Şimdi Ara

BMW 3 serisi (G20) (1720. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: hakanokucu , lalati3 , lalati3
3 Kayıtlı Üye (2 Mobil) ve 24 Misafir (2 Mobil) - 23 Masaüstü4 Mobil
5 sn
34.460
Cevap
510
Favori
2.749.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
60 oy
Popüler Konular listesinde
76. Sırada  bugün en iyi #3
Giriş
    Selamlar, bu hafta ben de arka fren balatası ve fren hidroliği için götüreceğim. Prime indirimi dahil Borusan, Gül-Al, Trent Oto ortalama 20-21 civarı dediler. Otomol Ataşehir 16 dedi bilgimiz olsun. Bu arda benim frenler m değil.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Arkadaşlar merhaba, araçta klimada değil ama ilk gelen sıcak havada bir süre koku oluyor. Küf falan değil ne kokusu anlamadım. Kaputu açıp ,bana göre soldaki kapağı kaldırdım o bölge temiz. Polen filtresi de görünüyor oradan. Polenide yeni değiştirdim 2-3 ay oldu koku geçmedi. Normalde ilk klima çalışınca küf -nem kokusu olur ama bu aracımdaki kokuyu çözemedim. Diğer araçlarımda uyguladığım klima sprey ve köpüğünü uyguladım bir süre geçiyor sonra yine geliyor. Sizlerin aklına gelen bir şey var mıdır ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Son 2 gündür ben de yaşıyorum. Öncesinde tek tük olsa da çok nadir yaşardım. Şimdi sorun olunca telefonu kapatıp açmam gerekiyor.

PS4+25
    GALATASARAY
  • Arkadaşlar,

Klima ya da havalandırma sürekli kendi kendine açılıyor. Kafayı yicem. Açılma senkronunu da tam anlamadım. Bazen sürekli, bazen olmuyor. Var mıdır başına gelen ya da bilgisi olan

Ben bu sorun için önce klima temizleme spreyi denedim. Arabada 15 dk full sirkülasyonda kullandığınız, koku bombası denen şeylerden ama geçmedi.

Şu ürün:
    app.hb.biz
    Michelin MC31449 150ml Klima Temizleyici Sprey Fiyatı
    https://app.hb.biz/XtEBoOKDgBm2

İkinci aşamada bir 20 dakika a/c'de high (en yüksek ısıda) comfort modunda maks fan ve tüm menfezler açık çalıştırın. Yine koku tekrar ederse üçüncü aşamaya geçin.

Üçüncü aşamada mikrofiltre değişimi yapmak gerekebiliyor. Bende bu değişince düzeldi. Bu sırada da bir ay kadar servis önerisi ile ben klima ayarlarından "üst gövde sıcaklığı" şeklinde olan ayarı en yüksekte kullandım. Arabayı ilk çalıştırınca bir süre sıcak hava üflüyordu.

Eğer bununla da düzelmezse bu işe özel bir köpük var. Borusan da yapıyor evoporatör temizliği diye geçiyor. Bu en zorlu yöntem. Ama kesin çözüm olmuş çoğu kişi için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_gunner -- 11 Mayıs 2026; 0:39:38 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• G22 ve G26 gibi çerçevesiz kapı kullananlara yönelik bir öneri ile geldim.

Ben her kasisten, bozuk yoldan veya rampalardan dönsem yan camların üstte arasına girdiği 2 adet kauçuk kapı fitili ile sürtünmesi nedeniyle arabada çok fazla kauçuk gıcırtısı/sürtme sesi oluyordu. Arabadan inince kapılar kapalıyken de cama parmağımla en üst köşe noktasından bastırınca o lastik gıcırtısı geliyordu bolca.

Aşağıda attığım ürün ile 15 dakikalık bir uygulama sonrasında ses komple kesildi. Fitilleri ilk günkü yumuşaklığına geri getiriyor. Ben evimin dış kapısına da uyguladım. O da sertleşmişti soğuk havalarda kapıya yapışıyor gibi oluyordu.

Uygulama çok basit: önce bir würth güderi beze izopropil alkol sıkıp bütün lastikleri, kauçukları, fitilleri temizlemeniz gerekiyor. Zaten baya bir yağ, kir vs. Çıkıyor.

Sonrasında bu ürünü sıkıp yine kuru bir güderi bezi ile fazlasını alıyorsunuz.

Fitillere silikon sprey vb. Başka bir ürün sıkılmaması gerekiyor. Aşağıda attığım ürün bu malzemelere özel. Sesler kesinlikle gidiyor.

1- Ana Ürün:
    app.hb.biz
    Würth Fitil Bakım Spreyi 300 ml Lastiklerin Aşınmasını Fiyatı
    https://app.hb.biz/0dxLCWhkuczD

2- İzopropil alkol:
    app.hb.biz
    Luxor Kimya İzopropil Alkol %99.9 Saf İpa Yüzey Temizleyici Fiyatı
    https://app.hb.biz/orIBgEuhcLgf

3- Microfiber bez:
    app.hb.biz
    Würth 38X60 cm Sentetik 3 Adet Güderi Bez Mavi 130 gr Fiyatı
    https://app.hb.biz/RDmGSFSiBPvN

Before-After videosu çektim:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_gunner -- 11 Mayıs 2026; 0:35:42 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Kadyr K kullanıcısına yanıt

Bu geçen sene bende de oldu.

Polen filtresini antibakteriyel filtre ile değiştirin.

Direkt kesiliyor ve bir daha yapmıyor.

Ben kendim değiştiriyorum artık.

Ancak uygulama için mutlaka youtube videosundan yararlanın.

