Şimdi Ara

bmw f30 Kasa Standart Ses Sistemi nasıl yükseltilir? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
82
Cevap
2
Favori
36.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Şimdi biraz önce telefonla konuştum. Önde MS 83C-BMW.1 için 490euro, arka hoperlörler için 95euro ve 5 kanallı amplifier için de 650 euro yani toplamda 1235 euro rakam çıkıyor. Montaj ve DSP ayarlarının yapılması bizden dediler. Nakit verildiğinde %10 indirim yaparız dediler. Yaklaşık olarak 3225TL'ye geliyor indirimli fiyatı. 4 kanallı amfi de sadece presetlerin olduğunu ve herhangi bir ayar yapılamadığını söylediler.

Bilginize.
  • quote:

Orijinalden alıntı: robomatt

Şimdi biraz önce telefonla konuştum. Önde MS 83C-BMW.1 için 490euro, arka hoperlörler için 95euro ve 5 kanallı amplifier için de 650 euro yani toplamda 1235 euro rakam çıkıyor. Montaj ve DSP ayarlarının yapılması bizden dediler. Nakit verildiğinde %10 indirim yaparız dediler. Yaklaşık olarak 3225TL'ye geliyor indirimli fiyatı. 4 kanallı amfi de sadece presetlerin olduğunu ve herhangi bir ayar yapılamadığını söylediler.

Bilginize.

bana da aynı konfig için 1360 Euro dediler. siz ciddi olarak düşünüyor musunuz? biz @ehazneci ile almayı düşünüyoruz. siz de girerseniz 3 araç olur, ek indirim de alabiliriz. Berk Hifi'dan mı caraudiosoul'dan mı aldınız fiyatı bu arada?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerrami -- 7 Temmuz 2014; 17:48:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kerrami

quote:

Bilginize.

bana da aynı konfig için 1360 Euro dediler. siz ciddi olarak düşünüyor musunuz? biz @ehazneci ile almayı düşünüyoruz. siz de girerseniz 3 araç olur, ek indirim de alabiliriz. Berk Hifi'dan mı caraudiosoul'dan mı aldınız fiyatı bu arada?

Sanırım Caraudiosoul'dan alınmış o fiyat. Aradaki 125 euro mantıklı olmazdı yoksa. Hoş nasıl oluyor da distribütörden daha uygun fiyat çıkıyor, o da ilginç olmuş.

Benim kafama takılan birkaç konu var yukarıda yazmıştım, sizin de görüşlerinizi merak ediyorum.

Öncelikle bu kodlama işini nasıl çözeceksiniz? İşlemci olacağı için kodlama yapılmasa bile head unit üzerinde yapılan sinyal işleme bir miktar düzeltilecek. Ama içime sinmiyor bir türlü benim, açıkçası çok net bir bilgim de yok bu konu ile ilgili.

Diğer yandan kullanılacak amplifier 4x35W gücünde. Misal Hertz HDP4 fiyat olarak daha uygun (gerçi DSP yok ama) olmasına rağmen 4x150W çıkışa sahip. Arada büyük bir uçurum var. Çok anladığımdan değil ama bu kadar fark olması beni düşündürdü.

Tabi bir de 5 kanalın da aslında yetersiz olması durumu var. Ön tarafa takılacak kit için manuelde sub ve midlerin amplifierdan ayrı beslenmesi tavsiye edilmiş ki bu zaten 4 kanal ediyor. Bu durumda arkalar da bağımsız olsun denirse 6 kanal yapıyor. Şahsen benim arkalar umrumda değil, önler daha önemli. Gerekirse arkalara ses vermem ama önleri bağımsız yaparım. Arkalar önlere paralel bağlanabiliyor mu bilginiz var mı?

Aslında 4 kanal ve 5 kanal arasında bir fark gözükmüyor. En azından bagaja ayrıca sub konmayacaksa. Bu durumda pp41dsp de tercih edilebilir. Zaten amplifier pp52dsp ile aynı. Sadece DSP'lerde hız farkı var. Bir de yukarıda da söylendiği gibi pp41'de hassas ayar yapılamıyor, preset kullanılıyor ki bana da preset kullanmak daha mantıklı geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi artuda -- 7 Temmuz 2014; 21:47:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• beyler yazilanlari bastan ssa okudum bence olayi fizibilite ederken surayida atlamissiniz burdan kalkip 500 km gidip 500 km geri donuceksiniz dogrumudur buda size arti bi maliyet 3225 arti yol masrafi demek en kotu 300 de yakit derseniz 3535 liraya mal olucak ?
    dezavantji yarin birgun ufak bi problem oldugunda kalkip ank ist lami gidiceksiniz arti urunlerin 300 saat sonra rodaji yapilmasi gerekmekte...yinemi ist yolunu cekiceksiniz
    bu isi zaten ankarada yapan bi firmaa var. sizin arabalarinizdan baya bi montaj yapmis arti istemis oldugunuz mathc urunlerinide kullanan bi arkadas isterseniz birde onunla konusun derim
    ayni fiyatlara match urunlerini araciniza monteliyorsa burdan kalkip ist gitmenin bi anlami yok bi iki link attim
    match olsun araciniz la ilgili olsun
    saygilar iyi forumlar....

