Şimdi Ara

BMW 5 SERİSİ F10 (68. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
5.598
Cevap
112
Favori
769.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: elagance45

Verdiğiniz detaylı bilgiler için teşekkürler.
    Mobil 1 esp nin en önemli özelliği dizel partikül filtreli araçlara uyumlu ve partikül birikiminin azalmasına yardımcı olması olarak tanımlanmış. Türkiyede piyasada satılan castroller avrupada satılanlar gibi bmw ll04'ü karşılamıyor. Bu konu bu forumda da tartışılmış. En azından kağıt üstünde böyle.
    Benim aracın şanzıman modeli zf 6hp26, resmi sitede önerilen yağ "BMW Oil No. 8322 0142516". Sizin belirttiğiniz standartta yağı doğrudan türkiye sitelerinde bulamadım ama Castrol atf dex 2 ve 3 sanki zf 6hp 26'nın standartlarını karşılıyor gibi. Bunları bilerek şanzıman ustaları ile görüşmem yararlı olacak. ZF kendisi yağ satışı (kendi markasıyla yağ satışı) yapıyor mu anlamadım. Yapıyorsa nereden temin edebilirim bilmiyorum. İnternet sitesinde bu konuda bir bilgi bulamadım. Olmazsa ben de sizin gibi doğrudan tel veya maille irtibata geçerim. Ancak piyasada bu kadar zf şanzımanlı araç varken muhakkak yağ piyasasında bu standardı karşılayacak yağlar vardır diye düşünüyorum.
    Son olarak:), bazı firmalar özel makineleri ile şanzımandaki yağı tamamen boşaltabildiklerini iddia ediyorlar. Bu sizce sağlıklı olur mu?
    Tekrar teşekkürler.

Herkese iyi akşamlar dilerim...

rica ederim

Ben 2012'ye kadar aracımı hep Borusana bakıma götürdüm. Sonra Borusan'ı bıraktım çünkü işlerine fazla karışamıyosun, aracım 100 bin km'ye geldiğinde şanzıman yağını değişin dedim, gerek yok life time dediler, ısrar ettim afalladılar, sonra da arıza olmadan değiştirmiyoruz dediler. Peki değişseniz hangi yağdan koyacaksınız dedim ? ona da düzgün cevap veremediler. Borusan'ın dezavnatjı aracında bakım yapan teknisyenle bi türlü konuşamıyosun, istişare edemiyosun, muhatabın hep arabadan, tekniğinden anlamayan, ona ezberletilmiş şeyleri tekrarlayan müşteri temsilcileri. Sen müşteri temsilcisine bişey soruyosun o da teknikere soruyor. Falan filan. Bana uymadı ben de bıraktım sonunda.

Özel servise geçince ilk bakımda catsrol edge 5-30 koydum, ve daha memnumum. 2 senedir de hep böyle kullanıyorum. İngiltere forumlarında da yazılana göre tüm dizel bmw sahipleri castrol kullanıyor. bmw nin tavsiye ettiği gibi.

Şanzıman yağı ile alakalı sana ZF'den gelen mesajı yazdım, hala muadililinden bahsetmişsin dex 2 -3 demişsin. Şanzımanın şakası olmaz, şans denenmez, adam da zaten mesajına yazmış. Adamın niyeti mal satmak da değil, aynı adam ben şanzıman yağını 150 bin km'de 2. kez değiştirmeyi istediğimde 200 binde değiştirirsin, şimdi gerek yok diyor bana. Neyse ucuz etin yahnisi bol olur diyeyim, bence sx mex bulaşma. Gerisini sen bilirsin.

Şanzıman yağını tam boşaltabilen nasıl bolşaltır bilemiyorum o konuda bişey diyemem, o kadar bilgim yok.

Ben her zaman orjinalden yanayım, orjinali ne ise sonra da o olmalı. Çünkü bmw, zf vs vs. Bu tarz markalar bişeye karar vermeden evvel kilometrelerce deniyorlar. Bmw castrol koyuyorsa, ki castrol ingiliz markası, yani alman da değil, bi bildiği olmalı.

