Şimdi Ara

BMW fabrikasında Türk işçilere Türkçe konuşma yasağı [Güncelleme] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
3.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bizim buradaki Suriyeliler için söylememiz doğal. Biz onları hiç istemedik. Neyse detayı bir önceki mesajımda yazdım. Tekrar uzatmayayım.

• Fabrika ortaminda olmasi gereken sey dogru bir karar. Tek dil olmali ki is kazalarinin da onune gecilsin herkes ortak sekilde hareket etsin

Fabrika ortami bilmeyenler olayi fasistlik olarak algilar kaldi ki adamlarin kendi ulkesi kendi fabrikasi daha dogal ne olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wolf silver

Bakalım bmw sini yakacak arkadaşlar çıkcak mı?

Bizde burdaki Suriyeliler için söylüyoruz. Bence doğru bir karar almışlar. Şikayetçi olanlar varsa gelsinler Türkiye'ye bizimle beraber vergiyi sırtlasinlar...

Hadi biraz empati yapalım, ben avrupanin yerinde olsam tüm Türkleri sınırdışı edip Türkiye'ye gönderirdim. Sonuçta burda savaş yok ve cennet gibi bir vatanımız var..
    Hocam bu nasil empati. Orada isi olan, colugu cocugu orada dogmus 40-50 yildir orada yasayan, ulkeye yasal yollarla girmis bir, buyuk ihtimal Alman vatandasi olmus bir adami sinir disi etmekten bahsediyorsunuz. Hatta belki orada dogmus buyumus birini sinir disi etmekten bahsediyorsunuz. Eger boyle bir sey olursa ona empati degil irkcilik denir.

• redferrari R kullanıcısına yanıt
    hani nerde kim şövalye etmiş, bırak bu işleri herkes kınadı bir kaç ırkçı siteye bakıp ki onlarda engelleniyor ezbere konuşma, kimisi camiye gitti çiçek verip ağladı kimisi yumurta kırdı, nefretinizi kendinize saklayın, fransa da işid saldırsında ya da mısırdaki kiliseye yapılan saldırıda hangi müslüman ülkede böyle protesto olmuş. evet batı da sütten cıkmış ak kaşık değil ama insanlık olarak bu topraklardan kat ve kat ötede

• TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Çok bilmiş mesele fabrika ortamında türkçe konuşmak değil mesela kantinde otururken yerken türkçe konuşmak

• Burda veya orda fark etmez insan kendi anadilini kullanmakta özgürdür. Bu bizi ülkemizde 2. sınıf vatandaş yapmaz bilakis ülkemizi zenginleştirir.
    Suriyelilerin kendi arasında konuşmasından rahatsız olan varsa soruyorum, yanında bi İngiliz konuşunca da rahatsız oluyor musun?
    Hiç kimse anne babasını ırkını seçerek dünyaya gelmiyor. Bu Dünyaya herkes eşit imkanlarla gelmiyor ama eşit haklara sahip olmalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: koyunsavar

Çok bilmiş mesele fabrika ortamında türkçe konuşmak değil mesela kantinde otururken yerken türkçe konuşmak
    Lisans durumunuz nedir ? Bir fabrikada calistiniz mi ? Ona gore cevap vericem umarim dogru cevaplarsiniz

• TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Mesele ben değilim ortamı biliyorum

• volkie kullanıcısına yanıt
    Yazıyı analiz etmemiş olduğunuz belli oluyor, ben yazımda tüm dinlerin kalkacağı mutlak huzur ve barış için yeni dünya düzeni tek tip insan olacağı tek inanç olacağından bahsediyorum, bu böyle olursa ne ırkçılık nede din genellemesi olacak, çünkü tüm dünya insanları aynı din ve düşünceyle yetiştirilecek, ideolojik eşitleme süreci başlatılıyor, ülke din ayrımı olmayan yeni yapılanma, dünya savaşlarının başlamasına daha var ama bu birgün olacak, ve sıfırlama sistemi devreye girdiğinde, insanlık tek tip olacak,

• Hadi yine iyisiniz, ne güzel bedavadan ALmanca öğreneceksiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi David Attenborough -- 19 Mart 2019; 16:10:32 >
  • Guzel, irkci uygulamalar arttikca batislari da hizli olacak..