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.668144593233153.1073741920.178780078836276&type=1

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.684575578256721.1073741931.178780078836276&type=3

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.630537920327154.1073741899.178780078836276&type=3

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.647827235264889.1073741908.178780078836276&type=3

• hocam kodlama işi kolay. ben kendi aracımda tüm özellikleri kendim kodladım. bunu da kodlarım. daha önce verdiğiniz linklerde ilgili kodları belirtmişler. HIFI retrofit kodlanıyor.

biz Engin ile PP52 taktırmaktan yana değiliz zaten. PP82 çok pahalı geldiği için Alpine F4 düşündük. fiyatı 390 Euro civarında ve gücü PP52'ye kıyasla daha yüksek. bu amp de 4 kanallı olduğundan kafamız karıştı. bagaja sub koymayacaz kesinlikle ama ön ve arkaların kanal paylaşımı gücü azaltacak o kesin.
    kanal paylaşımı konusunda @ehazneci daha bilgili. o görünce cevap yazar diye düşünüyorum.

DSP olayına gelince ise, o ayarlar yapıldıktan sonra farkı hisseder miyiz yoksa etmez miyiz emin olamıyoruz. elde varken DSP'li almak en mantıklısı fakat hem 8 kanal hem DSP olsn deyince fiyat 1600 Euro ya çıkıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kerrami

hocam kodlama işi kolay. ben kendi aracımda tüm özellikleri kendim kodladım. bunu da kodlarım. daha önce verdiğiniz linklerde ilgili kodları belirtmişler. HIFI retrofit kodlanıyor.

biz Engin ile PP52 taktırmaktan yana değiliz zaten. PP82 çok pahalı geldiği için Alpine F4 düşündük. fiyatı 390 Euro civarında ve gücü PP52'ye kıyasla daha yüksek. bu amp de 4 kanallı olduğundan kafamız karıştı. bagaja sub koymayacaz kesinlikle ama ön ve arkaların kanal paylaşımı gücü azaltacak o kesin.
    kanal paylaşımı konusunda @ehazneci daha bilgili. o görünce cevap yazar diye düşünüyorum.

DSP olayına gelince ise, o ayarlar yapıldıktan sonra farkı hisseder miyiz yoksa etmez miyiz emin olamıyoruz. elde varken DSP'li almak en mantıklısı fakat hem 8 kanal hem DSP olsn deyince fiyat 1600 Euro ya çıkıyor.

Size zor olmayacaksa su kodlamayi deneme sansiniz olur mu? Ses sistemi yaptirmaniza gerek yok, kodlamayi yaptiktan sonra zaten cok degisecektir ses. Amplfier in yaptigi isi suan head unit yapiyor, belli frekanslari daha fazla olmak uzere sinyali amplify ediyor. Kodlamadan sonra ayni ses seviyesinde duyulan seste bariz bir azalma olmasi gerekir (ayrica amplifier olmadigi icin). Kodlamanin calisip calismayacagini cok merak ediyorum.

• artuda A kullanıcısına yanıt
    kodlamanın çalışmaması gibi bir durum sözkonusu değil. daha önce de araçta olmayan bazı özellikleri aktif edip denedik, fakat sadece kod değiştirmekle kaldık. aradaki farkı da anlar mıyız bilmiyorum ama olmayan özellikler açılınca idrive'da kitlenme gibi sorunlar yaşandı bazı arkadaşlar. o yüzden çok deneme taraftarı değilim. araç amp bağlı olup olmadığını da anlamayacak fakat sadece sinyali değil hoparlörlere gidecek gücü de değiştirecekse sorun olabilir.
  • Daha fazla beklemek istemiyorum. Ankaradayım bu yüzden erhanomer arkadaşımızın önerdiği yerde yaptırıyorum sistemi. Focal ps 165 F3 kit önlere, arkaları unuttum şimdi o hoperlörlerde değişecek. Audison SR-4 amfi ve bit ten işlemci (2. el) takılacak. Fiyat 3350 montajla beraber. Varsa yorumlarınız önemli benim için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robomatt -- 8 Temmuz 2014; 16:46:31 >
  • Hocam inanın en iyisini yapıyorsunuz. Çok samimi bir arkadaşımda e93 335 vardı ses sistemi orjinal gibi olsun diyip soket sokete uygun kaç sistem denedik ne kadar para harcadık memnun kalmadık. En son ben eski aktif sistemi dağıtırken krx3 bitone ve audison quatro amfiyi aldı şu an ciddi manada kaliteli bir ses var ekstra subwoofer ihtiyacı yok resmen araçta. F30da da farklı olmaz sonuc sizin bileşenlerde çok iyi.

