Şimdi Ara

Bodrum'a yerleşsek... (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
458
Cevap
6
Favori
40.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • "Beton Bodrum’u teslim aldı"

  • İrfan 3448 İ kullanıcısına yanıt

    Yazın çok güzel derdik ama artık ilk ve sonbahar keyifli oluyor..

  • tunçmes kullanıcısına yanıt

    Ekonomik kriz,

    olağanüstü rant,

    fiyatlar,

    trafik ...



    Maalesef hiç tadı kalmadı, bu sene benim için sonn ...

  • İrfan 3448 İ kullanıcısına yanıt

    İlginç ! Bodrum buraya kadar demek. Yerleşeceğiniz yer neresi olacak acaba ?

  • tunçmes kullanıcısına yanıt

    Pandemi'den dolayı sahillerde maalesef yer kalmadı,

    boş gibi görünen yerlerde çoğunlukla yatırım yapan firmaların.


    Didim'in ıssız yerlerinde 70 M2 daireler 3.500.000 liraya satılıyorr.

    https://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-satilik-denize-sifir-doganin-kalbinde-tam-donanimli-sitede-luks-yazlik-936894046/detay


    Mülkü olan yaşadı ayrı,

    kafa dinlemek için güneylere taşınmak ironi oldu,

    her yer artık gereksiz kalabalık ...

  • O kalabalıkta , bir de pahalılık var.Evin olsa ne olacak ki.. Ben de istemiştim ama uygun okul bulamadım.Bir kez daha anladım ki ki isabet olmuş, tayinim olmamış

  •  Bodrum'a yerleşsek...


    Bodrum/Liman

  •  Bodrum'a yerleşsek...
  •  Bodrum'a yerleşsek...





     Bodrum'a yerleşsek... 

  • çok pahalı pahalı orta ucuz bir çok alternatif var aslında. geldiğiniz ile bağlı olarak fiyatlar pahalı ya da çok pahalı gelebilir.


    istanbulda kadıköyde 100 liraya yiyeceğiniz yemeği 120-130 dan başlayan fiyatlara yersiniz. kadıköyde daha kaliteli yerlerde 150 ödeyeceğiniz hesaba 200-250 ödersiniz.


    yemekleri belki karşılaştıramazsınız ama pazardan meyve sebze fiyatlarını yazayım değerlendirmeniz için.

    pazardaki domates salatalık fiyatları bile istanbulla aynı ya da bir tık pahalı. bu hafta 30-45 tl arası domatesin kg fiyatıydı. salatalık 20-25 ten başlıyordu mesela. hem normal pazar hem de köylü pazarına farklı günler gidiyorum ama fiyatlar aşağı yukarı aynı. köylülerden alınan ürünlerde bir tık daha sürekli alış veriş yaptığınızda fiyatlarda aşağı yuvarlıyorlar.

    aklıma gelen fiyatlardan karpuzun kg 'ı 12 tl idi. mısır 7,5 tl idi mazot fiyatlarından sonra 10 tl yaptı aldığımız köylü amca.

    muzu 50 den şeftaliyi 40 tan aldım. sonuçta 4 mevsim yaşayacak arkadaşlar her akşam dışarda yemek yemeyeceği için genel gider gibi pazar fiyatları daha açıklayıcı olacaktır sanırım.


    sıkıntı alternatiflerin az olmasından dolayı fiyatlar genel olarak bir tık yüksek.





  •  Bodrum'a yerleşsek...


    2024 yazı yarımada iyice karışacak.

  • İrfan 3448 İ kullanıcısına yanıt

    Haklısın ama inan hiç bir yerde işler yolunda gitmiyor.Herkes yaşayabileceği yerlere kaçışıyor.Ve güzel popüler yerler de terkedilmeye başlandı.

  • tunçmes kullanıcısına yanıt

    Belediye gelirlerini fazlalaştırmak için pandemi sonrası "adreslerinizi Bodrum'a taşıyın" kampanyası yaptı ve pandemi sebebiyle ilçe nüfusu epey arttı.