ZF Türkiye:
    ZF Services Türk San. ve Tic. A.S.
    Adil Mah. Demokrasi Cad. No:17
    34935 Sultanbeyli - Istanbul,Türkiye / Turkey
    Telefon / Phone +90 216 592 07 50-110, Faks / Fax +90 216 592 07 63

Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: deniz 1985

quote:

Orijinalden alıntı: elagance45

Verdiğiniz detaylı bilgiler için teşekkürler.
    Mobil 1 esp nin en önemli özelliği dizel partikül filtreli araçlara uyumlu ve partikül birikiminin azalmasına yardımcı olması olarak tanımlanmış. Türkiyede piyasada satılan castroller avrupada satılanlar gibi bmw ll04'ü karşılamıyor. Bu konu bu forumda da tartışılmış. En azından kağıt üstünde böyle.
    Benim aracın şanzıman modeli zf 6hp26, resmi sitede önerilen yağ "BMW Oil No. 8322 0142516". Sizin belirttiğiniz standartta yağı doğrudan türkiye sitelerinde bulamadım ama Castrol atf dex 2 ve 3 sanki zf 6hp 26'nın standartlarını karşılıyor gibi. Bunları bilerek şanzıman ustaları ile görüşmem yararlı olacak. ZF kendisi yağ satışı (kendi markasıyla yağ satışı) yapıyor mu anlamadım. Yapıyorsa nereden temin edebilirim bilmiyorum. İnternet sitesinde bu konuda bir bilgi bulamadım. Olmazsa ben de sizin gibi doğrudan tel veya maille irtibata geçerim. Ancak piyasada bu kadar zf şanzımanlı araç varken muhakkak yağ piyasasında bu standardı karşılayacak yağlar vardır diye düşünüyorum.
    Son olarak:), bazı firmalar özel makineleri ile şanzımandaki yağı tamamen boşaltabildiklerini iddia ediyorlar. Bu sizce sağlıklı olur mu?
    Tekrar teşekkürler.

Herkese iyi akşamlar dilerim...

rica ederim

Ben 2012'ye kadar aracımı hep Borusana bakıma götürdüm. Sonra Borusan'ı bıraktım çünkü işlerine fazla karışamıyosun, aracım 100 bin km'ye geldiğinde şanzıman yağını değişin dedim, gerek yok life time dediler, ısrar ettim afalladılar, sonra da arıza olmadan değiştirmiyoruz dediler. Peki değişseniz hangi yağdan koyacaksınız dedim ? ona da düzgün cevap veremediler. Borusan'ın dezavnatjı aracında bakım yapan teknisyenle bi türlü konuşamıyosun, istişare edemiyosun, muhatabın hep arabadan, tekniğinden anlamayan, ona ezberletilmiş şeyleri tekrarlayan müşteri temsilcileri. Sen müşteri temsilcisine bişey soruyosun o da teknikere soruyor. Falan filan. Bana uymadı ben de bıraktım sonunda.

Özel servise geçince ilk bakımda catsrol edge 5-30 koydum, ve daha memnumum. 2 senedir de hep böyle kullanıyorum. İngiltere forumlarında da yazılana göre tüm dizel bmw sahipleri castrol kullanıyor. bmw nin tavsiye ettiği gibi.

Şanzıman yağı ile alakalı sana ZF'den gelen mesajı yazdım, hala muadililinden bahsetmişsin dex 2 -3 demişsin. Şanzımanın şakası olmaz, şans denenmez, adam da zaten mesajına yazmış. Adamın niyeti mal satmak da değil, aynı adam ben şanzıman yağını 150 bin km'de 2. kez değiştirmeyi istediğimde 200 binde değiştirirsin, şimdi gerek yok diyor bana. Neyse ucuz etin yahnisi bol olur diyeyim, bence sx mex bulaşma. Gerisini sen bilirsin.

Şanzıman yağını tam boşaltabilen nasıl bolşaltır bilemiyorum o konuda bişey diyemem, o kadar bilgim yok.

Ben her zaman orjinalden yanayım, orjinali ne ise sonra da o olmalı. Çünkü bmw, zf vs vs. Bu tarz markalar bişeye karar vermeden evvel kilometrelerce deniyorlar. Bmw castrol koyuyorsa, ki castrol ingiliz markası, yani alman da değil, bi bildiği olmalı.

