Şimdi Ara

BMW 5 SERİSİ F10 (28. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.621
Cevap
115
Favori
812.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: MINERVAL

iyi olmus çesitlilik her zaman iyidir , 5.28 favorim

5.25d alabilirdim... ama her şeyi erteleyerek iş yaptıkları için ve piyasanın 5'e doyduğunu göremedikleri için BMW AG'ye de Borusan'a da özel teşekkürlerimi sunuyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 1 Temmuz 2011; 18:07:10 >
  • bugün aracımı servise götürdüm.sağ ön kolon dan tuhaf sesler geliyordu.beklediğimin aksine çamur yapmadılar ve kolonun patlak olduğunu kabul etdiler.ellerinde yokmuş almanya ya sipariş verdiler 15-20 güne kadar gelir dediler.ancak şunu söylemeliyim bmw nin ses sistemi audi nin yanında malesef ama malesef çok çok yetersiz.bir daha bmw alırsam kesinlikle en pahalı ses sistemini donanım listesine ekleticem.hifi ses sistemi benden geçersiz not aldı.

Audi A5 Coupe 3.0 TDI S Line 7 Speed
    B7 Audi A4 3.0 TDI Quattro Tiptronic 6 Speed
  • quote:

Orijinalden alıntı: mulligun

bugün aracımı servise götürdüm.sağ ön kolon dan tuhaf sesler geliyordu.beklediğimin aksine çamur yapmadılar ve kolonun patlak olduğunu kabul etdiler.ellerinde yokmuş almanya ya sipariş verdiler 15-20 güne kadar gelir dediler.ancak şunu söylemeliyim bmw nin ses sistemi audi nin yanında malesef ama malesef çok çok yetersiz.bir daha bmw alırsam kesinlikle en pahalı ses sistemini donanım listesine ekleticem.hifi ses sistemi benden geçersiz not aldı.

işte o yüzden aracı hazır aldırmak istemedim sana hüseyin.. ama önemli değil artık.. sendeki sistem Logic 7 değildi dimi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 1 Temmuz 2011; 18:41:46 >

Orijinalden alıntı: TechZone
    quote:

5.25d alabilirdim... ama her şeyi erteleyerek iş yaptıkları için ve piyasanın 5'e doyduğunu göremedikleri için BMW AG'ye de Borusan'a da özel teşekkürlerimi sunuyorum...

Techzone hocam borusan bu modelleri getirmez mi diyorsun ?
  • politikalarini anlamak mumkun degil.. her tip motor getirmeleri gerek bence.. su anda bundan onceki modellere baktiginizda listelerinde her tip motor vardi.. hoş benzin fiyatlarindaki artis ile birlikte benzinli motorlar tercih edilmemeye basladi ama 5.50i almak isteyenlerde varmis 5.23i almak isteyende.. ama getirtmiyorlar..

bir taraftanda diger ulkeleri inceliyorum, mesela 3.16i nin satisini ingiltere'de durdurmuslar.. dusuk motorlarin stoklari biz ve bizim gibi ulkelerde eritiliyor anlayacaginiz.. fiyat ve ekonomi acisindan dizel motorlar cok tercih edildiginden dizel motora agirlik veriyorlar.. ama bunu sadece 20d ve 30d ile sinirlandirmak bence yanlis..

politikalarini anlamak mumkun degil.. her tip motor getirmeleri gerek bence.. su anda bundan onceki modellere baktiginizda listelerinde her tip motor vardi.. hoş benzin fiyatlarindaki artis ile birlikte benzinli motorlar tercih edilmemeye basladi ama 5.50i almak isteyenlerde varmis 5.23i almak isteyende.. ama getirtmiyorlar..

bir taraftanda diger ulkeleri inceliyorum, mesela 3.16i nin satisini ingiltere'de durdurmuslar.. dusuk motorlarin stoklari biz ve bizim gibi ulkelerde eritiliyor anlayacaginiz.. fiyat ve ekonomi acisindan dizel motorlar cok tercih edildiginden dizel motora agirlik veriyorlar.. ama bunu sadece 20d ve 30d ile sinirlandirmak bence yanlis..