Aydın hi-fi için yorum yapacak olursak gittim yaptıkları montajları kullandıkları malzemeleri gördüm. Cidden herşey çok iyi, altyapı için çok malzeme aldım, esnafliklari müşteriye ilgileri gayet iyi.

• burak9006 kullanıcısına yanıt
    Bakalım inşallah iyi olacak herşey. Benim sistem pasifmiş. Ön kit de hoperlörlerde crossover varmış bu yüzden pasifmiş. Aktif olunca ne oluyor gerçi onu bilmiyorum.
  • quote:

Bakalım inşallah iyi olacak herşey. Benim sistem pasifmiş. Ön kit de hoperlörlerde crossover varmış bu yüzden pasifmiş. Aktif olunca ne oluyor gerçi onu bilmiyorum.

Bu audison bit ten işlemciye gerçekten gerek var mı?
  • Aktif sistem her amfi kanalına 1 hoparlör olacak şekilde crossover kullanmadan ses işlemcisi ile kurulum kısaca.3 yollu hoparlör seti için 6 amfi kanalı gerekiyor yani.

Bitone sesi daha kaliteli vermek için lazım aslında. Yoksa sr4ü direk hi level inputtan çeviricisiz takabilirsiniz.

• Aktif sistem ile pasif sistem arasında ne fark var? Hangisi daha iyi? 4 kanallı yapmakla hata mı yapıyorum?

• Ses farkı var hocam aktif sistemde sahne sanki önünüzde sanatçı karşınızda çalıyor gibidir. Yalniz her bileşen icin uygun amfi bulmak zor, maliyette fazla olacak.

Ferhatla gidip yarı aktif ve aktif sistem için öneriler ve fiyat alın birde.

• Sabah verdim şimdi arabayı. Yarın akşam alacağım, hadi hayırlısı.
  • robomatt R kullanıcısına yanıt
    hayirli olsun, muhakka guzel bir sistem olacaktir. yorumlarinizi bekliyoruz.

Urunler bmw ye ozel olmadigi icin baya bir kesme bicme isi olacak galiba, onu konustunuz mu hic?
  • ehazneci E kullanıcısına yanıt
    Kesme biçme kapı çıtasında olacak. Onu da istesem Borusandan sipariş verebilirdim. Ama gayet güzel tweeterlar için ufak bir daire kesiliyor. Bir de koltuk altı hoperlörü için mdf yapılacak. En ufak bir kapıda zırlama veya arabanın herhangi bir yerinden ses gelirse yüzde 1 milyon garanti vereceğini söyledi. Onun dışında göğüs kısmına hiç dokunmayacağını söyledi.
  • quote:

Kesme biçme kapı çıtasında olacak. Onu da istesem Borusandan sipariş verebilirdim. Ama gayet güzel tweeterlar için ufak bir daire kesiliyor. Bir de koltuk altı hoperlörü için mdf yapılacak. En ufak bir kapıda zırlama veya arabanın herhangi bir yerinden ses gelirse yüzde 1 milyon garanti vereceğini söyledi. Onun dışında göğüs kısmına hiç dokunmayacağını söyledi.

Taktirdiktan sonra goruslerinizi paylasirsaniz cok sevinirim. Hatta montaj resimlerini de ekleyebilirseniz cok guzel olur.

• artuda A kullanıcısına yanıt
    Aracımı aldım. Gerçekten çok memnun kaldım. İşçilik ve montaj gerçekten 10 numara. Araçta 1 tane çizik yok. Montaj resimleri için tıklayın Sesi açıyorum ve tertemiz ses geliyor.
  • robomatt R kullanıcısına yanıt
    Kodlama yapıldı mı araca? Yukarıda kodlamanın gerekliliğinden bahsetmiştim, siz hiç lafını etmediğiniz için sanki kodlama yapılmadı diye anlıyorum :)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.