Şimdi Ara

BMW motorsiklet almayı düşünüyorum...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar geçtiğimiz ay boyunca İstanbul'daydım.. birkaç arkadaşımı Borusan İstinye'ye götürdüm..gidip gelirken Motorroad tarafında bir model dikkatimi çekti.. Şimdi model adı neymiş araştıracağım.. Şehiriçinde efendi efendi gezmelik bir şey..

Aslında öncelikle şunu belirtmeliyim, en son ne zaman bisiklet kullandınız diye sorsanız, sanırım babam vefat ettiği sene bıraktım yani 2000 senesinden beri bisiklet kullanmıyorum aktif olarak.. motorsiklet kullanmayı ise aktif olarak hiç denemedim.. tehlikeli olduğu içinde motorsiklete karşı hiç ilgim alakam olmadı.. ama nedense o modelin tipi ve duruşu gayet ilgimi çekti..

fakat bunun için A2 sınıfı ehliyet gerekiyor.. bunu yine sürücü kursuna giderek mi temin edebilirim? nasıl işliyor işler bir sorayım dedim bir taraftanda şu modeli bulup sizlerin fikrini almak istiyorum..

teşekkürler şimdiden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Scooter tarzi bisey mi hocam??

BMW buyuk motorludur.Baslangic icin zor olabilir.

Ehliyet araba gibi kurstan ama cogu kurs surus egitimi vermiyor.

Kayit olmadan once sorun

buldum.. TOUR grubunun içinden K 1600 GT ya da K 1600 GTL..

amacım öyle yüksek hız yapmak falan değil.. tipi çok hoşuma gitti ve atıyorum İstanbul'da olduğum zamanlar haftasonları şehrin gürültüsünden uzaklaşmak, gezmek için (Tarabya'da oturuyorum) almayı düşünüyorum.. keza Ankara içinde bu şekilde.. şöyle ver elini Rumeli Kavağı, Zekeriyaköy takılayım gezeyim ya da tenis kulübüne, golf kulübüne giderken motorla gideyim istiyorum.. zaten otomobilden yıllar içinde hevesimizi aldık, hız merakımız kalmadı, yaş 30 ama ruh yaşı 45 - 50 yani özetle sakinlik istiyorum.. bu motorda bu işler için biçilmiş kaftan gibi göründü gözüme.. Hem şık hem birçok eşyayı alabilecek kıvamda görünüyor..

Ben onlarca BMW otomobil sahibi oldum zamanında, artık en son bir değişiklik yapayım 1.16i alayım dedim (2012) onunla da geçen hafta İstanbul'dan Ankara'ya gelirken katalog değerini tutturarak 4.7lt ortalama ile geldim.. belki arada sırada bomboş yolda zevkine basarım ama hep motor kullananlar yoldaki bir taşa denk gelirse ne olur, önüne hayvan çıkarsa ne olur diye düşünmeden edemedim

birde pis bir huyum var, bir işe başlarken kendimce en iyisini alıp o şekilde & onunla öğrenir ve devam ederim..

aslında motor için başlangıçta 250cc ile başlayıp zamanla hacim arttırarak başlanması en doğrusu diye biliyorum.. ama bununla öyle hızmış vs derdim olmadığından zaten gazı ufak ufak vererek başlayacağız artık mecbur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 6 Haziran 2013; 0:29:06 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 1600 cc 6 silindirli makine devirsen bile tek kişi kaldırması baya zor bunu :D...
    Yedek parça fiyatından bahsetmiyorum zaten aletin kendisi bir ev parası....
    Ehliyet aldıkdan sonra direk ferrari almak gibi bişe üstat o kadar paran var al ufak bişe bu yaz ona bin iyice öğren sonra 1-2 bin lira zararına sat bunu al daha karlı değilmi?
    Düşersin mutlaka garantisini veririm zaten acemilikte en çok düşük süratlerde deviriyorsun motosikleti...
    Bi düşersen çanta yan granaj filan hop 15.000 tl civarı paran gider 10.000 liraya en kral 250lilikleri aliosun :D....
    İnceleme videosu burda :)
    http://www.youtube.com/watch?v=s6By5XDYwi8
    Bu arada hayalimdeki alet aldığında bi tur verirsin artık :DDD....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vlkndnmz -- 6 Haziran 2013; 0:49:26 >

• vay be fiyatta benim 1.16i kadarmış.. motor olarakta 1.600cc 140bg hatta benim arabadan 4bg daha kuvvetli..

bu adamı daha önce yeni kasa 6 serisi ve racing BMW motor karşılaştırması videosunda seyretmiştim.. çok samimi bir anlatım tarzı var.. imkan var alın diyorsa alınır yani.. anlatımı kısa ve net.. yandaki baglere (terimde bilmiyorum, kahretmiye .. öğrenicez artık hepsini) hasta oldum.. diğer marka ve model karşılaştırmaları hakkında bilgim yok ama bu adam pratik diyorsa vardır bir bildiği..

