Şimdi Ara

bmw 3 ve 5 serisi gösterge sapma

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar forumda bir çok araca açtım bu konuyu hız göstergesindeki sapmayı . birçok üst sınıf yani bana göre üst (passat vectra vsvs) araçta gerçekten önemli derecelerde sapma çıktı. bunların enteresan yanı ise şu bu araçlar sınıfında en hızlı araçlar ama göstergesi yanlış die doğal olarak hızlı olmuyorlar. mercedesin göstergelerinde mesela hata payı yok o dijital de var onda ama bmw daha hızlı şüphesiz. bmw gibi bir araçta olacağını sanmıyorum ama yine de gözüm korktu bir sorayım dedim bmw nin hız göstergesinde bir sapma var mı yani gösterge 100 ü gösteriyoken araç 100 le mi gidio yoksa 90 la mı bunu nerden ölçüyoruz bilen var mı

• hiç mi bilen yok!

sağlık olsun beaaaa

• Her ne kadar BMW ile deneme şansım olmasa da şu ana kadar uzun müddet kullandığım analog opel vectra, anolog mazda 626 ve digital renault espace göstergelerinde %10-12 sapma olduğunu tespit ettim. Hepsi normalden yüksek gösteriyor. Aslında bir bakıma da iyi oluyor. Normalde 45 km reye kadar doğru görünüyorlar buradan sonra sapma oranı artıyor.

Ölçüm için gps cihazı kullanıyorum cihaz uyduya bağlı ve kayıtlı haritadan tam olarak bulunduğun yeri ve hareketini tespit ettiğinden %1-2 belki sapma ile de olsa hemen hemen aracın o anki doğru km sini gösteriyor. Ayrıca gps ile bulunduğum yerdeki (Belcika) digital hız gösteren ve sokaklarda sık rastlanan km kontrolü yapmayı sağlayan araçlar tam örtüşüyor.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.
  • oldun dostum eyw. ama espacee çok şaşırdım hem dijital hem yanlış ya o yüzden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B.A.L -- 3 Ekim 2007; 16:51:29 >
  • Evet malesef öyle hem kendi aracımda (2000 td renault espace) hemde arkadaşımın aynı model ve marka aracında denedim hemen hemen aynı oranda sapma var. Aslında bu olay ceza yememek açısından bence faydalı oluyor (Tabi eğer farkında değilsen ) . Yakında bmw almayı planlıyorum eğer alırsam onun sonucunuda buradan paylaşırım.
  • inş. deneme şansın olur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.