ZF Türkiye:
    ZF Services Türk San. ve Tic. A.S.
    Adil Mah. Demokrasi Cad. No:17
    34935 Sultanbeyli - Istanbul,Türkiye / Turkey
    Telefon / Phone +90 216 592 07 50-110, Faks / Fax +90 216 592 07 63

Kolay gelsin.

hangi ildesiniz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• merhaba,
    benim e60 full+full aracim var icindeki
    Logic 7 sound system 10 ile 12 arasi hoparlör ve 2 adet subwoofer ve anfi sanirim (orjinal bmw ses sistemi)
    navigasyon sistemi büyük ekranli 8,8
    orjinal dvd sistemi
    komfort koltuklar (cok yönlü) isitmali boyunluklu vs. vs. full deri siyah
    orjinal bmw telefon sistemi
    orjinal airbag ler m paket direksiyon
    bluetooth sistemi
    yan kapi dösemeleri
    internet sayfalarinda arastirabilirsiniz piyasanin altinda fiyatlar ile verecegim yeni sahibine
    büyük ekranli navigasyon sistemi bildigim kadar türkiyede cok nadir bulunuyor genelde kücük ekranli oluyor
    ve istediginiz baska parcalar var ise mail yazabilirsiniz arabadaki parcalar tamamen orjinal alman malidir
    istediginiz hangi parca varsa bana mail ile sorabilirsiniz resimler temsilidir ama ayni ürünlerdir
    araba almanyada bütün sistemler ilk günki gibi calismaktadir hepsi orjinal bmw dir ve hersey tesisati ile birlikte verilecektir
    tek tek sormayin lütfen yukarida yazilan sistemlerin tamami istenir ise sökülüp verilecektir tek tek verilmeyecektir
    fiyat konusunda görüsülür

• İstanbuldayım TechZone
  • Merhabalar
    Dün yağ ve filtre bakımımı yaptırdım. Ankara şaşmazda bilinen bir şanzımancı ile yağ değişimi mevzuunu konuştum. Kullandıkları yağı ve filtreyi gördüm. ZF ve BMW'nin aradığı M 1375.4 standardını karşılıyor. Muhtemelen önümüzdeki ay yağ değişimini de oraya yaptıracağım.
    Duyduğuma göre dsg şanzımanların tamiri için yetkili servisin şanzımanları gönderdiği iyi bir şanzımancıymış.

Yağ değişimi sonrası her zamanki gibi (!) arabanın daha iyi yürüdüğünü hissediyorum.
    Selamlar...
  • selam beyler

buralarda guzel sohbetler yine başlamış.

benim araç (e60 520d) 120.000 i devirdi. aracı servis bakımlı diye aldık ama ben yine de güzel bir ustaya göstermek istiyorum.
    ankarada işinin ehli, müşteriyi yoluncak kaz olarak görmeyen özel bmw servisi tavsiyeniz var mı?

şimşek bmw??
    onur bmw?? nasıl yerlerdir???

diğer bir konu da kış olduğu için araçta 16" kışlık jant lastikler var, mayıs ayında kısmetse beş kollu ya da çok kollu17 ya da 18" bi e60 jantı alma planındayım. yan sanayiye sıcak bakmıyorum, çıkma ya da sıfır olarak bulabileceğim yer biliyor musunuz? sahibinden de çok nadir görebiliyorum orj. e60 jantı :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sepulturgay -- 14 Mart 2014; 20:04:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sepulturgay

selam beyler

buralarda guzel sohbetler yine başlamış.

benim araç (e60 520d) 120.000 i devirdi. aracı servis bakımlı diye aldık ama ben yine de güzel bir ustaya göstermek istiyorum.
    ankarada işinin ehli, müşteriyi yoluncak kaz olarak görmeyen özel bmw servisi tavsiyeniz var mı?