    Her yere konut ruhsatı veriliyor, Yarımadaya 50 Km. uzaklıkta yerlere siteler yapılıyor ve "Bodrum'da Yazlık" diye pazarlanıyor.


    Deniz kıyıları otel ve tesisler tarafından kapatılmış, siteden ev alıyorsunuz ama çoğunun sahili olmadığından para ödeyerek plaja gitmeniz gerekiyor.


    Yarımada çevresi 3 ayda bir değişiyor ancak düzgün bir altyapı yok, dereler ıslah edilmediğinden her yağmur ayrı bir sorun.


    Neredeyse tüm yollar 30-35 seneki önceki ana yollar, 2000'den buyana Bodrum-Turgutreis ve bakımsız Gündoğan - Yalıkavak anayolu dışında yapılan bir şey yok, trafik İstanbul ötesi vs. ve bir çok şey daha + tüm bu paket saçma sapan fiyatlarla ...




    Kısaca durum; 2023 Ibiza - St. Tropez fiyatlarına 70'ler gelişememiş şehrin kasabası.


    2024 yazı yarımada için zor olacak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İrfan 3448 -- 10 Kasım 2023; 12:56:4 >




  • chp'de olan belediyelerin biraz topal ördek kıvamına getirildiğinden eminim. belediyenin yapmaması gereken hizmetleri ilgili birimlerden talep ettiğinde yavaşlatıldığını düşünüyorum. o yüzden bazı işler çok ağır ya da yarım yamalak ilerliyor. bu sene seçim var, parasal döviz baskısı vs diyerek işlerin durma noktasında olması, seçimden sonra biraz hızlandığını gördük. inşaat yasağı vs. uzatıldı esnetildi o yüzden sanki. yapılacak yolların çoğu yaz dönemine kaldı. kış dönemi yani şuan harıl harıl altyapı çalışması yol vs yapılması gerekliydi.


    Mumcularda 2 şerit dönüş yolunun kazılması 15 gündü oldu, tam ne zaman bitti bilmiyorum ama yaklaşık 2-3 km lik yerde gram asfalt yok. alan işaretli yerler arası. ikincisi susuzluk, evet Bodrum çok kalabalık yazın nüfus çok fazla fakat bir kaç senedir artan küresel ısınma sanırım esas sorun. bugün denize girsem girerdim yani, hesapta gece 4 gibi yağmur yağdı, sabah uyandım 7 gibi köpeği çıkarmaya baktım tek bulut yok güneş var. kışın ve ilk baharda çok fazla yağmur yağması lazım. Bodrum'a ve ülkeye yağan yağmurların çoğu artık fırtına şeklinde. 1 gün boyunca m2 'ye olması gerekenin 3 katı yağmur düşüyor ardından kesiliyor. yağmurlu gün sayısı artıp daha standartlarda yağmur yağsa toprak altı suları vs. beslense güzel olacak.


    Uyku vadisinin olduğu Gökçeler köyü içinden geçen dere geçen sene kışın ne zaman geçsem bir karış su var yoktu bile nerdeyse kuruydu, ilk baharda keza aynı şekilde. yazın kuruması gereken dere mart - nisanda kuruyor susuzluktan tamamen. Yakında ev satarken zorlanıcaz sular kesiliyormuş burada doğru mu derler :) bahçeye 2 tonluk bir depo öneririm diyeceğim mecbur


     Bodrum'a yerleşsek...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KcRasco -- 12 Kasım 2023; 21:42:58 >




  •  Bodrum'a yerleşsek...  Bodrum'a yerleşsek...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KcRasco -- 14 Kasım 2023; 17:54:38 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • akşam Bodrum merkezde bile yokuş olmayan tüm yerlerde 5-10 cm su vardı. insan gibi yağmadı bugün yine. sabah 10 dan akşam 20- 20.30 gibi kesildi

  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.