Şimdi Ara

BMW F10 - F20 - F30 coding & retrofit (37. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.680
Cevap
89
Favori
243.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bezakii

Borusan avc I'n cc ile ilgili cevabı

((Yurt dışından getirilen bu parçaların yetkili servisten satın alındığına dair faturasının olması burada montaj işlemlerinin yapılması için yeterlidir onayını aldım.
    Yalnız parça departmanımla görüştüğümde ilgili araca Cruise Control'un malesef eklenemediği bilgisini aldım.

Alpine Ses Sistemi'nin montajı ise yaklaşık 595TL'lik işçilik tutuyor.))

Sorum:
    ((Kendisi yurt dışından Cruise control tuş takımı ve alpine hifi kit getirmiş. Dışarıda bir yerde taktırmasını istemediğim için size ..................,,,.....,,,.......Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.))

Araç 320i ed No line tekno confor sunroof mevcut
    Mümkünmü yeterli cc altyapısının olmaması????

hocam bunların dünyadan haberleri yok aynı sirket birisi ankarada birisi istanbulda birisi okey veriyor birisi olmaz diyor.bununla ilgili bana yazı verin dedim takılamadığına dair dedim çünkü ben başka bi yetkili servisinizden taktırıp sizi mahkemeye verecem dedim böyle bi yazı vermeye yetkimiz yok diyorlar bunu dedikleri gibi cruise kontrol taktırmak için ısrar etmemle takarız ama doga bilecek sıkıntılara karsı bütün masraflar size aittir diye bi yazı alırız siden dediler

• arkadaşlar fren fonksiyonlu cruise control ne oluyor fren fonksiyonunu anlamadım?
  • tsunami06 T kullanıcısına yanıt
    Araç hızı 120km/s iken CC ile 100km/s ye düştüğünde araç bu hız için otomatik fren yapıyor,
    ayrıca örneğin 120km/s hızla yokuş aşağıya doğru inerken (normalde aracın hızlanması lazım) aracı frenleyerek belirtilen hızda sabit tutuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tsunami06

arkadaşlar fren fonksiyonlu cruise control ne oluyor fren fonksiyonunu anlamadım?

Stop&go fren fonksiyonlu cc öndeki araçla olan mesafeyi koruyup
    Gerekirse duruyor ve tekrar set edilen hıza dönen radar destekli bir sistem

Çok istememe rağmen
    Türk trafik terbiyesi bu donanıma uygun olmadığı gerekçesi ile donanımı alamadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar parça numarasını borusan birlik adresinden öğrendim cruise kontrol için 61317849411.
  • bezakii kullanıcısına yanıt
    Bende çok istedim aynı şekilde türkiye için uygun olmadıgı söyledin

Şuan için gerçekten hak veriyiyorum, kullandığım güzergahta hız sabitlemeyi bile kullanamıyorumki, acc seziciyi hayatta kullanamazdım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Manyetizma

Bende çok istedim aynı şekilde türkiye için uygun olmadıgı söyledin

Şuan için gerçekten hak veriyiyorum, kullandığım güzergahta hız sabitlemeyi bile kullanamıyorumki, acc seziciyi hayatta kullanamazdım

türkiye şartlarında acc sezici değil apaçi sezici lazım ki önünüze kırmasına müsaade etmesin.
    ülkemi seviyorum ama böyle tipler yaşanmaz kılıyor.
  • haraalomba H kullanıcısına yanıt
    avrupada yaşıyan türklere bakın, orda kurallara uyarlar buraya gelince uymazlar

ben artık isyan etmiyorum bu konularda ama aynı şekilde trafik kurallarının hepsinide hiçe sayıyorum. Can tabiki önemli burdan yanlış bişi çıkmasın ama artık kuralların %50sine uymuyorum. Uyarken her ay ceza yerken suan daha ceza yemedim
  • quote:

quote:

((Yurt dışından getirilen bu parçaların yetkili servisten satın alındığına dair faturasının olması burada montaj işlemlerinin yapılması için yeterlidir onayını aldım.
    Yalnız parça departmanımla görüştüğümde ilgili araca Cruise Control'un malesef eklenemediği bilgisini aldım.

Sorum:
    ((Kendisi yurt dışından Cruise control tuş takımı ve alpine hifi kit getirmiş. Dışarıda bir yerde taktırmasını istemediğim için size ..................,,,.....,,,.......Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.))