şimşek bmw??
    onur bmw?? nasıl yerlerdir???

diğer bir konu da kış olduğu için araçta 16" kışlık jant lastikler var, mayıs ayında kısmetse beş kollu ya da çok kollu17 ya da 18" bi e60 jantı alma planındayım. yan sanayiye sıcak bakmıyorum, çıkma ya da sıfır olarak bulabileceğim yer biliyor musunuz? sahibinden de çok nadir görebiliyorum orj. e60 jantı :/

RANGERS BMW Şaşmaz - Adnan Usta

işinin ehli, 19 yıl borusan'da formenlik yapmış, şimdilerde kendi garajını açmış biri.. gönül rahatlığı ile gösterebilirsin..

• cevap için teşekkür ederim hocam.
    fırsat bulunca göstereceğim.
  • merhaba,
    2. el araç alma arefesindeyim.merak ettiğim bir konu var.bilgisi deneyimi olaan arkadaşlara şunu sormak istiyorum.
    177 ps araçların bazılarında motor sorunundan dolayı sandık motor takılıyor.ve 184 pslik motor takılıyor.acaba bu motor ile üzerindeki şanzuman uyum sorunu oluyormudur.
    bir de böyle bir araç alırsam ne gibi zorluklar yaşarım.
    şimdiden teşekkür ederim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: drkaramurat

merhaba,
    2. el araç alma arefesindeyim.merak ettiğim bir konu var.bilgisi deneyimi olaan arkadaşlara şunu sormak istiyorum.
    177 ps araçların bazılarında motor sorunundan dolayı sandık motor takılıyor.ve 184 pslik motor takılıyor.acaba bu motor ile üzerindeki şanzuman uyum sorunu oluyormudur.

tavsiyem sandık motorlara bulaşmayın.Sandık motor takıldıktan sonra araç eski dikişi tutar mı belli olmaz.Ama yine e60 hakkında bilgi isterseniz anlatırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: uguropc

quote:

merhaba,

tavsiyem sandık motorlara bulaşmayın.Sandık motor takıldıktan sonra araç eski dikişi tutar mı belli olmaz.Ama yine e60 hakkında bilgi isterseniz anlatırım

teşekkür ederim...nelere dikkat etmeliyim e 60 alacak olursam.2009-2010 düşünüyorum...bir de 2010 modellerde de 184 lük olanlar var deniyor.ne derece doğru acaba?
    e 60 ın kasa olarak f 10 dan daha fazla albenisi var.fakat aklım 8 ileri şanzuman ve 184 ps olması nedeniyle 2010-2011 f 10 yönüne kayıyor..
    anlıyacağınız karasızım hala :(

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: uguropc

quote:

merhaba,

teşekkür ederim...nelere dikkat etmeliyim e 60 alacak olursam.2009-2010 düşünüyorum...bir de 2010 modellerde de 184 lük olanlar var deniyor.ne derece doğru acaba?
    e 60 ın kasa olarak f 10 dan daha fazla albenisi var.fakat aklım 8 ileri şanzuman ve 184 ps olması nedeniyle 2010-2011 f 10 yönüne kayıyor..
    anlıyacağınız karasızım hala :(

rica ederim.E60 alacaksanız temiz olanlarına km'si düşük olanlara bakmanızı tavsiye ederim hatta m paket olursa çok iyi olur.184'lük modeller e60'da yok.177 hp 6 vites mevcuttur o yıllarda.Aynı durumu bende düşünüyorum.E60 kasanın F10 a göre daha bir asil duruşu var.Triger zincirine dikkat edilmeli yoksa sandık motora sebep olabilir.Bizim araçta da triger sorunu vardı değiştirdik.

Genel olarak düzgün olsun araç.Tramerde 2-3-4-5 bin tl'ler normaldir.Kosifler ya da Borusan bakımlı olursa iyi olur.M paket'ler daha hoş duruyor sanki Yakıt tüketimimiz 6.5 lt karma kullanımda.Uzun yolda 5.8 leri görüyor.Hızlanması normaldir zaten performans istiyorsanız bu işin m5 e kadar gideri var Ama yürüyüşü yine de iyi.Yazılımla 225 hp 450 nm civarı alabilirsiniz.

