Şimdi Ara

BMW 3 serisi (G20) (1699. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: Saylam06 , Saylam06
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 11 Misafir (4 Mobil) - 8 Masaüstü5 Mobil1 iOS
5 sn
33.972
Cevap
502
Favori
2.698.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
59 oy
Sayfa: önceki 1...849...1696169716981699
Sayfaya Git
Git
Giriş

Bende de bu alttaki var ama sunroof için sprey daha uygun gibi geliyor bana filler için sizin ve benim kullandığım olabilir

pazarama
    Sonax Lastik Parlatıcı ve Koruyucu 100 ml Fiyatları ve Modelleri - Pazarama
    https://www.pazarama.com/sonax-lastik-parlatici-ve-koruyucu-100-ml-p-4064700340107?magaza=sonaxshop

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    https://www.n11.com/urun/liqui-moly-sivi-gres-tutunma-spreyi-400-ml-4084-7457810?magaza=tozlumadeniyag

Muadili bu, ben mekanizma için kullanıyorum sesi direkt kesiyor ama öncesinde iyice temizlemek gerekiyor, fitiller için ise Castrol slikon sprey kullanıyorum.

• ibiza123 kullanıcısına yanıt
    Jantların yeri önemli değil, konumlandırmayı otomatik yapabilyor, Hunter cihazlar dışarıda da var, Jant göbeğine oturturken Hunter’ın plastik tabanlı parçasını kullanırlarsa çizilme olmuyor, ama balanstan önce mutlaka jantlarınız tertemiz olsun, rot ayarını serviste yaptırdım daha kötü yaptılar rot ayarını da dışarı da Hunter cihazda yaptırıyorum.

Esasen Benzin Partikül Filtresi olan tüm araçlarda ilk tercih olarak FE onaylı yağların kullanılması gerekiyor fakat TR’de 5w30 LL04 kullanılıyor ki koruma açısından bu daha iyi bir yağ ve BMW’nin alternatif olarak bu yağ kullanılabilir diye de ibaresi var.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Partikül filtresi için low saps yani düşük kül ibaresi olan yağlar kullanılıyor evet. LL04 de böyle. Diğerleri yani FE ibaresi olanlar 0w20. Bmw'nin ilk önerdiği. Dediğim gibi ince yağ Fuel Economy (FE) odaklı. Uzun vade de motor koruyuculuğu yok. O yüzden 30 kalınlıktan yanayım. 0w olması da 5w ye göre soğuk havada daha akışkan olması ve haliyle özellikle soğukta ilk çalıştırmada motorda hızlı yağlanma. Hatta c2 ve c3 tanımı var. Her 30 kalınlık da aynı değil. Birkaç gündür yağ markalarının sitelerinden teker teker yağları data sheetlerini inceliyorum. HTHS değeri var (high temperature high shear) yani ACEA C2 ya da C3 standardı. Yüksek ısıda yağın dayanıklılığı. C3 C2 den daha kalın. Yani daha dayanıklı. Bmw gibi yüksek sıcaklıkta çalışan motorlar için daha iyi. Turbonun ve zincirin dişlileri arasında bu sıcaklıkta sürtünmeyi azaltmada daha etkili.
    Sonuç olarak 0w30 LL4 ACEA C3 ü e karar kıldım.
    Liqui moly toptec 4210 0w30
    Motul 8100 0w30

Serviste seçme şansımız var mı bilmiyorum. En azından bmw nin kendi marka yağında bu spesifikasyonlarda yağı var mı?

Deneyimleyen varsa fikirlerini paylaşırlarsa sevinirim.

Onu bilmiyorum, zaten hepsinde cihazlar bir örnek de olmayabilir. Arayıp görüşmek lazım. Yalnız şunu biliyorum aynı işleme Borusan’lar başka, diğerleri başka fiyat veriyor.

• mdcagil M kullanıcısına yanıt
    Evet, BMW 0w30 Longlife-04 var ama bu yağı Türkiye’de hiç görmedim.

BMW Motor Yağları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FthGTI -- 28 Mart 2026; 1:37:46 >
    Sağ-sol, ön-arka yer değiştirseniz bile yerini algılıyor.

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.