatlak veya kırık olabilir. Yada Pompanın çıkışındaki (Deponun içinde) benzin borusunda yırtık olabilir. Ama arızayı sadece LPG de yapıyorsa bu bahsettiklerimin tamamı sağlamdır.

    1.b Araçta ateşleme hatası varsa (bobin veya buji sıkıntısı) bu durumda arızanız olabilir.
    Not: Eğer ateşleme sorunu varsa LPG de daha çok hissetmenize sebep olur.

    1.c. Aracın Ecu'su arızalı olma durumu çok düşük ihtimaldir. ECU'dan sıkıntı çıkacağını sanmıyorum.

    2. Eğer sadece bu durum LPG de yapıyorsa,

    2.a ilk olarak yapılacak işlem iyi bir LPG ustası bularak önce ayarını kontrol ettimek daha sonra LPG enjektörlerini kontrol ettirmektir. LPG enjektörü arızalı olduğunda da aynı arıza hissedilir.

    Eğer istanbuldaysanız 15 dakika aracınızı inceleyerek arızanın neden olduğu konusunda size net bir bilgi verebilirim. Yada söylediklerimi iyi bir usta ile beraber kontrol ettirebilirsiniz.

    0535 719 1078

    2.b. LPG ECU'su arızalı olabilir. Çok nadir görülen bir durumdur. Ama Şuana kadar 4-5 kere karşılaştık.




  • nezir5656 N kullanıcısına yanıt
    Merhaba Nezir Bey,

    Aracınızın arızası boğaz kelebeği gibi duruyor. Fakat, çözüm boğaz kelebeğinin değişmesi değildir.

    Arızanın çözümünü bulmak adına bir kaç adımda aracı inceleyerek bulmak mümkündür. İşlem sırası;

    1. Aracın Boğaz kelebeğini temizlemek (Siz yaptırmışsınız zaten)
    2. Kelebeğe adaptasyon yaptırmak. (Bu işlemden sonra muhtemelen düzelir.)
    3. Eğer düzelme olmazsa cihaz bağlayarak parametre değerlerinden potansiyemetrenin çalışmasına ve rolanti motorunu kontrol etmek gerekir.
    4. Çok nadir yaşanan bir durumda olsa sibop ayarı ve lpg ayarındaki sıkıntılar da bu durumu tetikleyen durumlar olarak karşımıza çıkabilmektedir.

    Sizden ricam işinin ehli bir ustaya cihaz bağlayarak kontrol ettirmeniz olacaktır. Eğer İstanbul Avrupa yakasındaysanız. Bende size yardımcı olabilirim.
  • aank_06 A kullanıcısına yanıt
    Aleykümselam,

    Aracınızın arızası muhtemelen kelebekten değildir. Aracı görmeden net bilgi vermek doğru değil. Fakat, bahsettiğiniz arızayı enjektörlerden veya kızdırma bujilerinden yapıyor olabilir.
  • nelibula kullanıcısına yanıt
    Aleykümselam Nelibula,

    Aracınızın hava alma sorununu giderdikten sonra tekrar adaptasyon yaptırdınız mı?
    Aracınızın arıası sadece LPG de mi yapıyor? Yoksa hem benzinde hem LPG de mi yapıyor?
  • Selamlar... Bogaz kelebeği Temizlendikten Sonra Araç Daha Rahat Çalışıyor Gıvlamıyor Yani.. yanlız 2 3 gün sonra Tekrar Eskiye geri dönüyor yani 2 3 defa Gıvlama yapıyor balata spreyiyle temizliorm yine 2 3 gün anca gidiyor yine aynı buna ne yapılabilir ?

    Araç Bmw E30 1990 model 1.6 enjeksionlu tüplü sıralı sistem yok.
  • Ustam merhabalar benim araçta motor isindiktan sonra rölanti düşmesi ve stop etme problemi var. Stop etme isi LPG de surekli olmasada durmaya yakın debriyaj ve fren yaptigim zaman yada yavaş giderken debriyaja bastığım zaman oluyor. Benzinde uzun kilometrelerce kullandim hiç stop etmedi ama sadece rölanti düşmesi oluyor. Ayrıca LPG de rölanti dusmesi daha fazla hissediliyor. Birde 2-3 defa da başıma su geldi. Vitesi 1den 2ye atıp gaza bastığım zaman araç gaz yemedi. Aracim Boğaz kelebeğini temizllettim ama adaptasyon yapılmadı. Sorunlar yinede ara ara devam ediyor....Aracim 2012 model Toyota Corolla... Şimdiden teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracımin regülatörunu değiştirmek için ustaya götürdüm. Boğaz kelebeğimin kirli olduğunu gösterdi. Temizeltirsem iyi olacağını söyledi. Araçta rolanti de bir titreme ya da bir sorun yok. Simdi temizleteyim mi. Sorun çıkarana kadar bekleyeyim mi?
    Bu videoda aracım benzin de çalışıyor 2010 model corsa araçtan gelen ses enjektörerin sesi mi?https://youtu.be/2dYcwRLrb3w

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • blackerror0005 B kullanıcısına yanıt
    Aleykümselam blackerror,

    Bahsettiğiniz gıvlama arızasını araç çalışırken görmek gerekli. Bu gibi durumlarda araca cihaz bağlayıp canlı değerleri görerek hareket etmek gereklidir. Eğer Boğaz kelebeğinin potansı arızalı ise sökülüp temizlenip takılırsa ve daha sonra adaptasyon yapılırsa aracın arızası yüksek ihtimal ile düzelir.
  • ustam selamun aleyküm,
    eski bi konu ama güncel bi sorun :)
    geçenlerde 2.0 motor rxt laguna aldım,vites değişimlerinde rölanti zor toparlıyor.ve dün antifriz koyduk arabaya fan açsın diye gaz bastık sonrasında çıktım eve giderken rölantinin 20-30 lara kadar çıktığını farkettim kendi kendine gaz veriyodu,bazen yapar bazen yapmaz hale geldi.sence tamirle yada spreyle temizlememiz mi gerekiyo?
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.