< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
BMW 3 serisi (G20) (1368. sayfa)
-
-
Takasa verilen araç km model bilgileri nedir hasar var mı
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Aynen öyle 3250 civarı piyasası olan g30 lci için 2850 fiyat vermişlerdi
Kodlama hakkında bilgisi olan yardımcı olabilirse sevinirim. 2023 G21 LCI 330ix aracım var. Fabrika çıkışlı bir çok özelliği açık geldi (sport+, 5 kere sinyal, spor gösterge vs). Aracımda Driving Asistant Pro (5AU) var. Otonom sürüş açık hali hazırda. Yabancı forumlarda araştırmalarım sonucu ''Şerit değiştirme asistanı'' nı aktif edebiliyorum kodlama ile. ENET kablosu ve Bimmerutility programını satın aldım. Kodlama öğrendim ve kodladım aracıma şerit değiştirme asistanını. idrive8 menüsünde de gözükmeye başladı ve açıp kapatabiliyorum. Fakat şu ana kadar sadece 1 kere otomatik şerit değiştirme yapabildim. İzmir-Çeşme otobanında çizgilerin muntazam olduğu yerlerde denedim ama olmuyor. Asissted View ekranında otonom sürüşte araba sol sağ şeritleri sarı gösteriyor yani esasında konfor sinyal verince şerit değiştirmesi lazım ama olmuyor.
Bu sistem aracında açık gelen veya sonradan benim gibi kodlayan düzgün çalıştırabildi mi ? 1 kere kendi şerit değiştirmese diyeceğim kodlamada hata var ama yok çok kontrol ettim. zaten 3 tane parametre değiştirip FA'dan 8TR siliniyor sadece.
Aynı şekilde kodlama ile trafik ışığı asistanı (TLA - Traffic light asisstant) özelliğini açabilen var mı ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atrinn -- 7 Ocak 2025; 19:6:54 >
-
Evet on kaput ve panjur benzemiyor degil
Bu arada yeni idrive 10 u tanittilar yeni 3 yada i3 un de ic dizayninin ipuclari verilmis oldu.
Arkadaşlar 4 yıl boyunca kışları c180’de 18 inç pirelli sottozero 3 kullandım. Rft ve Mercedes original ekipmanıydı.
Bmw’ye geçince 19 inç için tek seçenek olduğu söylenen continental ts860 aldım. Bugün itibariyle son 1 ayda 3. Kez arabanın kontrolünü neredeyse kaybediyordum. 3 olay da sabah 6 civarında yolda çok çok hafif bir çiğ/kırağı tabakası varken ve hava 6-8 derece civarındayken oldu. Biri büyükçekmece’de e-5 üzerinde, biri zekeriyaköy orman yolunda, biri de bahçeköy orman yolunda bugün oldu. Bugün özellikle yanımdaki arabayı geçtikten sonra hızım 60 civarıyken bir anda renksi boyasız uyarısız bir hız tümseğini görünce frene bastım ama araba kaya kaya tümsekten pek yavaşlamadan uçtu. Uçacağımı anlayınca freni bıraktım zaten. Ama orada bir virajda olsam asla dönmezdi araba.
Sorum şu: ben 4 yıl boyunca sottozero 3 ile bu sorunları hiç yaşamamıştım. Ts860’lar 2023 üretimli toplam 2000 km yapmadım bile. Ama yokuş çıkarken her virajda arkası kayıyor. Aynı sorunu mercedes’te yazlık lastiklerim olan contisportcontact 5 ile de yaşadığım için onları da pirelli cinturato p7 ile değiştirmiştim. O zaman da tüm kayma, kızaklama, spin, patinaj sorunlarım çözülmüştü.
Acaba conti ts860 kullanan başkaları da bu sorunları yaşıyor mu? Hiç güven vermiyor lastikler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
O da Togg benzeri olmuş konumlardıması farklı kalite boydan boya ekran asağıda tablet direksiyon da yeni bugatti gibi göbek sabit olucak gibi gözüküyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jacop52 -- 7 Ocak 2025; 21:15:31 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Eğer kafanızı aynaya doğru çevirmiyorsanız otomatik şerit değiştirme çalışmıyor. Kendi x1 u11 aracımdaki sistem bu şekilde çalışıyor. Şerit değiştireceğiniz tarafa bakmazsanız iç kamera dikkat algılamadığı için şerit değişimi yapmıyor araç. Selamlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acr07 -- 7 Ocak 2025; 21:25:23 >
Yeni idrive sistemi hayirli olsun. Ix3 ve G50 i3 de gorecegiz.
BMWyoutubeThe first-ever BMW Panoramic iDrivehttps://www.youtube.com/watch?si=4xfwitmqkkY7qHie&v=yYhLjUDzMuM&feature=youtu.be
-
Merhabalar. Uzun yıllar hep mercedes c kullandım arabanın her santimini öğrendik tabi ama geçen ay G20 2023 model makyajlı kasa aldım çok tavsiye üzerine. Araba tabi mercedes e göre çok teknolojik ama konfor konusunda biraz olumsuz düşüncelerim oldu. Bir de yabancısıyız haliyle sormak istediğim belki saçma bir kaç sorum olacak.
- mercedeste el freni tuşunu hemen hemen hiç kullanmadım. 3.20 de park edip P ye basıp stop ediyorum, kapıyı açıyorum el frenini otomatik çekmiyor. Bunu ben mi beceremedim?
