(2 yazmamın sebebi body topicini göremememdi. lütfen kusuruma bakmayın teşekkürler.)
Merhabalar. 1.87 boy 81 kilo olan birisiyim geçen sene 1 ay gitmiştim spora ve bu sene de başladım(daha dün) aynı sorunu yaşıyorum. 10 dk lik ısınmadan sonra bench press e başlarsam veya her hangi bir şeye 2. setin ortalarında mecbur yardım almam gerekiyor(hatta kendim %10-%20 lik kısmını kendim kaldırıyorum diyeyim) vücudumla kaldırıyorum çok zorlanıyorum kendimi ileri atıyorum vücudum istemsiz hareket ediyor. Kollarımda derman kalmıyor. Bunu nasıl çözebilirim?
Birde ilk gün gittikten sonra hamlık var üzerimde kollarımı açamama problemi, hareket edince ağrıma problemi, düz yatarken zorlanarak kalkma problemi karından dolayı... Bunlar kaç güne geçer? ve ilk günden sonra kaçıncı gün gitmeliyim spora?
keeNNN
kullanıcısına yanıt
baya hamsın demekki.bence haftada 3 kere birer gün ara vererek git.beslenmeni keisnlikle düzenle.ağır kilolara girme hemen.göğsüte boş barla başla mesela.ben zamanında 15kg kaldırıyordum.1 ay kadar sonra ağrın sızın geçer
En zorlandığın hareketleri en başa al ama grup olarak al. Mesela 1.gün Kol-Göğüs çalışıyorsun ve Bench seni çok zorluyor. Göğüs grubunu önce yap sonra Kol'a geç. Hafif ağırlıklarla başla mümkünse boş barla yap ve beslenmene de dikkat et. Ağırlıklara alıştıktan sonra hafif hafif arttırırsın.
Yaklaşık 1,2 ay sonra düzelir miyim yani? @Krone@montevo
keeNNN
kullanıcısına yanıt
İşte tam olarak bu yüzden yeni başlayan kişilerin en az 3-5 ay güç programları yapması tavsiye ediliyor, Starting Strength, Stronglifts gibi.