Şimdi Ara

BMW 3 serisi (F30) USB den MP3 dinlenemiyor? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
24.738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • 1 hafta oldu 2014 model 316 aldım USB ve AUX yeri var ancak nayaptıysam MP3 çalmad, hayalkırıklığına uğradım, servis ısrarla olur diyor ama ben yapamadım tüm yöntemleri denedim. araba sıfır ve ilk kullanıcısı benim. çözümü var mı? CDlerde de şarkıların ismi çıkmıyor yani bildiğimiz Doğan ve Şahinden daha kötü bir müzik sistemine sahip.çözüm varsa yardımcı olmanız beni çok sevindirecek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: habibsoaz

    1 hafta oldu 2014 model 316 aldım USB ve AUX yeri var ancak nayaptıysam MP3 çalmad, hayalkırıklığına uğradım, servis ısrarla olur diyor ama ben yapamadım tüm yöntemleri denedim. araba sıfır ve ilk kullanıcısı benim. çözümü var mı? CDlerde de şarkıların ismi çıkmıyor yani bildiğimiz Doğan ve Şahinden daha kötü bir müzik sistemine sahip.çözüm varsa yardımcı olmanız beni çok sevindirecek.

    Öncelikle belleğin dosya sistemi fat32 olmalı biçimlendirip düzeltebilirsiniz. Eğer yine olmazsa başka bellek deneyin.
  • 2013 aralık F20 sahibiyim 8GB toshiba bellek takılı gerek CD de gerek UBS de hiç bir mp3 sorunu yok.
  • Su arabaya ruzgar sesi gelme olayini kim cikardiysa tebrikler herkesin dilinde, yapilan testlere gore dergilerin cogu segmentindeki aracindan hatta belkide en az ses alani iceri.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iki tane lexar usb 3.0 16 gb flash bellek aldım.birini okudu diğerini çeşitli araçlarla defalarca formatlamama rağmen okumadı.
    kingston 2.0 (metal olandan) aldım hiç sorunsuz çalışıyor.
  • Herkese selam.
    Ben de kısmetse 320i ED alıyorum. Sormak istediğim Aracı start ettikten sonra ilk şarkıyı çalma süresi ne kadar. USB kapasitesine bağlı olarak değişiyor mu? 16gb veya 32gb ne kadar farkediyor.
  • Merhaba Arkadaşlar,

    İkinci el 2012 model 316i aldım. Ben de artık F30 ailesine katıldım :) USB konusunda müzdaribim. Aracım türkiye+comfort paket, sanırım bu nedenle sadece aux girişi var. Diğer araçlarda aux girişinin yanında usb de bulunmakta. Bu kiti değiştirme şansımız var mı? Bir de ne kadar maliyeti olur acaba? Daha önceden yaptıran ya da bilgisi olanlar yardımcı olabilirse sevinirim.
  • Falsh disk taktim usbde tik yok saka mi bu? Nasil tanimaz abi bmw bu ya?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,
    Usb'den şarkı dinlerken kendiliğinden radyoya geçiyor. Böyle bir problem yaşayan oldu mu?

    Aracım 2013 F20, usb tanıyor, şarkıyı açıyor fakat kısa bir süre sonra durup dururken radyoya geçiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DeNNis__

    Merhaba,
    Usb'den şarkı dinlerken kendiliğinden radyoya geçiyor. Böyle bir problem yaşayan oldu mu?

    Aracım 2013 F20, usb tanıyor, şarkıyı açıyor fakat kısa bir süre sonra durup dururken radyoya geçiyor.
    Aracı ilk aldığımda şehirler arası yolda başıma gelmişti. Şehir içinde olmamıştı. Daha sonra başak bir şehirler arası seyahatimde meydana gelince olayı çözdüm.

    Radyoda AF özelliği var yani dinlendiğiniz kanalın daha iyi sinyali olan başka bir frekansını bulduğunda otomatik o frekansa geçer. işin ilginç yanı radyo dinlerken bu olay gerçekleşince ses seviyesindeki değişiklikte bunu anlarken usub den müzik dinlerken bu olay gerçekleşirse dire radyoya geçiyor.

    Ben çözüm olarak şehirler arası yolda usb dineleyceksem daha öncesinde trt-fm harici başka bir kanala geçiyorum. Şehir içinde böyle bir problem olmuyor zaten.

    Benim aracım 2013 model belki yeni yazılımlarda bu problem çözülmüştür.

    Umarım probleminiz anlattığım yolla çözülür.




  • coolman06 C kullanıcısına yanıt
    Aslında şehirler arası yollarsa bu olayın sebebi radyonun TP (traffic programme) özelliğinin açık olması. Bu program Bmwde TA (traffic announcement) ile birlikte çalışır, yani TA’i ayrıca açıp kapatamazsınız.

    Peki tp açıkken neden usbden yada bluetoothdan radyayo geçiyor. Çünkü bu TP ve TA özelliği şehirler arası yollarda tüneller, köprüler, yol çalışmaları, trafik kazaları, doğal afetler gibi bir çok bilgilendirici ve veya acil durum mesajlarını şöförlere duyurmak için yapılmış. Şöför bu duyuru ve uyarıları almayı isteyip TP’yi açtığında radyo hangi modda olursa olsun (bluetooth, dvd, usb farketmez) o mesaj önemli ya da acil olabileceği işin araç yayını kesip mesajı verir ve sonra tekrar önceki moda geçer. Bu iş dünyada gayet güzel bir şekilde çalışıyor ama Türkiye’de bu acil durum frekansını trt bazı komlarda sürekli olarak işgal ettiği için araç bu konuma gelince otomatik olarak radyoya geçiyor. Eskiden bu olay çok daha sık yaşanırdı zamanla trt bu işi baya düzeltti ama hala bazı yerlerde bu zorunlu trafik yayını ile trt frekansı karışıyor. Bu özellik bazı tünellerde de tünel tanıtımı (uzunluk,derinlik, acil çıkış kapısı sayısı bilgisi vermek) için kullanılıyor, ve bluetoothdan müzik dinlerken bir anda bu anons giriyor, açıkçası hoşuma da gidiyor (bak şimdi konuşacak diye bekliyoruz arabada) :).

    Tabi bunu harici bir arıza varsa araçta onu bilemem benim bilgim ve deneyimim bu yönde.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • ya siz beni kurtardınız, ne kadar teşekkür etsem azdır.

    Açıkçası hiç bundan olacağını düşünmemiştim çünkü sıradan best fm gibi bir radyoya geçiyor ve o kadar sık oluyor ki bunun trafik anonsunun açık olduğundan kaynaklanabileceğini hiç aklıma gelmemişti.

    beni üniteyi yenilemekten kurtardınız valla :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.