Şimdi Ara

BMW 3 serisi (G20) (488. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
8 Misafir (1 Mobil) - 7 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30.502
Cevap
451
Favori
2.312.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
54 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
95. Sırada  bugün en iyi #13
Sayfa: önceki 486487488489490
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bayağı bir sayfa okudum ama sormak istediğim soruma bir cevap bulamadım. Belki de gözümden kaçmıştır. Bu sebeple affınıza sığınarak şu soruyu sormak istiyorum.
    Fren balataları ile ilgili olan kronik problem kaç km kadar olan durumları kapsıyor? Yani garantinin tam olarak kapsamı nedir acaba?

Bu hafta 2020 model G20 alıcam nasipse ama satan arkadaş arka balataların bittiğini ve değişmesi gerektiğini belirtti. Araç 34 bin km'de. 25 bin km'de de ön balataların uyarı verdiğini ve Borusan Oto'nun onları ücretsiz değiştirdiğini söyledi.
    Bu durumda benim nasıl hareket etmem gerek acaba?
    Cevaplayan arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kutri -- 17 Nisan 2022; 21:59:28 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Balata sorunu ilgincmis, benim F36 yaklasik 80 bin kmde ve hic balata degismedi. On balata degisimi icin 70 bin km, arka balata icin 50 bin km kaldi gosteriyor. En son servise gittigimde balata sensorleri hatali sanirim demistim, kontrol ettiler ve balatalar yari omurde gorunuyor dediler.

• kutri K kullanıcısına yanıt

iyi aksamlar, o biraz sikintili bir durum. Zaten sorunlu balata on degil arka. 20.000kmye kadar garantiden degistiriyorlar. Yani arka balatanin hatali uretiminden kaynakli. Birde sanirim kaliperlerin fazla sktigini soyluyorlardi. Burada sikinti su sonrasinda taktiklari balata iyilestirilmis balata. Bu balatada max 13.000km daha gidiyor. Ancak genelde balata uyarisi alanlar 11.000 ve 14.000 km arasinda aliyor. Zaten bu kmlerde hemen degistiriyorlar. Sadece sunu soyleyeyim her aracta bu degisecek diye bir sey yok. 2019 ve 2020 model bircok aracta bu oldu. 2021 Temmuz uretimlerden sonra azalmaya basladi. Acikcasi alacaginiz aracta 34.000e gelmisse ve uyari vermemisse belli ki bir sorunu yok. Hatta alirken aracin ayrica balatalarini kontrol ettirin. On balatalarin bu kadar erken degismesi ilginc olmus. Cunku normalde dedigim gibi sikinti arkada. BMW 3 serisi (G20)  simdiden hayirli olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Balata konusu cidden sıkıntı.
    Araç 2020 model ama 34 bin km ye kadar geldiği için muhtemelen garanti değişmeyecektir. Arka balataların değişim bedeli nedir acaba? Fikri olan var mıdır?

• Aracın bagajına sonradan spoiler takan var mı?

Kırmızı sportline aracım var ne tavsiye edersiniz?

• toruk_makto kullanıcısına yanıt

Günaydın, kesin takmak istiyorsanız bence msport paketteki spoileri takın. İnce ve şık duruyor. Göze batmayan güzel bir spoiler.BMW 3 serisi (G20) 

• toruk_makto kullanıcısına yanıt

bence çok kalın bir şey takmayın abartı ve çakma duruyor bana göre. orijinal M spoiler da çok ince geliyor bana. size tavsiyem M performance modelinden takmanız yönünde olur. resim ekledim.

BMW 3 serisi (G20)
  • Herkese merhaba,

Aracınız için kasko poliçesi teklifi alan ve yenileyen var mı? 2021 model araç ve diğerleri için bilgisi olan varsa yazabilirse sevinirim. Yaklaşık maliyet düşünmeye çalısıyorum. Malum her şey cok yoruyor. Teşekkürler.

• kelmahmutcüce K kullanıcısına yanıt

Herkesin primi farkli cikar. Hasarsizlik indirimi, dahil olan opsiyonlar ve kapsadigi degerlere gore farklilik gosterir. En dogru bilgiyi sigortaciniz verir. Farkli farkli sigortalardan teklif alip neleri kapsadigina bakar ona gore karar verirsiniz. Yani benimki su desem hicbir anlami yok. BMW 3 serisi (G20) 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkolo88 -- 19 Nisan 2022; 19:41:54 >
  • kelmahmutcüce K kullanıcısına yanıt
    Kasko konusunda bugün şok yaşadım, halen daha şoku üzerimden atabilmiş değilim.

2020 model Exexutive paket araç aldım. Kasko değeri 50 bin, 40 bin, 24 bin vs fiyatlar geldi. %40 hasarsızlık var. En düşük 17.800 TL fiyat aldım onda da yalnızca ben ve eşim kullanabiliyor aracı.
    Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Fikir verebilecek olan var ise sevinirim.