• quote:

Orijinalden alıntı: Spider_hip

Yalnız Almanlar zamanında hiç iş gücü kalmadığı için imkanlar sunarak üretim kapasitesini arttırabilmek için özellikle göçmenler istedi. Boş olan fabrikaları bir anda harıl harıl çalışan insanlar ile doldu. Biz ise ülkesinden savaş var diye kaçan, korunmak sözde günah diye sokakta yatmalarına rağmen 10-15 çoğalmaya devam eden, sokakta ufacık bebekleri, çocukları yatırmayı günah görmeyen suriyelileri hiç istemedik ki. Hırsızlık, işsizlik tavan yaptı. Hastaneler bunlarla doldu taştı. Kendi ülkelerine hiç hayrı olmayan adamın bize ne hayrı olacak. Bize iyice kene gibi yapıştılar. Hükümette kanımızı emmeleri için gereken her türlü kanunu çıkarttı. Yani Almanlar ile aramızda büyük bir fark var.
    hiçbir fark yok. biri açlıktan kaçtı diğeri savaştan.

biz hiç suriyelileri istemedik mi? kapılardan elini kolunu sallayarak geçen suriyeliler izinsiz mi ülkeye giriyor ?

aynı şekilde almanyada'da her pisliğin altına bak mutlaka bir türk çıkar.

• Irkçılıkla alakası yok. Gayet yerinde bir karar. Amcam yıllarca Türklerin yoğun olduğu şehirlerde yaşayıp işlerde çalıştığından yine yıllarca öğrenememiş almancayı. Ta ki yoğunluğun olmadığı yere taşınıp Türklerin olmadığı işlerde çalışıp Alman bir kadınla evleninceye kadar. Adamın ülkesine gidiyorsun adamın ekmeğini yiyorsun ama birşey deyince de armut gibi suratına bakıyorsun olacak iş mi ?

• Usta başının arkasından emmeli gömmeli konuşursan olacağı bu.
    Türk bakkalında, veznede türk tipli olmayanın yüzüne karşı bile normalde sarf edilmeyecek laflar söyleniyor.
    ‘Kitabını s....m ya...uru buyur paranın üstünü’ en masumları

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kim suriyelilerin arapça konuşmasına karşı çıkmış? Sırf birilerini haklı çıkarmak için haksız eleştiri yapılıyor. İsteyen istediği dilde konuşuyor. Sırf muhalefet olmak için boş boş konuşmayın.

• O fabrikada yabancı olarak sadece Türkler yoktur herhalde. Kimse kusura bakmasın. O kadar başka dil konuşulurken sadece Türkçe sıkıntı yapılıyorsa ben orada art niyet ararım.
    Arapça konuşmak serbest, ispanyolca serbest, italyanca serbest, rusça serbest, ermenice serbest, yunanca serbest , Türkçe yasak. O zaman ırkçılık oluyor işte.

• Bakıyorum da Türkiye ve Türkçe düşmanları yine doluşmuş alman ırkçılarını savunma derdine düşmüşler. Nasıl olsa internetten yazıyorsunuz değil mi? Ceza yok. Yoksa var mı? :)

• atrix1212 kullanıcısına yanıt
    Benim bildiğim genelde Türk pasaportuyla, Türk kimliğiyle gezinen kürtler çıkıyor aslında ^^

Bence fark var. Onların Türklere, genç iş gücüne ihtiyaçları vardı. İstediler. Bizim Suriyelilere ihtiyacımız yoktu. Sadece hükümetin halt yemesi oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Spider_hip

Benim bildiğim genelde Türk pasaportuyla, Türk kimliğiyle gezinen kürtler çıkıyor aslında ^^

Bence fark var. Onların Türklere, genç iş gücüne ihtiyaçları vardı. İstediler. Bizim Suriyelilere ihtiyacımız yoktu. Sadece hükümetin halt yemesi oldu.
    tamam iyi şeyleri almanyada türkler yapar, kötü şeyleri kürtler yapar.

kürtler zaten vatan haini teröristtir soyguncudur.
    suriyelilerde öyledir. savaştan kaçan haindir.

türkler ise muhteşem varlıklar. dünyadaki bütün iyi şeylerin sebebi.

boş kafa milliyetçiliğine hoş bulduk.
  • biz ülkedeki kürtlere iş ortamında olsun sosyal hayatta olsun türkçe konuşun dediğimizde ırkçı oluyoruz ama avrupalı yapınca woow,hadi kürtlere yasaklayalım iş ortamında sadece türkçe konuşulsun böyle bir şey gündeme gelse ilk karşı çıkacak güruh yine bu avrupa ülkelerini övenler olacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fabrizo -- 19 Mart 2019; 17:39:18 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.