Özellikle altı silindir benzinli meraklıları, maliyetine katlanarak bu araçları isterler.

Hazır 523 demisken, 528 ile motor hacmi aynı, güç ve tork rakamları ve devirleri ise farklı. Bildiğim kadarıyla ikisinde de turbo bulunmuyor.

Sizce bu farklılık sadece motor elektroniğinden mi kaynaklı, ben başka bir açıklama düşünemedim.

www.bmw.com
    Get ready for the BMW 5 Series Sedan – setting new standards in its segment.
    http://www.bmw.com/com/en/newvehicles/5series/sedan/2010/showroom/compare.html?model_1=523i&model_2=528i

• quote:

quote:

3 litre ÖTV'si verecek olduktan sonra 25d yerine 30d daha iyi olmaz mı sizce ?

Orijinalden alıntı: erciftci

quote:

quote:

3 litre ÖTV'si verecek olduktan sonra 25d yerine 30d daha iyi olmaz mı sizce ?

25d , listede 2000cc gözüküyor.

• 5.25d 2.0lt'dir.. 5.20d'e gore beygir gucu daha yuksektir..

ara motor devri eskide kaldi..

5.25d 2.0lt'dir.. 5.20d'e gore beygir gucu daha yuksektir..

ara motor devri eskide kaldi..

Bu arada bmw.com ve bmw.co.uk'de 525d'nin bilgilerinde farklılıklar var, çıkamadım içinden.

bmw.com da 3 litre olan 525d, bmw.co.uk'de 2 litre

Bir model yenileme durumu mu var acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erciftci -- 3 Temmuz 2011; 16:17:54 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 3 Temmuz 2011; 16:20:11 >

bunlar yeni motorlar.. dolayisiyla sayfalarda yenilemelerde hatalar olabilir.. bu tip bir iki tane daha hata farketmistim bende ama duzeltiyorlar..

Ben de aynı düşünüyorum.

Bu arada ingiltere fiyatlarına bakarsanız 20d ve 25d arasında ciddi fiyat farkı var, türkiye'ye uğraması zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erciftci -- 3 Temmuz 2011; 16:50:21 >

• quote:

quote:

bugün aracımı servise götürdüm.sağ ön kolon dan tuhaf sesler geliyordu.beklediğimin aksine çamur yapmadılar ve kolonun patlak olduğunu kabul etdiler.ellerinde yokmuş almanya ya sipariş verdiler 15-20 güne kadar gelir dediler.ancak şunu söylemeliyim bmw nin ses sistemi audi nin yanında malesef ama malesef çok çok yetersiz.bir daha bmw alırsam kesinlikle en pahalı ses sistemini donanım listesine ekleticem.hifi ses sistemi benden geçersiz not aldı.

işte o yüzden aracı hazır aldırmak istemedim sana hüseyin.. ama önemli değil artık.. sendeki sistem Logic 7 değildi dimi?

bendeki sistem hi-fi ses sistemi.logic 7 nasıl bilmiyorum.bmw bu konuda zayıf dediğim gibi.aracı servisten aldıktan bir gün sonra bu sefer de direksiyondan gelen tıkırtılar rahatsız etti beni.bozuk yolda çıtır çıtır sesler geliyordu.servise götürdüm direksiyonun içindeki sekmanların yağlanması gerekiyormuş.yağladılar biraz çözülür gibi oldu ama yüzde yüz çözüldü diyemem.şunu anladım çok net bir şekilde daha önce audi de de benzer sorunlar yaşamıştım.premium sınıf diye seçkin ve özel arabalar aldığımızı düşünüyoruz.sonuç herzaman hüsran oluyor.f10 5.20 çıkardığı sorunların herhangi bir c sınıfı aracın çıkardığı sorunlardan farkı yok.güzel araba hoş keyifli ama mükemmel olmaktan çok uzak.şahsi fikrim genede diğer ikisinden iyi olduğu yönünde.mercedes ve audi çok daha zayıf.hele audinin içini gördükten sonra aracımın içi çok daha güzel geldi bana...