2 hafta önce 2022 model Mercedes B180 aldık, 920 bin TL'ye. Kaskosu 4600 TL idi. Onda da %40 hasarsızlık vardı.

1.5 sene kadar önce f30 kullanırken 14-15 bin TL kasko teklifi çıkıyordu bana. Kazam da yoktu ama kasko yaptırmadığım için hasarsızlığım da yoktu. Aynı sizin gibi şok yaşamıştım o zaman ve yaptırmadım kasko. Daha sonra 2020 eylülde o aracı satıp mercedes w205 aldım ve merak ettim kasko teklifi aldım 3-4 bin TL fiyat vermişti aynı kasko şitketleri. 1-2 ay öncesine göre bu kadar düşük çıkmasına yine şok oldum ve yine yaptırmadım

Yanü diyeceğim o ki kasko şirketleri risk pirimi hesaplarken; şehir, yaş, cinsiyet kadar marka modeli de dikkate alıyorlar. O marka modeli kullanıp daha önce kasko şirketinin başını ağrıtanların cezasını sizden kesmeye çalılıyor. Çünkü marka ya da model riskli görülüyor bazen.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Do It Yourself D kullanıcısına yanıt
    Doğru diyorsunuz, söylediklerinize harfiyen katılıyorum. Ama bu çok saçma. Benim daha önce de aracım vardı, orda yaptığım kaza vs her şey adamlarda da kayıtlı. Buna rağmen sırf bir araç modeli için bunu yapmaları insanları kasko yapmaktan vazgeçirebilir.

Markaya özel bir durum olabilir. Sosyal medyada da gördüğümüz üzere BMW' nin genel kullanıcı kitlesi biraz sıkıntılı. Makaslar yanlamalar sigorta şirketlerine anormal masraflar olarak dönüyorsa firmalar da doğal olarak bu masrafları çıkarmak istiyor olabilir.

2020 Model kasko değeri 800 bin TL olan Passat için 4600 TL kasko öderken; 2022 Model Kasko değeri 1.3M olan G20 için 13 bin TL "ek" ödeme çıktı yani toplamda 17600 TL ödemiş oldum. 1.3M değerinde bir arabayı kaskosuz kullanmayı mantıklı bulmadığımdan yaptırdım. C Serisi alsam acaba bu kadar çıkar mıydı, sanmıyorum.

• masterb M kullanıcısına yanıt
    C serisi için pirimler çok daha düşük çıkıyor. Tamamen BMW 320 için özel bir durum bu. 520'de dahi bu fiyatlar çıkmıyor. Maalesef bu aracın kaskosu 18-25 bin TL arasında değişiyor. Kaskosuz kullanmak çok tehlikeli, tavsiye etmem.

• Merhaba herkese. Istanbul’da mumkunse Anadolu yakasinda iyi bir yikamaci tavsiyesine ihtiyacim var. Daha onceki arabamda gittigim yerde neredeyse her yikamadan sonra yeni kilcal cizikler goruyordum. Bunlarin yikamacidan kaynaklanabilecegini hic dusunmemistim ancak buradaki eski mesajlari gorunce yikamacida cizilmis olma ihtimali konusunda aydinlandim :) Ki arabam surekli kapali otoparkta durur cok nadiren kullanirdim. Yine eski mesajlari okudum ama detailing dukkani disinda bir tavsiye bulamadim. Orasiyla gorustugumde yalnizca uygulama yaptiklari araclari yikadiklarini ogrendim. Araci yaklasik 2 ay once sifir olarak aldim ve duzgun bir yer bulamadigim icin henuz hic yikanmadi, kir ve camur icerisinde :) Onerileriniz icin simdiden cok tesekkur ederim. (Anadolu yakasinda iyi bir yer bulamazsam Avrupa yakasina da raziyim)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • yemrepolat Y kullanıcısına yanıt

Tokyo garaj, doğan oto kuaför, sebat oto kuaför,

• FurkanEmir411 F kullanıcısına yanıt
    Cok tesekkur ederim

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yağmurlu havada otoban sürüşünden sonra park sensörleri kirli uyarısı vermeye başladı araç. Sesli uyarı ve otomatik park çalışmıyor şu an.

Sensörler alkolle, şampuanla demizledim. Üzerine aracı yıkattım, yine hata geçmiyor.
    Böyle bir şeyle karşılaşan var mıdır?

Ön sensörlerden birinin ortasında taş eziği tarzı iz var. Acaba yolda fırladı da sensörü mü bozdu.

Sensörlerden hangisinde hata olduğunu da söylemiyor.

• Araç 2021 M Sport bu arada.

• delann kullanıcısına yanıt

Selamlar, hepsi olabilir. Tahminim dediginiz gibi bir darbe aldiysa belkide o bolge kaynakli bir sorun olabilir. Bu aractaki sensorler eski serilere gore cidden daha kirilgan. En mantiklisi servise goturmek. Hangi sensor kaynakli arizayi veriyorsa hemen bulurlar. BMW 3 serisi (G20) 

• 
Sayfa: önceki 486487488489490
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.