hocam bunların dünyadan haberleri yok aynı sirket birisi ankarada birisi istanbulda birisi okey veriyor birisi olmaz diyor.bununla ilgili bana yazı verin dedim takılamadığına dair dedim çünkü ben başka bi yetkili servisinizden taktırıp sizi mahkemeye verecem dedim böyle bi yazı vermeye yetkimiz yok diyorlar bunu dedikleri gibi cruise kontrol taktırmak için ısrar etmemle takarız ama doga bilecek sıkıntılara karsı bütün masraflar size aittir diye bi yazı alırız siden dediler

ben de bir ekleme yapayım, salı günü bir tıkırtı sesi tespiti yapılırken ustaya bu durumu sordum, tabii ki yapılır, neticede orijinal parça dedi. Bu sabah servis görevlisi "Ben yapılmıyor diye biliyorum dışardan parça getirince, BMW faturalı olması da yetmez muhtemelen, yedek parça bölümündeki arkadaşla görüşün" dedi, ben de gittim konuştum. Cevabı "Biz kendimiz getirtip takmadığımız sürece bu işlemi yapamıyoruz, merkez bize yazı geçti, Hifi sistem montaj dahil 1200 EUR" dedi. Bana fiyat da mevzu da saçma geliyor çünkü aracın üstünde geldiğinde fark 691 EUR, hadi 150 EUR işçilik alsın eder 841 EUR, kalan 360 EUR nereye gitti dersen cebe

Hatta benim bildiğim Hifi ses sistemi yurtdışında 450 EUR gibi bir rakama alınabiliyor BMW yetkili servislerinden, bize hep kazık..

• quote:

Orijinalden alıntı: decodinho88

quote:

quote:

Sorum:

ben de bir ekleme yapayım, salı günü bir tıkırtı sesi tespiti yapılırken ustaya bu durumu sordum, tabii ki yapılır, neticede orijinal parça dedi. Bu sabah servis görevlisi "Ben yapılmıyor diye biliyorum dışardan parça getirince, BMW faturalı olması da yetmez muhtemelen, yedek parça bölümündeki arkadaşla görüşün" dedi, ben de gittim konuştum. Cevabı "Biz kendimiz getirtip takmadığımız sürece bu işlemi yapamıyoruz, merkez bize yazı geçti, Hifi sistem montaj dahil 1200 EUR" dedi. Bana fiyat da mevzu da saçma geliyor çünkü aracın üstünde geldiğinde fark 691 EUR, hadi 150 EUR işçilik alsın eder 841 EUR, kalan 360 EUR nereye gitti dersen cebe

Hatta benim bildiğim Hifi ses sistemi yurtdışında 450 EUR gibi bir rakama alınabiliyor BMW yetkili servislerinden, bize hep kazık..

ben şuna kanaat getirdim bu borusanda olsun diğer BMW servislerinde olsun buralarda çalışanlar kazandığı paranın çoğunu haketmiyorlar hem bilgisiz insanlar hemde ukela insanlar içlerinde muhakkak iyi olanları vardır ama bana denk gelmedi.burda çalışan elamanlar BMW markasını satmıyor marka kendini satıyor zaten buraya hiç arabadan anlamayan bi insan koyun yine aynı satışları yakalarlar.adamlar donanımdan zaten geçiriyorlar işçiliktende keza yurtdışından parça getirip kendilerinin takması hesaplarını bozduğu için hayır diyorlar bazılarıda evet takarız diyor onuda anlayamadım.anladıgım tek şey bu çalışanların çoğunluğu sattığı araçlar hakkında yada tamiratını yaptıkları araba hakkında senden benden fazla bilgiye sahip değiller.adamlara fren fonksiyonlu cruise kontrol ne olur diyorum adamın cevabı frene basınca araç cruise kontrolü devre dışı bırakıyor diyor:) daha bu cevabın üzerine bunlara soru sorsan ne cevap alsan ne aslında bu forum vasıtasıyla bunlara şikayet maili atacaksın bu sayı az olmuyacak ama o zaman bazı seyler düzelir.ben telefondaki kadına sikayetimi aktarıyorum kadında algıda problem var anlamıyor karsısındakinide mal yerine koyuyor ona istinaden senin daha üstünü bağla diyorum en yetkili benim diyor.bende isternetten tekrar sikayet maili yazarım diyor o mailde bana düşer diyor.dedigim gibi bunlar sattığı ürünü pazarlamıyor marka zaten kendini satıyor bunların yerine kukla koy ha o ha bu.saygılar

• tsunami06 T kullanıcısına yanıt
    ben doğuşla çok kapışmıştım zamanında, demek ki BMW de alsan durum aynı.. Bilgisizlik olan kısmı ayrı, buradakiler net bir şekilde ticari uyanık olanlar, bilgilerinde sorun yoktu bu sefer. En kötü başlarım müzik sistemi garantisine diyerekten değiştireceğim..
  • bugun bmw sıtesıne gırerek ıcımdekı herseyı agır bır dılle doktum.yazıklar olsun 30 lıralık arabada olan 45 bın euroluk aracta yok ,hadı alalaım taktıralım dıyoruz bir servisiniz takılır dıyor dığeri asla olmaz dıyor bır servisinizin verdiği diğerini tutmuyor bu nasıl cıddıyet.cıvata bile takamayan sadece cam sılecegı suyu ve yag değirmeyi servis hızmetımı sanıyorsunuz dedım.15 dk sonra gerı donduler.sandımkı kıvırma konusması olacak.bılgı guncellemesı ıcın aramıslar sozde. bır halt olmaz bunlardan
  • quote:

Orijinalden alıntı: mmbodrum

bugun bmw sıtesıne gırerek ıcımdekı herseyı agır bır dılle doktum.yazıklar olsun 30 lıralık arabada olan 45 bın euroluk aracta yok ,hadı alalaım taktıralım dıyoruz bir servisiniz takılır dıyor dığeri asla olmaz dıyor bır servisinizin verdiği diğerini tutmuyor bu nasıl cıddıyet.cıvata bile takamayan sadece cam sılecegı suyu ve yag değirmeyi servis hızmetımı sanıyorsunuz dedım.15 dk sonra gerı donduler.sandımkı kıvırma konusması olacak.bılgı guncellemesı ıcın aramıslar sozde. bır halt olmaz bunlardan

hocam aynısı banada oldu önce güncelleme yapıyorlar sonra 2 gün sonra arıyorlar ama boşu boşuna arıyorlar senide muhtemelen bi kadın arayacak kendini yetkili sanan ama hiçbisey bilmiyen yetkisiz yetkili.Bunlardan bisey olmaz bence bu yazıyı okuyon herkes BMW ye sikayet maili atsın yoksa tınlamıyorlar.

• arkadaşlar ben wimlendim herhalde:) daha önce forumdan okuduğum cruise kontrolle ilgili sıkıntı çıkarmayan servisler örnegin bursa teknik oto borusanın söylediğini söylemeye başladı takarız ama o esnada çıkacak sorunda masraflar size ait olur ama bu zaman kadar çok taktık bi sıkıntı olmadı dediler .bende çok uzatmadım sadece fiyat aldım çıkan rakamda 920 tl kdv dahil.arkadaşlar sizden ricam kendi şase numaranızla ya borusan yada Kosiflere sorarmısınız size ne cevap verecekler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tsunami06 -- 13 Haziran 2014; 17:39:20 >
  • Arkadaşlar geçen gösterge tarafına güneş vurunca fark ettim, aracımda gelişmiş gösterge paneli var, f30 316i, yol bilgisayarının üstünde yol işaretli bir zemin var, şerit algılayıcı veya termal çevre algılayıcı tarzı bir şey midir bu, tabi kapalı o özellik Bir de hız sayacının altında boş siyah bölümde hiç bir şey yok mudur, öylesine konan bir bölüm mü orası?
  • sadece bu foruma gırıp takıp eden arkadaslar ıkı dk zamanını ayırsa ıkı satır maıl yazsa belkı acaba dıye dusunurler. dusunmelerını bıle saglasak yeter.yoksa sat gıtsın mantıgı yıllarca devam ederız gene.nasıl olsa alıyoruz.
    ama burda bırseyler ogrenıp nasıl uygulayabılırız dıye arkadaslarımıza rıcada bulunmaya devam ederız.yınede sagolsun o arkadaslarımıza.ben servise hıc guvenmıyorum sormuyorum bıle artık. buradakı arkadaslarımız cıddı anlamda yardımcı oluyorlar
  • decodinho88 D kullanıcısına yanıt
    Şerit takip
    Çarpışma uyarısı ve önleyici
    Ayna altında kamera varsa çalışır.
    Resim ekleyemiyorum yoksa paylaşacağım bende var çalışıyor çok memnun edici.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar
    garanti olayını biraz fazla abartmıyor muyuz?
    kimse cc taktırdınız diye aracınızı garanti dışı bırakamaz.Ancak ilgili paraçaları garanti dışı bırakma gibi bir prosedür söz konusu.
    sürekli borusanı arayarak takanlarla takmayanları karşı karşıya getirmiş olabilirsiniz :)

alın cc nizi takan servise taktırın faturasını dosyalayın
    hatta alın ccnizi kendiniz takın.
    kimsenin sorun yaşayacağını sanmıyorum
  • Aynı şeyi ben de merak ediyorum ,hız göstergesinin altındaki alana hiç bi şey yok mudur.benim de dikkatimi çekti o boş alan
    Bu vesileyle bir şey daha soracağım.direksiyonu sağa sola çevirirken anormal bir ses gibi olmasa da bana göre hiç olmaması gerektiğini düşündüğüm direksiyon çevirme sesi dikkatimi çekti.yan bir sürtme sesi falan değil ama sanki ne olursa olsun hiç ses çıkmıyor olması gerekmiyor mu?
    Radyo v.s kapalıyken dikkatini çeken oldu mu acaba ?radyo açıksa falan duyulmuyor duymak için de biraz dikkat kesilmek lazım ve hatta biraz eğilip dinlenince tam anlaşılıyor ama benim bir şekilde dikkatimi çekti.dikkat eden oldu mu acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fiesta80 -- 13 Haziran 2014; 20:19:17 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.