• sn techzone;

mesajinizi atlamisim kusura bakmayin.. arac 92000tlye satildi galeriye.. araci birbucuk aydir satamayan ayni galeri de hemen ertesi gun 95600tl bedelle araci satti.. kredisini kapattim ve su an en azindan yil sonuna kadar finansal durumumu gozlem halindeyim.. bir phaeton var belki onu degerlendiririm diye dusunuyorum.. 525d haberi beni benden aldi bu arada.. fakat ingiltere listesine baktim, arada ya 5 ya da 8 bin pound kadar bir fark var.. sanirim trde e250 cdi fiyatina (85-88bin euro) satacaklar..

bu arada baska bir konuda dikkatimi cekmisti ufak bir ekleme yapayim kusura bakmazsaniz; ingiltere listesinden 2.0 dizel motorlar 181hp gorunuyor.. 535d ise 300hp.. bu aradaki fark suradan doguyormus; motor guclerini kw'dan metric hpye cevirirseniz 184 buluyorsunuz, imperial hpye cevirirseniz 181.. hesaplama formulunu bilmiyorum ama..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CemUsUs -- 10 Temmuz 2011; 2:50:15 >
  • 5.25 d çıkar çıkmaz mevcut aracımı değiştirmeyi düşünüyorum.4 çeker 218 bg bir bmw tadından yenmez.ayrıca alacağım aracta ki donanımları tam seçerek şuanki aracımdaki bir takım eksiklerden de kurtulabilirim...

• sn mulligun;

tam 6 bin pound fark var iki arac arasi.. 29 bin pound 520d, 35 bin pound 525d, 38 bin pound 530d... dedigim gibi trde 85000 den asagi satilmaz sanirim.. opsiyonlarla da 100 bin euroya merdiven dayar..

edit; uk sitesi de hpleri metric hesaplamaya baslamis.. 535d ler de 313 beygir olmus.. 740dler hala 306 hp.. 535i 306 hp, 740i 326 :)) ha bu arada son bir ekleme..

528i ---> 2000cc 245hp 0-60mph 6.2sn 41mpg
    530i ---> 3000cc 272hp 0-60mph 6.5sn 37 mpg

bmw 6 silindirli motoru satmak pek istemiyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CemUsUs -- 10 Temmuz 2011; 12:15:01 >
    2010 Black 320d SOLD
    New Car 2011 520d //M
  • quote:

5.25 d çıkar çıkmaz mevcut aracımı değiştirmeyi düşünüyorum.4 çeker 218 bg bir bmw tadından yenmez.ayrıca alacağım aracta ki donanımları tam seçerek şuanki aracımdaki bir takım eksiklerden de kurtulabilirim...

5 serisine 2000cc xdrive gelirse ben de talibim
  • quote:

Orijinalden alıntı: gunel--a

Arkadaşlar usb girişinden araca müzik dışında klip-film atma şansımız var mı?

sn gunel--a;

maalesef oyle bir imkan yok.. idrivein isletim sistemi o formattaki dosyalari gormuyor.. ipoddan bile video dosyalarini aktaramiyor-izleyemiyorsunuz.. bu tip istekleriniz icin dosyalari dvd formatinda kaydedip oynatmaniz lazim..

Orijinalden alıntı: raifkokten

quote:

5.25 d çıkar çıkmaz mevcut aracımı değiştirmeyi düşünüyorum.4 çeker 218 bg bir bmw tadından yenmez.ayrıca alacağım aracta ki donanımları tam seçerek şuanki aracımdaki bir takım eksiklerden de kurtulabilirim...

5 serisine 2000cc xdrive gelirse ben de talibim

Almanyada 520d 40 bin Euro.525xdrive da 50 bin Euro.Bu hesapla 95 bin Euro civarı olacaktır,bu da biraz uçuk..Üstelik baz donanım.
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.