Sormak istediğiniz birşey olursa yardımcı olurum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uguropc -- 21 Mart 2014; 16:29:34 >

• teşekkür ederim.donanım olarak nelere dikkat etmem gerekiyor...her baktığım ilan full+full yazıyo:)))
    m pakette donanım farkı varmıdır mesela.yoksa standartmı.
    comfort,premium,exclusiv donanımlarını birbirine üstünlüğü nedir mesela?
    çok mu şey sordum yoksa
  • quote:

teşekkür ederim.donanım olarak nelere dikkat etmem gerekiyor...her baktığım ilan full+full yazıyo:)))
    m pakette donanım farkı varmıdır mesela.yoksa standartmı.
    comfort,premium,exclusiv donanımlarını birbirine üstünlüğü nedir mesela?
    çok mu şey sordum yoksa

rica ederim.. bizim arabamız premium paket normallerinden farkı tek farkettiğim jant M pakette recaro koltuklar olabiliyor büyük jantlar, direksiyon, tamponlar bir de biraz daha alçak diye biliyorum.

İş opsiyonda bitiyor.Boş+boş m pakette gördüm , tam dolu premium'da gördüm.Comfort,exclusive vs onlar önemli değil.

Alacağınız araçta dijital klima , sunroof , deri koltuk , arka perde olsun bunlar temel donanımlar olmalı.Bazı e60'larda bunlar yok araç gerçekten kötü duruyor.O kadar para verip analog klima Bizim araçta kısa ve uzunlarda mercekli fakat koltuk ısıtma, hafızalı koltuk yok çokta önemli değil açıkçası.

Uzunları mercekli, sağ sol hafızalı koltuk, koltuk ısıtma biraz daha kişiye özgü.Açıkçası bize lazım değil ısıtmalı koltuk ya da hafızalı koltuk.Siz ne düşünürsünüz bilemeyeceğim Ama yukarıda yazdığım temel donanımlar olsun.

Sorun değil çekinmeden sorabilirsiniz.Sonuçta oyuncak araba almıyorsunuz Herşeyiyle öğrenip almanızda fayda var.

İyi akşamlar

Not:Alıntı yada cevap yaparak yazarsanız daha hızlı görebilirim.

• F10 kasa 5.20 D 'nin vitesleri hep standart joystik vites mi oluyor ? Yoksa otomatik veya yarı otomatik diye 2 seçenek mi oluyor ?

Mesela bu yarı otomatik yazıyor;

Bu ise otomatik yazıyor;

Bunlar tek vites tipi olarak mı üretildi, bunların arasında fark var mı, varsa hangisi tutuluyor acaba ?

• Bir de premium exclusive comfort hangisi genelde daha dolu oluyor ? Sizin dediğiniz gibi genelde comfort'un diğerlerinden daha dolu olduğu model de var ama siz genel olarak ne öneriyorsunuz, bir de F10 kasanın hepsi vakumlu kapı mı yoksa o da mı opsiyonel olarak bazılarında olup bazılarında olmuyor mu ?

Mesela kasko değer listesine baktım comfort premium exclusive aralarında 5.000-10.000 lira fark var.
  • hocam f10 kasa 5 serisinde tek çeşit vites var o da ZF firmasının ürettiği 8 ileri otomatik vites, verimli olması ile tanınır. ülkemizde jostick vites olarak bilinir. vitesi sola çekerek, bir çok bmw de olduğu gibi , manuel moda da alabilirsiniz.
    not: tam manuel vitesli f10 ları borusan ithal etmedi.

hocam galericilerin yazdığı saçma sapan donanım sınıflarına bakmayın, varsa fatura isteyin orda zaten aracın hangi donanımları içerdiği yazar.
    vakumlu kapı (soft close) ülkemizdeki modellerde nadir bulunan bir özelliktir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sepulturgay -- 25 Mart 2014; 22:34:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sepulturgay

arkadaşlar var mı bilen?
    ankaradayım.
  • valla çıkma jantında kusuru olur mu olmaz mı bilinmez..

Şaşmaz sanayide BMW İmaj var.. mehmet ali abi'ye sorun istediginiz orjinal janti getirtir o.. servis falan değil yani kendisi, almanya'dan istenilen orjinal parcayi getirtiyor..

• rambo42_42 R kullanıcısına yanıt
    F10 kasalarda 520d Joystick (yarı otomatik vites)tir.Bazıları F1 özelliğine sahiptir
  • 
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.