klasik BMW angelları ve motorda bi-xenon kafası gerçekten mükemmel.. fiyat problem değil benim için ama orta dolulukta gayet iyi sıfır km bir 1.16i Sport Line alınır.. zaten 1 serisini evlilik ve ev alma planlarım için F10 5.20d'imi sattıktan sonra aldım geçen sene.. bir aracım daha var.. Evlendikten sonra, çoluk çocuğa karışıyoruz denildiğinde büyük ihtimalle 6.40d xDrive Gran Coupe ya da M5.50d almayı planlıyorum.. 10 gün önce Borusan Dolmabahçe'de Aysu Hanım ile de görüştüm ve fiyatta aldım zaten.. neyse bunlar işin sıkıcı detayları.. tam 50 yaş tripleri işte..

o halde öncelikle şunu düşünmem ve kararlaştırmam gerekiyor.. 250cc bir motor alarak bu işe sıfırdan mı başlamak? K1600GT ile 250cc'lik bir motoru aynı anda alıp, 250cc'de pratik yapıp sonra K1600GT'nin tepesine binerek karma bir öğrenme aşamasına girmek mi? yoksa dediğin gibi önce 250cc'de işi öğrenip sonra almak mı?

düşmek gibi şeylerden korkmuyorum zaten düşe kalka öğrenicez sonuçta.. tek soru işaretim, düşme esnasında motora gelen zarardan ziyade düşünce bacakların ya da dizlerin motor ve asfalt arasında kalarak incilme, doku zedelenmesi hatta kırılma gibi şeylerle karşılaşacak olması beni ciddi anlamda korkutuyor.. tabii bilemiyorum bu motorda yere düşünce belki ona göre eğimli bir kasa yapısına sahiptir koruyordur falan ama 10 yaşındaki çocuklar gibi heveslendim işte anlayın derdimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 6 Haziran 2013; 4:49:30 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• motor kullanmaya başlamak için 250cc uygun mudur??

hangi marka, model ve tipte motor ile başlamak gerekir bu işe?

bilgilendirirseniz sevinirim arkadaşlar...

Orijinalden alıntı: TechZone

motor kullanmaya başlamak için 250cc uygun mudur??

250 cc ile baslayabilirsin Honda CBR 250 r ile baslamani tavsiye ederim ...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: TechZone

motor kullanmaya başlamak için 250cc uygun mudur??

selamlar..bmw topiclerinde bilgi birikiminizden oldukça faydalandık, ben de burada motora yeni başlayan biri olarak

naçizane görüşlerimi bildirmek isterim..

öncelikle tahmin ettiğiniz gibi motor çok farklı bir olay..arabaya hiç benzemiyor..

hatta yeni ehliyet almış biri bile ferrariyi iyi kötü götürebilir ama yeni motor ehliyeti almış birinin, misal 1000rr üzerinde hiç şansı yok

onun için herkesin dile getirdiği gibi max 250 cc bir makineyle başlamak en doğrusu..

bu honda cbr 250r olabilir, ktm duke 200, kawasaki ninja 250 veya suzuki inazuma olabilir ki gayet konforlu olduğu söyleniyor..

bmw motorrad eğitim de veriyor..oraya da gidebilirseniz en ideal başlangıcı yapmış olursunuz..

ben de acemiyim, 1 yıldır ilgeniyorum motorlarla -ehliyeti şubatta, motoru da mayısta aldım zaten-

bu süre zarfında gerek etraftan, gerekse forumlardan öğrendiğim yegane şey motorculuğun aceleye gelmeyeceği..

o yüzden siz o tarz karma bir öğrenme sürecine kalkışmayın bence..

basamak basamak..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Kowalski -- 6 Haziran 2013; 22:36:35 >

• Kawasaki Ninja 250r öneririm hocam.

Ama yeşil renk

BMW motorsiklet almayı düşünüyorum...

Benim tek hayalim ZX 6-R ama şu an ne bütçe ne de koyabileceğim yer yok.

İnşallah ilerde.
    GT ile GTL arasında kaldım dediğine göre (ve bir motora bu kadar para dökmeyi göze aldığına göre) her ikisini de ayrıntılı şekilde incelemişsin. Esasen böyle bir motor almayı düşünebildiğine göre ya motosikletler konusunda ciddi bir uzmansın, ya da hiç bir şey bilmeyen gayri ciddi bir çocuksun. Arada ne fark olduğu belli değil mi? İnternette hiç aradın mı? Biraz ev ödevi yap, her iki modeli (veya BMW'nin istediğin iki modelini) birbiriyle karşılaştıran bir web sitesi dahi bulabilirsin.

Not: Sorunu 2013 yılından kalma konuların kuyruğuna iliştireceğine yeni bir konu açman herhalde daha doğru olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi entarhan -- 4 Mayıs 2016; 19:57:59 >
    Kawasaki zzr1400 ler de iyidir cc düşük ama beygir yüksek.

(Ama haklılar.Ben hayatım boyunca sadece elektrik scooter kullandım oda 2 kere.Şimdi 250 cc ile başladım.O bile arada korkutuyor beni ani ataklarla.1600 cc düşünemiyorum.Evdeki opel combo bile 1.3 bizim.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.