- giderken youtube izlemek istiyorum ama bunu gizli özellik açma haricinde açtırmanın yolu var mı? Servis açar mı? Gizli özellik açtırmanın araca yan etkileri ya da garanti dışı vb gibi bir durum olur mu? Sadece bu gizli özelliği açtırıp diğerlerine dokunma diyebiliyor muyuz?
- araç sportline boş paket, şeritte kalma sadece 70km üzeri hızda mı var düşük hızda yok mu?
- bmw prime plus almak istiyorum, ayda 1 kere ücretsiz yıkama veriyormuş zaten ücreti yıkama parası, almaya değer mi yoksa boş ver mi dersiniz?
- Mercedes Me uygulaması TR de kaldırıldı zamanında, My BMW uygulaması da mı kaldırıldı çünkü ben giriş yapamadım.
- Benim aracımda harekete duyarlı komut var mı? Varsa bu ne demek? İşaret parmağını yuvarlak çevirnce ses açma olayı mı?
- 17 jant orjinali sportline da, 18 e çevirsem konforda çok büyük kayıp yaşar mıyım?
- Bel desteği koltuk hafızasında işe yaramıyor, benim araçta mı sorun var?
şimdiden verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Son olarak C den 3.20 ye geçiş sizce doğru bir hareket miydi ahmaklık mıydı?
-
Selamlar herkese,
Jant lastik kombinasyonları aşağıdaki linkte gördüm.
STD*/
RSC** olarak normal ve runflat lastikler gösteriyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatal_Blow -- 7 Ocak 2025; 23:45:18 > -
Bel desteği koltuk hafızasıyla alakasız,
18 de pek konfor kaybı yaşamazsınız,ama 17 kadar da yumuşak olmaz,taban genişlediği içinm sport donanımı (ön 225,arka 255 alırsanız) yol tutuş artar,19 da konfor ciddi düşer
Connected drive 2024 ortalarından sonra gelen araçlarda açık olduğu için 2023 modellerde my bmw çalışmıyor,
G20 ler de harekete duyarlı komut yok,
Tüm donanımlarda şerit takibi 70 km den sonra açıyor,
Borusan gizli özellik açmaz,hareket halinde video çok tehlikeli..
Ben el freni hiç kullanmıyorum..
Kesinlikle C den geçmekle iyi yapmışınız,Bmw Mercedese göre her zaman daha dinamik ve sürüş keyfi olan bir araçtır,Bundan sonra (alıştıkça daha çok seveceksiniz ) Mercedesi aramazsınız..Hayırlı olsun,güle güle kullanın..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JN008 -- 7 Ocak 2025; 23:17:8 >
-
c200 ün alt devirden sonra g20 hantal gelmedi mi ?
El freni otomatik ben de acaba auto hold mu kapali? Vitesin ordan acarsaniz stop edince kendi el frenini cekiyor kalkarken indiriyor. Autohold kapali iken nasil otomatik yapilir bilmiyorum.
-
Bimmerutility programını kullanmadım, o yüzden hakim değilim ama bimmercode ve enet kablosuyla denemeler yapıyorum arada. O programı da denemek istiyorum zaman bulabilirsem.
Tla için gerekli kodlamaları yaptınız mı? Aracın menüsünden aSLA seçili olmalı yoksa tla aktifleştirme sekmesini seçtirmez diye hatırlıyorum. Bir de yabancı forumlarda dendiğine göre yarı otonom sürüşte aktif oluyor diye söyleyenler var. i5’de her kırmızı ışığı olmasada çoğu ışıkta kırmızı yandığında ekranın ortasında kırmızı ışık uyarısı yapıyor. Fakat zaten duracak şekilde yavaş geliyorsanız yapmadığı da oluyor. Yeşil yandığını da göstermiyor. Garip bir mantığı var.
-
Tok satıcı fiyatının yüzde 7, hızlı satış fiyatının yüzde 3 altına aldılar. 40 bin fark etti, ama üstüne 500 eklendiği için hiç düşünmedim bile.
Beklediğimin çok üstünde bi fiyat verdiler, onlineda yazana yakın bayağı. Kondisyonu iyiydi 1 sene kullandığım ve sıfır aldığım araçtı. Yaklaşık 16binde.
-
Bozmak gibi olmasın ama hasar yoksa çok öldürmüyorlar. Şubeden şubeye değişebilir belki.
-
Evet maalesef bende 19 inç jantlara bi tek bu lastiği bulduğum için taktım. Hiç memnun değilim. Özellikle ıslak zeminlerde rezalet performans. Henüz kar yağmadığı için karda test etme fırsatı bulamadım ama kuru zemin soğuk havalarda bir sıkıntı yaşamadım. Ben bridgestone yi hiç beğenmezken bu lastik ondan da kötü gibi geldi bana. Hiç olmazsa bridgestone ıslak zeminlerde fena değildi.
-
Siz hangi bayiden aldınız acaba takası ?
Evet bayiden bayiye fark ediyor verdikleri fiyat. Zamanında konya ve ankaradan fiyat almıştım aralarında 200 bine yakın oynuyordu.
-
Hocam bu yokuş için olmasın? 1 serisi aracımda vitese dokunmadan start stop tuşu ile aracı durduruyordum. Kendisi otomatik p’ye alıyor ve sadece yokuştaysa el frenini çekiyor. Hiç 3 serisi kullanmadım ancak benzerdir diye düşünüyorum
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X