Değişim esnasında iç sirkülasyon modu açık olacak. Açık olmaz ise oradaki kanatçıklar kırılıyor.

Kullandığım filtre MANN FP30007 | Antibakteriyel Karbonlu Polen Filtresi 

Bende de olmuştu, tahminim sistemdeki nem filtrelerde kalınca koku oluyor o yüzden inerken havalandırmayı açıp iniyorum her seferinde

cevap yazan arkadaşlara teşekkür ederim. Benimde serviste değişmişti ama ben aracı aldığımda dedim sistem temiz olsun. Man normal karbonlu filtre taktırdım. Tabi takarken dediğiniz yapıldı mı hatırlamıyorum açıkçası. Dışarıdan sıktığım köpüğün etkisi geçsin bakalım düzelmiş mi anlayacağım. Düzelmez ise bu işlemleri tekrarlayacağım. Bence bu durumun asıl sebebi klima açıkken aracı stop etmek. Bu yüzden park etmeden önce 1-2 dakka normal modda kullanıyorum. Sıfır aldığım daha önceki aracımı 2 yıl kullandım hiç böyle bir şey yaşamadım

Otomarmarada şu an filtre 2400 tl oradan aldım. Orası orijinal ürün satıyor düzgün bir yer bilginiz olsun. Takmadan önce de yuvayı falan tekrar köpükleyeceğim

Doğrudur ben de o fiyatlardan ama başka siteden aldım.

İç sirkülasyonu değişim esnasında açık konumda tutmak ile ilgili ilgili konu hassas.

Bir de mutlaka kısa tornavida bulundurun yanınızda. Uzun tornavida iç tarafta kalan vidanın sökümünün yapılmasına müsaade etmiyor.

Köpük işine bence hemen ağırlık vermeyin. Yeni filtre de nem almasın. Değişim ile deneme yapın.

Tabiki takdir sizin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cezmi33 -- 11 Mayıs 2026; 15:44:3 >

Orijinalden alıntı: ladinkayin

İzmir yetkili Ege servis I aradım arka balatalar ın değişimi için işçilik dahil 16500₺ fiyat verdi. Çok yüksek değil mi bu ?
    Prime dolayısıyla lastiklerim de Ege servisteydi. Yıllık depolama ücreti 3000₺ değişim de 3000₺ toplam 6 bin. Prime 3 bin karşılıyor sizden 3 bin alıyoruz dedi. Bu işin de cılkını çıkarmışlar.

Edit : lastikçiden fiyat aldım BMW lastik değişimi + balans 2400₺. Rot gerekirse 1200₺ 😌
    Bizim benzin istasyonundaki lastikçide değiştirtmeyi düşünmeye başladım 😃

Edit2: Otomol ü aradım 17,5 fiyat verdiler. E dedim sizin fiyatlar genelde uygun olur diğer servisten 16 fiyat almıştım. Fiyatı 15,2 bine düşürdüler tamam dedim.
    Otomol den aradılar 2 jant için düzeltme işlemi gerekiyormuş. 6 bin ₺ dediler. Sonrasında da rot yaptırmak gerektirmiş o da 2 bin ₺ etti 8 bin ₺. Arka balata için en düşük fiyatı vernişlerdi bu işlemlerle 15 bin₺ + 8 bin ₺:23 bin olacak.
    Jant düzeltme ve rot ayarını kabul etmedim.
    30 yıldır araç kullanıyorum bu jant yamulma düzeltme işi sadece BMW de gündeme geldi. İlk BMW de duydum. Mümkün mü böyle bir şey ?

• ladinkayin L kullanıcısına yanıt

hocam ben BMW prime da en son değişimde tek kuruş ödemeden lastik otel ve sökme takma hizmetinden faydalandım.

bir yanlışlık olmasın ? , prime "premium" seçili bende...

BMW 3 serisi (G20)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.big -- 11 Mayıs 2026; 16:37:0 >
    Merhaba ben de kışlıkları taktırırken tek kuruş ödemedim ama BMW prime artık 3000₺ sini karşılıyor depolama ve değişim balans maliyetinin. E servislerde bunu fırsat bilip ya depolamadan veya değişimden para talep ediyor. Ben depolamayı Ege serviste yapmıştım değişim için 3 bin istediler. Lastikleri aldım bir şey ödemedim ve Otomol e değişim için verdim. Onlar da ücretsiz değişim yapacaklar 😃. Lastikleri her sene iki servis arasında götürüp getireceğim böyle bir çözüm buldum 😃

Eskiden şirket aracı kullanırken yazlık kışlık değişimi için lastikçiye gittiğimde jant düzeltme ihtiyacı olmuştu. İki ayrı değişimde birer lastiğe yapılmıştı. Eğriliği cihaz üzerinde göstermişlerdi bana. Çukura girince olabilen bir durum, özellikle yanaklar ince ise. Varsa sorun düzeltilmesi uygun olur.

• Alfa156 kullanıcısına yanıt
    Yüksek hızlarda belki titreme olabilir dedi servis. Ben de bakarım dedim yaptırmadım. Yoruldum her şeye para vermekten 😊. Teşekkürler öneriniz için

Perşembe günü başıma geldi. Bağlantı koptu ve bağlayamadım. Finalde cihazı sil yapıp tekrar eşleştirdim. Düzeldi

Köpüğü eski filtre varken uyguladım şu an koku azaldı ama geri gelecek mi bakalım. Diğer filtre gelsin bir bekletip takacağım. Arabayı stop edince hava kanalları kapanıyor benim bildiğim ondan dolayı belkide şansa kırılmıyor

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.